Igualada

Totes les notícies

Enric Conill (ERC) marca com a objectiu oferir 150 pisos municipals de lloguer social en els propers 4 anys

Els republicans proposen 3 vies per aconseguir augmentar els pisos de lloguer social a la ciutat: a través de rehabilitacions, de compra i de construcció i multant als bancs que tinguin pisos buits. Asseguren que hi ha 2000 pisos buits a Igualada i recorden que el preu del lloguer ha pujat un 20% en 2 anys a Igualada L’arquitecte i candidat a l’alcaldia d’ERC Enric Conill ha marcat l’objectiu “de ciutat” per tal que en els propers anys l’ajuntament pugui oferir 150 pisos de lloguer social per a joves i gent que ho necessiti. Aquesta mesura s’emmarca dins de les propostes dels republicans, que recorden que “el preu del lloguer a Igualada s’ha disparat en els últims anys” ja que “en els dos últims el preu del lloguer a Igualada ha pujat un 20%”. Els republicans destaquen que “hi ha 2000 pisos buits a la ciutat” i que “és un contrasentit que hi hagi gent sense possibilitat de llogar un pis i que alhora hi hagi pisos buits i cada cop el lloguer sigui més car”. Per aconseguir aquests 150 pisos des d’ERC proposen diverses vies: “la rehabilitació de pisos, la compra i construcció i multar als bancs i granstenidors que tenen pisos buits durant molt temps”. Aquests 150 pisos municipals de lloguer social es pretenen destinar a “moltes famílies, especialment joves que es volen emancipar, gent gran amb pensions baixes, o persones amb feina precària, no estan accedint a un lloguer just”. Conill va recordar que “hi ha moltes ciutats que han optat per aquestes vies i han aconseguit augmentar de manera molt significativa el número de pisos municipals de lloguer social”. En aquest sentit els republicans destaquen casos com el de Manresa  que “en tres anys, el parc d’habitatge de lloguer social ha augmentat en més de 50 habitatges, Cornellà que ha sancionat amb 60.000€ als granstenidors amb pisos buits, Sabadell que ha multat amb 21.000€ a bancs i han aconseguit mobilitzar molts pisos o Reus, que també ha optat per multar a granstenidors i bancs”.

Enric Conill (ERC) planteja que una empresa pública assumeixi la neteja i reciclatge d’Igualada

Els republicans retreuen un mal servei de l’empresa FCC en la neteja i el reciclatge a la ciutat sumat al “passotisme” del govern municipal. Conill recorda que entre tots els igualadins paguem 2’5 milions d’euros perquè Igualada és la ciutat número 710 de 948 en reciclatge El candidat d’ERC Igualada Enric Conill obre la porta a que Igualada assumeixi el servei de neteja i reciclatge a través d’una empresa pública que se n’encarregaria d’aquesta tasca atès “el desastre” de l’actual empresa encarregada, Fomento de Construcciones y Contratas. El republicà assegura que Igualada està “bastant bruta” i recorda que els índex de reciclatge estan “molt per sota dels nivells en els que ens hauríem de situar” i explica que “això té un cost molt elevat que pagarem entre tots els igualadins”. Conill diu que “si es segueix la tendència actual, al 2020 haurem pagat 2’5milions d’euros de cànon per no reciclar suficient i això es pagarà amb els diners de tots els igualadins”. Segons Conill el problema principal és l’empresa encarregada de fer tant la neteja de la ciutat com també del reciclatge de residus, Fomento de Construccions y Contratas (FCC), que ha estat sancionada en diverses ciutats del país per frau, mala praxis i incompliments greus del contracte de neteja o recollida de residus, com per exemple “Barcelona, amb 7 milions d’euros, Badalona, amb 12’8 milions d’euros o Mataró, amb 150.000€”. Pel candidat republicà és “paradoxal” que mentre “a tot el país s’investiga i es sanciona a l’empresa, a Igualada no es controla res i a sobre encara s’amplia el contracte a aquesta empresa amb 670.000€ més, el govern té una conducta totalment passota”. Conill assegura que cal “un estudi immediat que identifiqui els possibles incompliments d’aquesta empresa i que posteriorment es plantegi seriosament assumir el servei de neteja i reciclatge a través d’una empresa pública”. Aquest servei es podria estendre a nivell de tota la Conca per tal “d’abaratir els costos i prestar un bon servei als municipis del voltant i que Igualada exerceixi un paper de lideratge útil per la Conca, aportant un estalvi econòmic, un servei de més proximitat i amb la idea de treballar conjuntament amb els altres municipis en lloc que cadascun d’ells vagi a la seva”.

