Guissona

Notícia

Mòdol: “El sistema econòmic català té garanties”

La secció local d’ERC de Guissona ha organitzat aquest vespre una xerrada sobre la pagesia i la ramaderia a la nova República, dins de la planificació dels actes de la campanya del Sí. La xerrada ha estat duta a terme pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol.

El republicà ha destacat que respecte a les polítiques agràries europees, ‘la gestió d’aquests recursos per part de l’estat espanyol perjudica clarament els interessos catalans, ja que per posar un exemple, Catalunya només cobra el 6% de la PAC quan li correspondria el doble, i en el cas dels Plans de Desenvolupament Rural, Catalunya ha hagut d’augmentar l’aportació per a poder rebre aquests fons, donat que l’estat va retirar una part del finançament’.

També ha volgut remarcar que Catalunya aporta més diners a Europa dels que rep, i que les amenaces que el bloc unionista fa preveient que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea són totalment falses, sobretot tenint en compte que els catalans actualment ja tenim la condició de ciutadans europeus.
Mòdol ha afirmat que ‘el sistema econòmic català té garanties’, i que l’amenaça dels unionistes sobre el tema del cobrament de les pensions és fals, doncs el pagament és a temps real, ja que es paguen a partir de les cotitzacions del treball.

Carmel Mòdol ha conclòs l’acte fent un crit a l’exercici de la democràcia, destacant el compromís del govern de Catalunya en el projecte nacional de país, i ha posat de manifest la rellevància que la ciutadania pren en aquest procés, doncs la seva força és clau per a poder continuar amb fermesa el compromís amb el referèndum del proper dia 1 d’octubre.