Sant Feliu de Guíxols

Notícia

SANT JORDI 2021 Compartim cultura

Concurs literari de la diada de Sant Jordi 2021 organitzat per la secció local d’ERC de Sant Feliu de Guíxols
Concurs literari de la diada de Sant Jordi 2021 organitzat per la secció local d’ERC de Sant Feliu de Guíxols
Enguany ERC Guíxols organitza la segona edició del concurs literari de Sant Jordi a Sant Feliu de Guíxols. Des de la secció local us animem a participar en aquesta festa de la cultura i a presentar una narració en prosa, poema o cançó sobre "Les relacions telemàtiques" que tant s'han generalitzat a les nostres vides a causa de la pandèmia. Seguidament, us donem detall de les bases del concurs:

BASES DEL CONCURS
 1. Selecció dels treballs
Podrà participar al concurs literari Sant Jordi 2021 qualsevol persona que ho desitgi i compleixi les presents bases. Els treballs presentats, es dividiran en 2 categories:
 • Juvenil (menors de 18 anys)
 • Absoluta (majors de 18 anys)
 
 1. Tema dels treballs
El tema dels treballs serà “Les relacions telemàtiques”. Una de les conseqüències de la pandèmia ha estat l’augment del teletreball i l’educació a distància però a més dels espais formals, les vídeotrucades i vídeoreunions també s’han instal·lat en els espais informals com la família, els amics, la parella… Les relacions humanes sempre han estat un dels temes fonamentals de la literatura i aquests canvis de ben segur poden suscitar noves (o no tant noves) històries, debats, reflexions...
Els treballs poden ser poemes o en prosa, ja siguin relats curts, contes breus, escena teatral... També podran ser en format cançó, en aquest cas caldrà especificar-ho. 
 1. Presentació dels textos
La composició, d’un màxim de 500 paraules, s’ha de presentar amb els paràmetres següents:
 • En format Microsoft Word, Google Docs o Apache Open Office Writer. 
 • Tipus de lletra: Times New Roman
 • Cos de lletra: 12 pt.
 • Interlineat: simple
 • Passar el corrector ortogràfic en els textos presentats.
 
 1. Identificació dels treballs
En cadascun dels treballs lliurats hi han de constar de manera clara:
 • pseudònim
 • el nom de l’autor/a del treball 
 • edat de l’autor/a
 • el títol del treball
 • un telèfon i/o correu electrònic de contacte
 
 1. Lliurament de treballs
Els treballs s’hauran d’enviar per correu electrònic a guixols@esquerra.cat abans del dimarts 20 d’abril de 2021 a les 18’00.
 1. Jurat
Els treballs presentats seran entregats a un jurat format per 3 persones vinculades al món de les lletres i que no coneixerà el nom dels autors però sí el seu pseudònim fins a l’emissió del veredicte. Sí que coneixeran les categories relatives a cada treball presentat. 
 1. Lliurament de premis
El lliurament de premis tindrà lloc a través de les xarxes socials i web d’ERC Guíxols durant la diada de Sant Jordi. Es farà una selecció dels treballs presentats que s’aniran publicant i es donarà a conèixer els guanyadors/es de cada categoria el mateix dia a les 19’00h de la tarda.
Durant la diada de Sant Jordi s’animarà a tothom a participar amb el hastag #DiadaGuixols a través de les xarxes socials amb lectures de textos, poemes, recital de cançons... amb l’objectiu de fer una petita mostra cultural virtual. Aquestes exposicions seran fora de concurs.
Els primers classificats de cada categoria rebran un val de 50€ que es podrà bescanviar a la llibreria la Guineu.