Sant Feliu de Guíxols

Totes les notícies

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Congrés dels Diputats, Senat, Eleccions, 26J

1915 Gràcies: continuem construint la república catalana

Des de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols volem donar les gràcies a les ganxones i ganxons que una vegada més ens han donat la seva confiança, fent que ERC tingui més força que mai al Congrés i al Senat i fer sentir així més alt i clar la veu de la llibertat i de la dignitat.   Una vegada més hem demostrar que Catalunya és un altre país que vota de manera diferent que España i hem deixat clar que nosaltres sí que podem i sí que volem. Volem fer un país decent, lliure de corrupció, socialment més just i democràticament més lliure.   A les Comarques Gironines ERC hem aconseguit per primera vegada guanyar unes eleccions estatals repetint la representació al Congrés dels Diputats amb Teresa Jordà i Joan Olòriz i augmentant un senador passant dels dos actuals a tres. Aquests seran Jordi Martí, Quim Ayats i Elisenda Pérez.   Des d’Esquerra Republicana de Catalunya us volem tornar a donar les gràcies per la confiança i la col·laboració que ens fa estar cada vegada més a prop d’#ElCanviPossible  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Congrés dels Diputats, Senat, Eleccions, 26J

Tornarem a Madrid a defensar el mandat democràtic del poble de Catalunya

El passat 10 de juny va començar una nova campanya electoral a l’Estat Espanyol i els independentistes cal que tornem a anar a votar massivament per tal de defensar el mandat democràtic que el 27 de setembre ens va encarregar el poble de Catalunya. Aquestes eleccions son fruit de la ineficàcia dels partits espanyols que no han sigut capaços per posar-se d’acord i també de les esquerres espanyoles que s’han deixat perdre qualsevol possibilitat d’un govern d’esquerres. Els catalans i les catalanes cal que anem a votar i omplir les urnes de diputats i diputades a favor de la independència i fer sentir una vegada més al Congrés dels Diputats i al Senat la veu de la llibertat, la justícia social i la llibertat nacional.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, 1 de Maig, Eduardo Reyes

ERC Guíxols celebra l’1 de maig a la Plaça Salvador Espriu

El tradicional vermut popular va anar acompanyat d’una arrossada que es va fer a la mateixa plaça que va comptar amb la participació del regidor d’ERC i portaveu del govern municipal Jordi Vilà. El portaveu d’ERC i diputat al Parlament Sergi Sabrià, la diputada al Congrés dels Diputats Teresa Jordà i el diputat al Parlament i membre de l’Associació Súmate Eduardo Reyes.   Vilà va destacar la importància de celebrar jornades reivindicatives com les de l’1 de maig per “reivindicar els drets de tots els homes i les dones treballadores” i va afegir que “Volem fer la independència per construir una república de les persones”.   Per la seva part el portaveu d’ERC Sergi Sabrià va destacar el paper d’Esquerra en la defensa dels drets dels treballadors i va manifestar que “la gent d’ERC mai cedirem en la defensa de les persones. El nou país el farem entre totes i tots”.   La diputada al Congrés dels Diputats Teresa Jordà, va explicar la inutilitat dels partits espanyols per formar un govern, cosa que ha provocat unes noves eleccions i va destacar que “les esquerres espanyoles podrien haver fet un govern fort d’esquerres, però ells mateixos s’ho han deixat perdre” i va continuar animant a la gent a tornar a votar el 26 de juny per “fer sentir la veu de tots aquells que estem a favor de la independència i del dret a decidir”.   L’acte el va tancar el diputat al Parlament i membre de l’associació Súmate Eduardo Reyes que va manifestar que “presumo de ser catalán y español y tenemos todo el derecho a decidir que queremos ser como nación” i va continuar declarant que “El Tribunal Constitucional se dedica a destruir todo aquello que hacemos por la personas por el simple hecho de ser Catalunya, nosotros queremos construir un nuevo país donde no haya ni una sola persona pobre”.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, 1 de Maig

1 de Maig Arrossada Popular a la Plaça Salvador Espriu

L’acte que començarà a les 13:00h comptarà amb la participació de Jordi Vilà, regidor de cultura i portaveu del govern, Teresa Jordà, diputada d’ERC al Congrés dels Diputats, de Sergi Sabrià, portaveu d’ERC i diputat al Parlament i d’Eduardo Reyes, diputat al Parlament i membre de l’Assocació Súmate.   Els tiquets de l’arrossada, tenen un preu de 6€ i poden comprar-se abans de divendres 29 d’abril a la perruqueria Neus Patón (carrer Sant Antoni, 32) i a guixols@esquerra.cat.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, Dia de la Republica

