Sant Feliu de Guíxols

Totes les notícies

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols,

Pressupostos més socials en un ajuntament transparent

Iniciem l'any 2016 amb els millors desitjos per a tothom. Es marquen les línies a  seguir en el sí de l’Ajuntament amb l’aprovació del pressupost de l’any 2016 en el darrer ple municipal de l’any. No va faltar la dialèctica entre partits, entre prioritats, com en tots els pressupostos anteriors.    Des d’ERC Guíxols considerem que l’aprovació del pressupost general abans de finalitzar l’any correspon a un compromís amb la ciutat i amb les persones. ERC Guíxols es fa co-partícip del pressupost 2016 el qual l’alliberament nacional i la justícia social hi són ben representats, amb números i persones.    Començar l'any amb una bona base ha de permetre ser més eficients en la gestió. També serveix d'ajuda el pas endavant en matèria de transparència i dades obertes del consistori. Val a dir que s'està treballant de valent per a aprofundir en aquesta matèria, però des de la nit de cap d'any es pot consultar una sèrie de dades del nostre Ajuntament per internet, a l'abast de tothom. Us desitgem el millor per aquest any 2016.  

Defensarem el mandat democràtic del poble de Catalunya

1834 Gràcies: Anem a Madrid a defensar el mandat democràtic del poble de Catalunya

ERC hem obtingut uns resultats molt esperançadors, doblant el nombre de representants de les Comarques Gironines al Congrés amb 2 diputats i triplicant el nombre de diputats al principat, aconseguint-ne 9.   Al Senat, hem passat de no tenir representació per elecció directa a guanyar les eleccions a Catalunya amb 6 representants, 2 per Girona.   Elecció rere elecció, pas a pas, anem consolidant un partit transversal, fort i totalment compromès amb el benestar dels ciutadans i la independència, aconseguint una majoria de gent compromesa en la defensa de la transformació social, el benestar social i la dignificació del món del treball. Els grans objectius que Esquerra Republicana de Catalunya encarna, han sortit clarament reforçats. El temps de la República ha arribat a Catalunya, i si algun dia hi ha una república espanyola, estarem encantats de tenir-hi una relació de germanor.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Regidors ERC Guíxols, Sant Feliu de Guíxols

ERC Guíxols al costat dels regidors independentistes i front a les forces de l'Estat Espanyol, una vegada més

L’Audiència Nacional ha obert diligències penals per investigar als ajuntaments  que van donar  suport a la resolució sobre l’inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels últims  resultats electorals al Parlament de Catalunya.  Aquestes investigacions estudien la possibilitat  que ajuntaments com el nostre hagin comès delictes de rebel·lió i sedició entre d’altres pel fet  d’aprovar mocions de suport de caire merament polític.   La Secció Local d’Esquerra Republicana es reafirma amb la moció de suport presentada pel  Grup Municipal d’ERC, aprovada pel Ple Municipal el dia 26 de novembre de 2015 i mostra el  seu suport a la regidora de Transició Nacional Georgina Linares i a la resta de regidors que van votar a favor de la moció.    Atès que aquesta moció de suport aprovada pel Ple no crea efectes jurídics i s’empara dins  l’exercici de llibertat d’expressió (art. 20CE), llibertat ideològica (art. 16CE) i del dret  fonamental a la participació política (art. 23CE). ERC Guíxols i la seva militància estarà al costat  de tots aquells regidors que siguin amenaçats per un Estat que no ens representa i que vulnera  contínuament els nostres drets i les nostres llibertats.   Finalment, fem una crida a la ciutadania per tal de recolzar als regidors que ens representen  ideològicament i que no renunciïn als anhels de llibertat del nostre país.  

