Igualada

Totes les notícies

Presentació Joventut

‘L’emancipació juvenil’, objectiu prioritari de la candidatura d’ERC-RCAT en polítiques de joventut

La candidatura d’ERC-RCAT va donar a conèixer per boca del número dos de la llista de Joan Torras les seves propostes en matèria de polítiques de joventut. Joan Requesens va incidir en que l’objectiu de la candidatura és promoure l’emancipació juvenil. ‘Hem de posar a disposició dels joves tots els elements i mecanismes possibles que ajudin i permetin el desenvolupament del projecte d’emancipació juvenil’, va indicar. Per Requesens, l’actual context de crisi encara fa més palesa la necessitat de treballar per la cohesió social i per això defensa que ‘ens cal una regidoria d’Emancipació Juvenil que esdevingui d’abast tranversal, amb capacitat política i pressupostària per desenvolupar actuacions que afectin a tots els àmbits municipals’. En aquest sentit, el número dos de la candidatura independentista va assenyalar educació, treball i habitatge, com els tres grans eixos d’actuació. ‘El repte més important que se’ns planteja en matèria de joventut és fer front a les dificultats d’accés de la gent jove a la plena autonomia personal’, va afegir. Requesens que va defensar la transversalitat en les polítiques de l’àmbit de joventut des de mobilitat, formació i ocupació fins a salut, oci i cultura, també va desgranar propostes concretes com l’impuls d’un Consell de Joventut per tal de donar interlocució als joves i aconseguir que participin de les activitats culturals de la ciutat, l’aposta pels projectes de joves per fomentar l’emprenedoria, la implantació d’estudis i cursos formatius que responguin a la demanda i l’economia del territori, un impuls radical de l’habitatge de lloguer per a la gent jove, o la creació d’un carnet jove local que ofereixi descomptes en la utilització dels serveis i equipaments municipals.

Presentació de l'àmbit de participació i transparència

La candidatura d’ERC – Reagrupament presenta les seves propostes programàtiques en l’àmbit de la participació ciutadana i transparència municipal

Segons Toni Claramunt, ‘de la mateixa manera que en Joan Torras i el seu equip s’han reunit amb més de 400 ciutadans per escoltar les seves propostes i la seva visió d’Igualada, quan governem l’alcalde i els regidors es reuniran setmanalment amb grups de ciutadans, d’entitats, amb igualadins per escoltar-los, perquè ens transmetin les seves peticions, per donar-los explicacions i raons de la tasca municipal’. ‘No n’hi ha prou amb una roda de premsa setmanal. Cal buscar el tu a tu amb l’igualadí’ afegeix Claramunt. Així, la candidatura independentista ha manifestat la voluntat de convertir els Consells de Districte en òrgans de participació, debat i proposta. Una altra de les propostes del programa electoral és el de les consultes ciutadanes (altrament dit referèndums), amb efectes vinculants, en els principals temes que afectin la ciutat ja siguin generals o sectorials. Des de la candidatura d’ERC – Reagrupament també s’ha posat un especial èmfasi en el concepte de ciutadania (igualadina) digital com per exemple amb un progressiu desplegament dels serveis a través de l’e-Tram com la sol·licitud de certificacions, certificació d’empadronament, certificats de pagament, matriculació escolar, inscripció en activitats municipals, consulta de tributs (escombraries, IBI, guals,...), pagament de multes i tributs o com accedir a ajuts. Per Claramunt, ‘de la mateixa manera que cal potenciar el tu a tu i el contacte directe, cal aprofitar els canals de participació a través de les noves tecnologies, i facilitar l’accés als serveis municipals. Cal explorar les oportunitats que suposa l’obertura de dades públiques pels ciutadans, per les empreses i per les entitats i pels governants. Avui la web 2.0, la identificació digital ho permet’. Altres punts de participació ciutadana que recull el programa és la millora de la comunicació i la informació entre l’ajuntament i la població ja sigui mitjançant els canals tradicionals, com pot ser la creació d’un protocol de queixes i suggeriments via bústia a l’Ajuntament i als locals de les associacions de veïns, o d’innovadors com el foment de la participació amb l’impuls de diferents fòrums ciutadans.

Ramon Costa i Joan Torras en roda de premsa

‘Empresa, Innovació i Formació’, pilars del desenvolupament econòmic per Esquerra Republicana - Reagrupament