Commemoració del Dia de la República i homenatge a les víctimes del franquisme

Dins dels actes de la Primavera Republicana, la  secció local d’ERC a Sant Feliu de Guíxols va fer el passat dissabte 16 d’abril el tradicional acte de commemoració del Dia de la República i l’homenatge a les víctimes del franquisme a la Plaça Miquel Murlà de la ciutat.   Unes 70 persones van assistir a l’acte que va comptar amb la participació de Josep Ramon Llobet, regidor d’educació a l’ajuntament de la ciutat i de Quim Ayats, senador d’ERC.   Llobet va destacar el moment actual de la política catalana explicant que “La nova república catalana que construirem entre totes i tots serà molt millor que la vam proclamar fa 85 anys” i va afegir que “el nou estat garantirà la igualtat davant la llei i la justícia”.   Per la seva banda el senador d’ERC Quim Ayats va destacar la figura d’aquells herois anònims que van lluitar per aconseguir les llibertats del país i que “van mantenir viva la dignitat de tot un poble”. Ayats també va destacar la feina de la gent d’ERC al Congrés i al Senat Espanyol dient que “ara que  l'independentisme té més força que mai a Madrid anem a explicar que complim mandat democràtic” i va afegir que “construirem una república on tothom tingui les mateixes oportunitats”.   Els actes de la Primavera Republicana continuaran el proper divendres 22 i dissabte 23 d’abril amb la tradicional para de Sant Jordi on es podran trobar les principals novetats literàries, llibres infantils, de política i de temàtica local i marxandatge independentista.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, Dia de la Republica

Vermut Popular d’ERC Guíxols per commemorar el Dia de la República

La secció local d’ERC a Sant Feliu de Guíxols començarà els actes de la Primavera Republicana el proper 16 d’abril a la Plaça Miquel Murlà per commemorar el Dia de la República i fer un homenatge a les víctimes del franquisme.   L’acte començarà a les 12 del migdia davant del monument a les víctimes de la Guerra Civil i comptarà amb la participació del regidor d’educació, ocupació i via pública a l’Ajuntament de la ciutat Josep Ramon Llobet i del Senador d’ERC per Girona en Joaquim Ayats.   En acabar l’acte es servirà un vermut popular per a tots els assistents.   Una any més, la secció local d’ERC a Guíxols celebrarà un seguit d’actes durant els mesos de primavera amb l’objectiu de ser encara més presents al carrer i poder transmetre l’ideari republicà i d’esquerres a tots els ganxons i ganxones.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Dia Internacionales de les Dones, Dones amb tots els drets

Manifest: Dones amb tots els drets

El 8 de març de l'any 2016, any rere any celebrem el Dia Internacional de les Dones, una data d'homenatge al moviment a favor dels drets de les dones i de reivindicació per manifestar les desigualtats encara existents. Des d’Esquerra Republicana i les JERC, treballem perquè els nostres drets, conquerits gràcies als moviments feministes, associacions de dones i moltes persones a títol individual, no es qüestionin ni pateixin retrocessos com els viscuts aquests darrers temps. S'ha fet molta feina però encara les desigualtats i la discriminació per raó de gènere, laboral, política i social que patim les dones encara són presents i massa punyents alhora. Ens cal l'eradicació de violència masclista, de la bretxa salarial i de la feminització de la pobresa. La visualització i la representació de les dones en els mitjans de comunicació i en els espais de presa de decisió públics i privats ni s'aproxima a la paritat. Les dones som el 60% de les llicenciades i en canvi el nostre talent es va perdent perquè hi ha una tendència a ocupar càrrecs de menys influència i sense gaire possibilitats d'ascendir com a conseqüència dels sostres de vidre encara existents en moltes organitzacions empresarials i institucions. De fet, tal i com senyala l'Observatori Dona i Empresa, sols el 29% de les empreses, tenen alguna dona en el seu consell de d'administració, 13% en el cas de les empreses amb més de 250 treballadors. Cal eliminar la diferència de guany salarial entre homes i dones que de mitjana, segons un estudi de l'UGT amb dades del 2013, és d'un 25,01 % a Catalunya; al País valencià d’un 24,24 % i a les illes d’un 15,88 %. No hi ha cap estudi ni dada que confirmi que aquesta esquerda salarial disminueix amb el temps. Treballem per tirar endavant polítiques de conciliació de la vida laboral i personal i familiar, ja que les dones també tenim dret a gaudir de temps de lleure i participació en igualtat de condicions. Cal una organització de les tasques de cura i de la llar basada en la coresponsabilitat.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, Llibertat d'expressió, Titellaires