Enric Conill (ERC) proposa rebaixar 445€ en impostos per família en els propers 4 anys

El candidat a l’alcaldia d’ERC, Enric Conill, recorda que Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya i assegura que és injust per les famílies igualadines. Una família de Vic paga 445€ menys que una d’Igualada i una de Vilafranca, 581 menys. L’alcaldable republicà assegura que “entre tots els ciutadans hem pagat la festa del govern d’Igualada” L’arquitecte i candidat a l’alcaldia Enric Conill va explicar la proposta dels republicans per la ciutat d’Igualada, una rebaixa de 445€ per família en els impostos locals. Aquesta proposta respon segons Conill a “revertir una situació injusta i desproporcionada d’una altíssima pressió fiscal als igualadins, sobretot amb l’IBI” ja que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya”. Comparativament amb altres ciutats, una família igualadina paga de mitjana  445€ més que una de Vic, 581€ més que una de Vilafranca, 626€ més que una de Tortosa, 759€ més que una d’Olot i 974,64€ més que una d’Esplugues de Llobregat. Pels republicans això suposa “una injustícia, un fre econòmic i un afebliment de les economies familiars d’Igualada” i per això proposen “revertir aquesta injustícia amb una rebaixa de 445€ en quatre anys per tal de començar a igualar-nos amb les altres ciutats mitjanes similars a la nostra, sobretot amb l’IBI”. Paral·lelament els republicans també proposen 4 mesures més en relació als impostos: Aplicar criteris de progressivitat en els impostos, establir ajuts pel pagament de l’IBI al 30% de les famílies amb els ingressos més baixos, apujar l’IBI al 10% dels immobles no residencials de major valor (grans superfícies comercials) i aplicar una tarifació progressiva en funció dels nivells de renda en els serveis municipals com el Consorci Sociosanitari o les Llars d’infants. “Hem pagat la festa del govern municipal amb els diners de tots els ciutadans i ciutadanes” Els republicans també van denunciar unes despeses que consideren “innecessàries” que, recorden, “hem pagat tots amb els nostres impostos”, com per exemple “una inauguració que va fer el govern de 3 hores i que ens va costar a tots 35.

“Convida a l’Enric Conill a sopar a casa”, nova  campanya d’ERC Igualada

Els republicans inicien la campanya “Sopa amb l’Enric” on s’ofereix a qualsevol ciutadà d’Igualada a convidar l’alcaldable d’ERC Enric Conill a sopar a casa seva per parlar del futur d’Igualada i del projecte de ciutat de Conill. La candidatura d’ERC Igualada, encapçalada per l’arquitecte Enric Conill, ha iniciat una nova campanya perquè qualsevol ciutadà d’Igualada que ho vulgui el convidi a sopar a casa seva. “Sopa amb l’Enric” pretén apropar el missatge dels republicans a qualsevol persona que tingui interès per “parlar del futur d’Igualada” posant la ciutat “al centre de la taula” i afrontant “els reptes que tenim en els propers anys”. De moment els republicans ja han fet un sopar amb 5 igualadins i igualadines i Conill en destaca “la importància d’aquesta iniciativa propera, al costat de les persones i atenent directament les demandes i necessitats dels ciutadans”. L’arquitecte i candidat a l’alcaldia considera “molt profitós” el primer sopar que es va fer i “anima” a la gent a convidar-lo per parlar d’aquells temes que considerin “oportuns i prioritaris per la ciutat, i també del futur dels ciutadans que hi vivim, indiferentment de l’opció política que votin o de les seves inclinacions polítiques” ja que “el que realment es decidirà el proper 26 de maig serà el futur d’Igualada, el nostre i el dels nostres fills” i que per tant “hem de traçar un projecte de ciutat que garanteixi una ciutat preparada, planificada i amb ambició per tornar a ser una ciutat capdavantera del país”. Finalment des d’ERC “animen” a qui ho vulgui a convidar l’Enric a casa seva enviant un correu electrònic a igualada@esquerra.cat i a través de les xarxes socials del candidat.  

