Sant Feliu de Guíxols

Totes les notícies

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols

L’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols aprova la moció per eliminar simbologia franquista de la ciutat

La moció, presentada a proposta d’ERC, TSF i PSC ha comptat amb el vot favorable de tot el consistori municipal.   En aquesta es denuncia que tot i fer gairebé 41 anys de la mort del dictador Francisco Franco encara queda en la ciutat simbologia franquista que recorda aquest obscur període de la historia que va provocar més de 550.000 víctimes i uns 400.000  exiliats.   Així doncs, en concordança amb la Llei de memòria històrica que diu que “les administracions públiques en l’exercici de les seves competències, prendran les mesures oportunes per a la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d’exaltació, personal o col·lectiva, de la sublevació militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura”, el ple de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va acordar: Rebutjar enèrgicament la simbologia franquista que encara perdura a alguns punts de la ciutat. Instar als propietaris dels edificis a la retirada de les plaques i els elements franquistes i, en el cas que no ho facin, l’ajuntament es compromet a fer-ho d’ofici. Establir un conveni amb el Memorial Democràtic de Catalunya per realitzar un inventari dels llocs i espais vinculats a la memòria democràtica i la lluita antifranquista per tal de catalogar-los com a patrimoni cultural i que es senyalitzin i s’integrin dins de la Xarxa d’Espais del Memorial Democràtic. A Sant Feliu de Guíxols encara queden molts indrets de la ciutat que amaguen simbologies i noms relacionats amb la dictadura franquista. Un dels casos més evident és el grup de cases o blocs de pisos anomenada Urbanización Miquel Mateu, que va ser construïda l’any 1962 i batejada així en honor al franquista que va entrar a Barcelona amb les tropes franquistes el 26 de gener de 1939 i que va ocupar els càrrecs d’alcalde de Barcelona, ambaixador a Paris, entre d’altres.   Des d’Esquerra Republicana de Catalunya agraïm a tots els grups municipals el seu vot favorable a la moció i aconseguir així eliminar finalment dels nostres carrers qualsevol rastre de simbologia franquista que va provocar tant de patiment a milers de ciutadanes i ciutadans.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols aprova les ordenances 2017 i consolida la rebaixa tributària del 2%

El ple de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar aquest setembre amb els vots a favor de l’equip de govern i les abstencions de la resta de grups i sense cap vot en contra, les Ordenances Fiscals Municipals per l’exercici 2017. En aquestes s’ha regularitzat les ordenances fiscals, les taxes i els preus públics, s’ha introduït el dissabte com a dia no hàbil, s’ha consolidat la rebaixa del 2% de l’impost a l’IBI que es va introduir per enguany i, en els serveis públics com les escoles bressols i l’escola de música hi ha bonificacions socials de fins el 100% de l’import de la taxa. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya valorem molt positivament el fet d’aprovar les ordenances, taxes i preus públics per l’any 2017 durant el mes de setembre del 2016, i que l’1 de gener entrin en vigor, juntament amb els pressupostos que properament s’aprovaran. També volem destacar el compromís de l’equip de govern amb aquelles persones que més ho necessiten atorgant bonificacions socials de fins al 100% en alguns dels serveis públics bàsics pels ciutadans i mantenint una pressió fiscal coherent pels ganxons.    

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols

ERC exigeix la dimissió del regidor Francisco Cárdenas (CiU) per banalització del franquisme

Des d’ERC Guíxols volem denunciar la publicació del regidor Cárdenas al seu perfil de Facebook amb una fotografia del dictador feixista Francisco Franco.   En el context dels actes de la Diada Nacional i degut a la falta de respecte als ciutadans de la ciutat, als demòcrates i a totes aquelles persones que van patir la repressió franquista, exigim al grup municipal de CiU a Sant Feliu de Guíxols que prengui mesures per tal que el regidor Francisco Cárdenas deixi de ser representant públic a la ciutat.   No podem permetre que una persona que ostenta el càrrec de regidor al consistori municipal utilitzi els seus canals de comunicació per fer banalització del genocidi franquista. És per això que des d’ERC demanem als companys i companyes de CiU que reprovin al seu regidor i el cesin immediatament.    

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, Josep Irla, 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

Un pas més per la llibertat nacional. Estem #Apunt

Una vegada més el poble de Catalunya ha demostrar que el seu compromís amb les llibertats nacionals del país, omplint per sobre de les expectatives les manifestacions simultànies a Lleida, Tarragona, Berga, Barcelona i Salt.   Aquest any la secció local d’ERC a la ciutat va fer la seva tradicional ofrena floral al President Irla, que aquest any va comptar amb la participació d’Elisenda Pérez, senador d’ERC, Sergi Sabrià, portaveu nacional d’ERC i diputat de Junts pel Sí i del president regional David Mascort.   Elisenda Pérez va destacar la feina feta aquests últims anys per “aconseguir eixamplar la base social independentista”.   Sergi Sabrià va destacar que fa un any estàvem a les portes d’unes eleccions “I ara tenim el primer govern independentista” i va afegir que “Anem avaçant pel bon camí, que es portarà a la llibertat nacional”.   Finalment el president regional d’ERC David Mascort va destacar la figura del President Josep Irla manifestant que “Irla va mantenir viva la flama i és un exemple per tots nosaltres. Ell i molts com ell no es  van cansar mai. Nosaltres tampoc ho em de fer”.   Des d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols volem donar les gràcies a l’Assemblea Nacional Catalana i a Òmnium Cultural per l’organització de la manifestació de Salt i reiterar el nostre compromís amb el país i amb la seva gent, que ens demana que és el moment de la política de les institucions i que fem la a feina ben feta.   Tenim un full de ruta clar que ens porta a la independència. Un procés que va començar i acabarà a les urnes pel qual ens esforcem cada dia per tal de continuar sumant gent i aconseguir així una majoria encara més amplia que ens porti a la victòria.   Entre totes i tots ho aconseguirem.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, Can Rius, Plataforma Recuperem Can Rius,

