Sant Feliu de Guíxols

Totes les notícies

Educare/Educere: Som el que Fem

Per ERC l’educació constitueix un dels principals eixos de l’acció política, amb un destacat valor estratègic dins del projecte global de construcció nacional. L’escola és un dels àmbits en el qual es reflecteixen de manera més evident les situacions de desigualtat social i Sant Feliu de Guíxols és una ciutat amb vocació educadora.   Per això estàvem convençuts que l’àrea d’educació havia de ser una de les àrees estratègiques pel desenvolupament futur de la ciutat i teníem clar que dins les competències del govern, aquesta havia d’estar en mans dels regidors d’ERC.   La nostra feina al capdavant de l’àrea d’educació ha seguit tres eixos bàsics aquesta legislatura: En primer lloc la consolidació;  enfortint accions anteriors, millorant l’Oficina Municipal d’Escolarització, cabdal per saber la nostra realitat (teníem un conveni exhaurit amb el Departament d’Ensenyament). Per altra banda hem augmentat l’aportació econòmica a les obres de millora de les nostres escoles. Més diners per a millors instal·lacions escolars.  Reivindicacions històriques com l’ascensor del Baldiri Reixach o la teulada de l’edifici nou del Gaziel aquest estiu seran una realitat. Pel que fa a la innovació i la qualitat educativa, hem impulsat i cofinançat el programa TEI (tutoria entre iguals) involucrant tots els centres educatius de la ciutat, eina de convivència de present i futur, bàsica per  prevenir el maltractament i l’assetjament. Hem entrat en l’espai lectiu en totes les escoles públiques, i amb la col·laboració de l’Escola de Música, aportant recursos i docents, hem desenvolupat ensenyament artístic a les escoles (dansa, orquestra de corda i orfeó i cobla). I com no, hem impulsat el Pla Educatiu d’Entorn un projecte d’excel·lència del teixit educatiu al servei dels i les nostres estudiants i que volem projectar cap al futur a noves apostes de cohesió entre tots els agents. Tenim una màxima: La ciutat educa, tots i totes hi estem implicats.

Guíxols, ciutat d’esdeveniments

Els esdeveniments de ciutat mostren el tarannà de la ciutat perquè signifiquen moments especials, com quan els Carters Reials arriben a casa nostra per mar o la cavalcada dels Reis que la mainada espera amb delit. També, després d’anys de reivindicació de les colles hem consolidat la rua del divendres de Carnaval baixant per la carretera de Girona. S’han creat dos concursos de cartells per les festes de la ciutat, Carnaval i Festa Major, on la participació cada any és major. Sense oblidar l’ordenació de l’espai de concerts de Festa Major, unificant les actuacions per tots els gustos en un espai on es premia l’activitat de les associacions més participatives. I ho fem escoltant a les persones i als col·lectius que tant esforç dediquen any rere any, i amb qui ens sentim estretament units per a enfortir aquestes tradicions de les que tota la ciutat en gaudeix.  

Seguretat al servei de la ciutat

Esquerra Republicana, sempre compromesa socialment, durant aquest mandat ha assumit el repte de modernitzar la nostra policia local. Trànsit, grans esdeveniments culturals i esportius, ordre públic, proximitat, pedagogia, civisme i protecció civil són àmbits públics de policia molt importants a on s’ha treballat de valent. Tot i que el resultat, provisionalment i contra pronòstic, és àmpliament satisfactori, no ens podem aturar, encara queda molt per assolir l’objectiu d’atendre la seguretat ciutadana de la ciutat de forma adequada i completa. Això no obstant, estem convençuts que finalment l’experiència professional demostrada pels nostres agents ( ells i elles ) i el compromís institucional del nostre consistori, ens permetran en els propers anys aconseguir aquest objectiu amb  solvència.  En qualsevol cas, en podeu estar ben segurs, Esquerra hi serem, amb determinació,  per ajudar-hi. #SOMelqueFEM #SentimGuíxols

