Sant Feliu de Guíxols

Notícia

MOCIÓ DE SUPORT A LES MOVILITZACIONS CONTRA LA SENTÈNCIA I A FAVOR DEL DRET A L'AUTODETERMINACIÓ PROPOSTA D’ACORD A PLE

Manifestació a Sant Feliu del dia de la sentència
Manifestació a Sant Feliu del dia de la sentència
Moció presentada pel grup municipal ERC

100 anys de presó a persones innocents, és el resultat d’un judici polític que mai s’hagués hagut de produir. Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Quim Forn i Dolors Bassa han estat condemnats amb penes de presó, quan no han comès cap delicte.

Aquesta sentència suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, de les preses i exiliades polítiques, i una retallada dels drets i llibertats col·lectives. Ha estat un judici llarg, i dur.

Davant una sentència que és una venjança contra tot el moviment independentista, milers de persones han sortit al carrer i ha demostrat una vegada més la capacitat de mobilització del moviment independentista. Les marxes per la Llibertat, la vaga general del 18 d’octubre, i totes les mobilitzacions que es produeixen diàriament arreu del país, multitudinàries, pacífiques i que expressen la solidaritat a les persones represaliades, el rebuig a la repressió i exigeixen una solució política al conflicte.

Una solidaritat que va més enllà de les fronteres de Catalunya, i que han estat també multitudinàries al País Valencià, a les Illes, i en moltes altres ciutats de l’Estat Espanyol, d’Europa i d’arreu del món, on la seva ciutadania ha volgut expressar la solidaritat al el poble català.

Des dels poders públics, s’ha de garantir el dret a manifestació, la seguretat dels participants i el compliment dels protocols que formen part dels diferents cossos de seguretat. Cal prendre mesures davant de qualsevol infracció que es pugui produir i no permetre detencions arbitràries, ni cap abús policial.

Els cossos policials que actuïn a Catalunya han d’aplicar els protocols aprovats al Parlament català i garantir que no es produeixen actuacions desproporcionades al marge d’aquests que suposin un abús de la força.

Els Mossos d'Esquadra han de ser la policia democràtica que es mereix el país.

Per tots aquests motius, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Feliu de Guíxols proposa al Ple d’aquest Ajuntament l’aprovació dels següents ACORDS

Primer. Manifestar el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre i la causa independentista.

Segon. Donar suport a totes les persones represaliades, reclamar la seva llibertat immediata i exigir l’amnistia dels presos i preses polítiques.

Tercer. Mostrar el suport a totes les persones que han estat ferides en l’exercici del seu dret a manifestació.

Quart. Reafirmar-nos en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català. Condemnar també els actes vandàlics que s’han produït en algunes mobilitzacions, així com els intents de criminalització del moviment independentista que les diferents institucions espanyoles, òrgans, poders i alguns mitjans de comunicació volen construir.

Cinquè. Demanar el compliment dels protocols aprovats pel Parlament de Catalunya, per part de tots els cossos de seguretat que actuïn a Catalunya.

Sisè. Reclamar a les administracions competents en matèria de seguretat que garanteixin que els cossos de seguretat actuïn com a policia democràtica, per garantir el dret a reunió i manifestació. Fer seguiment i anàlisi de totes les actuacions policials per garantir que no s’ha produït cap abús. Actuar en el cas que es detecti qualsevol actuació abusiva i sancionar-la.

Setè. Mostrar el compromís amb el dret a l’autodeterminació, dret polític fonamental recollit en tractats internacionals com la Carta de les Nacions Unides i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, signats també per l’Estat espanyol, i reivindicar-lo com a dret en virtut del qual resoldre el conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica.

Vuitè. Insistir que el diàleg és la única via per solucionar el conflicte polític que manté l’estat espanyol amb Catalunya, de la mateixa manera que ha estat la solució a molts conflictes similars que han estat resolts a nivell mundial.