Guissona

Notícia

Salvadó: ‘L’Agència Tributària Catalana estarà preparada per substituir totalment l’espanyola en el termini d’uns mesos’

Esquerra Republicana ha organitzat una xerrada - col·loqui amb el títol La Hisenda Catalana a la nova República, que s’ha dut a terme aquest vespre a l’Auditori de Cervera, i que ha comptat amb la presència de Lluís Salvadó, secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya. L’acte s’inscriu dins del procés participatiu que està duent a terme, des de fa uns mesos, la formació republicana anomenat La República que farem. 
 
Pel que fa al finançament de la nova República, Salvadó ha assegurat que aquest es durà a terme en bona part a través dels impostos i ‘una part, esperem que poca, a través dels bancs com passa a qualsevol país del món’. De la mateixa manera, ha volgut desmentir les previsions més atziagues dels partits espanyolistes afirmant de manera taxativa que ‘el finançament a través dels bancs: serà viable si hi ha solvència per a poder tornar els diners. Per a poder demostrar als bancs que tenim capacitat per a poder tornar els diners, cal consolidar els pressupostos, és a dir, que podem gastar allò que tenim. Aquests anys tancàvem els exercicis amb un 3% del PIB de dèficit en un moment que les polítiques estaven en fase de retallades’.  
 
Així mateix, ha assenyalat que ‘un govern que genera dèficit de manera sistemàtica no és capaç de retornar els seus deutes i no és solvent’. Per aquest motiu, el dirigent dels republicans ha explicat que l’objectiu que s’han fixat des de la conselleria dirigida per Oriol Junqueras és ‘anar reduint el dèficit any rere any; això ens ha permès millorar en tresoreria i con a conseqüència reduir els terminis de pagament als nostres proveïdors’.
 
Salvador també s’ha referit a l’Agència Tributària Catalana explicant que ‘en la recaptació hi ha una fase voluntària (la fase fàcil) i una executòria (per la que ara estem pagant a l’estat espanyol)’. Per aquest motiu, ha aclarit ‘que s’està treballant per elaborar la sistemàtica per dur a terme la fase executòria i s'està ultimant el sistema informàtic per tal que es pugui recaptar qualsevol tipus d'impost perquè l'Agència Tributaria Catalana pugui substituir totalment l'espanyola en el termini d’uns mesos’
 
El secretari d’Hisenda també s’ha referit a que amb el nou model fiscal de la República Catalana es vol evitar pujar els tipus impositius, ‘cal fer un tractament més equitatiu dels mateixos, alhora que serà primordial reduir l’economia submergida i eliminar el frau fiscal’‘El que no es pot admetre és que el propi estat perjudiqui la població i que ampari personatges com Rodrigo Rato després de defraudar gairebé 7 milions, perquè si es permeten aquestes barbaritats, com es pot demanar després, rigor fiscal als pobres treballadors autònoms’, ha reblat.