Sant Feliu de Guíxols

Totes les notícies

Tona Quintana s'incorpora a la candidatura d'Esquerra Republicana Guíxols

L'alcaldable d'Esquerra, Sílvia Romero, destaca que «és un persona molt vinculada al món associatiu que ens ajudarà a afrontar els grans reptes que la ciutat té per davant»   La Tona Quintana s'incorpora a la candidatura que encapçala Sílvia Romero per Esquerra Republicana a Guíxols de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. D’ella se’n destaca la seva empatia, credibilitat, confiança, compromís i il·lusió; que serveix per a seguir sumant actius per a construir el projecte municipalista de la formació republicana. Nascuda l’any 1958, i vinculada des de ben petita a la ciutat, la Montserrat Quintana Ferrer, més coneguda com a Tona i membre de la colla de carnaval Petard@s.som,  és advocada i actualment treballa com a administrativa a l’empresa Roberlo de Riudellots de la Selva. A l’hora d’explicar la seva incorporació, la Tona declara que "estic molt agraïda a la gent d'Esquerra de Guíxols, i a la Sílvia en particular, per oferir-me la possibilitat de formar part d’un projecte basat en les persones i que ha de servir per a donar un impuls definitiu a la ciutat". També afirma “sentir-me molt identificada amb la idea de que som gent que #SentimGuíxols ”, i que entoma amb “il·lusió i responsabilitat el repte, tot esperant estar a l’alçada del magnífic equip que s’està formant”.  

Remodelació del Passeig de Rius i Calvet,

Obrim la ciutat al mar. La remodelació del Passeig de Rius i Calvet.

L’evident necessitat de dignificació que presentava el sector de Garbí de la façana marítima de Sant Feliu de Guíxols, es veurà per fi resolta els propers dies amb la finalització de les obres dutes a terme al Passeig Rius i Calvet. On a part de l’important ampliació de l’espai peatonal, també s’ha procedit a una necessària modificació del calaix de la riera del Monestir. La ciutat guanya així façana litoral per a nous usos ciutadans i s’obre encara més al mar, aconseguint un espai més endreçat, integrat i més obert perquè els veïns i les veïnes el gaudeixin al màxim. L’aposta clara a favor de l’obertura de la ciutat al mar i d’un model de municipi més sostenible, ordenat i equilibrat, va ser un dels compromisos que Esquerra Republicana portava al seu programa electoral l’any 2015, i que ha treballat amb esforç i determinació des del Govern de la ciutat per a que s’acomplís durant aquesta legislatura. Convidem a la ciutadania a passejar-hi i a gaudir-ne!  

Sílvia Romero, candidata a l'alcaldia de Sant Feliu de Guíxols llegint el manifest

ERC Guíxols, present com sempre i les vegades que facin falta. "L'autodeterminació és un dret"

Aquesta vegada va ser tant al matí com a la tarda del primer dia del Judici de la Vergonya. Sílvia Romero, candidata d'ERC Guíxols a les properes eleccions municipals per Sant Feliu de Guíxols llegia la seva part del manifest. A continuació podeu llegir el manifest "Són Causa general: l'autodeterminació és un dret!". Decidir no és un delicte, ni ho és un referéndum, ni l'autodeterminació: "Són Causa general: l’autodeterminació és un dret! Bon vespre a totes i a tots, Avui finalment ha començat el judici. Un judici clau que marcarà un abans i un després. No sabem de quina manera. No sabem fins a quin punt. Però tota la pluralitat d’acord polítics, socials, sindicals i veïnals que avui som aquí sobre l’escenari, tota la diversitat que us heu reunit avui en aquesta plaça, en som ben conscients. Avui ha començat un judici clau, i tota la gent que estem avui aquí, en som conscients. Tota la gent que avui ha decidit sortir al carrer des de primera hora. Tota la gent treballadora que al migdia ha decidit sortir a concentrar-se a la porta del seu lloc de treball. Tota la gent que avui ha decidit dur a terme accions de signes diversos. I tota la gent que aquest vespre es concentra en diverses places del nostre país. Tota aquesta gent, i molta d’altra també arreu del país, i arreu de l’Estat pensem que avui ha començat un judici clau que marcarà el nostre futur. Avui més que mai és necessari defensar els drets civils, i els drets polítics. Perquè estan amenaçats. I quan aquests drets estan amenaçats, són els drets socials i laborals els que estan amenaçats. Són els drets de les dones i de les treballadores. Són els drets de totes i tots les que estan amenaçats i és la mateixa democràcia la està en perill. Avui, per primera vegada en mesos, totes i tots hem pogut veure de nou 9 persones que han estat privades de llibertat, empresonades, pel que creiem que ningú no hauria de ser mai jutjat: l’exercici de la democràcia, l’organització d’un referèndum.