Moció en defensa de la llibertat d'expressió i de suport als encausats per les seves representacions artístiques

Els grups municipals d'Esquerra Republicana de Catalunya, Tots per Sant Feliu i Partit dels Socialistes de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols presentaran al ple municipal d'aquest mes de febrer la moció en defensa de la llibertat d'expressió i de suport als encausats per les seves representacions artístiques. A continuació us adjuntem el text de la moció que serà debatuda i votada al ple municipal que es celebrarà dijous 25 de febrer a les 20:00h a la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols: Moció en defensa de la llibertat d'expressió i de suport als encausats per les seves representacions artístiques:   Atès que la llibertat d’expressió és un dels elements fonamentals de qualsevol  democràcia de qualitat.   Atès que en les passades celebracions del carnaval, dos titellaires de l’entitat  artística “Titeres des de abajo” van ser detinguts, empresonats i encausats per  una representació artística que va tenir lloc a la ciutat de Madrid, que va ser  denunciada pel Govern espanyol en considerar-se de contingut no apropiat.   Atès que aquest fet suposa un atac sense pal·liatius i del tot inacceptable a la  llibertat d’expressió. Suposa també una mostra de l’acció del govern espanyol  contra qualsevol manifestació social crítica i de com la llei de seguretat  ciutadana, coneguda com a “Llei Mordassa” coarta les expressions artístiques  que no s’haurien de considerar mai actes delictius.   Atès que aquesta no és la primera vegada que l’Estat espanyol realitza accions  en aquest sentit, que afecten llibertats bàsiques com la de premsa, la d’activisme polític o la de creació artística. En són bons exemples el tancament del diari Egunkaria, el segrest de la revista El Jueves, les investigacions d’Ajuntaments per aprovar mocions de suport al Parlament, els judicis contra activistes per cremar fotos o banderes o l’aprovació de la pròpia “Llei Mordassa”.   Atès que és obligació de tota institució que s’autodefineixi com a demòcrata vetllar pel respecte a aquest dret i denunciar-ne obertament qualsevol vulneració.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, Marxa Europea per als drets de les refugiats

ERC Guíxols es suma a la Marxa Europea pels drets dels refugiats

La marxa sortirà a les 18:00h de la tarda del Parc de la Llibertat (parc dels pisos verds) baixant per Av. Balears, Passeig del Mar, fins la plaça del Mercat davant l’Ajuntament. A continuació us adjuntem el comunicat d'adhesió a la marxa: Estem vivint un drama humanitari, l'onada de emigració més gran des de la segona guerra mundial. Com a poble que es banyat per el mar mediterrani, no podem restar immòbils ,davant de aquet drama de milions de persones que perden la vida en el intent de fugir de la guerra, la fam, les malalties i el mal anomenat "estat islàmic" ; que no representa i alhora criminalitza la gent que professa aquesta religió amb pau i serenor amb els que l'envolten. Sant Feliu de Guíxols es un exemple en el qual podem observar diferents cultures convivint en pau i germanor, i el lloc ideal per a demostrar que el nostre poble rebutja al uníson el drama que viuen aquestes persones, i la hipocresia de alguns països europeus que giren la vista mentre milers de persones moren i pateixen a les seves fronteres. Creiem que com a poble, mediterrani, multicultural, associatiu i solidari, el nostre deure es unir-nos a la mobilització.  Per finalitzar es llegirà un manifest de plataforma Stopmaremortum, demanant passatge segur per totes i es farà un minut de silenci en memòria de totes les víctimes. Mostrem que som una societat solidària amb aquells que pateixen el racisme d'Europa i la misèria de la guerra , unida contra les injustícies i a favor de la obertura de fronteres per tal de refugiar a aquells que no tenen un altre solució que abandonar la seva terra per por a la misèria, la gana, les malalties i la mort. Els demanem que participin, que ens mobilitzem per a tal de mostrar al món una societat i un poble unit i compromès contra les injustícies. Us hi esperem!