Commemoració republicana a Guíxols

L’alcaldable per ERC, Sílvia Romero, destacà els valors republicans de la candidatura que encapçala. Esquerra Republicana Guíxols commemorà el 88è aniversari de la proclamació de la República Catalana el passat dissabte 13 d’abril a la Plaça Miquel Murlà. Enmig d’un bon ambient, la formació republicana ganxona recordà els anhels de Macià aquell 14 d’abril de 1931, i que els valors republicans perviuen i fan de guia per al projecte nacional i municipalista d’Esquerra. Jordi Íñiguez posà en valor el fet que “la República que volem és a per a tothom, sense exclusions”, mentre que en el seu torn, el regidor d’educació Josep Ramón Llobet emfatitzà que “el mot República implica estar al servei de les persones”, tot destacant que aquesta ha sigut la seva premissa des de la Regidoria d’Educació. Finalment intervingué Sílvia Romero, candidata a alcaldessa per Esquerra Republicana Guíxols, que destacà que “estem determinats a construir República des dels municipis”. Fent al·lusió també als valors republicans que acompanyen la candidatura que encapçala. Una llista de 31 persones que Sílvia Romero anomenà i descrigué per fer evident la pluralitat, preparació i compromís de l’equip d’Esquerra Republicana.      

Gestió urbanística al servei de les persones

Ara ja fa 4 anys quan ens vàreu atorgar la vostra confiança, dèiem que la nostra proposta de desenvolupament urbanístic per la ciutat es basa en un model de municipi compacte, vertebrat en la convivència d’usos, amb uns centre urbà fort i cohesionat i ben relacionat amb els barris. Per això des del Govern de la ciutat hem vetllat per promoure els projectes urbanístics  al servei de les persones i de la cohesió social, generant espais de trobada, relació i integració a una identitat comuna.   Us proposàvem desenvolupar el front marítim de la nostra ciutat, és a dir, el Passeig de Mar i el Camí de Ronda de Ponent (des de la platja de Sant Feliu, passant per Can Rius i direcció Tossa) com un atractiu ciutadà i turístic, i hem pogut finalitzar amb èxit la primera fase posant al vostre servei el nou passeig de Rius i Calvet. Però també, amb aquest objectiu de treballar per un model de ciutat cohesionada, amb connexions amables entre els barris, per tenir una ciutat més compacte, amb menys diferències, hem desenvolupat el sector de l’Asil Surís, on avui ja s’hi troba el gran Parc Central, un pulmó verd que s’obre a la ciutadania i que sense cap dubte escurça les distàncies d’una manera amable entre el barri de Vilartagues i el centre de la ciutat. L’obertura de nous parcs i jardins com els del Monestir, coneguts com els jardins de Can Blasco, i d’espais pel lleure i trobada de tots i totes com el Guíxols Arena, sumats als que us hem explicat anteriorment, són una mostra d’aquesta gestió urbanística al servei de les persones i de la cohesió social que defensem.    

Quan Esquerra està al Govern, el jovent de la ciutat en surt reforçat

Encapçalant Esquerra Republicana l’àrea de les persones al Govern de la ciutat, es va apostar per l’elaboració del segon Pla Local de Joventut (PLJ) municipal, per a conèixer en quina situació es troba el jovent, la seva relació amb l’administració i amb l’entorn, i establir objectius a través de la participació dels joves. Cal destacar que la ciutat no sempre hem tingut Pla Local de Joventut, i és només quan Esquerra ha estat al govern que aquest ha esdevingut. El Punt Jove és de nou un centre de referència per als joves ganxons. Amb una programació mensual, cursos i tallers diaris, i obert a tothom. També s’ha implementat de nou el servei de dinamització, havent-lo d’ampliar per la gran acollida que té. La bona feina porta a nous reptes, i és per aquest motiu que properament serà necessari dotar d’un nou espai per a joves a la ciutat. També els joves van prioritzar disposar d’eines per trobar feina i continuar estudiant. Ens ho van posar com a deures, i hem donat resposta amb recursos educatius online i amb l’organització, conjuntament amb el Servei d’Ocupació, de les jornades de recerca laboral Enganxa’t. Tampoc hem oblidat el lleure i l’oci juvenil ganxó, amb projectes com el Cap de Setmana Jove, un projecte juvenil i participatiu per promoure la cultura. El jovent és present i és futur, i són reptes que encarem amb il·lusió i responsabilitat. Seguim! #SOMelqueFEM #SentimGuíxols  