ERC Guíxols s’adhereix al Bronzeja’t a Can Rius

Des de la secció local d’ERC a Sant Feliu de Guíxols ens adherim a l’acte convocat per la Plataforma Recuperem Can Rius per demanar l’accés total a la zona de Can Rius, realitzant un acte de ocupació simbòlica de l’espai ara destinat a ús de solàrium.   Així doncs us animen a participar al “Bronzeja’t a Can Rius” que es farà dissabte 27 d’agost a les 12 del migdia a la platja de Can Rius, a la zona del Club de Mar.   Des d’ERC Guíxols aplaudim la iniciativa de la Plataforma Recuperem Can Rius i animem a tota la ciutadania a participar-hi.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Congrés dels Diputats, Senat, Eleccions, 26J

1915 Gràcies: continuem construint la república catalana

Des de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols volem donar les gràcies a les ganxones i ganxons que una vegada més ens han donat la seva confiança, fent que ERC tingui més força que mai al Congrés i al Senat i fer sentir així més alt i clar la veu de la llibertat i de la dignitat.   Una vegada més hem demostrar que Catalunya és un altre país que vota de manera diferent que España i hem deixat clar que nosaltres sí que podem i sí que volem. Volem fer un país decent, lliure de corrupció, socialment més just i democràticament més lliure.   A les Comarques Gironines ERC hem aconseguit per primera vegada guanyar unes eleccions estatals repetint la representació al Congrés dels Diputats amb Teresa Jordà i Joan Olòriz i augmentant un senador passant dels dos actuals a tres. Aquests seran Jordi Martí, Quim Ayats i Elisenda Pérez.   Des d’Esquerra Republicana de Catalunya us volem tornar a donar les gràcies per la confiança i la col·laboració que ens fa estar cada vegada més a prop d’#ElCanviPossible  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Congrés dels Diputats, Senat, Eleccions, 26J

Tornarem a Madrid a defensar el mandat democràtic del poble de Catalunya

El passat 10 de juny va començar una nova campanya electoral a l’Estat Espanyol i els independentistes cal que tornem a anar a votar massivament per tal de defensar el mandat democràtic que el 27 de setembre ens va encarregar el poble de Catalunya. Aquestes eleccions son fruit de la ineficàcia dels partits espanyols que no han sigut capaços per posar-se d’acord i també de les esquerres espanyoles que s’han deixat perdre qualsevol possibilitat d’un govern d’esquerres. Els catalans i les catalanes cal que anem a votar i omplir les urnes de diputats i diputades a favor de la independència i fer sentir una vegada més al Congrés dels Diputats i al Senat la veu de la llibertat, la justícia social i la llibertat nacional.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, 1 de Maig, Eduardo Reyes

ERC Guíxols celebra l’1 de maig a la Plaça Salvador Espriu

El tradicional vermut popular va anar acompanyat d’una arrossada que es va fer a la mateixa plaça que va comptar amb la participació del regidor d’ERC i portaveu del govern municipal Jordi Vilà. El portaveu d’ERC i diputat al Parlament Sergi Sabrià, la diputada al Congrés dels Diputats Teresa Jordà i el diputat al Parlament i membre de l’Associació Súmate Eduardo Reyes.   Vilà va destacar la importància de celebrar jornades reivindicatives com les de l’1 de maig per “reivindicar els drets de tots els homes i les dones treballadores” i va afegir que “Volem fer la independència per construir una república de les persones”.   Per la seva part el portaveu d’ERC Sergi Sabrià va destacar el paper d’Esquerra en la defensa dels drets dels treballadors i va manifestar que “la gent d’ERC mai cedirem en la defensa de les persones. El nou país el farem entre totes i tots”.   La diputada al Congrés dels Diputats Teresa Jordà, va explicar la inutilitat dels partits espanyols per formar un govern, cosa que ha provocat unes noves eleccions i va destacar que “les esquerres espanyoles podrien haver fet un govern fort d’esquerres, però ells mateixos s’ho han deixat perdre” i va continuar animant a la gent a tornar a votar el 26 de juny per “fer sentir la veu de tots aquells que estem a favor de la independència i del dret a decidir”.   L’acte el va tancar el diputat al Parlament i membre de l’associació Súmate Eduardo Reyes que va manifestar que “presumo de ser catalán y español y tenemos todo el derecho a decidir que queremos ser como nación” i va continuar declarant que “El Tribunal Constitucional se dedica a destruir todo aquello que hacemos por la personas por el simple hecho de ser Catalunya, nosotros queremos construir un nuevo país donde no haya ni una sola persona pobre”.  

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Sant Feliu de Guíxols, 1 de Maig

1 de Maig Arrossada Popular a la Plaça Salvador Espriu

L’acte que començarà a les 13:00h comptarà amb la participació de Jordi Vilà, regidor de cultura i portaveu del govern, Teresa Jordà, diputada d’ERC al Congrés dels Diputats, de Sergi Sabrià, portaveu d’ERC i diputat al Parlament i d’Eduardo Reyes, diputat al Parlament i membre de l’Assocació Súmate.   Els tiquets de l’arrossada, tenen un preu de 6€ i poden comprar-se abans de divendres 29 d’abril a la perruqueria Neus Patón (carrer Sant Antoni, 32) i a guixols@esquerra.cat.