Sant Feliu de Guíxols

Totes les notícies

Presentació de Jordi Vilà com alcaldable d'Esquerra a Sant Feliu de Guíxols

Esquerra presenta a Jordi Vilà com a candidat a l'alcaldia de la ciutat i proposa a tots els partits un Pacte pel Progrés Econòmic de la Ciutat

El passat dissabte 26 de març Esquerra va dur a terme l’acte de presentació pública del candidat a les eleccions municipals , en Jordi Vilà. L’acte que que es va dur a terme a l’hort de Rector, (jardins del monestir), va comptat amb la presència d’un centenar de veïns i veïnes de Sant Feliu de Guíxols, que van seguir la presentació del candidat de la mà de l’actual actual alcalde de La Bisbal d’Empordà, el republicà Lluís Sais. En la seva intervenció Vilà va recordr la legislatura que ara s’acaba i la contribució del grup municipal d’Esquerra al si del govern, en tasques importants pel futur de la ciutat . No obstant la intervenció va anar adreçada al futur que cal emprendre per aconseguir el desenvolupament de la capacitat que té Sant Feliu de Guíxols. En aquest sentitVilà va fer l’oferiment formal i públic de la signatura del que textualment ha anonomenat “pacte pel progrés econòmic local“ , que inclou l’execució de les obres del museu Thyssen, l’obertura dels hotels Panorama i Les Noies (herència Anlló) i el desenvolupament dels espais d‘aparcament que necessita la ciutat.  

Cartell presentació Jordi Vilà

Presentació de Jordi Vilà com alcaldable d'Esquerra a Sant Feliu de Guíxols

El proper dissabte 26 de març a les 17:30h es durà a terme a l’Horta del Rector, la presentació del cap de llista i candidat a l’alcaldia de la ciutat per Esquerra Republicana de Catalunya, en Jordi Vilà. L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de la Bisbal d’Empordà Lluís Sais. Des de la Secció Local d’Esquerra i les JERC volem convidar a tota la ciutadania a la presentació d’en Jordi Vilà, i a escoltar les propostes de futur que Esquerra a la ciutat presentarà.  

Dació Hipotques

Esquerra pel desenvolupament econòmic

En el darrer ple de l’ Ajuntament del mes de febrer , l’ Esquerra Republicana de Catalunya, va defensar la necessitat de revisar la regulació legal de les hipoteques que graven els nostres domicilis. La moció que va merèixer la confiança per unanimitat de tots els grups amb representació al Consistori, apunta la necessitat de canviar la legislació de les hipoteques que concedeixen les entitats financeres ( bancs i caixes ) i que tenen com a garantia el domicili de les persones que l’adquireixen. Es dóna el cas que si no es pot tornar l’import de la hipoteca la llei vigent dóna permís a bancs o caixes perquè subhastin la finca a través del jutjat. Fins aquí diríem que tot és dins del previsible, però és que a més la llei els empara perquè segueixin reclamant al deutor per la quantitat no recuperada i fins a embargar-li el sou o el que tingui. En d’altres països de l’entorn, hi ha la possibilitat de que si una persona es troba en la desgràcia de no poder fer front a la mensualitat de la hipoteca pel motiu que sigui , pot cedir la propietat de l’immoble a l’entitat de crèdit i el deute queda cancel•lat automàticament . Una solució ben diferent, doncs aquí a part de quedar-te sense domicili poden perseguir-te sense fi. De moment la proposta defensada per l’ Esquerra coincideix amb alguna resolució judicial que ja ha subscrit aquesta possibilitat de no permetre a la banca de perseguir el cobrament del crèdit una vegada que ja s’ha subhastat la finca . És clar que convindrà seguir en aquesta línia per aconseguir la reforma de la llei a favor de la ciutadania i dels consumidors dels serveis de crèdit, però tot és començar.  

Inauguració nou Casal Esquerra i JERC Guíxols

Inaugurat el nou Casal d’Esquerra i JERC Guíxols Claudia Fernández

Més d’un centenar de persones van acudir el passat dissabte 19 de febrer a la inauguració de la nova seu d’Esquerra Republicana de Catalunya i les JERC a Sant Feliu de Guíxols. Representants d’associacions i de partits polítics, amics i familiars, es van reunir davant del nou casal d’Esquerra i les JERC, en un acte que va comptar amb la presència de la portaveu de les JERC Guíxols Georgina Linares, la portaveu el Grup Parlamentari d’Esquerra al Parlament de Catalunya Anna Simó, i; de l’alcaldable d’Esquerra a la ciutat, Jordi Vilà. Segons la portaveu de les JERC Georgina Linares: “Aquest Casal no serà només un lloc de trobada del jovent ganxó independentista i d'esquerres, sinó que és i serà des d'on seguirem lluitant pels drets i les polítiques del jovent de la nostra ciutat i país. Aquí hi compartirem idees, engegarem activitats i projectes i sobretot creixerem i ens formarem com a persones i ciutadans". Per la seva banda Jordi Vilà, va destacar els valors humans i republicans de la companya Claudia Fernández i va destacar que “Esquerra Republicana de Catalunya no defallirà en la defensa dels valors de justícia social i d’alliberament nacional”. La diputada Anna Simó va concloure l’acte d’inauguració del casal, remarcant el valor humà de la Claudia Fernández, i de les dones i homes que formen Esquerra Republicana de Catalunya i, del compromís amb la terra i la seva gent. Des d’Esquerra i les JERC Guíxols volem agrair sincerament a totes les persones que ens van acompanyar en la inauguració del casal  