Visita del MH Sr. President del Parlament de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols

El President del Parlament, el MH Sr. Roger Torrent ha homenatjat les figures del President Irla i de Pere Caimó.   El passat divendres 5 d’abril, va venir a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols el President del Parlament de Catalunya, el MH Sr. Roger Torrent. En el marc de la visita institucional, el President va fer una ofrena floral a la tomba del ganxó Josep Irla, qui fou el 124è President de la Generalitat, de qui va lloar-ne “el seu sacrifici per mantenir la institució en un període d’immensa foscor” , i va visitar també el Museu que Irla té a la ciutat, a la primera planta de la Casa Irla (C/Algavira, 65). A la tarda, el President Torrent va participar als actes d’homenatge pel bicentenari del naixement de Pere Caimó, figura rellevant de l’obrerisme polític del segle XIX, de qui realçà “els seus valors republicans, que entronquen amb els ideals i valors del republicanisme d’avui”. Torrent aprofità l’ocasió per a destacar la necessitat de “construir municipis des dels principis republicans”, com a “pas indispensable en el projecte de construcció republicana en el que està immers el país”. Durant la jornada, el President Torrent signà el llibre d’honor de l’Ajuntament, aprofitant la seva primera visita institucional al consistori des que és President del Parlament de Catalunya.  

Visita del MH Sr. President del Parlament de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols

El President del Parlament, el MH Sr. Roger Torrent ha homenatjat les figures del President Irla i de Pere Caimó.   El passat divendres 5 d’abril, va venir a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols el President del Parlament de Catalunya, el MH Sr. Roger Torrent. En el marc de la visita institucional, el President va fer una ofrena floral a la tomba del ganxó Josep Irla, qui fou el 124è President de la Generalitat, de qui va lloar-ne “el seu sacrifici per mantenir la institució en un període d’immensa foscor” , i va visitar també el Museu que Irla té a la ciutat, a la primera planta de la Casa Irla (C/Algavira, 65). A la tarda, el President Torrent va participar als actes d’homenatge pel bicentenari del naixement de Pere Caimó, figura rellevant de l’obrerisme polític del segle XIX, de qui realçà “els seus valors republicans, que entronquen amb els ideals i valors del republicanisme d’avui”. Torrent aprofità l’ocasió per a destacar la necessitat de “construir municipis des dels principis republicans”, com a “pas indispensable en el projecte de construcció republicana en el que està immers el país”. Durant la jornada, el President Torrent signà el llibre d’honor de l’Ajuntament, aprofitant la seva primera visita institucional al consistori des que és President del Parlament de Catalunya.  

Visita del MH Sr. President del Parlament de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols

El President del Parlament, el MH Sr. Roger Torrent ha homenatjat les figures del President Irla i de Pere Caimó.   El passat divendres 5 d’abril, va venir a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols el President del Parlament de Catalunya, el MH Sr. Roger Torrent. En el marc de la visita institucional, el President va fer una ofrena floral a la tomba del ganxó Josep Irla, qui fou el 124è President de la Generalitat, de qui va lloar-ne “el seu sacrifici per mantenir la institució en un període d’immensa foscor” , i va visitar també el Museu que Irla té a la ciutat, a la primera planta de la Casa Irla (C/Algavira, 65). A la tarda, el President Torrent va participar als actes d’homenatge pel bicentenari del naixement de Pere Caimó, figura rellevant de l’obrerisme polític del segle XIX, de qui realçà “els seus valors republicans, que entronquen amb els ideals i valors del republicanisme d’avui”. Torrent aprofità l’ocasió per a destacar la necessitat de “construir municipis des dels principis republicans”, com a “pas indispensable en el projecte de construcció republicana en el que està immers el país”. Durant la jornada, el President Torrent signà el llibre d’honor de l’Ajuntament, aprofitant la seva primera visita institucional al consistori des que és President del Parlament de Catalunya.