Horta-Guinardó

Notícia

Actes per la 49a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Us presentem el programa dels actes que el Casal Irla d'ERC organitza, amb la col·laboració d'altres entitats, amb motiu de la 49a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, que enguany organitza el Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines.

Cal recordar que la llengua és la base i origen de la nostra Nació i que avui està amenaçada com mai per l'unionisme espanyol, que fins hi tot ens amenaça de retrocedir en tot allò que s’ha aconseguit fins ara.

És per això que us animen a participar d'aquests actes, que l'any 1968 (en què se celebrà el centenari del naixement de Pompeu Fabra), van instaurar els clubs excursionistes, els únics reductes on es mantenia la catalanitat i que malauradament avui encara hem de continuar reivindicant, fins a aconseguir la normalització total de la llengua que, per nosaltres, només s'assolirà amb la independència de tota la Nació.

Enguany commemorem una triple efemèride: el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra, el 70è aniversari de la seva mort i el centenari de la publicació de la seva Gramàtica catalana.

Per tot això, hem organitzat:
  • 27 i 28 de gener, un autocar per anar a Prada de Conflent on és enterrat el mestre Fabra, per tal d'assistir als actes d'encesa de la Flama de la Llengua Catalana a la seva tomba.
  • Una conferència-tertúlia el dimarts, 6 de febrer, per parlar de l’estat de la llengua catalana.
  • Un autocar al monestir de Montserrat, el diumenge 18 de febrer, per assistir al matí als actes de cloenda de la Renovació de la Flama i amb un dinar de germanor a Sallent.
Esperem la vostra assistència en aquests actes que, malgrat una complexa gestió, hem aconseguit organitzar.

Al pdf adjunt trobareu el programa complet.
Us hi esperem!

Eduard Casanova
Secretaria de Cultura - Casal president Irla - Horta-Guinardó
1978-2018, 40 anys fent república