Sant Feliu de Guíxols

Totes les notícies

Pressupostos Municipals

Esquerra prioritzarà les naus de carnaval i els bucs d'assaig

Esquerra Guíxols sempre ha defensat un model de ciutat amb dos eixos vertebradors i dinamitzadors de la nostra vida social: els joves i l'associacionisme, entenent-los com a baròmetres de la ciutat. Ja en el nostre programa electoral de les eleccions municipals del 2007, vàrem incloure dos grans projectes, per una banda, uns espais tècnics i físics adequats on els grups musicals locals poguessin assajar; i, per l'altra unes naus dignes i equipades per a la gran quantitat de gent que participa al carnaval ganxó. Durant els 3 anys que hem estat al govern, s'han estat gestant, quedant interromputs però amb la moció de censura. Malgrat tot, volem deixar clar que Esquerra Guíxols lluitarà en el proper ple extraordinari del 21 de desembre per a l'aprovació dels pressupostos 2011, per a què s'hi incloguin aquests dos grans projectes de ciutat: l'habilitació d'unes naus de carnaval i la construcció d'uns bucs d'assaigs.  

Acte JERC Guíxols deixalleria municipal

Les dues cares de la deixalleria

En els darrers dies s’han pogut constatar tensions entre govern i oposició sobre la deixalleria municipal de la ciutat. Des d’Esquerra volem recordar que les JERC ja van denunciar l’estat de les instal•lacions fa més d’un any, exactament l’11 d’abril de 2009, quan Esquerra encara formava part de l’equip de govern. Creiem que s’hagués pogut estalviar una mesura com la del passat dijous, si en comptes de curar el mal s’hagués previst. Des d’Esquerra Guíxols creiem que hagués estat més afortunat haver fet mesures de prevenció, adequant les instal•lacions i en conseqüència fer que aquests continus robatoris haguessin deixat de produir-se. A continuació us adjuntem la nota de premsa publicada a diferents mitjans on les JERC Guíxols denunciaven l’estat de la deixalleria: La deixalleria de Sant Feliu de Guíxols té un problema. El cap de setmana passat (dissabte 11 d’abril de 2009), amb la comissió de medi ambient de la JERC de Sant Feliu, es va fer una visita a la deixalleria. El motiu d’aquesta visita era la creixent preocupació per part la ciutadania, de la quantitat de brossa acumulada als seus límits. El paisatge que ens vàrem trobar va ser deplorable: tones i tones de residus acumulats, llançats i abandonats al bosc contigu a la deixalleria. No cal dir doncs, que passejar per aquells camins no es va fer gaire agradable, esquivant neveres, cotxes de joguina, rentadores, runa, tota mena d’envasos, llaunes, piles, etc. Era lògic doncs, que després de veure tota aquella brossa, ens preguntéssim com carai hi anava a parar tot allò? La resposta és ben fàcil: des de fa anys, la deixalleria està sent sotmesa a continus robatoris de gent que roba qualsevol tipus de deixalla i n’aprofita la ferralla per revendre-la , i que per entrar-hi utilitzen una zona on la vigilància és menor, i les xarxes de contenció estan trencades. Aquest fet provoca principalment dos problemes: el primer, i més impactant és la creixent acumulació de deixalles i la conseqüent contaminació que això provoca, tant a la flora i fauna del propi bosc com al seu sòl (recordem que les piles contenen mercuri, i que molts líquids refrigerants són altament contaminants), amés de l’impacte visual que genera.