Enric Conill considera “irresponsable” que el govern renunciï a fer un nou POUM

L’arquitecte i candidat a l’alcaldia d’ERC, Enric Conill, davant l’anunci de Marc Castells en el que es renuncia a fer el nou POUM, assegura que “no fer-lo implica renunciar a planificar el futur d’Igualada” i considera una posició “irresponsable” del govern davant la por a desgastar-se electoralment. Conill reitera que “proposarà un nou POUM ja que l’actual és del 1986 i la ciutat “no es pot planificar amb eines del segle passat, cal modernitzar la ciutat, ser valents”. L’arquitecte i candidat a l’alcaldia d’ERC, Enric Conill, considera “irresponsable” que el govern d’Igualada renunciï a fer un nou Planejament Urbanístic (POUM) ja que no actualitzar el POUM suposa “renunciar a planificar el futur de la ciutat amb una mirada a mig i llarg termini”. L’alcalde d’Igualada ho ha manifestat en declaracions a Ràdio Igualada, responent al portaveu d’ERC, Enric Conill, que durant els darrers anys ha reclamat el nou POUM. Precisament la demanda d’un nou POUM per Igualada ha sigut un dels temes més reiterats dels republicans en els darrers anys de legislatura, i en aquest sentit recorden que “l’actual planejament data de 1986 i és impossible que el futur d’Igualada es planegi amb un document de fa més de 33 anys ja que ha canviat tot”. Des d’ERC entenen que aquesta renuncia es produeix “per por al desgast electoral” i ho atribueixen a la política que des de fa 8 anys segueix l’actual govern convergent amb majoria absoluta, la “d’anar fent i anar tirant, sense cap aspiració ni objectiu de progrés”. Segons els republicans, aquest camí és “nefast pel futur d’Igualada ja que es renuncia a planificar la ciutat, a pensar-la a 10 i 20 anys vista, i això comportarà seguir improvisant sense cap full de ruta clar de cap on volem anar”. Conill recorda que “fa anys que diem que el govern busca excuses per aplaçar aquest repte que tenim com a ciutat, i aquestes excuses les acabarem pagant tots els igualadins, és una actitud irresponsable.

El Conseller Josep Bargalló es reuneix amb Enric Conill i ERC per elaborar propostes d’educació

