Sant Feliu de Guíxols

Totes les notícies

Jordi Coronas, Portaveu d'ERC Barcelona

VISITA DEL CASAL JOSEP IRLA D’HORTA-GUINARDÓ A SANT FELIU DE GUÍXOLS

El passat diumenge 16 de setembre una quarantena de persones del casal d’ERC d’Horta- Guinardó van visitar la nostra ciutat per commemorar el 40è aniversari del casal barceloní que llueix el nom del President Josep Irla. La visita va començar al cementiri municipal on es va retre homenatge a les despulles del president ganxó amb els parlaments d’Eduard Casanova, d’ERC Horta-Guinardó i organitzador de la trobada, Martí Viñals, president d’ERC Guíxols, Josep Ramon Llobet, regidor d’Educació de la ciutat, i Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal d’ERC Barcelona. Seguidament la comitiva es va dirigir al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols per fer una breu visita guiada pel regidor de Cultura, Jordi Vilà. Feta la visita, el grup s’ha dirigit a la Casa Irla, fent parada primer al Mercat i al Casal Claudia Fernández d’ERC Guíxols. A la Casa Irla, s’ha vist el Museu i el documental de TV3 sobre el President de l’Exili. Després de dinar a la Taverna Cas Romagué de la Casa Irla, han anat al Salvament per visitar el Museu i els nius de metralladores amb les explicacions de l’exregidor de Cultura, Joan Casamitjana. La visita s’ha clos amb un refrigeri al bar El Corsari i amb la satisfacció dels casals d’ERC Josep Irla d’Horta i Guinardó i Claudia Fernández de Sant Feliu de Guíxols d’haver commemorat conjuntament la figura resolutiva, incansable i tenaç del President ganxó que morí a l’exili, Josep Irla i Bosch. Podeu veure els parlaments del cementiri i la visita al Casal Claudia Fernández en aquest vídeo realitzat pel company Eduard Casanova d’ERC Horta-Guinardó: https://youtu.be/Z34ITPfVLvY

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols

ERC organitza una parada per recollir les opinions dels ciutadans per construir la República

Les parades també s'han celebrat durant tot el cap de setmana i a tot Catalunya la xifra total de les parades s'enfila fins a les 140   Aquestes parades s'emmarquen dins la campanya participativa La República que Farem que el passat 4 de març va viure el seu acte central i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana. A les comarques gironines s'han organitzat fins a 25 parades mentre que a tot el país, aquesta xifra s'enfila fins a les 140.   A Sant Feliu de Guíxols, la secció local va sortir al carrer diumenge al matí per recollir les opinions dels ganxons i les ganxones i construir d'aquesta manera la nova República amb les opinions de la gent.   El Vicesecretari general de Coordinació interna, Territori i Organització, Isaac Peraire, com a màxim responsable de la campanya assegura que "en aquests moments que la judicialització de la política i els atacs contra la democràcia són més forts i fan alçar la veu a nivell internacional, la nostra millor resposta és seguir endavant, treballar i construir la nova República Catalana des de tot el territori".  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols

Esquerra Republicana organitza a les comarques gironines 25 parades per acostar el debat de la República que Farem

Se celebra durant tot el cap de setmana i a tot Catalunya la xifra total de les parades s’enfila fins a les 140 Durant tot el cap de setmana del 18 i 19 de març Esquerra Republicana celebra la Macroparada, una acció que s’emmarca dins la campanya participativa La República que Farem que el passat 4 de març va viure el seu acte central i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana. A les comarques gironines s’organitzen fins a 25 parades mentre que a tot el país, aquesta xifra s’enfila fins a les 140. A Sant Feliu de Guíxols la parada serà el diumenge 19 de març de 10 del matí a les 2 del migdia a la Rambla Vidal, on es podran deixar les propostes i així entre totes i tots construir la República que volem.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols

Els regidors d’ERC Guíxols s’adhereixen a l’Assemblea d’Electes de Catalunya

Els 3 regidors del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols Jordi Vilà, Josep Ramon Llobet i Georgina Linares s’han adherit a l’Assemblea d’Electes de Catalunya.   L’assemblea, formada pels càrrecs electes de Catalunya (alcaldes, regidors, diputats i senadors) i impulsada per l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) serà  l'organisme que hauria de substituir el Parlament en cas que l'Estat espanyol decidís suspendre l'autonomia de Catalunya i de mantenir la continuïtat del procés a la independència.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols

L’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols aprova la moció per eliminar simbologia franquista de la ciutat

La moció, presentada a proposta d’ERC, TSF i PSC ha comptat amb el vot favorable de tot el consistori municipal.   En aquesta es denuncia que tot i fer gairebé 41 anys de la mort del dictador Francisco Franco encara queda en la ciutat simbologia franquista que recorda aquest obscur període de la historia que va provocar més de 550.000 víctimes i uns 400.000  exiliats.   Així doncs, en concordança amb la Llei de memòria històrica que diu que “les administracions públiques en l’exercici de les seves competències, prendran les mesures oportunes per a la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d’exaltació, personal o col·lectiva, de la sublevació militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura”, el ple de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va acordar: Rebutjar enèrgicament la simbologia franquista que encara perdura a alguns punts de la ciutat. Instar als propietaris dels edificis a la retirada de les plaques i els elements franquistes i, en el cas que no ho facin, l’ajuntament es compromet a fer-ho d’ofici. Establir un conveni amb el Memorial Democràtic de Catalunya per realitzar un inventari dels llocs i espais vinculats a la memòria democràtica i la lluita antifranquista per tal de catalogar-los com a patrimoni cultural i que es senyalitzin i s’integrin dins de la Xarxa d’Espais del Memorial Democràtic. A Sant Feliu de Guíxols encara queden molts indrets de la ciutat que amaguen simbologies i noms relacionats amb la dictadura franquista. Un dels casos més evident és el grup de cases o blocs de pisos anomenada Urbanización Miquel Mateu, que va ser construïda l’any 1962 i batejada així en honor al franquista que va entrar a Barcelona amb les tropes franquistes el 26 de gener de 1939 i que va ocupar els càrrecs d’alcalde de Barcelona, ambaixador a Paris, entre d’altres.   Des d’Esquerra Republicana de Catalunya agraïm a tots els grups municipals el seu vot favorable a la moció i aconseguir així eliminar finalment dels nostres carrers qualsevol rastre de simbologia franquista que va provocar tant de patiment a milers de ciutadanes i ciutadans.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols aprova les ordenances 2017 i consolida la rebaixa tributària del 2%

