Igualada

Totes les notícies

“Convida a l’Enric Conill a sopar a casa”, nova  campanya d’ERC Igualada

Els republicans inicien la campanya “Sopa amb l’Enric” on s’ofereix a qualsevol ciutadà d’Igualada a convidar l’alcaldable d’ERC Enric Conill a sopar a casa seva per parlar del futur d’Igualada i del projecte de ciutat de Conill. La candidatura d’ERC Igualada, encapçalada per l’arquitecte Enric Conill, ha iniciat una nova campanya perquè qualsevol ciutadà d’Igualada que ho vulgui el convidi a sopar a casa seva. “Sopa amb l’Enric” pretén apropar el missatge dels republicans a qualsevol persona que tingui interès per “parlar del futur d’Igualada” posant la ciutat “al centre de la taula” i afrontant “els reptes que tenim en els propers anys”. De moment els republicans ja han fet un sopar amb 5 igualadins i igualadines i Conill en destaca “la importància d’aquesta iniciativa propera, al costat de les persones i atenent directament les demandes i necessitats dels ciutadans”. L’arquitecte i candidat a l’alcaldia considera “molt profitós” el primer sopar que es va fer i “anima” a la gent a convidar-lo per parlar d’aquells temes que considerin “oportuns i prioritaris per la ciutat, i també del futur dels ciutadans que hi vivim, indiferentment de l’opció política que votin o de les seves inclinacions polítiques” ja que “el que realment es decidirà el proper 26 de maig serà el futur d’Igualada, el nostre i el dels nostres fills” i que per tant “hem de traçar un projecte de ciutat que garanteixi una ciutat preparada, planificada i amb ambició per tornar a ser una ciutat capdavantera del país”. Finalment des d’ERC “animen” a qui ho vulgui a convidar l’Enric a casa seva enviant un correu electrònic a igualada@esquerra.cat i a través de les xarxes socials del candidat.  

Enric Conill considera “irresponsable” que el govern renunciï a fer un nou POUM

L’arquitecte i candidat a l’alcaldia d’ERC, Enric Conill, davant l’anunci de Marc Castells en el que es renuncia a fer el nou POUM, assegura que “no fer-lo implica renunciar a planificar el futur d’Igualada” i considera una posició “irresponsable” del govern davant la por a desgastar-se electoralment. Conill reitera que “proposarà un nou POUM ja que l’actual és del 1986 i la ciutat “no es pot planificar amb eines del segle passat, cal modernitzar la ciutat, ser valents”. L’arquitecte i candidat a l’alcaldia d’ERC, Enric Conill, considera “irresponsable” que el govern d’Igualada renunciï a fer un nou Planejament Urbanístic (POUM) ja que no actualitzar el POUM suposa “renunciar a planificar el futur de la ciutat amb una mirada a mig i llarg termini”. L’alcalde d’Igualada ho ha manifestat en declaracions a Ràdio Igualada, responent al portaveu d’ERC, Enric Conill, que durant els darrers anys ha reclamat el nou POUM. Precisament la demanda d’un nou POUM per Igualada ha sigut un dels temes més reiterats dels republicans en els darrers anys de legislatura, i en aquest sentit recorden que “l’actual planejament data de 1986 i és impossible que el futur d’Igualada es planegi amb un document de fa més de 33 anys ja que ha canviat tot”. Des d’ERC entenen que aquesta renuncia es produeix “per por al desgast electoral” i ho atribueixen a la política que des de fa 8 anys segueix l’actual govern convergent amb majoria absoluta, la “d’anar fent i anar tirant, sense cap aspiració ni objectiu de progrés”. Segons els republicans, aquest camí és “nefast pel futur d’Igualada ja que es renuncia a planificar la ciutat, a pensar-la a 10 i 20 anys vista, i això comportarà seguir improvisant sense cap full de ruta clar de cap on volem anar”. Conill recorda que “fa anys que diem que el govern busca excuses per aplaçar aquest repte que tenim com a ciutat, i aquestes excuses les acabarem pagant tots els igualadins, és una actitud irresponsable.

El Conseller Josep Bargalló es reuneix amb Enric Conill i ERC per elaborar propostes d’educació

