Sant Feliu de Guíxols

Totes les notícies

Jordi Vilà

L’assemblea d’Esquerra ha escollit el cap de llista per a les municipals

El passat dissabte 12 de febrer es va portar a terme l’assemblea local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols convocada a les 17 hores . En el decurs de la reunió es va triar el cap de llista per a les properes eleccions municipals del mes de maig. Jordi Vilà, actual regidor a l’ajuntament de la ciutat i portaveu del Grup Municipal d’Esquerra, va ser l’únic candidat a encapçalar la llista d’Esquerra a Sant Feliu de Guíxols, i prèviament es va sotmetre a ratificació de l’assemblea de la secció local, com a màxim òrgan de decisió del partit. Vilà, va declarar que el projecte d’ Esquerra a la ciutat, ha de liderar la recuperació econòmica i social a Sant Feliu de Guíxols en benefici de tots els ganxons i les ganxones.  

Jordi Vilà

L’assemblea d’Esquerra escollirà el cap de llista per a les municipals

El proper dissabte 12 de febrer es durà a terme l’assemblea local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols. En el decurs de la reunió es triarà el cap de llista per a les properes eleccions municipals del mes de maig. Jordi Vilà, actual regidor a l’ajuntament de la ciutat i portaveu del Grup Municipal d’Esquerra, és l’únic candidat a encapçalar la llista d’Esquerra a Sant Feliu de Guíxols, i prèviament es sotmetrà a ratificació de l’assemblea de la secció local, com a màxim òrgan de decisió del partit. Vilà, ha declarat que el projecte d’ Esquerra a la ciutat, ha de liderar la recuperació econòmica i social a Sant Feliu de Guíxols en benefici de tots els ganxons i les ganxones.

Jordi Vilà

L’executiva d’Esquerra proposa a Jordi Vilà com a cap de llista a les properes municipals

L’executiva d’Esquerra Republicana de Catalunya, a triat a Jordi Vilà, actual regidor a l’ajuntament de la ciutat i anterior cap de llista a les eleccions municipals del 2007, per encapçalar la llista a les properes eleccions municipals del mes de maig. A falta que sigui ratificat per l’assemblea local el proper 12 de febrer, l’executiva ha tornat a dipositar la confiança en Jordi Vilà, degut a la gran feina demostrada durant tots aquests anys com a regidor. Vilà ha demostrat ser un gran regidor de govern impulsant entre altres coses la mostra de teatre estable o l’oficina del català entre d’altres, i tenint un paper destacat com a tinent d’alcalde i portaveu del govern, i a l’oposició, fent una oposició constructiva, abstenint-se en els pressupostos municipals per tal de no bloquejar la dinàmica del consistori. Segons Joan Reyné President d’Esquerra Guíxols “A falta que l’assemblea així ho ratifiqui, hem decidit tornar a apostar per en Jordi, ja que és una persona molt ben valorada per tots els partits polítics, i té una bona acollida per part de les entitats locals, i a demostrat sobradament que és capaç de liderar una Esquerra Republicana de govern”.  

Jordi Vilà

Esquerra s'absté als pressupostos municipals

El ple de Sant Feliu de Guíxols  va aprovar el dimarts 21 de desembre els presssupostos municipals, amb l'abstenció del grup municipal d'Esquerra. L'abstenció d'Esquerra s'ha dut a terme per responsabilitat política, ja que ens temps de crisi, entenem que no s'han de ficar pals a les rodes i s'ha de facilitar la feina, en la mesura que es pugui, a l'actual govern. Tot i ser uns pressupostos que inclouen la majoria dels punts forts que Esquerra porta defensant tota la legislatura, com els bucs d'assaig, la nova nau per a les carrosses de carnaval, i la recuperació de l'oficina el català, el vot no ha pogut ser favorable  entre altres motius, per no reflectiu res sobre els Hotels Anlló i l'extrema austeritat amb la que estan fets aquests pressupostos i que segons el portaveu del grup municipal d'Esquerra, Jordi Vilà "fica plom als peus de la nostra economia, i això no ajuda a incentivar el comerç local".  

Pressupostos Municipals

Esquerra prioritzarà les naus de carnaval i els bucs d'assaig

Esquerra Guíxols sempre ha defensat un model de ciutat amb dos eixos vertebradors i dinamitzadors de la nostra vida social: els joves i l'associacionisme, entenent-los com a baròmetres de la ciutat. Ja en el nostre programa electoral de les eleccions municipals del 2007, vàrem incloure dos grans projectes, per una banda, uns espais tècnics i físics adequats on els grups musicals locals poguessin assajar; i, per l'altra unes naus dignes i equipades per a la gran quantitat de gent que participa al carnaval ganxó. Durant els 3 anys que hem estat al govern, s'han estat gestant, quedant interromputs però amb la moció de censura. Malgrat tot, volem deixar clar que Esquerra Guíxols lluitarà en el proper ple extraordinari del 21 de desembre per a l'aprovació dels pressupostos 2011, per a què s'hi incloguin aquests dos grans projectes de ciutat: l'habilitació d'unes naus de carnaval i la construcció d'uns bucs d'assaigs.  

