Sant Feliu de Guíxols

Totes les notícies

Sílvia Romero, candidata a l'alcaldia de Sant Feliu de Guíxols

“Perquè sentim la ciutat i el projecte, sortim a guanyar”

Arrenca la cursa per a l’alcaldia ganxona amb la posada en escena de la candidata republicana Sílvia Romero. El passat divendres 15 de març, i davant d’una Casa Irla plena de gom a gom per més d'un centenar de persones, va ser presentada com a candidata a l’alcaldia per a Esquerra Republicana Guíxols la Sílvia Romero. En l’acte de presentació participaren també el President del Grup Republicà al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, la Portaveu del grup parlamentari Anna Caula, i el militant més antic de Sant Feliu de Guíxols, en Joan Casamitjana. Casamitjana repassà la trajectòria vital del partit a Sant Feliu de Guíxols, recordant que també han hagut de patir la repressió, com fou el cas de l’afusellament de Francesc Campà, últim alcalde republicà, l’any 1939. També posà l’accent en el fet que, malgrat les dificultats, “la gent d’Esquerra sempre hem sigut, sempre som, i sempre serem al costat de la gent”. Caula i Sabrià, ressaltaren els valors republicans, aquells que serveixen per a teixir complicitats amb la ciutadania perquè fan que es percebi el partit com a una eina útil. Emplaçant als presents a no defallir, perquè “el procés de construcció republicana avança imparablement”. Sabrià també destacà que el que diferencia la candidatura d’Esquerra Republicana Guíxols, a part de la gran qualitat de la llista, és la garantia de representar aquests valors al govern de la ciutat; mentre que Caula instà a la ciutadania ganxona a trencar el “sostre de vidre” i propiciar a les urnes que “tinguem la primera alcaldessa republicana de la història de Sant Feliu de Guíxols”. Per la seva banda, Sílvia Romero, va voler iniciar la seva intervenció fent un repàs i agraint la “gran tasca realitzada pels companys i companya” que han representat el partit aquests últims quatre anys. Dels quals ha emfatitzat que han sigut “palanca de canvi” per a la ciutat després de força anys on Sant Feliu havia estat sense rumb.

Jordi Perich i Jordi Cambronero es sumen al projecte republicà encapçalat per la Sílvia Romero.

Noves incorporacions a la candidatura d’Esquerra Republicana Guíxols

Es continuen coneixent nous noms de persones que es sumen a Esquerra Republicana Guíxols de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. En aquesta ocasió s’ha fet pública la incorporació de dos actius importants del món local, en Jordi Perich i en Jordi Cambronero. En Jordi Perich, nascut a Sant Feliu de Guíxols l’any 1964, és un empresari i professional reconegut en l’àmbit de la comunicació i el màrqueting. Ha realitzat campanyes publicitàries per a l’Aeroport de Girona i l'Aeroport de Barcelona. Actualment director des de fa 11 anys de la revista Gidona, té àmplia experiència en altres publicacions com Visit Girona CB o Visit BCN&Catalonia, i també en mitjans de comunicació com la Cadena SER, Ona Catalana, Onda Cero o Radio Sant Feliu, d’on participà de la seva creació. Vinculat anteriorment al PSC, des de fa molts anys té vincles amb els diferents carnavals de la Vall d’Aro. Nascut l’any 1972, en Jordi Cambronero, tècnic administratiu, és una persona amb un gran bagatge associatiu a la ciutat. Amb més de 25 anys de participació i vinculació amb colles de carnaval, ha format part, entre d’altres, d’entitats com Creu Roja Joventut o l’Associació de Colles de Carnaval Ganxones, formant part del seu  procés de creació. Antic militant de CDC, d’en Jordi Cambronero també és coneguda i valorada la seva implicació i aportació en l’àmbit esportiu, i més concretament en el futbolístic, on presideix l’Ateneu Deportiu Guíxols, el Vilartagues Club de Futbol i l’Escola de Futbol. A l’hora de valorar les incorporacions, Sílvia Romero en destaca “el gran compromís amb la ciutat d’en Jordi Perich i en Jordi Cambronero”, la seva capacitat de treball i l’elevat grau de responsabilitat en projectes compartits i col·lectius, i afirma que “m’agrada sentir que estem creant una llista electoral representativa de la ciutat” i, per tant, “plural”, que “acompleix el propòsit de ser una força central a la ciutat, basada en el treball i el compromís amb el progrés i el benestar de les persones”.