Dia Mundial de la lluita contra el VIH/Sida

1 de desembre. Dia Mundial de la lluita contra el VIH/Sida

Com cada any, l’1 de desembre commemorem el Dia mundial de la lluita contra la sida. Des d’Esquerra Republicana, ho fem amb la convicció que cal un compromís sòlid de totes les institucions i agents socials, amb l’exercici d’un lideratge compartit per posar al nostre abast tots els recursos i estratègies ja disponibles, o que ho estaran en un futur proper, amb l’objectiu de garantir els drets de les persones afectades, d’aturar les infeccions i poder vèncer definitivament aquesta pandèmia. Així com lluitar contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones que viuen amb el VIH. Per tot això, recolzem i ens sumem a les diferents activitats i mobilitzacions que durant aquests dies realitzen les entitats i ONGs que treballen en aquest àmbit. Els darrers anys, hem vist com el govern espanyol desmantellava les polítiques de prevenció del VIH i excloïa la majoria de les entitats catalanes de les subvencions estatals, que alhora també han patit la reducció de les aportacions i els deutes del Govern de la Generalitat. Al mateix temps, el RD 16/2012 aprovat pel govern espanyol, deixava sense cobertura sanitària pública a grups de població especialment vulnerables des d’una doble vessant, social i d’infecció pel VIH. Malgrat tot, a Catalunya hem estat capaços d’aprovar l’Acord nacional per fer front a l’epidèmia del VIH i contra l’estigma associat, aprovat el 2014 amb el suport de totes les forces polítiques i la Llei contra la LGTBfòbia, aprovada l’octubre del mateix any per àmplia majoria del Parlament. No obstant això, a Catalunya anualment es detecten 700 noves infeccions, una situació sens dubte preocupant i que s’ha de redreçar. Per això creiem que cal garantir el desplegament de l’Acord nacional per a fer front a l’epidèmia del VIH i contra l’estigma i aprovar urgentment un nou Pla d’acció contra la sida, des d’una perspectiva de gènere i de promoció de la salut sexual, consensuat amb totes les entitats i orientat a millorar la detecció del VIH, així com a actuar amb aquells col·lectius més vulnerables que presenten majors riscos d’infecció o major retard en el diagnòstic.

Esquerra Republicana de Catalunya, ERC

Manifest pel dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

El 25 de novembre és el dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Els homes i les dones d’Esquerra Republicana i les Joventuts d’Esquerra Republicana, manifestem el nostre rebuig i condemna a qualsevol forma de violència masclista que s’exerceix diàriament contra moltes dones. Una greu vulneració dels drets humans fonamentals de les dones que destrossa vides, famílies i comunitats però que conviu quotidianament entre nosaltres. El degoteig constant d’assassinats no és més que la punta de l’iceberg d’una problemàtica estructural de la nostra societat. La violència física, psicològica, econòmica o els micromasclismes, són formes d’expressió de la violència masclista que sovint no són visibles a primera vista, i per tant són encara més difícils d'atacar. És especialment preocupant el creixement de la violència masclista entre els més joves i la falta de conscienciació de les generacions més joves. Lluny de la creença que els comportaments masclistes són un fet generacional, ens trobem amb la dura realitat que la violència masclista és més vigent que mai entre el jovent. I aquesta s’exerceix d’una forma més subtil i en dificulta la seva detecció, per això creiem que urgeix que els nostres governs reconeguin aquesta situació i posin els recursos necessaris per actuar-hi apostant per les polítiques de prevenció i sensibilització i destinant tots els recursos econòmics necessaris. Des de totes institucions, independentment del seu nivell, es pot treballar per fer front a aquesta lluita diària. Revisant i millorant els protocols locals i comarcals davant un cas de violència masclista, amb suport als SIAD i a totes les associacions, taules amb tots els agents per coordinar accions, o realitzant programes per col·lectius específics. El dret de les dones a viure lliures de violència masclista ha de ser una prioritat en les agendes polítiques i passar a ocupar agendes socials dels diferents governs.

Junts Pel Sí, Sant Feliu de Guíxols

Nota d'agraïment de Junts Pel Sí

Volem felicitar a tots els ganxons per l’elevada participació a les eleccions al Parlament de Catalunya del passat diumenge 27 de setembre. És un triomf de la democràcia en general, i de la nostra  candidatura en particular.    Junts pel Sí ha obtingut el 47’34% que equival a un total de 5.196 vots. Més del doble de la segona força més votada, per tant ho valorem molt positivament.   Volem remarcar que hi ha més vots avui per la independència del nostre país que no pas la suma de CiU, ERC i CUP fa tres anys.    Així mateix volem felicitar a la CUP que ha obtingut un 6’27% de recolzament. Els seus 688 vots sumats als 5196 de Junts pel Sí, donen una majoria d’un 53’61% a favor de la independència de Catalunya.  Finalment, voldríem fer un especial agraïment a tots els candidats i candidates de la nostra ciutat que han volgut formar part activament d’aquest procés. Aquesta victòria és de tots perquè l’hem  aconseguida JUNTS.   Diumenge vam fer història! La gran majoria dels ganxons i catalans  vam votar independència i el full de ruta cap a aquesta meta ja no té aturador!   Caminem cap a un NOU ESTAT. Visca la República Catalana!   Comitè de campanya de Junts pel Sí a Sant Feliu de Guíxols  