Jordi Vilà

L’assemblea d’Esquerra ha escollit el cap de llista per a les municipals

El passat dissabte 12 de febrer es va portar a terme l’assemblea local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols convocada a les 17 hores . En el decurs de la reunió es va triar el cap de llista per a les properes eleccions municipals del mes de maig. Jordi Vilà, actual regidor a l’ajuntament de la ciutat i portaveu del Grup Municipal d’Esquerra, va ser l’únic candidat a encapçalar la llista d’Esquerra a Sant Feliu de Guíxols, i prèviament es va sotmetre a ratificació de l’assemblea de la secció local, com a màxim òrgan de decisió del partit. Vilà, va declarar que el projecte d’ Esquerra a la ciutat, ha de liderar la recuperació econòmica i social a Sant Feliu de Guíxols en benefici de tots els ganxons i les ganxones.  

Jordi Vilà

L’assemblea d’Esquerra escollirà el cap de llista per a les municipals

El proper dissabte 12 de febrer es durà a terme l’assemblea local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols. En el decurs de la reunió es triarà el cap de llista per a les properes eleccions municipals del mes de maig. Jordi Vilà, actual regidor a l’ajuntament de la ciutat i portaveu del Grup Municipal d’Esquerra, és l’únic candidat a encapçalar la llista d’Esquerra a Sant Feliu de Guíxols, i prèviament es sotmetrà a ratificació de l’assemblea de la secció local, com a màxim òrgan de decisió del partit. Vilà, ha declarat que el projecte d’ Esquerra a la ciutat, ha de liderar la recuperació econòmica i social a Sant Feliu de Guíxols en benefici de tots els ganxons i les ganxones.

Jordi Vilà

L’executiva d’Esquerra proposa a Jordi Vilà com a cap de llista a les properes municipals

L’executiva d’Esquerra Republicana de Catalunya, a triat a Jordi Vilà, actual regidor a l’ajuntament de la ciutat i anterior cap de llista a les eleccions municipals del 2007, per encapçalar la llista a les properes eleccions municipals del mes de maig. A falta que sigui ratificat per l’assemblea local el proper 12 de febrer, l’executiva ha tornat a dipositar la confiança en Jordi Vilà, degut a la gran feina demostrada durant tots aquests anys com a regidor. Vilà ha demostrat ser un gran regidor de govern impulsant entre altres coses la mostra de teatre estable o l’oficina del català entre d’altres, i tenint un paper destacat com a tinent d’alcalde i portaveu del govern, i a l’oposició, fent una oposició constructiva, abstenint-se en els pressupostos municipals per tal de no bloquejar la dinàmica del consistori. Segons Joan Reyné President d’Esquerra Guíxols “A falta que l’assemblea així ho ratifiqui, hem decidit tornar a apostar per en Jordi, ja que és una persona molt ben valorada per tots els partits polítics, i té una bona acollida per part de les entitats locals, i a demostrat sobradament que és capaç de liderar una Esquerra Republicana de govern”.  

Jordi Vilà

Esquerra s'absté als pressupostos municipals

El ple de Sant Feliu de Guíxols  va aprovar el dimarts 21 de desembre els presssupostos municipals, amb l'abstenció del grup municipal d'Esquerra. L'abstenció d'Esquerra s'ha dut a terme per responsabilitat política, ja que ens temps de crisi, entenem que no s'han de ficar pals a les rodes i s'ha de facilitar la feina, en la mesura que es pugui, a l'actual govern. Tot i ser uns pressupostos que inclouen la majoria dels punts forts que Esquerra porta defensant tota la legislatura, com els bucs d'assaig, la nova nau per a les carrosses de carnaval, i la recuperació de l'oficina el català, el vot no ha pogut ser favorable  entre altres motius, per no reflectiu res sobre els Hotels Anlló i l'extrema austeritat amb la que estan fets aquests pressupostos i que segons el portaveu del grup municipal d'Esquerra, Jordi Vilà "fica plom als peus de la nostra economia, i això no ajuda a incentivar el comerç local".