Tona Quintana s'incorpora a la candidatura d'Esquerra Republicana Guíxols

L'alcaldable d'Esquerra, Sílvia Romero, destaca que «és un persona molt vinculada al món associatiu que ens ajudarà a afrontar els grans reptes que la ciutat té per davant»   La Tona Quintana s'incorpora a la candidatura que encapçala Sílvia Romero per Esquerra Republicana a Guíxols de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. D’ella se’n destaca la seva empatia, credibilitat, confiança, compromís i il·lusió; que serveix per a seguir sumant actius per a construir el projecte municipalista de la formació republicana. Nascuda l’any 1958, i vinculada des de ben petita a la ciutat, la Montserrat Quintana Ferrer, més coneguda com a Tona i membre de la colla de carnaval Petard@s.som,  és advocada i actualment treballa com a administrativa a l’empresa Roberlo de Riudellots de la Selva. A l’hora d’explicar la seva incorporació, la Tona declara que "estic molt agraïda a la gent d'Esquerra de Guíxols, i a la Sílvia en particular, per oferir-me la possibilitat de formar part d’un projecte basat en les persones i que ha de servir per a donar un impuls definitiu a la ciutat". També afirma “sentir-me molt identificada amb la idea de que som gent que #SentimGuíxols ”, i que entoma amb “il·lusió i responsabilitat el repte, tot esperant estar a l’alçada del magnífic equip que s’està formant”.  

Remodelació del Passeig de Rius i Calvet,

Obrim la ciutat al mar. La remodelació del Passeig de Rius i Calvet.

L’evident necessitat de dignificació que presentava el sector de Garbí de la façana marítima de Sant Feliu de Guíxols, es veurà per fi resolta els propers dies amb la finalització de les obres dutes a terme al Passeig Rius i Calvet. On a part de l’important ampliació de l’espai peatonal, també s’ha procedit a una necessària modificació del calaix de la riera del Monestir. La ciutat guanya així façana litoral per a nous usos ciutadans i s’obre encara més al mar, aconseguint un espai més endreçat, integrat i més obert perquè els veïns i les veïnes el gaudeixin al màxim. L’aposta clara a favor de l’obertura de la ciutat al mar i d’un model de municipi més sostenible, ordenat i equilibrat, va ser un dels compromisos que Esquerra Republicana portava al seu programa electoral l’any 2015, i que ha treballat amb esforç i determinació des del Govern de la ciutat per a que s’acomplís durant aquesta legislatura. Convidem a la ciutadania a passejar-hi i a gaudir-ne!  

Sílvia Romero, candidata a l'alcaldia de Sant Feliu de Guíxols llegint el manifest

ERC Guíxols, present com sempre i les vegades que facin falta. "L'autodeterminació és un dret"

Aquesta vegada va ser tant al matí com a la tarda del primer dia del Judici de la Vergonya. Sílvia Romero, candidata d'ERC Guíxols a les properes eleccions municipals per Sant Feliu de Guíxols llegia la seva part del manifest. A continuació podeu llegir el manifest "Són Causa general: l'autodeterminació és un dret!". Decidir no és un delicte, ni ho és un referéndum, ni l'autodeterminació: "Són Causa general: l’autodeterminació és un dret! Bon vespre a totes i a tots, Avui finalment ha començat el judici. Un judici clau que marcarà un abans i un després. No sabem de quina manera. No sabem fins a quin punt. Però tota la pluralitat d’acord polítics, socials, sindicals i veïnals que avui som aquí sobre l’escenari, tota la diversitat que us heu reunit avui en aquesta plaça, en som ben conscients. Avui ha començat un judici clau, i tota la gent que estem avui aquí, en som conscients. Tota la gent que avui ha decidit sortir al carrer des de primera hora. Tota la gent treballadora que al migdia ha decidit sortir a concentrar-se a la porta del seu lloc de treball. Tota la gent que avui ha decidit dur a terme accions de signes diversos. I tota la gent que aquest vespre es concentra en diverses places del nostre país. Tota aquesta gent, i molta d’altra també arreu del país, i arreu de l’Estat pensem que avui ha començat un judici clau que marcarà el nostre futur. Avui més que mai és necessari defensar els drets civils, i els drets polítics. Perquè estan amenaçats. I quan aquests drets estan amenaçats, són els drets socials i laborals els que estan amenaçats. Són els drets de les dones i de les treballadores. Són els drets de totes i tots les que estan amenaçats i és la mateixa democràcia la està en perill. Avui, per primera vegada en mesos, totes i tots hem pogut veure de nou 9 persones que han estat privades de llibertat, empresonades, pel que creiem que ningú no hauria de ser mai jutjat: l’exercici de la democràcia, l’organització d’un referèndum.

