Sant Feliu de Guíxols

Totes les notícies

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, Nou País

Col·loqui sobre política municipal al Centre Cívic Tueda

El passat divendres 24 d’abril al Centre Cívic de Tueda ERC Guíxols va fer un col·loqui, on va esbossar les idees bàsiques del programa dels republicans sobre la política municipal. Josep Ramón Llobet, va obrir el debat explicant perquè ha fet el salt a la política local i el seu desig de millorar la ciutat i va manifestar que “Vull estar al costat d’en Jordi Vilà perquè sempre ha estat implicat en la ciutat i representa els valors republicans”; i va afegir que “vull també que un dia des del balcó de l’ajuntament es proclami la independència de Catalunya”.   Neus Patón va iniciar la seva intervenció parlant sobre el comerç local, manifestant que “cal la dinamització econòmica de la ciutat”, i va afegir que “ cal que el comerç local sigui atractiu per la gent i que aquesta vulgui quedar-se a comprar aquí, a més dels que vinguin de fora”.   Jordi Vilà va tancar l’acte explicant que “Des d’ERC ens presentem per treballar per la ciutat i per a la llibertat nacional de Catalunya”, i va obrir el torn de paraules de les persones que va assistir al col.loqui. Clicant aquí podeu veure les fotos del col·loqui.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, 14 abril, Republica Catalana

ERC Guíxols va commemorar un any més el dia de la República

Un any més la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya va commemorar la proclamació de la Republica amb diferents actes arreu de la ciutat. Els actes van començar el 14 d'abril on es va fer una ofrena floral al bust del President Josep Irla situat a la Rambla Generalitat de la ciutat. L'acte va comptar amb la participació de Jordi Vilà, alcaldable d'ERC a Sant Feliu de Guíxols, que va destacar els valors republicans d'Esquerra Republicana de Catalunya; "uns valors que transmetrem a tots els ajuntaments dels Països Catalans, tinguem responsabilitats de govern o no". Dissabte 18 d'abril a la Plaça Miquel Murlà es va fer el segon acte de commemoració de la República amb un homenatge a les victimes de franquisme, amb la participació de diferents membres de la candidatura d'ERC a les eleccions municipals 2015. Albert Polo, número 4 de la llista republicana va destacar que cal "recordar el passat i a la gent que va donar fins i tot la vida per uns ideals i uns valors republicans, i projectar així el futur amb força cap a la nova República Catalana".  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Nou País, Noves Ciutats, Guíxols

ERC Guíxols inicia la campanya COM HO VEUS?

La secció local Esquerra Republicana de Catalunya ha Sant Feliu de Guíxols a iniciat aquesta setmana la campanya “Construïm junts el Sant Feliu de Guíxols que volem, Com ho veus?” publicant a la seva pàgina web www.esquerra.cat/guixols una enquesta per tal de captar l’opinió dels ganxons i les ganxones i així entre totes i totes elaborar les propostes que formaran el programa electoral.   Segons l’alcaldable d’ERC a la ciutat Jordi Vilà “aquesta campanya vol a través d’una enquesta amb un seguit de preguntes conèixer l’opinió de la gent de Sant Feliu, ja que la seva opinió és bàsica per construir la ciutat que volem”.   Des d’Esquerra Republicana de Catalunya, animem a tothom a participar en l’enquesta, ja que volem escoltar al ciutadà i plantejarem el nou model de ciutat a través de la teva opinió, perquè és una cosa que hem de fer entre totes i tots.   Ens ajudes a fer-ho possible? Clica aquí per contestar l'enquesta.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Nou País, Noves Ciutats, Joventut

Un jovent actiu i participatiu

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya creiem que les polítiques locals de joventut han de ser un mitjà perquè el jovent de la ciutat pugui desenvolupar activitats socials, formatives i lúdiques i ser així, un actiu més del municipi. És per això que cal treballar amb els joves, i per fer-ho és necessari que el Pla Local de Joventut sigui vigent. De la mateixa manera, per ERC Guíxols és prioritària la reobertura del Punt d’Informació Juvenil (PIJ), adequant el seu ús a les necessitats del joves i a les dels veïns. Les entitats juvenils són un gran actiu per a la ciutat, és per aquest motiu que cal que puguin tenir els recursos necessaris per poder desenvolupar les seves activitats, una d’aquestes, on participen moltes entitats juvenils és la Festa Major, és per això que creiem que cal adaptar-ne els horaris a les necessites dels i les joves de la ciutat i a la dels veïns per fer així una festa més participativa i de la que totes i tots n’estem orgullosos.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Nou País, Noves Ciutats, Esports