El ple de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar aquest setembre amb els vots a favor de l’equip de govern i les abstencions de la resta de grups i sense cap vot en contra, les Ordenances Fiscals Municipals per l’exercici 2017. En aquestes s’ha regularitzat les ordenances fiscals, les taxes i els preus públics, s’ha introduït el dissabte com a dia no hàbil, s’ha consolidat la rebaixa del 2% de l’impost a l’IBI que es va introduir per enguany i, en els serveis públics com les escoles bressols i l’escola de música hi ha bonificacions socials de fins el 100% de l’import de la taxa. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya valorem molt positivament el fet d’aprovar les ordenances, taxes i preus públics per l’any 2017 durant el mes de setembre del 2016, i que l’1 de gener entrin en vigor, juntament amb els pressupostos que properament s’aprovaran. També volem destacar el compromís de l’equip de govern amb aquelles persones que més ho necessiten atorgant bonificacions socials de fins al 100% en alguns dels serveis públics bàsics pels ciutadans i mantenint una pressió fiscal coherent pels ganxons.    

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols

ERC exigeix la dimissió del regidor Francisco Cárdenas (CiU) per banalització del franquisme

Des d’ERC Guíxols volem denunciar la publicació del regidor Cárdenas al seu perfil de Facebook amb una fotografia del dictador feixista Francisco Franco.   En el context dels actes de la Diada Nacional i degut a la falta de respecte als ciutadans de la ciutat, als demòcrates i a totes aquelles persones que van patir la repressió franquista, exigim al grup municipal de CiU a Sant Feliu de Guíxols que prengui mesures per tal que el regidor Francisco Cárdenas deixi de ser representant públic a la ciutat.   No podem permetre que una persona que ostenta el càrrec de regidor al consistori municipal utilitzi els seus canals de comunicació per fer banalització del genocidi franquista. És per això que des d’ERC demanem als companys i companyes de CiU que reprovin al seu regidor i el cesin immediatament.    

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, Josep Irla, 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

Un pas més per la llibertat nacional. Estem #Apunt

Una vegada més el poble de Catalunya ha demostrar que el seu compromís amb les llibertats nacionals del país, omplint per sobre de les expectatives les manifestacions simultànies a Lleida, Tarragona, Berga, Barcelona i Salt.   Aquest any la secció local d’ERC a la ciutat va fer la seva tradicional ofrena floral al President Irla, que aquest any va comptar amb la participació d’Elisenda Pérez, senador d’ERC, Sergi Sabrià, portaveu nacional d’ERC i diputat de Junts pel Sí i del president regional David Mascort.   Elisenda Pérez va destacar la feina feta aquests últims anys per “aconseguir eixamplar la base social independentista”.   Sergi Sabrià va destacar que fa un any estàvem a les portes d’unes eleccions “I ara tenim el primer govern independentista” i va afegir que “Anem avaçant pel bon camí, que es portarà a la llibertat nacional”.   Finalment el president regional d’ERC David Mascort va destacar la figura del President Josep Irla manifestant que “Irla va mantenir viva la flama i és un exemple per tots nosaltres. Ell i molts com ell no es  van cansar mai. Nosaltres tampoc ho em de fer”.   Des d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols volem donar les gràcies a l’Assemblea Nacional Catalana i a Òmnium Cultural per l’organització de la manifestació de Salt i reiterar el nostre compromís amb el país i amb la seva gent, que ens demana que és el moment de la política de les institucions i que fem la a feina ben feta.   Tenim un full de ruta clar que ens porta a la independència. Un procés que va començar i acabarà a les urnes pel qual ens esforcem cada dia per tal de continuar sumant gent i aconseguir així una majoria encara més amplia que ens porti a la victòria.   Entre totes i tots ho aconseguirem.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, Can Rius, Plataforma Recuperem Can Rius,

ERC Guíxols s’adhereix al Bronzeja’t a Can Rius

Des de la secció local d’ERC a Sant Feliu de Guíxols ens adherim a l’acte convocat per la Plataforma Recuperem Can Rius per demanar l’accés total a la zona de Can Rius, realitzant un acte de ocupació simbòlica de l’espai ara destinat a ús de solàrium.   Així doncs us animen a participar al “Bronzeja’t a Can Rius” que es farà dissabte 27 d’agost a les 12 del migdia a la platja de Can Rius, a la zona del Club de Mar.   Des d’ERC Guíxols aplaudim la iniciativa de la Plataforma Recuperem Can Rius i animem a tota la ciutadania a participar-hi.