El regidor d'ERC Albert Polo llegeix la lectura del Manifest de l'AMI

ERC dóna suport a les mobilitzacions per l'inici del judici als presos polítics i preses polítiques

Avui 12 de febrer de 2019 comença el judici als presos polítics i preses polítiques. A les 12 del migdia, Albert Polo, regidor de Transició Nacional de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha llegit el manifest "El judici de la vergonya" que adjuntem tot seguit: MANIFEST EN MOTIU DE L’INICI DEL JUDICI AL TRIBUNAL SUPREM ALS PRESOS POLÍTICS CATALANS 12 de febrer de 2019 El judici de la vergona Avui és un dia molt trist per Catalunya, un dia obscur on ens endinsem a les èpoques més fosques del franquisme o del Decret de Nova Planta, on la persecució política i la criminalització de Catalunya i els catalans i catalanes estava i està promoguda i promocionada per les elits polítiques, econòmiques, judicials, militar i policials espanyoles. Un dia on es vol sotmetre el nostre pensament, on es volen doblegar els nostres drets. Avui comença una gran mentida, un muntatge d’estat, basat en acusacions falses, amb l’objectiu de reprimir, amb la bandera i amb la pàtria, els drets fonamentals dels catalans i catalanes. Avui, 12 de febrer de 2019, s’inicia el judici contra el dret d’autodeterminació de Catalunya, recollit en els tractats internacionals i validat per les Constitucions de tots els països consolidats democràticament. Com han dit molts dels nostres acusats, no anem a Madrid a denfensar-nos de res, sinó a acusar ’estat d’actuar al marge de la LLEI i de vulnerar i manipular, en un clar abús de la seva autoritat, l’estat de dret. Espanya actua com una TIRANIA on, de forma continuada, violenta les pròpies Lleis amb l’engany i la manipulació; on elimina, sense miraments i de forma reiterada, l’oposició política, el pensament divergent, la lliure expressió de les persones, el dret d’associació i de protesta. Abusa de la força i del poder contra una minoria de forma arbitrària i cruel. Però, que ningú en tingui cap mena de dubte, aquests fets tindran recorregut en els proper mesos i anys a través de tribunals internacionals que jutjaran, aquesta vegada de debò, tots aquells polítics i jutges que han distorsionat la Constitució espanyola i les Lleis que emparen l’estat de dret, fins a convertir-los en irreconeixibles.

La ciutat que sentim entre totes i tots

Dins de la forta aposta per la participació ciutadana, a ERC-Guíxols fem un pas enllà i convoquem a tothom que vulgui a sumar-se al nostre projecte de ciutat. La Casa Irla (C/ de l'Algavira 67,69) ens obre les portes demà dissabte 9/2/19 per dur a terme unes jornades de construcció Republicana on s'abordaran els temes més punyents i centrals de la vida del municipi. La jornada consistirà en dues convocatòries sectorials, una focalitzada en les persones, les seves necessitats i relacions amb l'entorn que serà a les 10:00, i després de carregar forces, a les 17:00 abordarem un segur que apassionant debat sobre economia i territori. Recordem que per assistir a la jornada i als seus debats no cal registrar-se ni formar part de cap col·lectiu ni associació, la Casa Irla serà oberta per tothom que vulgui dir-nos la seva, escoltar i debatre amb les companyes i companys per portar el programa que les persones necessites i per crear la ciutat que Sentim entre totes i tots. #SentimGuíxols #MunicipisRepublicans  