Divendres passat el Conseller d’Educació, Josep Bargalló, va visitar diversos centres d’ensenyament de la ciutat. A la tarda, es va reunir amb Enric Conill, diverses AMPES i la sectorial d’educació d’ERC per tal d’elaborar propostes en l’àmbit educatiu per la ciutat. El Conseller d’Educació, Josep Bargalló i l’arquitecte i alcaldable d’ERC a Igualada, Enric Conill, es va reunir divendres passat per tal d’abordar les problemàtiques i necessitats que té Igualada en matèria d’educació. Conill destaca la visita del conseller en tant que “hem adquirit diversos compromisos amb ell i ens hem emplaçat a una nova trobada d’aquí a unes setmanes reunint a tota la comunitat educativa de la ciutat per tal de treballar conjuntament els reptes que té Igualada en matèria d’educació”. Paral·lelament, els republicans van organitzar una trobada del Conseller amb diverses AMPES de la ciutat i també amb la sectorial d’educació d’Esquerra per treballar sobre les propostes electorals dels republicans en els propers comicis del mes de maig. La reunió, segons Conill, “va ser útil no només per tractar allò que necessitem sinó també per esbossar quin projecte educatiu de ciutat volem per Igualada”. En aquesta línia, el regidor Enric Conill explica que “la sectorial d’ERC Igualada ja està treballant en elaborar propostes que donin resposta i solució als reptes que tenim i per tal d’elaborar un programa electoral que sigui útil per la ciutat, que respongui a un full de ruta clar per marcar cap on volem anar i quines han de ser les línies principals d’Igualada en l’educació”. Entre d’altres assumptes es van tractar temes com la necessitat d’oferir més places públiques, la lluita contra segregació, la garantia de blindar la sisena hora, les beques menjador i la necessitat d’augmentar les inversions i el compromís en el manteniment i modernització dels centres escolars. Les sectorials d’ERC Igualada, en marxa Els republicans van iniciar les sectorials temàtiques de la formació republicana per tal d’elaborar de manera participativa i amb professionals de cada àmbit les propostes per a les properes eleccions municipals.

Enric Conill (ERC) inicia la sectorial d’educació amb la participació del Conseller Josep Bargalló

Els republicans inicien aquest divendres la sectorial d’educació per tal d’elaborar les propostes en aquest àmbit per Igualada. Hi participarà el Conseller d’Educació, Josep Bargalló, i igualadins i igualadines professionals del sector. ERC reunirà en les properes setmanes a més de 150 persones per elaborar les propostes electorals per Igualada. Enric Conill enceta el treball de les sectorials d’ERC Igualada amb la participació del Conseller Josep Bargalló, qui visitarà Igualada aquest divendres i participarà en la primera sectorial sobre educació d’Esquerra per elaborar les propostes electorals dels republicans en aquest àmbit. Conill destaca que “l’educació és i serà una prioritat per ERC” així com remarca la feina feta en aquest sentit en els darrers temps. Els republicans s’han reunit diverses vegades amb les AMPEs de les escoles públiques de la ciutat per “escoltar i aportar solucions a les problemàtiques que tenen”. Per això Conill destaca la “importància i rellevància” que té la visita del Conseller d’Educació atès que “ens serà molt útil per poder elaborar unes propostes en educació que siguin capaces de resoldre les mancances que actualment té la ciutat”. Paral·lelament ERC Igualada engega durant diverses setmanes les sectorials en les quals hi participaran unes 150 persones per tal de definir les propostes electorals dels republicans. El candidat d’ERC, Enric Conill, assegura que “volem que participi molta gent i que sigui un procés obert, que superi els límits del partit, per tal d’elaborar un programa electoral que respongui a les necessitats d’Igualada i sigui el full de ruta de la ciutat per als propers anys”. Conill apunta que “al 2015 ja vam optar per aquesta via de participació col·lectiva comptant amb professionals i experts de cada àmbit per poder oferir als igualadins i igualadines unes propostes útils i en va sortir un molt bon programa electoral”, per a la propera cita electoral el candidat d’ERC pretén “incorporar a més gent en aquesta feina sectorial amb ciutadans que puguin aportar el seu capital personal i professional en el projecte republicà d’ERC per tal que Igualada faci un pas endavant i pugui tornar a ser una ciutat capdavantera de Catalunya”.