Gent Valenta

Gent Valenta: Gent d'Esquerra

Hem sentit moltes crítiques a Esquerra durant aquests anys que hem estat al Govern: titulars de diaris que menyspreaven la feina feta, gent que criticava la poca ambició en temes nacionals i la incapacitat per gestionar la crisi. El poders fàctics, aquells que fan negoci de la Catalunya dependent, no ens ho han posat gens fàcil. Ni ho faran mai. Amb Esquerra al Govern, Catalunya ha avançat més que mai. Gràcies a Esquerra Republicana, a més, la independència de Catalunya ha deixat de ser un tabú, com quedar palès a la manifestació del 10 de juliol, després de la sentència del Tribunal Costitucional. Aquesta feina ben feta ha estat possible, en gran part, gràcies a l’esforç de tots vosaltres. Les crítiques rebudes no ens ho han posat fàcil. Però la realitat és que amb 21 diputats mai ningú com Esquerra havia fet tant com hem fet nosaltres per aquest país. Per això, les eleccions del 28 de novembre són tan importants. Esquerra hem de ser decisius per seguir avançant cap una Catalunya nacionalment lliure i socialment justa. Es per aquest motiu que des d’Esquerra Republicana de Catalunya i les JERC a Sant Feliu de Guíxols us animem a tots a participar en les properes eleccions al Parlament de Catalunya i acoseguir d’aquesta manera que el país avanci fins a la llibertat nacional i la justícia social.  

Presentació Memòries Josep Irla

Recuperant la memòria històrica

El passat 6 novembre va tenir lloc a la Casa Irla la presentació del llibre "Josep Irla i Bosch. Memòries d'un president a l'exili" de l'historiador ganxó Jordi Gaitx. A l’acte hi van assistir més d'un centenar de persones, entre les quals importants càrrecs d'Esquerra Republicana de Catalunya com Joan Puigcercós, president d'Esquerra Republicana de Catalunya; Carme Capdevila, cap de llista per Girona a les eleccions al Parlament de Catalunya; i Enric Vilert, president de la Diputació de Girona. L'historiador i arxiver Jordi Gaitx, autor de l'estudi introductori i de la selecció de les cartes que acompanyen a les memòries d'Irla, publicades íntegrament per primer vegada, després de 54 anys de la seva redacció, diu que "la diferència amb la resta d'estudis sobre Irla és que aquest està extret del seu pensament, de com va viure el propi Irla els fets històrics des del 1906 fins el 1956". Joan Puigcercós per la seva banda va recordar que la dictadura franquista "va ser més que un cop autoritari per instaurar un control de la societat; realment era un intent de genocidi d'un poble, d'una cultura". És precisament per Puigcercós "gràcies a persones valentes i compromeses com Irla que la Generalitat de Catalunya no va desaparèixer; per això es tant important recuperar la memòria col·lectiva contra l'oblit, la memòria d'un poble". Des d'Esquerra Guíxols volem destacar i agrair estudis com aquest que permeten recuperar la memòria històrica d'Irla, figura sovint oblidada i poc reconeguda que malgrat viure als darrers anys de la seva vida a l'exili no va oblidar mai el seu poble natal i la seva gent.  

Jordi Vilà diu àdeu Espanya

Esquerra Guíxols Commemora l'11 de setembre

La secció local d’Esquerra Guíxols va commemorar una data tan assenyalada com és la Diada Nacional, realitzant un seguit d’actes i activitats que van tenir una excel·lent acceptació per part de simpatitzants, amics i ciutadans de carrer. La placeta Sant Joan va ser el lloc escollit des d’on es va iniciar la ja tradicional caminada amb l’estelada gegant de la secció local cap al cementiri municipal. Allà va tenir lloc una ofrena floral al president Irla, i vam poder gaudir dels parlaments de Jordi Vilà ,regidor d'Esquerra a Guíxols, de Josep Carrapiço, President de la Regional de Girona d’Esquerra, d’Enric Vilert, president de la Diputació de Girona i finalment, de Jordi Martinoy, Delegat del Govern de la Generalitat a Girona. Tots ells van destacar els valors humans i polítics del president Irla i vam acomiadar l’acte amb la cantada conjunta del segadors. De tornada al centre ens varen acompanyar les gralles i els tambors, tot visitant l’estelada del passeig. Un dinar de germanor de més de 40 persones a la Taverna Cas Romagué de la Casa Irla va servir per posar fi la nostra Diada. Per últim recordar que el proper dissabte 17 de setembre, a les 19:00, tindrà lloc la presentació del llibre "Josep Irla i Bosch, memòries d'un president a l'exili", que presidirà el senyor Joan Puigcercós, president d’Esquerra