El regidor d'ERC Albert Polo llegeix la lectura del Manifest de l'AMI

ERC dóna suport a les mobilitzacions per l'inici del judici als presos polítics i preses polítiques

Avui 12 de febrer de 2019 comença el judici als presos polítics i preses polítiques. A les 12 del migdia, Albert Polo, regidor de Transició Nacional de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha llegit el manifest "El judici de la vergonya" que adjuntem tot seguit: MANIFEST EN MOTIU DE L’INICI DEL JUDICI AL TRIBUNAL SUPREM ALS PRESOS POLÍTICS CATALANS 12 de febrer de 2019 El judici de la vergona Avui és un dia molt trist per Catalunya, un dia obscur on ens endinsem a les èpoques més fosques del franquisme o del Decret de Nova Planta, on la persecució política i la criminalització de Catalunya i els catalans i catalanes estava i està promoguda i promocionada per les elits polítiques, econòmiques, judicials, militar i policials espanyoles. Un dia on es vol sotmetre el nostre pensament, on es volen doblegar els nostres drets. Avui comença una gran mentida, un muntatge d’estat, basat en acusacions falses, amb l’objectiu de reprimir, amb la bandera i amb la pàtria, els drets fonamentals dels catalans i catalanes. Avui, 12 de febrer de 2019, s’inicia el judici contra el dret d’autodeterminació de Catalunya, recollit en els tractats internacionals i validat per les Constitucions de tots els països consolidats democràticament. Com han dit molts dels nostres acusats, no anem a Madrid a denfensar-nos de res, sinó a acusar ’estat d’actuar al marge de la LLEI i de vulnerar i manipular, en un clar abús de la seva autoritat, l’estat de dret. Espanya actua com una TIRANIA on, de forma continuada, violenta les pròpies Lleis amb l’engany i la manipulació; on elimina, sense miraments i de forma reiterada, l’oposició política, el pensament divergent, la lliure expressió de les persones, el dret d’associació i de protesta. Abusa de la força i del poder contra una minoria de forma arbitrària i cruel. Però, que ningú en tingui cap mena de dubte, aquests fets tindran recorregut en els proper mesos i anys a través de tribunals internacionals que jutjaran, aquesta vegada de debò, tots aquells polítics i jutges que han distorsionat la Constitució espanyola i les Lleis que emparen l’estat de dret, fins a convertir-los en irreconeixibles.

La ciutat que sentim entre totes i tots

Dins de la forta aposta per la participació ciutadana, a ERC-Guíxols fem un pas enllà i convoquem a tothom que vulgui a sumar-se al nostre projecte de ciutat. La Casa Irla (C/ de l'Algavira 67,69) ens obre les portes demà dissabte 9/2/19 per dur a terme unes jornades de construcció Republicana on s'abordaran els temes més punyents i centrals de la vida del municipi. La jornada consistirà en dues convocatòries sectorials, una focalitzada en les persones, les seves necessitats i relacions amb l'entorn que serà a les 10:00, i després de carregar forces, a les 17:00 abordarem un segur que apassionant debat sobre economia i territori. Recordem que per assistir a la jornada i als seus debats no cal registrar-se ni formar part de cap col·lectiu ni associació, la Casa Irla serà oberta per tothom que vulgui dir-nos la seva, escoltar i debatre amb les companyes i companys per portar el programa que les persones necessites i per crear la ciutat que Sentim entre totes i tots. #SentimGuíxols #MunicipisRepublicans  