Acte JERC Guíxols deixalleria municipal

Les dues cares de la deixalleria

En els darrers dies s’han pogut constatar tensions entre govern i oposició sobre la deixalleria municipal de la ciutat. Des d’Esquerra volem recordar que les JERC ja van denunciar l’estat de les instal•lacions fa més d’un any, exactament l’11 d’abril de 2009, quan Esquerra encara formava part de l’equip de govern. Creiem que s’hagués pogut estalviar una mesura com la del passat dijous, si en comptes de curar el mal s’hagués previst. Des d’Esquerra Guíxols creiem que hagués estat més afortunat haver fet mesures de prevenció, adequant les instal•lacions i en conseqüència fer que aquests continus robatoris haguessin deixat de produir-se. A continuació us adjuntem la nota de premsa publicada a diferents mitjans on les JERC Guíxols denunciaven l’estat de la deixalleria: La deixalleria de Sant Feliu de Guíxols té un problema. El cap de setmana passat (dissabte 11 d’abril de 2009), amb la comissió de medi ambient de la JERC de Sant Feliu, es va fer una visita a la deixalleria. El motiu d’aquesta visita era la creixent preocupació per part la ciutadania, de la quantitat de brossa acumulada als seus límits. El paisatge que ens vàrem trobar va ser deplorable: tones i tones de residus acumulats, llançats i abandonats al bosc contigu a la deixalleria. No cal dir doncs, que passejar per aquells camins no es va fer gaire agradable, esquivant neveres, cotxes de joguina, rentadores, runa, tota mena d’envasos, llaunes, piles, etc. Era lògic doncs, que després de veure tota aquella brossa, ens preguntéssim com carai hi anava a parar tot allò? La resposta és ben fàcil: des de fa anys, la deixalleria està sent sotmesa a continus robatoris de gent que roba qualsevol tipus de deixalla i n’aprofita la ferralla per revendre-la , i que per entrar-hi utilitzen una zona on la vigilància és menor, i les xarxes de contenció estan trencades. Aquest fet provoca principalment dos problemes: el primer, i més impactant és la creixent acumulació de deixalles i la conseqüent contaminació que això provoca, tant a la flora i fauna del propi bosc com al seu sòl (recordem que les piles contenen mercuri, i que molts líquids refrigerants són altament contaminants), amés de l’impacte visual que genera.

Gent Valenta

Gent Valenta: Gent d'Esquerra

Hem sentit moltes crítiques a Esquerra durant aquests anys que hem estat al Govern: titulars de diaris que menyspreaven la feina feta, gent que criticava la poca ambició en temes nacionals i la incapacitat per gestionar la crisi. El poders fàctics, aquells que fan negoci de la Catalunya dependent, no ens ho han posat gens fàcil. Ni ho faran mai. Amb Esquerra al Govern, Catalunya ha avançat més que mai. Gràcies a Esquerra Republicana, a més, la independència de Catalunya ha deixat de ser un tabú, com quedar palès a la manifestació del 10 de juliol, després de la sentència del Tribunal Costitucional. Aquesta feina ben feta ha estat possible, en gran part, gràcies a l’esforç de tots vosaltres. Les crítiques rebudes no ens ho han posat fàcil. Però la realitat és que amb 21 diputats mai ningú com Esquerra havia fet tant com hem fet nosaltres per aquest país. Per això, les eleccions del 28 de novembre són tan importants. Esquerra hem de ser decisius per seguir avançant cap una Catalunya nacionalment lliure i socialment justa. Es per aquest motiu que des d’Esquerra Republicana de Catalunya i les JERC a Sant Feliu de Guíxols us animem a tots a participar en les properes eleccions al Parlament de Catalunya i acoseguir d’aquesta manera que el país avanci fins a la llibertat nacional i la justícia social.  

Presentació Memòries Josep Irla

Recuperant la memòria històrica

El passat 6 novembre va tenir lloc a la Casa Irla la presentació del llibre "Josep Irla i Bosch. Memòries d'un president a l'exili" de l'historiador ganxó Jordi Gaitx. A l’acte hi van assistir més d'un centenar de persones, entre les quals importants càrrecs d'Esquerra Republicana de Catalunya com Joan Puigcercós, president d'Esquerra Republicana de Catalunya; Carme Capdevila, cap de llista per Girona a les eleccions al Parlament de Catalunya; i Enric Vilert, president de la Diputació de Girona. L'historiador i arxiver Jordi Gaitx, autor de l'estudi introductori i de la selecció de les cartes que acompanyen a les memòries d'Irla, publicades íntegrament per primer vegada, després de 54 anys de la seva redacció, diu que "la diferència amb la resta d'estudis sobre Irla és que aquest està extret del seu pensament, de com va viure el propi Irla els fets històrics des del 1906 fins el 1956". Joan Puigcercós per la seva banda va recordar que la dictadura franquista "va ser més que un cop autoritari per instaurar un control de la societat; realment era un intent de genocidi d'un poble, d'una cultura". És precisament per Puigcercós "gràcies a persones valentes i compromeses com Irla que la Generalitat de Catalunya no va desaparèixer; per això es tant important recuperar la memòria col·lectiva contra l'oblit, la memòria d'un poble". Des d'Esquerra Guíxols volem destacar i agrair estudis com aquest que permeten recuperar la memòria històrica d'Irla, figura sovint oblidada i poc reconeguda que malgrat viure als darrers anys de la seva vida a l'exili no va oblidar mai el seu poble natal i la seva gent.