Divendres passat el Conseller d’Educació, Josep Bargalló, va visitar diversos centres d’ensenyament de la ciutat. A la tarda, es va reunir amb Enric Conill, diverses AMPES i la sectorial d’educació d’ERC per tal d’elaborar propostes en l’àmbit educatiu per la ciutat. El Conseller d’Educació, Josep Bargalló i l’arquitecte i alcaldable d’ERC a Igualada, Enric Conill, es va reunir divendres passat per tal d’abordar les problemàtiques i necessitats que té Igualada en matèria d’educació. Conill destaca la visita del conseller en tant que “hem adquirit diversos compromisos amb ell i ens hem emplaçat a una nova trobada d’aquí a unes setmanes reunint a tota la comunitat educativa de la ciutat per tal de treballar conjuntament els reptes que té Igualada en matèria d’educació”. Paral·lelament, els republicans van organitzar una trobada del Conseller amb diverses AMPES de la ciutat i també amb la sectorial d’educació d’Esquerra per treballar sobre les propostes electorals dels republicans en els propers comicis del mes de maig. La reunió, segons Conill, “va ser útil no només per tractar allò que necessitem sinó també per esbossar quin projecte educatiu de ciutat volem per Igualada”. En aquesta línia, el regidor Enric Conill explica que “la sectorial d’ERC Igualada ja està treballant en elaborar propostes que donin resposta i solució als reptes que tenim i per tal d’elaborar un programa electoral que sigui útil per la ciutat, que respongui a un full de ruta clar per marcar cap on volem anar i quines han de ser les línies principals d’Igualada en l’educació”. Entre d’altres assumptes es van tractar temes com la necessitat d’oferir més places públiques, la lluita contra segregació, la garantia de blindar la sisena hora, les beques menjador i la necessitat d’augmentar les inversions i el compromís en el manteniment i modernització dels centres escolars. Les sectorials d’ERC Igualada, en marxa Els republicans van iniciar les sectorials temàtiques de la formació republicana per tal d’elaborar de manera participativa i amb professionals de cada àmbit les propostes per a les properes eleccions municipals.

Enric Conill (ERC) inicia la sectorial d’educació amb la participació del Conseller Josep Bargalló

Els republicans inicien aquest divendres la sectorial d’educació per tal d’elaborar les propostes en aquest àmbit per Igualada. Hi participarà el Conseller d’Educació, Josep Bargalló, i igualadins i igualadines professionals del sector. ERC reunirà en les properes setmanes a més de 150 persones per elaborar les propostes electorals per Igualada. Enric Conill enceta el treball de les sectorials d’ERC Igualada amb la participació del Conseller Josep Bargalló, qui visitarà Igualada aquest divendres i participarà en la primera sectorial sobre educació d’Esquerra per elaborar les propostes electorals dels republicans en aquest àmbit. Conill destaca que “l’educació és i serà una prioritat per ERC” així com remarca la feina feta en aquest sentit en els darrers temps. Els republicans s’han reunit diverses vegades amb les AMPEs de les escoles públiques de la ciutat per “escoltar i aportar solucions a les problemàtiques que tenen”. Per això Conill destaca la “importància i rellevància” que té la visita del Conseller d’Educació atès que “ens serà molt útil per poder elaborar unes propostes en educació que siguin capaces de resoldre les mancances que actualment té la ciutat”. Paral·lelament ERC Igualada engega durant diverses setmanes les sectorials en les quals hi participaran unes 150 persones per tal de definir les propostes electorals dels republicans. El candidat d’ERC, Enric Conill, assegura que “volem que participi molta gent i que sigui un procés obert, que superi els límits del partit, per tal d’elaborar un programa electoral que respongui a les necessitats d’Igualada i sigui el full de ruta de la ciutat per als propers anys”. Conill apunta que “al 2015 ja vam optar per aquesta via de participació col·lectiva comptant amb professionals i experts de cada àmbit per poder oferir als igualadins i igualadines unes propostes útils i en va sortir un molt bon programa electoral”, per a la propera cita electoral el candidat d’ERC pretén “incorporar a més gent en aquesta feina sectorial amb ciutadans que puguin aportar el seu capital personal i professional en el projecte republicà d’ERC per tal que Igualada faci un pas endavant i pugui tornar a ser una ciutat capdavantera de Catalunya”.

ERC: “El govern utilitza Airbnb com a cortina de fum per tapar les mancances en habitatge a Igualada”

Els republicans asseguren que el govern de la ciutat en 8 anys no ha fet res en matèria d’habitatge davant l’augment de preus i la incapacitat econòmica dels joves i molts ciutadans per aconseguir un pis a preus assequibles. Proposen oferir pisos de lloguer social, apostar per la rehabilitació d’habitatges i forçar als bancs a oferir els pisos buits que tenen. ERC Igualada considera que el govern d’Igualada utilitza l’arribada d’Airbnb com a “cortina de fum” per tapar les mancances en habitatge a Igualada que “el govern no ha afrontat”. Els republicans recorden que el preu de lloguer a la ciutat s’ha encarit un 20% en 2 anys i que cada cop és “més difícil i més car” trobar pisos de lloguer. Consideren que sobretot “els joves i els ciutadans amb més dificultats econòmiques” tenen problemes tant per emancipar-se com per accedir a pisos en unes condicions “dignes”. Davant d’aquesta situació, el govern d’Igualada “no ha generat pisos de lloguer social durant el seu mandat, i només ha destinat 25.000€ a l’any per a rehabilitació d’habitatges, que representa el 0’041% del total del pressupost de l’ajuntament de la ciutat”, alhora que recorden que “el govern es va gastar 35.000€ al 2016 en una sola inauguració de 3 hores, més diners que en les polítiques d’habitatge de tot un any”, un fet que consideren “molt preocupant”. Paral·lelament, a Igualada “hi ha uns 2.000 habitatges desocupats i sense cap mena d’ús, molts en mans d’entitats bancàries i de granstenidors. Falten pisos de lloguer a Igualada però està ple de pisos buits a la ciutat”, i recorden que la llei del dret a l’habitatge permet sancionar als bancs i granstenidors que tenen pisos buits, tal i com ha fet Terrassa, obtenint prop de 100 pisos amb lloguer social, Manresa, augmentant en més de 50 habitatges de lloguer social, Cornellà, sancionant amb 60.000€ a granstenidors de pisos, Barcelona, miultant als bancs amb 315.