Sílvia Romero, candidata a l'alcaldia

"Sentim la ciutat perquè ens l'estimem" Entrevista a Sílvia Romero

Sílvia Romero Quesada, Candidata a l’alcaldia de Sant Feliu de Guíxols.   Arriba puntual a la cita, comenta que no li agrada fer tard, i que és una herència familiar. Com també ho és la seva capacitat de treball i el seu somriure, que no abandona pràcticament mai, fins i tot quan recorda moments durs. Filla d’en Romero del peix, explica que de petita volia ser metgessa, i recorda amb emoció i orgull els orígens andalusos dels seus avis i pares, que com tantes altres famílies van trobar a Sant Feliu de Guíxols un lloc on tornar a començar. Sílvia, la filla de can Romero Sí de Can Romero del peix, la filla d’en Romero del peix. Saps? La meva família són clars exemples del somni català de mitjans del segle XX. Famílies treballadores i humils que van arribar a Pueblo Nuevo, com tanta i tanta gent, que van ajudar a construir les cases dels veïns amb les seves mans. I a força de treball, esforç i bonhomia, van arribar a formar part de la ciutat de manera natural. El meu pare venia de Jaén, de Villanueva del Arzobispo. Els meus avis recollien la oliva, eren temporers, una vida molt dura, però el poble és meravellós, des d’allà pots veure un mar verd d’oliveres que emociona. I la meva mare és de Granada, un poble petit que es diu Moreda, amb unes festes patronals precioses que són al maig en honor a la seva “Santa Cruz”. Va néixer davant la caserna de la Guardia Civil, i això va marcar molt a la família, sobretot al meu avi, un socialista republicà de cap a peus, “un rojo”, que gairebé es deixà la vida a la guerra, fins que va prendre la decisió de marxar d’aquella Andalusia sense oportunitats amb la sensació d’haver estat vençut. Crec que el fet de venir a Guíxols va suposar-li sobretot esperança, l’oportunitat de tornar a sentir-se guanyador, guanyador per poder tirar endavant la seva família, lluny d’aquella tristesa que li suposaven aquells camps de Granada, que havien estat camps de batalla a la Guerra Civil.

Carles Benguerel, nou President d'ERC Guíxols

NOVA EXECUTIVA A ERC GUÍXOLS PER ENCARAR LES MUNICIPALS

El passat divendres 30 de novembre Carles Benguerel, conegut popularment com a “Festi”, va substituir com a president a Martí Viñals que assumirà responsabilitats en l’àrea de comunicació i campanya. L’assemblea va comptar amb l’alta participació d’una trentena de militants que en més del 90% va aprovar el canvi de l’executiva local composada per: President: Festi Carles Benguerel i Soler Secretària d’organització: Natxa Parera Pascual Secretària de finances: Neus Patón Monago Secretari de comunicació: Jordi Iñíguez Cordero Adjunt a secretari de comunicació: Martí Viñals i Rosell Secretari de Política Municipal: Josep Ramon Llobet i Poal Adjunt a secretari de Política Municipal: Albert Polo i Miret Secretària de les Dones: Maria Conchillo i Palahí Portaveu del Grup Municipal: Jordi Vilà i Vilà “No ha estat un gran canvi, simplement en la majoria de casos hem reorganitzat l’estructura del partit per encarar unes eleccions municipals on ens hi juguem molt. A nivell nacional, aconseguir el 50% de vots a llistes clarament republicanes i a nivell local, la possibilitat de que per primer cop tinguem una alcaldessa” afirmen fonts de l’executiva. D’altra banda, fonts del partit apunten que “el canvi era necessari perquè el partit ha crescut i calia repartir més i millor les tasques entre tota la gent disposada a treballar pel projecte d’ERC Guíxols, que ara mateix ja és molta però encara hem de ser molts i molts més per afrontar els reptes que venen”.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, Sílvia Romero, Eleccions, Municipals, Municipals 2019,