Nou País, Nova Ciutat Esportiva

A més, una ciutat com Sant Feliu de Guíxols ha de disposar d’un òrgan a través del qual les diferents entitats i el teixit esportiu puguin fer les seves aportacions, propostes, suggeriments i demandes, per tal de promocionar totes i cadascuna de les activitats esportives. Aquest, és el Consell d’Entitats Esportives, un òrgan que actualment no existeix a nivell local.   A ERC Guíxols creiem que cal potenciar tot el capital humà i material que tenim  ara, assegurant  el manteniment i l’ús de les infraestructures esportives de la  ciutat.   En la línia que Sant Feliu ha de ser una ciutat esportiva, gràcies al potencial  natural que té, Esquerra Republicana aposta per la creació d’un Centre de  Tecnificació Esportiva que permeti ser la referència a les comarques gironines.   Aquest Centre proporcionarà uns estudis d'especialitat esportiva així com  millorar la preparació tècnica de tots els nostres clubs esportius. Lligat amb  això, la marca Guíxols ha de poder ser una oferta de  turisme esportiu i obtenir  l’organització de competicions d’alt nivell.   Volem una nova ciutat esportiva pels ciutadans que hi viuen i volem apostar  perquè la nostra ciutat sigui un punter en l’àmbit esportiu, una ciutat dinàmica  pel que fa al conjunt de municipis que l’envolten.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, 8 de març, Dia Internacional de la Dona, Dones amb tots els drets

Dones amb tots els drets

El 8 de març, any rere any celebrem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge al moviment a favor dels drets de les dones i de reivindicació per manifestar les desigualtats encara existents. Des d’Esquerra Republicana i les JERC, treballem perquè els nostres drets, conquerits gràcies als moviments feministes, associacions de dones i moltes persones a títol individual, no es qüestionin ni pateixin retrocessos com els viscuts aquests darrers temps. S’ha fet molta feina però encara les desigualtats i la discriminació per raó de gènere, laboral, política i social que patim les dones encara són presents i massa punyents alhora. Ens cal l’eradicació de violència masclista, de la bretxa salarial i de la feminització de la pobresa. Ens trobem amb poca representació política i en els òrgans de direcció no s’arriba de cap manera a la paritat. Les dones som el 60% de les llicenciades i en canvi el nostre talent es va perdent perquè hi ha una tendència a ocupar càrrecs de menys influència i sense gaires possibilitat d’ascendir com a conseqüència dels sostres de vidre encara existent en moltes organitzacions empresarials i institucions. De fet, tal i com senyala l’Observatori Dona i Empresa, sols el 29% de les empreses, tenen alguna dona en el seu consell de d’administració, 13% en el cas de les empreses amb més de 250 treballadors. Cal eliminar la diferència de guany salarial entre homes i dones ja que de mitjana, i segons dades del 2012, és d'un 24,81% a Catalunya, al País Valencià d’un 26,42% i a les Illes d’un 16.78%. No hi ha cap estudi ni dada que confirmi que aquesta esquerda salarial disminueix amb el temps. Treballem per tirar endavant polítiques de conciliació de la vida laboral i personal i familiar ja que les dones també tenim dret a gaudir de temps de lleure i participació en igualtat de condicions. Cal una organització de les tasques de cura i de la llar basada en la corresponsablilitat. I també un repensament dels temps i horaris quotidians.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Nou País, Noves Ciutats, Educació