11 setembre 2009

11 de Setembre amb Esquerra Guíxols

Com cada any les Seccions Locals d'Esquerra i JERC duran a terme un seguits d'activitats per la Diada Nacional de Catalunya. Els actes començaran el divendres 10 a les 10 del vespre, on les JERC Guíxols duran a terme la 6a edició de la Diada Jove, que aquest any comptarà amb la participació dels grups ganxons Please Wait, Insanity i Bullitt Hi haurà servei de bar i l'entrada és gratuïta El dissabte 11 Esquerra Guíxols fara la tradicional ofrena floral al President Irla. A les 10 del matí es sortirà en comitiva des de la Placeta Sant Joan, fins al cementir municipal on a les 10:30 es farà l'ofrena que aquest any comptarà amb la presència de Jordi Vilà (Regidor d'Esquerra a la l'Ajuntament de la ciutat), Jordi Martinoy (Delegat del Govern de la Generalitat a Girona), Enric Vilert (President de la Diputació de Girona), i Josep Carrapiço (President de la Federació de Girona d'Esquerra). Un cop finalitzada l'ofrena, i acompanyats de geganters i capgrossos marxarem en comitiva fins a la Plaça del mercat on es durà a terme l'acte institucional de l'Ajuntament. Des d'Esquerra us animem a mobilitzar-vos als actes de la Diada i fer sentir la nostra veu i seguir treballant per la justícia social i la llibertat nacional  

Jordi Ausàs amb la Secció Local d'Esquerra a Guíxols davant l'estelada

El Conseller Jordi Ausàs visita Sant Feliu de Guíxols

El passat dilluns 6 de setembre el Conseller de Governació Jordi Ausàs va participar amb la Secció Local d’esquerra a Sant Feliu de Guíxols, en una xerrada sobre la Llei de Consultes. Una trenta de persones van assistir a l’acte, que va ser presentat pel regidor d’Esquerra a la ciutat, Jordi Vilà, i on Ausàs va explicar l’obra de govern duta a terme des de governació en els darrers 4 anys. Segons Ausàs “Amb el 14% dels vots, Esquerra al govern a impulsat polítiques de transformació en clau social i en clau nacional, sentant espais de sobirania i estructures d’Estat” L’acte va conclure amb un petit debat entre el Conseller i els Assistents a l’acte.  

11 setembre 2009

L'estelada onejarà de nou a la ciutat

Per tercer any consecutiu, Esquerra va presentar al ple del mes d'agost una moció per tal de que l'estelada onejés a Sant Feliu de Guíxols. Aquest any la unanimitat ha estat present, i l'estelada estarà present per la Diada Nacional de Catalunya al Passeig de la ciutat. Pel portaveu del grup municipal, Jordi Vilà, aquest és un acte de consciència i de respecte per la lluita de les catalanes i dels catalans per la llibertat nacional i la justícia social. D'altra banda, com cada any, Esquerra durà a terme un seguit d'actes al municipi per commemorar l'11 de setembre. Els actes començaran com ja és tradicional el 10 de setembre al vespre amb la Diada Jove, organitzada per les JERC Guíxols al pati del Teatre Auditori Municipal. El dia 11 es durà a terme l'ofrena floral al President Irla, i el tradicional cercavila amb gegants i capgrossos pels carrers de la ciutat. En breu us detallarem tota la informació sobre els actes de la Diada

Esquerra 2.0

Esquerra Guíxols s'actualitza

En aquestes últimes setmanes, i aprofitant les vacances d'estiu, Esquerra Republicana de Catalunya a aprofitat per renovar totes les seves planes webs locals, comarcals i regionals. La plana de la Secció Local d'Esquerra a la ciutat ara passa a tenir un nou format, més visual, i més agradable i senzilla per l'usuari, amés de disposar a la plana principal de totes les novetats del partit a nivell nacional i gironí. En breu afegirem tot el contingut de la nostra pàgina web antiga cap a aquesta nova versió. Igualment mentres acabem de ficar la nova plana al 100% podeu consultar tots els artícle anterior a la següent adreça http://www.esquerra.cat/locals/?id_local=212 Esperem que la nova plana us agradi