Guissona

Notícia

Acord per a la portada d’aigua del Segarra-Garrigues a la Segarra, l’Anoia, la Conca de Barberà i l’Urgell, una estructura d’estat.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya volem posar en valor l’assoliment de l’acord aconseguit respecte el projecte de portada d’aigua del Segarra-Garrigues a la comarca de la Segarra i a diverses poblacions de les comarques de l’Anoia, la Conca de Barberà i l’Urgell, ja que és una infraestructura imprescindible per al territori, una veritable estructura d’estat.

Aquesta obra, de gran envergadura i rellevància pel territori, requereix de la màxima celeritat per atendre les necessitats de diversos municipis de la Conca de Barberà que no disposen d’aigua potable des de fa anys. Creiem que l’execució del projecte suposarà també, una millora considerable per al territori, perquè a més de permetre l’abastament en totes les àrees afectades, garantirà la qualitat de l’aigua, millorant l’aprofitament i l’optimització de la inversió pública, partint de dues premisses imprescindibles com són la solidaritat entre les zones afectades i l’equilibri territorial.

També volem posar de manifest que aquest acord ha estat possible gràcies al diàleg, la solidaritat, el compromís i la sensibilitat que totes les parts han posat al llarg de les negociacions, donant prioritat a les necessitats del territori.