Guissona

Totes les notícies

25 de Novembre: Dia internacional de la no-violència envers les dones

La violència contra les dones és una realitat persistent i cruenta que es manifesta de formes diverses (sexual, econòmica, psicològica i simbòlica, entre d’altres). Aquestes violències són fruit del patriarcat, sistema social que situa a l’home en una posició dominant i superior envers les dones. Cal deconstruir la nostra societat per poder superar les desigualtats i crear noves formes de relació basades en la llibertat i la igualtat. En els últims anys hem pres consciència i ens hem anat dotant d'instruments pioners; com la Llei catalana 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, i d'instruments judicials, d'anàlisis i protocols d'atenció especialitzada. Malgrat això, el nombre d'assassinats masclistes creix cada any. No cessa. Ens cal abordar de manera prioritària les violències envers les dones mitjançant la implementació de polítiques públiques preventives que actuïn sobre les discriminacions i vulneracions dels drets humans de les dones, en concret i de totes les persones, sigui quina sigui la seva identitat de gènere, en general. És necessari sumar esforços i crear dinàmiques de treball cooperatiu que ens permetin crear conjuntament sistemes innovadors per eradicar definitivament la violència masclista que representa una greu vulneració dels drets humans i atempta contra la llibertat individual i la igualtat efectiva entre dones i homes. Volem municipis lliures de violència masclista. Per tot això, des d'ERC a Guissona, ens comprometem a: - Condemnar els feminicidis i totes les expressions de les violències masclistes manifestant el compromís de treballar per fer del nostre municipi un espai lliure de violència masclista, dissenyant instruments específics per a la prevenció i la sensibilització en igualtat que ataqui des de l’origen la cultura patriarcal que atempta contra la vida i els drets de les dones. - Impulsar els recursos d’atenció i prevenció (com els SIE i els SIAD) i garantir l’habitatge de lloguer social.

Josep Esquerra escollit nou president d’Esquerra Republicana de Catalunya a Guissona

En una assemblea celebrada el passat dissabte la secció local d’ERC a Guissona ha reorganitzat la seva executiva, que encapçala Josep Esquerra.   Josep Esquerra i Aldomà, ha estat escollit aquest dissabte amb un ampli consens, president de la Secció Local d’ERC a Guissona. Ester Roca i Gasull deixa la presidència després d’haver-la encapçalat els darrers 3 anys. Josep Esquerra ha manifestat que el principal objectiu de la nova executiva és ‘treballar en equip, un equip divers que combina renovació i experiència, i dinamitzar la tasca política de forma participativa, amb empatia, amb energies renovades, il·lusió, ganes i noves idees per a treballar per Guissona i la seva ciutadania, per ampliar la base republicana”. El republicà ha expressat que assumeix el repte ‘amb molta responsabilitat i il·lusió’. Acompanyant a Josep Esquerra, l’executiva local estarà formada per Joan Vilardell i Ribera a la secretaria de finances, Rosa Mas i Fustà a la secretaria d’organització i imatge i comunicació, Pilar Mascó i Esteve a la secretaria de la dona, Josep Maria Castella i Estruch a la secretaria de política comarcal, Joan Tresens i Rubinat com a secretari d’anàlisi política i estratègia, Bernardina Fitó i Besora, com a secretària de política municipal, Magí Grasset i Borroy com a responsable del casal d’ERC a Guissona i Miquel Mercè i Codina com a responsable de campanyes. Josep Esquerra és regidor a l’Ajuntament de Guissona des del passat mes de juny i és el coordinador adjunt del grup d’ERC a la Diputació de Lleida.    

ERC guanya les eleccions generals a Guissona i a Catalunya

Esquerra Republicana de Catalunya va resultar la força més votada a Guissona en la jornada electoral del 10 de novembre, després d'una campanya marcada per la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes i les mobilitzacions de les últimes setmanes esdevingudes arran de la sentència. Així, la candidatura d'ERC al Congrés va obtenir 630 vots a Guissona. Pel que fa al senat, els tres candidats republicans Sara Bailac, Miquel Caminal i Xavier Castellana, van resultar els més votats amb 2100 vots. Gràcies a tots els que ens heu fet confiança!  

