Sant Feliu de Guíxols

Totes les notícies

El regidor d'ERC Albert Polo llegeix la lectura del Manifest de l'AMI

ERC dóna suport a les mobilitzacions per l'inici del judici als presos polítics i preses polítiques

Avui 12 de febrer de 2019 comença el judici als presos polítics i preses polítiques. A les 12 del migdia, Albert Polo, regidor de Transició Nacional de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha llegit el manifest "El judici de la vergonya" que adjuntem tot seguit: MANIFEST EN MOTIU DE L’INICI DEL JUDICI AL TRIBUNAL SUPREM ALS PRESOS POLÍTICS CATALANS 12 de febrer de 2019 El judici de la vergona Avui és un dia molt trist per Catalunya, un dia obscur on ens endinsem a les èpoques més fosques del franquisme o del Decret de Nova Planta, on la persecució política i la criminalització de Catalunya i els catalans i catalanes estava i està promoguda i promocionada per les elits polítiques, econòmiques, judicials, militar i policials espanyoles. Un dia on es vol sotmetre el nostre pensament, on es volen doblegar els nostres drets. Avui comença una gran mentida, un muntatge d’estat, basat en acusacions falses, amb l’objectiu de reprimir, amb la bandera i amb la pàtria, els drets fonamentals dels catalans i catalanes. Avui, 12 de febrer de 2019, s’inicia el judici contra el dret d’autodeterminació de Catalunya, recollit en els tractats internacionals i validat per les Constitucions de tots els països consolidats democràticament. Com han dit molts dels nostres acusats, no anem a Madrid a denfensar-nos de res, sinó a acusar ’estat d’actuar al marge de la LLEI i de vulnerar i manipular, en un clar abús de la seva autoritat, l’estat de dret. Espanya actua com una TIRANIA on, de forma continuada, violenta les pròpies Lleis amb l’engany i la manipulació; on elimina, sense miraments i de forma reiterada, l’oposició política, el pensament divergent, la lliure expressió de les persones, el dret d’associació i de protesta. Abusa de la força i del poder contra una minoria de forma arbitrària i cruel. Però, que ningú en tingui cap mena de dubte, aquests fets tindran recorregut en els proper mesos i anys a través de tribunals internacionals que jutjaran, aquesta vegada de debò, tots aquells polítics i jutges que han distorsionat la Constitució espanyola i les Lleis que emparen l’estat de dret, fins a convertir-los en irreconeixibles.

La ciutat que sentim entre totes i tots

Dins de la forta aposta per la participació ciutadana, a ERC-Guíxols fem un pas enllà i convoquem a tothom que vulgui a sumar-se al nostre projecte de ciutat. La Casa Irla (C/ de l'Algavira 67,69) ens obre les portes demà dissabte 9/2/19 per dur a terme unes jornades de construcció Republicana on s'abordaran els temes més punyents i centrals de la vida del municipi. La jornada consistirà en dues convocatòries sectorials, una focalitzada en les persones, les seves necessitats i relacions amb l'entorn que serà a les 10:00, i després de carregar forces, a les 17:00 abordarem un segur que apassionant debat sobre economia i territori. Recordem que per assistir a la jornada i als seus debats no cal registrar-se ni formar part de cap col·lectiu ni associació, la Casa Irla serà oberta per tothom que vulgui dir-nos la seva, escoltar i debatre amb les companyes i companys per portar el programa que les persones necessites i per crear la ciutat que Sentim entre totes i tots. #SentimGuíxols #MunicipisRepublicans  