Enric Conill vol fer que Igualada sigui la ciutat amb menys fracàs escolar de Catalunya

El regidor republicà ha portat al Ple d’Igualada una proposta per assolir aquest objectiu basada en la coordinació d’etapes, agents i institucions educatives, el principi d’equitat, l’adaptació de l’oferta i la participació dels propis joves.   En el ple d’aquesta dimarts s’ha aprovat una Moció del Grup Municipal d’ERC, en la qual es planteja que Igualada és fixi com a objectiu ser la ciutat amb menys fracàs escolar de Catalunya.   L’abandonament escolar prematur, conegut també com a fracàs escolar, i que es quantifica com la proporció de joves de 18 a 24 anys que han deixat d’estudiar havent completat com a màxim l’ESO, és un greu factor de risc que limita la capacitat d’entendre i participar de manera efectiva en la societat en què és viu, i especialment en el mercat de treball. Segons Enric Conill, regidor d’ERC i candidat a l’alcaldia d’Igualada per aquesta formació el 2019 “els joves que han abandonat l’escolarització prematurament, tenen elevades probabilitats de patir les més greus precarietats laborals i formar part de la pobresa i l’exclusió social en la nostra ciutat en el futur. Per això pensem que hem de fixar-nos un objectiu ambiciós en aquesta matèria i treballar-hi tots junts. Aquesta és una forma posar unes bases més sòlides pel nostre futur laboral i social”.   En el ple del passat mes de novembre, es va reconèixer l’augment, en el període 2016-2017, de 140 a 374 persones de la nostra ciutat que tenen la necessitat de rebre ajuts econòmics per poder fer front als subministraments bàsics de llum, gas i aigua.  Així mateix, traslladant les dades a nivell general a Igualada, més d’un 20% dels nostres veïns viuen en situació de pobresa, i un 28,7% amb ingressos per sota dels 1.230 euros bruts mensuals, segons dades de l’Enquesta de Població Activa del 2017.   Enric Conill va detallar com aconseguir l’objectiu de ser la ciutat amb menys fracàs escolar de Catalunya: “plantegem actuar de forma coordinada entre etapes, agents i institucions, reconeixent amb la major precisió possible des d’on es genera i com es desenvolupa el fenomen, i sabent que caldrà lluitar contra les desigualtats, desplegant polítiques focalitzades i estructurals, orientades pel principi d’equitat educativa”.

Enric Conill (ERC Igualada) compta amb 120 voluntaris per impulsar el projecte de ciutat per Igualada

L’arquitecte i regidor Enric Conill comença una ronda de trobades amb 120 voluntaris per la campanya de les properes eleccions municipals del 26 de maig de 2019. Fins a 120 igualadins i igualadines ja s’han fet voluntaris per participar en la campanya elaborant el programa electoral i fent feina als barris per aportar solucions als problemes dels veïns i veïnes L’aquitecte i alcaldable Enric Conill va començar dissabte passat una ronda de diverses trobades amb 35 dels 120 voluntaris que ja han mostrat la seva voluntat de treballar i participar en la campanya d’ERC per a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Conill vol bastir una candidatura “representativa de la societat igualadina” comptant amb “tothom qui tingui ganes de treballar per Igualada i la seva gent” i elaborar de manera “participativa” un programa electoral que respongui a les necessitats i reptes que té la ciutat. L’alcaldable vol ampliar encara més el grup de 120 voluntaris que ja s’han posat a disposició de la candidatura i anima a tothom qui ho vulgui a participar en la campanya. Enric Conill destaca “la moltíssima feina de proximitat” que s’ha fet durant els últims anys recollit les “preocupacions i demandes dels ciutadans” i assegura que “cal seguir fent aquesta tasca amb encara més intensitat per arribar a tots els racons de la ciutat i conèixer amb més precisió totes les mancances que afecten als ciutadans i ciutadanes”. Per aquest motiu organitzarà “trobades amb veïns i veïnes en els diferents barris” i també “parades a peu de carrer per recollir suggeriments” , alhora que ha assegurat que “tornarem a fer el porta-a-porta tal i com vam fer a l’any 2015 anant a més de 800 llars igualadines per copsar les demandes de la gent i per explicar el projecte de ciutat que proposem”. Per fer tot això, destaca Conill, “comptem amb molta gent amb ganes de treballar, tant militants del partit com també molts ciutadans i ciutadanes que se’ns han apropat amb ganes de col·laborar per consolidar el projecte que tenim per Igualada”.