Nou País, Nova Ciutat Educadora

És un treball compartit entre família, escola i entorn creant així una ciutat educadora.   Des dels ajuntaments hem de participar i col·laborar en tots els aspectes educatius dels quals disposem de competències, i facilitar la tasca personal docent, no docent, alumnes i usuaris, començant pels edificis municipals en els quals estan les nostres escoles, que han de disposar d’instal·lacions de qualitat, i òptims pel desenvolupament de les tasques formatives, prioritzant les inversions a les escoles treballant de manera conjunta amb el consell escolar per reclamar inversions a la Generalitat.   D’altra banda l’administració local ha d’assumir el lideratge polític per a la promoció del treball educatiu dels diferents agents que intervenen al municipi.  Per tant l’escola no ha de ser l’únic espai educatiu i cal desenvolupar projectes comunitaris amb famílies, al barri, associacions de veïns, a l’esport, i a l’espai públic que permetin un treball educatiu d’entorn.   La feina de les AMPAS es de gran importància per a les escoles i als seus alumnes, és per aquest motiu que val dotar a aquestes d’eines i continguts per poder desenvolupar de forma més efectiva la seva feina.   L’educació és important a tots els nivells i a totes les edats, per tant és fonamental impulsar i millorar els nivells educatius i formatius a tots els nivells, des de cursos TIC, idiomes i altres per arribar al màxim nombre de població. També s’ha de garantir l’educació de 0 a 3 anys i fer-la accessible a tothom.   L’educació és un dels fonaments bàsics de la nostra societat, i per tant és cosa de totes i tots el seu funcionament efectiu i democràtics.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Nou País, Noves Ciutats

Nou País, Noves Ciutat, Nou #Guíxols

Esquerra Republicana de Catalunya encarem les eleccions municipals del 24 de maig sota el lema “Nou país, Noves ciutats”, com la passa necessària per tal que les eleccions del 27 de setembre serveixin per fer la independència, renovar la política i posar al davant el suport a les persones que més ho necessiten.   Volem viure en una democràcia avançada, on la gent decideixi les prioritats i pugui canviar les coses des de baix. Farem uns nous ajuntaments al servei dels ciutadans, amb les portes obertes i els comptes clars. Posarem les coses fàcils als emprenedors per donar vida als centres de les nostres ciutats i barris. Volem potenciar els eixos comercials i les indústries locals i ajudar-les a crear llocs de treball. Volem que la força de les noves viles i les noves ciutats sigui el motor del nou país. No importa d'on venim ni la llengua que parlem, tots serem fundadors de la República catalana de ciutadans lliures i iguals. Dels nous Ajuntaments naixerà la República.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Jordi Vilà, Josep Maria Terricabras, Sant Feliu de Guíxols

ERC Guíxols presenta la candidatura per les eleccions municipals

L’acte, presentat pel president de la secció local d’Esquerra a la ciutat Manel Mayor, va comptar amb la participació de Josep Ramon Llobet i Georgina Linares que durant els darrers 3 anys i mig van estar al capdavant de la territorial de Guíxols per la Independència de l’ANC, com a coordinador i secretària respectivament.   Llobet va manifestar que “vull estar amb aquest gran projecte de la independència del nostre país des d’ERC” i va afegir que “vull treballar de valent per l’educació i la cultura de Sant Feliu de Guíxols”, Mentre que Georgina Linares va dir que “La participació ciutadana és clau pel nostre futur” i va convidar a tota la ciutadania a participar en el nou projecte d’ERC Guíxols.   L’acte també va comptar amb la participació de Jordi Vilà, alcaldable d’ERC a la ciutat i de l’eurodiputat Josep Maria Terricabras.   Vilà que es va mostrar il·lusionat amb l’aposta d’Esquerra a la Sant Feliu de Guíxols i va afegir que “el futur de Sant Feliu s’ha d’escriure amb R de república, hem d’aconseguir la riquesa espiritual i econòmica que ens mereixem”.   Finalment, Josep Maria Terricabras va destacar que Europa és imprescindible, més encara amb el govern actual, i va afegir que “Els valors i la llibertat van primer, i així ha de ser a l’ajuntament”.   Des de la secció local d’ERC a Sant Feliu de Guíxols volem agrair a totes les persones que van omplir la Casa Irla el seu suport, i animem a tota la ciutadania ganxona a participar en el projecte d’ERC a la ciutat; un projecte que ha de ser de tots i per a tots. Clicant aquí, podeu veure un recull d'imatges de l'acte.