Presentació dels llibres de Raül Romeva a Guissona

El proper dimarts dia 29 tindrà lloc a la sala de Plens de l'Ajuntament de Guissona, la presentació dels dos darrers llibres de Raül Romeva. L’acte, organitzat per ERC Guissona, tindra com a objectiu fer sentir la veu d’un dels presos polítics, Raül Romeva, condemnat a 12 anys de presó pel Tribunal Suprem en el judici de l’1 d’octubre. L'acte comptarà amb la participació de la senadora Sara Bailac, la regidora a la Paeria de Cervera i portaveu del grup d'ERC a la Diputació de Lleida Mercè Carulla, i Josep Esquerra, regidor a l'Ajuntament de Guissona i conseller comarcal.  A la Sala de Plens de l'Ajuntament de Guissona a les 8 del vespre. 

El ple de l'Ajuntament de Guissona aprova la creació de l’espai “Empremtes” al cementiri municipal

El grup d’ERC a l’Ajuntament de Guissona ha presentat una moció al ple del mes de setembre en què es proposa de crear l'espai "Empremtes", una àrea del cementiri dedicada a totes aquelles famílies que han patit una pèrdua perinatal, gestacional o neonatal, un espai obert a tothom i sense connotacions religioses. La moció ha estat aprovada al ple de l'Ajuntametn de Guissona per unanimitat.  La regidora Ester Marsol i Petit ha presentat la proposta, definint prèviament els diferents conceptes de mort perinatal, gestacional o neonatal, i ha justificat la necessitat de crear aquest espai "Empremtes" ‘perquè les famílies no disposen actualment d’un lloc al cementiri on recordar als fills que han perdut’. Ester Marsol ha afirmat que ‘la mort perinatal és quelcom invisibilitzat a la nostra societat, un tema tabú que necessita ser combatut. Un espai com aquest pot ser un petit pas endavant per ajudar a fer front durant aquests moments de dolor als familiars que han patit una pèrdua amb aquesta dimensió humana’.    La regidora del grup d’ERC ha detallat que l’espai ha de ‘convidar a la reflexió i facilitar el dol, permetre a les famílies recordar i simbolitzar els seus fills morts i donar visibilitat a aquestes pèrdues humanes millorant així la comprensió de la societat que podrà oferir a aquestes famílies un suport més efectiu’.  

El grup d'ERC a l'Ajuntament de Guissona proposa adherir-se a la iniciativa AMICS DE LA POPA

El grup d’ERC a l’Ajuntament de Guissona presentarà una moció al ple del mes de setembre en què adherir-se a la iniciativa AMICS DE LA POPA. La iniciativa pretén pretén normalitzar l’alletament matern en els espais públics i privats per tal d’integrar a la vida quotidiana aquest fet.  La regidora Verònica Serrulla ha manifestat que 'per a normalitzar l'alletament matern cal que s'hi impliqui el major nombre de persones i entitats, per a sensibilitzar la societat amb l’alimentació natural i amb el fet d’alletar un nadó'. La proposta pretén que els espais de l'Ajuntament de Guissona siguin espais Amics de la Popa, i que l'Ajuntment de Guissona esdevingui un ens promotor de la inciativa.   

ERC proposarà la creació de l'espai 'Empremtes' al cementiri de Guissona

El grup d’ERC a l’Ajuntament de Guissona presentarà una moció al proper ple del mes de setembre en què proposarà la creació d'un espai "Empremtes". Aquest espai ocuparia una àrea del cementiri dedicada a totes aquelles famílies que han patit una pèrdua perinatal, gestacional o neonatal, un espai obert a tothom i sense connotacions religioses. Aquesta iniciativa es fonamenta en la necessitat de les famílies que han perdut fills, que actualment no disposen actualment d’un lloc al cementiri on recordar-los.

542 gràcies!

Moltes gràcies a les 542 persones que ahir ens vàreu fer confiança. Esquerra Republicana de Catalunya a Guissona hem estat la segona força més votada. El nostre compromís per treballar al servei de Guissona i de la seva gent és ferm. Continuarem al peu del canó, com sempre, treballant per la justícia social, pel progrés i pels valors republicans. Josep Esquerra, Ester Marsol, Sergi Farré i Verònica Serrulla són les persones que conformaran el Grup Municipal d’ERC al consistori durant els propers quatre anys. Des d’ERC felicitem la candidatura vencedora d’aquestes eleccions municipals i també a les europees, Junts per Guissona - Junts per Catalunya, i volem donar les gràcies també, a totes aquelles persones que han fet possible el nostre projecte: als membres de la candidatura, els regidors i regidores sortints, els militants, simpatitzants, amics i famílies, sense la vostra col·laboració, dedicació i solidaritat, això no hagués estat possible. Gràcies de tot cor!