Sant Feliu de Guíxols

Notícia

Al costat de les escoles

La situació real, és que aquest any a Guíxols hi ha 8 línies de P3. 

L’ajuntament ho sap des de fa un any. Al gener de 2020 es va tornar a explicar al Consell Escolar Municipal, davant de tota la comunitat educativa. Es va proposar que el Gaziel no tornés a perdre un P3 encara que no tingués prou pre-inscripcions. Que aquesta situació fos rotatòria fins a un acord entre tota la comunitat educativa. Des de gener l’ajuntament no ha consensuat amb les escoles una solució millor. I li ha tocat a l’Estació. Aquest any l’Ardenya te més inscripcions i tindrà 2 línies de P3 i algunes families que havien triat l’Estació aniran al Gaziel, una altra escola pública d’excel.lent qualitat a 900m (10 minuts a peu).

La situació real és que TxSF i GS van proposar una moció al Ple. Que el GM d’ERC Guíxols la vàrem comentar amb la direcció d’algunes escoles i no hi estaven d’acord amb el plantejament. Les escoles ens vàren fer arribar la seva petició d’un pacte per l’escolarització. Un pacte que eviti aquesta situació cada any en el moment de les pre-inscripcions. Ho vàrem plantejar al Ple. L’equip de govern no ens va escoltar, per tant no escoltava tampoc el prec de les escoles. La seva voluntat cega de solucionar-li el problema a l’Estació encara que sigui a costa d’una altra escola de la ciutat els fa empényer en la direcció equivocada. Doncs bé, ERC Guíxols creu fermament que el departament d’educació s’equivoca, i el govern de Sant Feliu també. Per això oferíem una solució de consens. No ens van escoltar i per això ens vàrem abstenir. Els drets dels ciutadans de Sant Feliu de Guíxols van més enllà de situacions particulars i requereixen solucions globals i consensuades. Les escoles de Sant Feliu requereixen ser escoltades, totes.

Pensem que després d’uns anys de govern ja s’hauria d’haver fet alguna cosa al respecte. No tota la responsabilitat és del departament d’educació. La planificació també li correspon a l’ajuntament.

Sant Feliu fa anys que és zona d'escolarització única. Tampoc les distàncies són, ni de llarg, les d'una gran ciutat. Per això el dret d’escolarització pública no l’ha perdut ningú, cap família. Defensem que totes les escoles de la ciutat són excel·lents amb excel·lents professionals i projectes educatius.

Fa anys que es veuen venir aquests problemes fruit del descens de natalitat i la resposta no pot ser la confrontació a cada inici de curs.

La Covid exigirà noves propostes a l’inici de curs segur, i caldrà instar al departament d’educació a aportar solucions. Però no pot ser una excusa per desviar l’atenció del que passa realment amb l’escolarització a la ciutat. L’any passat es va patir aquesta situació i no hi havia Covid, els propers anys es tornarà a viure si l’ajuntament no promou solucions. Quina excusa tindran el curs vinent? O d’aquí dos quan la cosa empitjori? No poden estar sempre buscant un culpable extern, aquí hi ha feina a fer.

Des de ERC Guíxols intentem conèixer els problemes de la ciutat des de totes les vessants, intentem escoltar a tothom. I seguirem treballant així, malgrat no li agradi al govern, oferirem alternatives.

#Seguim