Sant Feliu de Guíxols

Totes les notícies

Carles Benguerel

Xerrada sobre els motius per dir no a la Reforma Laboral

El dilluns 26 de març la Secció Local d'ERC a Sant Feliu de Guíxols va dur una xerrada al Centre Cívic de Vilartagues sobre la reforma laboral i els motius pels quals s'ha de donar suport a la Vaga General del proper dijous 29 de març. A la xerrada, Carles Benguerel va explicar als assistents quin eren els principals motius del problema d'aquesta reforma laboral, una reforma que suposa una agressió "d'enorme transcendència per a tota la classe treballadora, tant a les persones que tenen ocupació com a les que no la tenen, ja que aquesta reforma laboral no crearà ocupació, en destruirà i d'ara en endavant l'accés al mercat laboral." Benguerel també va exposar als assistents els principals motius pels quals calia sumar-se a la Vaga General del proper dijous 29 de març: "Principalment aquesta Reforma Laboral farà que incrementi el nombre d'aturats, ja que rebaixa el cost de l'acomiadament, i el fa més fàcil i barat; es deixa a criteri de l'empresari poder dur a terme un ERO sense la tutela de l'Administració; és un atac a la negociació col·lectiva i es legisla només per acontentar el mon financer, ja que aquesta Reforma laboral només servirà perquè les grans empreses que cotitzen en borsa puguin acomiada amb més facilitat. Des d'ERC Guíxols ens sumarem a les mobilitzacions previstes pel dijous 29 de març, i serem presents a la manifestació que es durà a terme a Girona a les 7 de la tarda.

Vaga General 29 Març 2012

El ple municipal del 29 de març s’avança al 28 a proposta d’ERC

El consistori municipal ha aprovat la proposta del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols d’avançar el ple municipal previst pel proper dijous 29 de març – data de la vaga general –, al dimecres 28. El portaveu del Grup Municipal d’ERC a l’ajuntament de la ciutat, Jordi Vilà, a manifestat que “davant la celebració d’una jornada de vaga general, contra de la reforma laboral impulsada per govern del Partit Popular, on el més segur és que es sumin molts treballadors i treballadores de l’Ajuntament, entre ells el propi grup municipal d’ERC, fa poc viable dur a terme el ple amb normalitat”. Vilà també ha fet constar que: “aquesta reforma laboral imposada pel govern absolutista del PP no servirà per a generar ocupació sinó per a destruir-ne, ja que abarateix i facilita l’acomiadament, elimina la resolució administrativa en cas d’ERO fent més fàcil la deslocalització de les empreses, entre altres coses i, en cap cas, aquesta és la via per fer disminuir l’atur o afavorir un model productiu de futur”. Des d’ERC i les JERC a Sant Feliu de Guíxols fem una crida a la ciutadania per tal que el proper dijous 29M tothom es mobilitzi contra una reforma laboral que és una agressió directa a les persones treballadores i, que a més, no ens reconeix el dret com a catalanes i catalans a dotar-nos d’unes relacions laborals que siguin la garantia, tant des d’un punt de vista individual com col·lectiu, d’una política productiva i industrial al servei de les necessitats d’aquest país.  

JERC 80 anys

Les JERC celebren els seus 80 anys de lluita!

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), van celebrae el passat dissabte 10 de març l’acte central del seu 80è aniversari en un dinar a Barcelona que ha aplegat a la militància i els exportaveus de l’organització a l’antiga seu del CADCI, on ara fa 80 anys es van constituir les JEREC. L'actual portaveu, Gerard Gómez del Moral, va deixat clar que “ser militant de les JERC, no vol dir tenir un carnet a la butxaca sinó que vol dir fer-se hereu del pes de la història que tenim al darrera i de la lluita, que ens empeny amb força a seguir el combat per la independència i la justícia social”. Les JEREC es van fundar el 26 d’octubre del 1931 i van convertir-se en l’organització juvenil hegemònica de la República. Després de la Guerra Civil i durant la llarga etapa clandestina del franquisme, a la dècada dels 70 es tornen a reestructurar. A finals dels 80 les JERC ens vam convertir en l’organització juvenil referent de l’esquerra independentista als Països Catalans.

Vaga Mercat

Sant Feliu vol mercat el proper diumenge

Degut als fet que s'han dut a terme aquest diumenge on els paradistes del mercat del diumenge van fer vaga i van decidir no muntar les seves parades degut al posicionament en contra de la nova distribució de les parades que l'equip de govern vol dur a terme, situant-les en una sola filera central a tot el Passeig del Mar fins a la Rambla del Portalet i amb un ramal cap a la Rambla Vidal. Des d'ERC entenem a les dues parts, en primer lloc és normal que l'actual govern intenti buscar noves maneres per dinamitzar millor l'espai que actualment ocupa el mercat dels diumenges, i buscar noves solucions per aprofitar millor l'espai, sense perjudici de ningú i millorar també la seguretat. En segon lloc, la postura dels paradistes i la por que tenen en perdre volum de negoci canviant un model que ha funcionat durant tant anys i segueix funcionant, també és comprensible. Tot i això, els canvis que es poden dur a terme no han de ser definitius i si el model que proposa el govern municipal no és positiu sempre es pot fer marxa enrere i tornar al model actual. Des d'ERC a Sant Feliu de Guíxols volem manifestar que el mercat és un dels eixos de dinamització comercial més potents del mercat i en els temps que corren no ens podem permetre perdre oportunitats per fer més forta l'economia ganxona, i per aquest motiu demanem tant al govern municipal com als paradistes un gest de responsabilitat i que intentin trobar punts d'unió per tal de que una cosa tant important com el mercat dels diumenge a la ciutat no es perdi ni es vegi perjudicat. El diumenge vinent, volem que torni a haver mercat.  