Sílvia Romero, candidata a l'alcaldia

"Sentim la ciutat perquè ens l'estimem" Entrevista a Sílvia Romero

Sílvia Romero Quesada, Candidata a l’alcaldia de Sant Feliu de Guíxols.   Arriba puntual a la cita, comenta que no li agrada fer tard, i que és una herència familiar. Com també ho és la seva capacitat de treball i el seu somriure, que no abandona pràcticament mai, fins i tot quan recorda moments durs. Filla d’en Romero del peix, explica que de petita volia ser metgessa, i recorda amb emoció i orgull els orígens andalusos dels seus avis i pares, que com tantes altres famílies van trobar a Sant Feliu de Guíxols un lloc on tornar a començar. Sílvia, la filla de can Romero Sí de Can Romero del peix, la filla d’en Romero del peix. Saps? La meva família són clars exemples del somni català de mitjans del segle XX. Famílies treballadores i humils que van arribar a Pueblo Nuevo, com tanta i tanta gent, que van ajudar a construir les cases dels veïns amb les seves mans. I a força de treball, esforç i bonhomia, van arribar a formar part de la ciutat de manera natural. El meu pare venia de Jaén, de Villanueva del Arzobispo. Els meus avis recollien la oliva, eren temporers, una vida molt dura, però el poble és meravellós, des d’allà pots veure un mar verd d’oliveres que emociona. I la meva mare és de Granada, un poble petit que es diu Moreda, amb unes festes patronals precioses que són al maig en honor a la seva “Santa Cruz”. Va néixer davant la caserna de la Guardia Civil, i això va marcar molt a la família, sobretot al meu avi, un socialista republicà de cap a peus, “un rojo”, que gairebé es deixà la vida a la guerra, fins que va prendre la decisió de marxar d’aquella Andalusia sense oportunitats amb la sensació d’haver estat vençut. Crec que el fet de venir a Guíxols va suposar-li sobretot esperança, l’oportunitat de tornar a sentir-se guanyador, guanyador per poder tirar endavant la seva família, lluny d’aquella tristesa que li suposaven aquells camps de Granada, que havien estat camps de batalla a la Guerra Civil.

Carles Benguerel, nou President d'ERC Guíxols

NOVA EXECUTIVA A ERC GUÍXOLS PER ENCARAR LES MUNICIPALS

El passat divendres 30 de novembre Carles Benguerel, conegut popularment com a “Festi”, va substituir com a president a Martí Viñals que assumirà responsabilitats en l’àrea de comunicació i campanya. L’assemblea va comptar amb l’alta participació d’una trentena de militants que en més del 90% va aprovar el canvi de l’executiva local composada per: President: Festi Carles Benguerel i Soler Secretària d’organització: Natxa Parera Pascual Secretària de finances: Neus Patón Monago Secretari de comunicació: Jordi Iñíguez Cordero Adjunt a secretari de comunicació: Martí Viñals i Rosell Secretari de Política Municipal: Josep Ramon Llobet i Poal Adjunt a secretari de Política Municipal: Albert Polo i Miret Secretària de les Dones: Maria Conchillo i Palahí Portaveu del Grup Municipal: Jordi Vilà i Vilà “No ha estat un gran canvi, simplement en la majoria de casos hem reorganitzat l’estructura del partit per encarar unes eleccions municipals on ens hi juguem molt. A nivell nacional, aconseguir el 50% de vots a llistes clarament republicanes i a nivell local, la possibilitat de que per primer cop tinguem una alcaldessa” afirmen fonts de l’executiva. D’altra banda, fonts del partit apunten que “el canvi era necessari perquè el partit ha crescut i calia repartir més i millor les tasques entre tota la gent disposada a treballar pel projecte d’ERC Guíxols, que ara mateix ja és molta però encara hem de ser molts i molts més per afrontar els reptes que venen”.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, Sílvia Romero, Eleccions, Municipals, Municipals 2019,

Sílvia Romero, candidata d'ERC a Sant Feliu de Guíxols

“Sóc una nova republicana que ve a sumar” Sílvia Romero i Quesada serà la nova candidata d’ERC Guíxols a les properes eleccions municipals al maig del 2019 després de ser escollida per l’assemblea local celebrada ahir dijous. Romero ha renunciat avui a l’acta de Regidora de RRHH, Activitat Econòmica i Projectes Estratègics de la ciutat que fins ara ocupava com a membre de Tots per Sant Feliu. De pares de Jaén i Granada però nascuda i criada tota la vida a Sant Feliu de Guíxols, Sílvia Romero es definia com una nova republicana que s’havia sentit cridada pel projecte republicà d’ERC. “Sóc republicana i d’esquerres, per tant la meva casa havia de ser aquesta. Ara cal definir-se perquè ho necessita el país i, sobretot, la seva gent. Per als republicans d’esquerres, primer són les persones, no deixarem ningú enrere en aquest gran viatge que volem fer com a poble”. Sobre hipotètiques expectatives electorals, membres de l’executiva comentaven “potser estaria bé que per primera vegada tinguéssim una alcaldessa però més enllà dels resultats, avui mateix ens posem a treballar per arribar a més persones que com la Sílvia vulguin sumar-se al projecte republicà. Eixamplar la base a cada poble i a cada barri és la millor via per arribar a la República i contra un estat disposat a tot per impedir-ho, hem de ser molts i molts més. No hi ha dreceres.” Sílvia Romero és diplomada en Turisme i té diferents estudis de postgrau en Desenvolupament Local i planificació i màrqueting turístic. Actualment estudia un màster en Govern Local a la UAB i treballa com a Cap dels Serveis de Turisme i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós.  