‘Ens han tocat temps durs. Les solucions típiques i tòpiques no serveixen. Segurament disposarem d’escassos recursos econòmics per tirar endavant la nostra ciutat, però tinc el convenciment que ho aconseguirem’. Amb aquestes paraules va definir el context econòmic i polític actual. Tanmateix, Joan Torras va tornar a defensar la necessitat d’unir forces amb la Conca i la comarca tot declarant que ‘ara ens cal lideratge com a capital de la nostra comarca,i en l’àmbit de la Conca d’Odena buscarem les complicitats necessàries per treballar plegats, perquè allò que és bo per la Conca, per la Comarca és bo per Igualada’ L’alcaldable igualadí va recordar una vegada més el suport de la candidatura a projectes com el Centre de Simulació, el Parc d’Innovació Igualada-Jorba, el Parc Motor i l’Aeròdrom Corporatiu. En el mateix sentit s’expressa Ramon Costa, número 4 de la candidatura i responsable de l’àrea de desenvolupament econòmic, món laboral, comerç i turisme. Segons va desgranar Ramon Costa els tres grans pilars de la candidatura d’ERC-RCAT són Empresa (empreses, emprenedors, autònoms, comerciants i botiguers), Innovació (centre tecnològics i de recerca) i Formació (centres de formació professional, universitària, postgrau i formació ocupacional i contínua). Segons Costa l’aposta de la candidatura passa doncs ‘per a què el món  empresarial i emprenedor treballi plegat amb els centres de recerca i innovació locals com AIICA o FITEX, i els nostres centre de formació, com l’IES Milà i Fontanals i l’Escola d’Enginyeria d’Igualada, agrupant les polítiques de suport i desenvolupament d’aquestes sota la mateixa responsabilitat, juntament amb les actuacions de formació ocupacional i contínua. És per això que proposem la constitució d’una  mesa/comissió de treball que agrupi totes aquestes visions, coordinades des de la mateixa regidoria. Hem d’analitzar globalment la conducta de tots els factors que envolten l’economia i el territori executant polítiques de macroeconomia local'.

Acte presentació de la candidatura d'ERC-RCAT

Esquerra Republicana – Reagrupament omplen fins a la bandera el Teatre de l’Aurora en la presentació de la candidatura

‘Felicito sincerament a la gent d’Esquerra Republicana i Reagrupament per l’acord de concórrer junts a les properes eleccions municipals d’Igualada’. Amb aquestes paraules va iniciar Francesc Ricart la presentació de l’acte. Francesc Ricart, abans de donar la paraula als membres de la llista. també va afegir que ‘estic convençut que ERC-RCAT posaran Igualada al mapa del nostre país, Catalunya’. El primer a prendre la paraula fou Toni Claramunt, número sis de la llista. Reivindicant el treball de camp desenvolupat per tal de vestir un projecte de ciutat molt diferent al defensat per l’Entesa, el PP i CIU, Toni Claramunt va destacar la voluntat d’ERC-RCAT de potenciar la participació ciutadana en l’afer municipal com per exemple, amb els Consells de Districte. ‘No val dir que això de la política és cosa dels polítics, perquè la ciutadania ha de fer sentir la seva veu, ser escoltada i tinguda en compte’ va manifestar. Toni Claramunt que va accentuar la importància del món associatiu en l’ideari de la candidatura, també va reivindicar ‘un ajuntament que assumeixi una catalanitat desacomplexada’. Tot seguit, Carina Alcoberro, número cinc de la llista, va defensar la cultura igualadina i catalana davant la greu situació econòmica reivindicant que ‘ara és quan cal ser més agosarat i creatiu’. Carina Alcoberro que va mostrar-se orgullosa de les iniciatives que sorgeixen des del carrer, ‘de petits, joves i grans que s’il·lusionen’ també va declarar que ‘des de l’ajuntament cal oferir a la cultura els recursos, mitjans, eines i espais necessaris, donant-l’hi el lloc i la importància que li pertoca’. ‘El mosaic cultural igualadí ha de continuar, viu, actiu i participatiu’ va cloure Alcoberro. Per la seva banda, el número 4 de la llista, Ramon Costa va declarar que ‘tot i que la nostra ciutat i comarca han patit i estan patint especialment crisis que ens marquen profundament, estic convençut que el nostre territori té molt futur’.

Pacte ERC + RCAT

Esquerra Republicana - Reagrupament es presentaran junts a Igualada

Esquerra Republicana i Reagrupament concorreran junts a les properes eleccions municipals d’Igualada. Després de diverses trobades entre ambdues formacions independentistes, s’ha arribat a l’acord de participar de forma coalitzada als comicis electorals. L’acord entre els dos partits es feu públic en roda de premsa el passat dilluns. Daniel Roig per Reagrupament i Joan Torras per Esquerra Republicana van escenificar el pacte. L‘alcaldable de la coalició per Igualada, Joan Torras, va definir l’acord com un ‘exemple de suma de voluntats, que ha sabut correspondre per Igualada, les demandes de la ciutadania i de la militància’. Així, destacant la generositat d’ambdues formacions amb el pacte, Torras va afirmar que ‘el projecte de ciutat i el programa que volem desenvolupar conjuntament és un model de suma d’esforços per Igualada, d’aportacions de dues formes equivalents de pensar i veure la ciutat’. ‘Separats perdrem; si anem junts podrem guanyar’ va reivindicar l’alcaldable Joan Torras. Pel que fa a la candidatura, Torras va emfatitzar que la llista s’ha confeccionat, per damunt de sigles i de partits, per perfils. ‘Tenim un equip potent i una candidatura transversal’. Per la seva banda Daniel Roig, portaveu de Reagrupament, va declarar la satisfacció de la seva formació amb l’acord perquè ‘amb la unió de les dues forces es corregeix l’error de les passades eleccions al Parlament, on les forces independentistes es van presentar per separat’. En aquests sentit, Roig també va manifestar que ‘l’eix nacional també és construeix des dels pobles i ciutats del país’. Pel portaveu reagrupat aquest pacte no s’ha dut a terme únicament per la coincidència ideològica nacional, sinó que es deu a una gran concordança programàtica i de projecte de ciutat. ‘Amb el coneixement, l’experiència i la feina feta els darrers anys per Esquerra a l’oposició, i els valors de la gestió de l'administració pública' Reagrupament, creiem que aquesta candidatura pot canviar Igualada’ va ressaltar.