Revetlla Sant Joan 2012

El Ple Municipal, a proposta de l'Associació Guíxols Decideix declara Sant Joan com a Festa Nacional dels Països Catalans

El Ple Municipal va aprovar el passat dijous 23 de febrer amb l'únic vot en contra del Partit Popular, la moció presentada per l'Associació Guíxols Decideix, per tal de declarar la festa de Sant Joan com a Festa Nacional dels Països Catalans. També es va aprovar impulsar la festa de rebuda de la Flama del Canigó. Josep Albertí, President de l'Associació Guíxols Decideix, Josep Albertí va demanar al consistori "impulsar la festa de rebuda de la Flama del Canigó a la ciutat, atès que Sant Feliu de Guíxols esdevindrà punt de destribució de la Flama arreu del territori". Per la seva part el regidor d'Esquerra Jordi Vilà va declarar tot el suport a la moció per part del Grup Municipal i de la Secció Local d'ERC, i va manifestar que "celebrem la iniciativa de l'Associació Guíxols Decideix de portar aquesta moció al ple i de col·laborar amb el món cívic local de recuperar aquesta festivitat, ja que és una manera simbòlica, simpàtica i universal per demostrar que volem ser lliures, un ànim que els espanyols no ens deixen tenir, peró que no podran aconseguir, ni aconseguiran". A continuació podeu escoltar el fragment del ple on es va votar i debatre la moció.  

Policia-València

Les JERC Guíxols rebutgen la violència de la policia a València

Les JERC Guíxols donem suport a les JERCPV del País Valencià i condemnem la brutalitatpolicial i exigim responsabilitats pels abusos comesos durant les càrregues policials a l'Institut Lluís Vives de València; començant amb la dimissió immediata de Paula Sánchez de León, delegada del Govern al País Valencià. Recordem que els joves estudiants, inclosos menors d’edat, es manifestaven i queixaven deles retallades pressupostàries en matèria educativa i del fred a les aules per culpa de la manca de calefacció. El cap de la policia a València, Antonio Moreno, va qualificar els manifestants com “l'enemic”. Les JERC, conjuntament amb Esquerra, hem reclamat a través del nostre diputat Joan Tardà la compareixença del Ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, per a que doni les explicacions sobre aquests fets. A Guíxols també ens sumem a les concentracions de suport a la #primaveravalenciana.  

Estelada Camp Nou

Tornarem a xiular, tornarem a gaudir, tornarem a vèncer!

Esquerra i les JERC Guíxols volem fer arribar una mostra de suport al futbolista ganxó Marc Crosas per les seves declaracions del passat dijous 9 de febrer a Twitter, que ha provocat polèmica a la xarxa social. En Marc, va escriure: “Tornarem a xiular (l´himne), tornarem a gaudir, tornarem a vèncer!! #finalCopa2012”, fent una clara referència a les paraules del nostre President afusellat, Lluís Companys Com qualsevol persona, el futbolista va expressar lliurement la seva opinió i, per tant, no se l’ha de criminalitzar, atacar, insultar o condemnar públicament per tots aquests mitjans espanyols que constantment ens treuen el nostre dret. Ell mateix ha declarat: “Ahir vaig fer un joc de paraules amb una dita de Lluís Companys (president de la Generalitat assassinat pel franquisme) i molta gent m’insulta, a tots aquests els diria q si no els agrada el que he dit o no comparteixen els meus pensaments, que mirin cap a un altre costat. visca la meva terra!". Des d’Esquerra i les JERC, voleu donar tot el suport al ganxó Marc Crosas i denunciar les greus amenaces que aquest ha rebut per simplement expressar les seves idees.  

Foto 3 diputats 20N

Serem políticament implacables i democràticament impecables

Després de les eleccions espanyoles d’aquest diumenge 20 de novembre, des d’ERC i les JERC de Sant Feliu de Guíxols volem agrair a les 781 ganxones i ganxons que ens han dipositat la confiança a les urnes per tal de ser presents amb la Teresa Jordà com a diputada al Congrés dels Diputats de Madrid. Amb ella, hi seran l’Alfred Bosch i en Joan Tardà com els 3 representants de la coalició independentista ERC-Reagrupament-CatalunyaSí que ha sabut sumar forces i capgirar les enquestes que deixaven a l’independentisme català sense representació a Madrid. Segons el cap de llista Alfred Bosch 'serem políticament implacables i democràticament impecables'. El candidat ha defensat que la gent que ha donat suport a la candidatura independentista 'sou la punta de llança de la recuperació de les llibertats de Catalunya i de la justícia social'. Des d’Esquerra i les JERC seguirem treballant seguir construir una Catalunya i un Sant Feliu de Guíxols democràticament més justa i socialment més lliure. “Procuraré caminar suau, perquè se que ho estaré fent per damunt dels vostres somnis.” Alfred Bosch, Diputat al Congrés dels Diputats de Madrid

Cartell Pel·lícula Macià contra Companys

Projecció de la pel·lícula Macià contra Companys

El proper diumenge 13 de novembre a les 17:30h la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols durà a terme a la Casa Irla (carrer Algavira, 65-69) la projecció del pel·lícula Macià Contra Companys. Al finalitzar la projecció és durà a terme un cinefòrum amb la presència del diputat d’Esquerra al Congrés dels Diputats de Madrid, Francesc Canet, i del número 3 a la llista de la coalició Esquerra, Reagrupament i Catalunya Sí a la circumscripció de Girona Jordi Casadevall. Els assistents a l’acte podran gaudir de la pel·lícula, amb unes crispetes i una beguda. Esteu totes i tots convidades i convidats.