Enric Conill (ERC) proposa augmentar fins a 540€ per família i any els recursos destinats a combatre la pobresa energètica

A l’any 2017 hi van haver 341 famílies en situació de pobresa energètica que van demanar ajuda a l’ajuntament. Els republicans consideren “insuficients” els recursos que actualment destina el govern d’Igualada a l’ajuda en el pagament dels subministres bàsics, “7’30€ al mes, 87€ a l’any per pagar llum, aigua i gas” i proposen augmentar-ho per tal de garantir que ningú tingui impediments “per escalfar la seva llar en els mesos de més fred”. L’arquitecte i alcaldable d’ERC Igualada Enric Conill va proposar en el darrer ple municipal una línia d’ajudes “molt superior” a l’actual per ajudar a les famílies que pateixen pobresa energètica, que al 2017 van ser 341 segons dades oficials de l’ajuntament. Tots els grups de l’oposició van votar-hi a favor, menys el govern, que es va abstenir. Els republicans assenyalen que “durant el 2017 el govern d’Igualada va destinar una mitjana de 7’30€ al mes per família per ajudar-los a pagar la llum, l’aigua i el gas”, un total de 87€ a l’any, quantitat que consideren “insuficient” atès que “són recursos molt insuficients per ajudar a la gent que ho necessita” malgrat que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya” i es pregunten “amb què es gasten la gran quantitat de diners que paguen els ciutadans en forma d’impostos”. Enric Conill destaca que aquesta problemàtica és “de les més greus” que poden patir els ciutadans i que “Igualada no es pot permetre de cap de les maneres que hi hagi ciutadans que no puguin pagar les despeses bàsiques de subministrament”. Alhora des d’ERC recorden que “la Generalitat ajuda econòmicament als ajuntaments perquè puguin realitzar aquestes prestacions econòmiques” i, per tant, “cal que el govern d’Igualada tingui un compromís molt més alt en aquest àmbit”. Segons els republicans, “és difícil d’entendre que l’actual govern destini més diners en una sola inauguració de 3 hores, que va costar 35.

ERC Igualada assegura que “la rebaixa de l’IBI només serà de 6€ de mitjana per rebut”

Des d’Esquerra Republicana asseguren que “el govern torna a intentar enganyar els ciutadans dient que la rebaixa de l’IBI és del 5% però realment només serà de l’1% i suposarà només 6€ menys de mitjana per cada rebut”. Després que el govern hagi apujat l’IBI 684.000€ en els últims 3 anys, la rebaixa és “molt poca cosa i és electoralista”. També recorden que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya”. ERC assegura que “el govern torna a intentar enganyar als ciutadans dient que abaixa un 5% l’IBI, però realment la baixada només serà d’un 1%, o sigui uns 6€ de mitjana”, una quantitat “irrisòria” que intenten “maquillar després d’apujar l’IBI 684.000 euros en els últims 3 anys, i ho atribueixen a “una estratègia electoralista” atès que hi ha eleccions el proper 26 de maig. Des d’Esquerra expliquen que “és cert que es baixa el tipus impositiu del 0.90 al 0.85 però puja la base, i per tant ens quedem pràcticament igual. Ni molt menys és l’IBI més baix dels últims 20 anys, per comprovar-ho només cal que algú agafi un rebut de fa anys i veurà que no és així”. Segons els republicans “aquesta rebaixa de 6€ respecte l’any anterior es deu només a la proximitat de les eleccions municipals com a acte electoralista atès que el rebut s’ha apujat en els darrers 3 anys de manera consecutiva i amb increments molt elevats fins arribar a un rebut mitjà de prop de 600€” i ara “fan aquesta rebaixa imperceptible de 6€”. Els republicans ironitzen recordant que “els 6€ estalviats equivalen més o menys a 2 entrepans”. Des d’Esquerra Republicana, que des de fa anys es mostren en desacord amb els alts impostos que es paguen a Igualada en proporció als serveis que reben els ciutadans, recorden que a ciutats com Vic o Tortosa les famílies paguen 444€ i 562€ menys en impostos que una família igualadina i consideren que aquest és un “fre pel creixement” i un “evident greuge comparatiu”.