Junts Pel Sí, Sant Feliu de Guíxols, Lluís Llach, Anna Caula, Carles Puigdemont, Marta Rovira

Més de 400 persones omplen la Plaça Salvador Espriu de Sant Feliu de Guíxols

El número 1 de la candidatura per Girona, Lluís Llach, va parlar el passat diumenge 30 d'agost des de Sant Feliu de Guíxols de l’autèntica democràcia i va reivindicar poder deixar de ser aspirants a ciutadans per passar a ser ciutadans de ple dret. "Volem decidir i volem decidir la nostra llibertat". Llach va ressaltar que "el nostre no és un procés contra Espanya ni contra els espanyols". "La nostra candidatura està plena de gent que se sent espanyola i que està lluitant per la independència perquè necessita eines per sobreviure socialment". "Els espanyols podran ser espanyols millor aquí que a Espanya" i va afegir "L’Estat espanyol és un estat pervers, enquistat, que està espoliant a tothom. Ens han fet la vida impossible i no ens donen més remei que fer el nostre camí, per fer una Catalunya moderna al servei dels ciutadans. L’estat és una eina de servei". Anna Caula, número 2 per Girona va parlar de la importància d’esforçar-nos en aquest moment tant important. "Sabem que utilitzaran tots els tripijocs per fer-nos fora del terreny de joc, però no ho aconseguiran davant d’un poble que està reclamant el seu dret a decidir". Caula va parlat també del poble català, "un poble que sempre ha remat a contracorrent. Només cal sortir al carrer per veure’l farcit de gent que està acostumada a fer, a moure’s i que s’esforça per aconseguir el que vol". "Sóc aquí perquè el que volem és viure millor, defensar un país que vol sobreviure". "Tots aportem el que tenim en aquesta candidatura, el que sabem. Això ens donarà la victòria el 27S". Carles Puigdemont, número 3 per Girona, va destacar la diversitat de la candidatura. "Aquesta és una de les nostres virtuts perquè els pobles són diversos, són transversals i són diferents, i es posen d’acord amb les coses importants, i això és el que hem fet Junts pel Sí", i va remarcar la importància del procés "L’objectiu final és fer un país millor, un país honest, net i transparent".

Junts Pel Sí, Sant Feliu de Guíxols, Lluís Llach, Anna Caula, Carles Puigdemont, Marta Rovira

Diumenge 30 acte de Junts Pel Sí a la Plaça Salvador Espriu

Des de l’equip de campanya de Junts pel sí a Sant Feliu de Guíxols volem informar-los  que el proper diumenge 30 d’agost a les 20:30h hi haurà un acte de campanya a la Plaça Salvador Espriu.   Comptarem amb la presència del cap de llista de Girona, Lluis Llach, acompanyat de l’Anna Caula, en Carles Puigdemont i la Marta Rovira. En acabat es servirà cremat i refrigeri per a tothom.   Fem una crida a totes les persones de Sant Feliu que ja són candidats, i aquelles que no estan convençudes que vinguin a preguntar i els resoldran  els dubtes  en qüestió.   Us hi esperem!    

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols,

Moció a favor de la llibertat nacional de Catalunya

A proposta del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de  Sant Feliu de Guíxols, en el primer ple ordinari de la nova legislatura, que tindrà lloc el  dijous 30 de juliol, es presenta la moció conjunta amb la resta de forces polítiques  sobiranistes: Convergència i Unió, Tots per Sant Feliu, Guíxols des del Carrer, Moviment d’Esquerres (MES) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP).   Amb la moció, el Ple ratificarà la seva continuïtat a l’Associació de Municipis per la  Independència (AMI), un compromís que la majoria de forces van signar amb  l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) durant la campanya electoral de les municipals  del passat mes de maig.   A més, s’acordarà posar-nos a disposició del nou Parlament, el president i el Govern de  la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre, per tal  d’exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar la República Catalana i, per tal de simbolitzar aquest compromís i voluntat política unitària, en un acte públic solemne s’hissarà la bandera catalana estelada davant la façana principal de l’Ajuntament a la Plaça del Mercat, tal com havia sol·licitat Guíxols per la  Independència, l’assemblea territorial de l’ANC.   Des d’Esquerra Republicana a la ciutat estem molt contents i agraïts a la resta de forces polítiques municipals per tal de demostrar conjuntament aquesta voluntat política del consistori en referència a la llibertat nacional de Catalunya.