Guissona

Notícia

Tardà: ‘No ens arronsarem, convocarem el referèndum, obrirem els col·legis electorals i la ciutadania de Catalunya decidirà el seu futur’

 El diputat al Congrés Joan Tardà va estar aquest dimarts al vespre Guissona. Tardà, acompanyat pel també diputat al Congrés Xavier Eritja i la diputada al Parlament de Catalunya, Montserrat Fornells, va visitar el centre mèdic de Guissona i posteriorment va dur a terme una xerrada que omplí de gom a gom la sala de plens de l’Ajuntament.
 
Tardà va ressaltar que actualment tenim tres eines claus que mai havíem disposat ‘una majoria independentista al Parlament, un govern independentista que ha contret un compromís amb la ciutadania per a arribar a la independència en 18 mesos i la majoria de la ciutadania catalana que és favorable al dret a decidir’. És per això, ‘que si no ho fem serà perquè o bé som incompetents o perquè ens hem acovardit’, va reblar.
 
Pel republicà, ‘és important guanyar el referèndum però encara ho és més el fet de fer-lo’. I en aquest estadi, ha remarcat que cal ‘desar banderes de partits, i fer un procés constituent que ens porti un país millor, per això es requereix de dos components bàsics, salvaguardar l’estat del benestar i guanyar més drets subjectius; per a assolir-ho, però, ens cal generar riquesa, tenir una bona gestió energètica i disposar d’unes bones infraestructures. Volem una República que no estigui subjecta als poders financers, que permeti encarar els problemes reals del segle XXI’.
 
El diputat republicà a Corts Generals es mostrà convençut que, malgrat totes les traves i la decisió de l’estat espanyol d’optar per la repressió judicial, en lloc de la negociació, davant de les aspiracions majoritàries de la societat catalana de que ‘el president Puigdemont i el vicepresident no s’arronsaran, convocarem el referèndum, obrirem els col·legis electorals i la ciutadania de Catalunya decidirà el seu futur. Si decideixen independència proclamarem la República Catalana i si, com asseguren alguns, no hi ha majoria per fer-ho, també cridarem Visca la Democràcia. ‘Per que val el mateix el vot d’un català que votarà Sí , com el d’un català que votarà No, perquè tots dos són compatriotes de la mateixa terra’, ha reblat.
 
Aquest acte s’inclou dins el procés participatiu La República que farem, que està duent a terme Esquerra Republicana de Catalunya arreu del país.