Sílvia Romero, candidata a l'alcaldia

"Sentim la ciutat perquè ens l'estimem" Entrevista a Sílvia Romero

Sílvia Romero Quesada, Candidata a l’alcaldia de Sant Feliu de Guíxols.   Arriba puntual a la cita, comenta que no li agrada fer tard, i que és una herència familiar. Com també ho és la seva capacitat de treball i el seu somriure, que no abandona pràcticament mai, fins i tot quan recorda moments durs. Filla d’en Romero del peix, explica que de petita volia ser metgessa, i recorda amb emoció i orgull els orígens andalusos dels seus avis i pares, que com tantes altres famílies van trobar a Sant Feliu de Guíxols un lloc on tornar a començar. Sílvia, la filla de can Romero Sí de Can Romero del peix, la filla d’en Romero del peix. Saps? La meva família són clars exemples del somni català de mitjans del segle XX. Famílies treballadores i humils que van arribar a Pueblo Nuevo, com tanta i tanta gent, que van ajudar a construir les cases dels veïns amb les seves mans. I a força de treball, esforç i bonhomia, van arribar a formar part de la ciutat de manera natural. El meu pare venia de Jaén, de Villanueva del Arzobispo. Els meus avis recollien la oliva, eren temporers, una vida molt dura, però el poble és meravellós, des d’allà pots veure un mar verd d’oliveres que emociona. I la meva mare és de Granada, un poble petit que es diu Moreda, amb unes festes patronals precioses que són al maig en honor a la seva “Santa Cruz”. Va néixer davant la caserna de la Guardia Civil, i això va marcar molt a la família, sobretot al meu avi, un socialista republicà de cap a peus, “un rojo”, que gairebé es deixà la vida a la guerra, fins que va prendre la decisió de marxar d’aquella Andalusia sense oportunitats amb la sensació d’haver estat vençut. Crec que el fet de venir a Guíxols va suposar-li sobretot esperança, l’oportunitat de tornar a sentir-se guanyador, guanyador per poder tirar endavant la seva família, lluny d’aquella tristesa que li suposaven aquells camps de Granada, que havien estat camps de batalla a la Guerra Civil.

Carles Benguerel, nou President d'ERC Guíxols

NOVA EXECUTIVA A ERC GUÍXOLS PER ENCARAR LES MUNICIPALS

El passat divendres 30 de novembre Carles Benguerel, conegut popularment com a “Festi”, va substituir com a president a Martí Viñals que assumirà responsabilitats en l’àrea de comunicació i campanya. L’assemblea va comptar amb l’alta participació d’una trentena de militants que en més del 90% va aprovar el canvi de l’executiva local composada per: President: Festi Carles Benguerel i Soler Secretària d’organització: Natxa Parera Pascual Secretària de finances: Neus Patón Monago Secretari de comunicació: Jordi Iñíguez Cordero Adjunt a secretari de comunicació: Martí Viñals i Rosell Secretari de Política Municipal: Josep Ramon Llobet i Poal Adjunt a secretari de Política Municipal: Albert Polo i Miret Secretària de les Dones: Maria Conchillo i Palahí Portaveu del Grup Municipal: Jordi Vilà i Vilà “No ha estat un gran canvi, simplement en la majoria de casos hem reorganitzat l’estructura del partit per encarar unes eleccions municipals on ens hi juguem molt. A nivell nacional, aconseguir el 50% de vots a llistes clarament republicanes i a nivell local, la possibilitat de que per primer cop tinguem una alcaldessa” afirmen fonts de l’executiva. D’altra banda, fonts del partit apunten que “el canvi era necessari perquè el partit ha crescut i calia repartir més i millor les tasques entre tota la gent disposada a treballar pel projecte d’ERC Guíxols, que ara mateix ja és molta però encara hem de ser molts i molts més per afrontar els reptes que venen”.