Jordi Coronas, Portaveu d'ERC Barcelona

VISITA DEL CASAL JOSEP IRLA D’HORTA-GUINARDÓ A SANT FELIU DE GUÍXOLS

El passat diumenge 16 de setembre una quarantena de persones del casal d’ERC d’Horta- Guinardó van visitar la nostra ciutat per commemorar el 40è aniversari del casal barceloní que llueix el nom del President Josep Irla. La visita va començar al cementiri municipal on es va retre homenatge a les despulles del president ganxó amb els parlaments d’Eduard Casanova, d’ERC Horta-Guinardó i organitzador de la trobada, Martí Viñals, president d’ERC Guíxols, Josep Ramon Llobet, regidor d’Educació de la ciutat, i Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal d’ERC Barcelona. Seguidament la comitiva es va dirigir al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols per fer una breu visita guiada pel regidor de Cultura, Jordi Vilà. Feta la visita, el grup s’ha dirigit a la Casa Irla, fent parada primer al Mercat i al Casal Claudia Fernández d’ERC Guíxols. A la Casa Irla, s’ha vist el Museu i el documental de TV3 sobre el President de l’Exili. Després de dinar a la Taverna Cas Romagué de la Casa Irla, han anat al Salvament per visitar el Museu i els nius de metralladores amb les explicacions de l’exregidor de Cultura, Joan Casamitjana. La visita s’ha clos amb un refrigeri al bar El Corsari i amb la satisfacció dels casals d’ERC Josep Irla d’Horta i Guinardó i Claudia Fernández de Sant Feliu de Guíxols d’haver commemorat conjuntament la figura resolutiva, incansable i tenaç del President ganxó que morí a l’exili, Josep Irla i Bosch. Podeu veure els parlaments del cementiri i la visita al Casal Claudia Fernández en aquest vídeo realitzat pel company Eduard Casanova d’ERC Horta-Guinardó: https://youtu.be/Z34ITPfVLvY

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols

ERC organitza una parada per recollir les opinions dels ciutadans per construir la República

Les parades també s'han celebrat durant tot el cap de setmana i a tot Catalunya la xifra total de les parades s'enfila fins a les 140   Aquestes parades s'emmarquen dins la campanya participativa La República que Farem que el passat 4 de març va viure el seu acte central i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana. A les comarques gironines s'han organitzat fins a 25 parades mentre que a tot el país, aquesta xifra s'enfila fins a les 140.   A Sant Feliu de Guíxols, la secció local va sortir al carrer diumenge al matí per recollir les opinions dels ganxons i les ganxones i construir d'aquesta manera la nova República amb les opinions de la gent.   El Vicesecretari general de Coordinació interna, Territori i Organització, Isaac Peraire, com a màxim responsable de la campanya assegura que "en aquests moments que la judicialització de la política i els atacs contra la democràcia són més forts i fan alçar la veu a nivell internacional, la nostra millor resposta és seguir endavant, treballar i construir la nova República Catalana des de tot el territori".  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols

Esquerra Republicana organitza a les comarques gironines 25 parades per acostar el debat de la República que Farem

Se celebra durant tot el cap de setmana i a tot Catalunya la xifra total de les parades s’enfila fins a les 140 Durant tot el cap de setmana del 18 i 19 de març Esquerra Republicana celebra la Macroparada, una acció que s’emmarca dins la campanya participativa La República que Farem que el passat 4 de març va viure el seu acte central i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana. A les comarques gironines s’organitzen fins a 25 parades mentre que a tot el país, aquesta xifra s’enfila fins a les 140. A Sant Feliu de Guíxols la parada serà el diumenge 19 de març de 10 del matí a les 2 del migdia a la Rambla Vidal, on es podran deixar les propostes i així entre totes i tots construir la República que volem.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols

Els regidors d’ERC Guíxols s’adhereixen a l’Assemblea d’Electes de Catalunya

Els 3 regidors del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols Jordi Vilà, Josep Ramon Llobet i Georgina Linares s’han adherit a l’Assemblea d’Electes de Catalunya.   L’assemblea, formada pels càrrecs electes de Catalunya (alcaldes, regidors, diputats i senadors) i impulsada per l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) serà  l'organisme que hauria de substituir el Parlament en cas que l'Estat espanyol decidís suspendre l'autonomia de Catalunya i de mantenir la continuïtat del procés a la independència.