Sílvia Romero, candidata d'ERC a Sant Feliu de Guíxols

“Sóc una nova republicana que ve a sumar” Sílvia Romero i Quesada serà la nova candidata d’ERC Guíxols a les properes eleccions municipals al maig del 2019 després de ser escollida per l’assemblea local celebrada ahir dijous. Romero ha renunciat avui a l’acta de Regidora de RRHH, Activitat Econòmica i Projectes Estratègics de la ciutat que fins ara ocupava com a membre de Tots per Sant Feliu. De pares de Jaén i Granada però nascuda i criada tota la vida a Sant Feliu de Guíxols, Sílvia Romero es definia com una nova republicana que s’havia sentit cridada pel projecte republicà d’ERC. “Sóc republicana i d’esquerres, per tant la meva casa havia de ser aquesta. Ara cal definir-se perquè ho necessita el país i, sobretot, la seva gent. Per als republicans d’esquerres, primer són les persones, no deixarem ningú enrere en aquest gran viatge que volem fer com a poble”. Sobre hipotètiques expectatives electorals, membres de l’executiva comentaven “potser estaria bé que per primera vegada tinguéssim una alcaldessa però més enllà dels resultats, avui mateix ens posem a treballar per arribar a més persones que com la Sílvia vulguin sumar-se al projecte republicà. Eixamplar la base a cada poble i a cada barri és la millor via per arribar a la República i contra un estat disposat a tot per impedir-ho, hem de ser molts i molts més. No hi ha dreceres.” Sílvia Romero és diplomada en Turisme i té diferents estudis de postgrau en Desenvolupament Local i planificació i màrqueting turístic. Actualment estudia un màster en Govern Local a la UAB i treballa com a Cap dels Serveis de Turisme i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós.  

Jordi Coronas, Portaveu d'ERC Barcelona

VISITA DEL CASAL JOSEP IRLA D’HORTA-GUINARDÓ A SANT FELIU DE GUÍXOLS

El passat diumenge 16 de setembre una quarantena de persones del casal d’ERC d’Horta- Guinardó van visitar la nostra ciutat per commemorar el 40è aniversari del casal barceloní que llueix el nom del President Josep Irla. La visita va començar al cementiri municipal on es va retre homenatge a les despulles del president ganxó amb els parlaments d’Eduard Casanova, d’ERC Horta-Guinardó i organitzador de la trobada, Martí Viñals, president d’ERC Guíxols, Josep Ramon Llobet, regidor d’Educació de la ciutat, i Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal d’ERC Barcelona. Seguidament la comitiva es va dirigir al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols per fer una breu visita guiada pel regidor de Cultura, Jordi Vilà. Feta la visita, el grup s’ha dirigit a la Casa Irla, fent parada primer al Mercat i al Casal Claudia Fernández d’ERC Guíxols. A la Casa Irla, s’ha vist el Museu i el documental de TV3 sobre el President de l’Exili. Després de dinar a la Taverna Cas Romagué de la Casa Irla, han anat al Salvament per visitar el Museu i els nius de metralladores amb les explicacions de l’exregidor de Cultura, Joan Casamitjana. La visita s’ha clos amb un refrigeri al bar El Corsari i amb la satisfacció dels casals d’ERC Josep Irla d’Horta i Guinardó i Claudia Fernández de Sant Feliu de Guíxols d’haver commemorat conjuntament la figura resolutiva, incansable i tenaç del President ganxó que morí a l’exili, Josep Irla i Bosch. Podeu veure els parlaments del cementiri i la visita al Casal Claudia Fernández en aquest vídeo realitzat pel company Eduard Casanova d’ERC Horta-Guinardó: https://youtu.be/Z34ITPfVLvY