Sant Feliu de Guíxols

Notícia

Esquerra Republicana Guíxols omple la Casa Irla per a parlar de municipalisme, República i feminisme

Ahir dijous, la Casa Irla es va vestir de lila per a escoltar quatre veus que donaren diferents perspectives a la necessitat de tractar en profunditat la igualtat efectiva de gènere, i per parlar sobre com actuar-hi des de la política municipal. Aquest fou el penúltim acte d’una intensa campanya electoral municipal.

El col·loqui comptà amb la presència de Mireia Mata, Directora General d’Igualtat del Departament de Treball , Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Núria Lloret, ganxona emprenedora i empresària del sector de la decoració i reformes, i candidata de la llista republicana. Maria Conchillo, treballadora en l'àmbit social i número 3 per ERC Guíxols. I amb la  Sílvia Romero, candidata per Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Feliu de Guíxols i que opta a ser la primera alcaldessa de la història de Sant Feliu de Guíxols.

Un dels consensos sorgits a la conversa fou que la República ha de ser la plasmació d’una societat de dones i homes lliures i iguals, que comparteixin les responsabilitats, i que ha de vetllar per fer efectius els drets de les dones en igualtat de condicions en tots els àmbits de la vida pública i professional.

Pel que fa a nivell municipal, la Sílvia Romero aportà que “els ajuntaments, que són la primera i més propera administració pública per a la ciutadania, han de vetllar per fer del municipi un espai de seguretat i garantia de drets per a les dones, i un marc de creixement personal i professional” donant prioritat a l’actuació en cinc eixos: la lluita contra la precarització i la pobresa femenines, la igualtat salarial i garantia professional, l’erradicació de la violència masclista, el dret a la maternitat i a decidir sobre el propi cos, i finalment, la garantia d’accés a les dones a tots els àmbits de representació i presa de decisions. En aquest sentit, es van conjurar a trencar el sostre de vidre existent a Sant Feliu de Guíxols per a que la Sílvia Romero sigui la primera alcaldessa de la història de la ciutat.