ERC: “El govern utilitza Airbnb com a cortina de fum per tapar les mancances en habitatge a Igualada”

Els republicans asseguren que el govern de la ciutat en 8 anys no ha fet res en matèria d’habitatge davant l’augment de preus i la incapacitat econòmica dels joves i molts ciutadans per aconseguir un pis a preus assequibles. Proposen oferir pisos de lloguer social, apostar per la rehabilitació d’habitatges i forçar als bancs a oferir els pisos buits que tenen. ERC Igualada considera que el govern d’Igualada utilitza l’arribada d’Airbnb com a “cortina de fum” per tapar les mancances en habitatge a Igualada que “el govern no ha afrontat”. Els republicans recorden que el preu de lloguer a la ciutat s’ha encarit un 20% en 2 anys i que cada cop és “més difícil i més car” trobar pisos de lloguer. Consideren que sobretot “els joves i els ciutadans amb més dificultats econòmiques” tenen problemes tant per emancipar-se com per accedir a pisos en unes condicions “dignes”. Davant d’aquesta situació, el govern d’Igualada “no ha generat pisos de lloguer social durant el seu mandat, i només ha destinat 25.000€ a l’any per a rehabilitació d’habitatges, que representa el 0’041% del total del pressupost de l’ajuntament de la ciutat”, alhora que recorden que “el govern es va gastar 35.000€ al 2016 en una sola inauguració de 3 hores, més diners que en les polítiques d’habitatge de tot un any”, un fet que consideren “molt preocupant”. Paral·lelament, a Igualada “hi ha uns 2.000 habitatges desocupats i sense cap mena d’ús, molts en mans d’entitats bancàries i de granstenidors. Falten pisos de lloguer a Igualada però està ple de pisos buits a la ciutat”, i recorden que la llei del dret a l’habitatge permet sancionar als bancs i granstenidors que tenen pisos buits, tal i com ha fet Terrassa, obtenint prop de 100 pisos amb lloguer social, Manresa, augmentant en més de 50 habitatges de lloguer social, Cornellà, sancionant amb 60.000€ a granstenidors de pisos, Barcelona, miultant als bancs amb 315.

Enric Conill vol fer que Igualada sigui la ciutat amb menys fracàs escolar de Catalunya

El regidor republicà ha portat al Ple d’Igualada una proposta per assolir aquest objectiu basada en la coordinació d’etapes, agents i institucions educatives, el principi d’equitat, l’adaptació de l’oferta i la participació dels propis joves.   En el ple d’aquesta dimarts s’ha aprovat una Moció del Grup Municipal d’ERC, en la qual es planteja que Igualada és fixi com a objectiu ser la ciutat amb menys fracàs escolar de Catalunya.   L’abandonament escolar prematur, conegut també com a fracàs escolar, i que es quantifica com la proporció de joves de 18 a 24 anys que han deixat d’estudiar havent completat com a màxim l’ESO, és un greu factor de risc que limita la capacitat d’entendre i participar de manera efectiva en la societat en què és viu, i especialment en el mercat de treball. Segons Enric Conill, regidor d’ERC i candidat a l’alcaldia d’Igualada per aquesta formació el 2019 “els joves que han abandonat l’escolarització prematurament, tenen elevades probabilitats de patir les més greus precarietats laborals i formar part de la pobresa i l’exclusió social en la nostra ciutat en el futur. Per això pensem que hem de fixar-nos un objectiu ambiciós en aquesta matèria i treballar-hi tots junts. Aquesta és una forma posar unes bases més sòlides pel nostre futur laboral i social”.   En el ple del passat mes de novembre, es va reconèixer l’augment, en el període 2016-2017, de 140 a 374 persones de la nostra ciutat que tenen la necessitat de rebre ajuts econòmics per poder fer front als subministraments bàsics de llum, gas i aigua.  Així mateix, traslladant les dades a nivell general a Igualada, més d’un 20% dels nostres veïns viuen en situació de pobresa, i un 28,7% amb ingressos per sota dels 1.230 euros bruts mensuals, segons dades de l’Enquesta de Població Activa del 2017.   Enric Conill va detallar com aconseguir l’objectiu de ser la ciutat amb menys fracàs escolar de Catalunya: “plantegem actuar de forma coordinada entre etapes, agents i institucions, reconeixent amb la major precisió possible des d’on es genera i com es desenvolupa el fenomen, i sabent que caldrà lluitar contra les desigualtats, desplegant polítiques focalitzades i estructurals, orientades pel principi d’equitat educativa”.