100% Igualada

ERC Igualada aprova unànimement per assemblea la llista electoral

Esquerra Republicana d’Igualada ha escollit aquest dimecres per unanimitat, la candidatura que acompanyarà a Joan Torras a les eleccions municipals a l'alcaldia d’Igualada el proper 22 de maig. La llista conforma un equip compacte que combina joventut i experiència, ‘per generar confiança i liderar a Igualada el canvi’, explica l'alcaldable igualadí. Joan Requesens i Roca, de 28 anys, relacionat en l'àmbit cultural i l'associacionisme igualadí, tècnic d'administració local, ocuparà el segon lloc de la llista. La número tres serà Alba Vergés i Bosch, de 32 anys, enginyera tècnica informàtica, economista i vinculada directament a iniciatives participatives com La Coll@nada i IGDecidim. La candidatura independentista combina, tal i com va avançar el partit i el mateix Joan Torras en la seva presentació, membres militants del partit i significatives persones vinculades a la societat civil igualadina. També ocuparan llocs destacats de la llista Ramon Costa, President de TIC Anoia, assessor empresarial i professor associat a la UAB, UOC i EADA, Carina Alcoberro, vinculada al món cultural i a l'Agrupació Folklòrica, o Toni Claramunt, membre d’ERC. Per Joan Torras, cap de llista i alcaldable d’ERC a Igualada, ‘la llista és una clara aposta pel futur d’Igualada i per generar confiança. Combina experiència i joventut, i suposa un veritable motor pel canvi de necessita Igualada’. Torras, es mostra molt satisfet de l’equip que ERC Igualada presentarà en les eleccions municipals, perquè ‘ara és el moment de recuperar la confiança en la nostra ciutat, d'anar al 100% , de cohesionar, d'apostar pel futur i per liderar Igualada”. Sobre els persones capdavanteres de la llista, Torras afirma que ‘la voluntat ha estat combinar la meva experiència a l'Ajuntament i com a conseller d'economia al Consell Comarcal, amb l'aval de la joventut, professionalitat, i renovació de l'equip que m'acompanya’. L'alcaldable d'Esquerra assegura que és l'equip que ha format “és potent, té el consens de tothom, per sobre de sigles, quotes o números, perquè la nostra candidatura és una candidatura de perfils i de gent que vol treballar al 100% per Igualada’,.

L'alcaldable d'ERC, Joan Torras

ERC Igualada torna a traslladar al Parlament la qüestió de l’Eix Transversal Ferroviari

ERC Igualada ha presentat, mitjançant la portaveu independentista Anna Simó, presentar per escrit dues preguntes al Govern de la Generalitat sobre la construcció del ramal de l’Eix Transversal Ferroviari que ha d’unir Igualada i Barcelona . Aquesta infraestructura, eterna demanda de la comarca i que per ara només està planificada, està recollida al Pla Territorial metropolità com ramal preferent a l’avantprojecte, i també al Pacte Nacional d'Infraestructures aprovat per l’anterior govern de la Generalitat. En concret, la diputada representant de la comarca anoienca, preguntarà al govern per la concreció i reserva de sòl de l'Eix Transversal Ferroviari i si l’executiu té previst continuar amb la tramitació d'aquesta infraestructura. Anna Simó sol•licitarà també si el govern té previst mantenir la priorització de la connexió de l'Eix Transversal Ferroviari amb el port de Barcelona (ramal Igualada-Martorell-Port) que va ratificar l’anterior govern. Per Joan Torras, candidat a l’alcaldia igualadina, ‘Igualada viu i pateix una connexió ferroviària més pròpia del segle XIX que del segle XXI’. Torras recorda també que ‘l’única connexió per tren entre Igualada i Barcelona és el carrilet que tarda 1 hora i 38 minuts en recórrer 60 quilòmetres’. Segons l’alcaldable republicà, l’actual situació està deixant en situació de clar desavantatge competitiu Igualada i l’Anoia. ‘Aquesta és una inversió de primera necessitat pel territori que ha de trencar el relatiu aïllament ferroviari de la ciutat i de la comarca’, ha afirmat Joan Torras. Finalment el líder independentista ha reclamat a la resta de partits i líders locals un major compromís amb la ciutat i la comarca. En aquest sentit Torras sosté que ‘no es pot fer bandera de tenir línia directa amb el President de la Generalitat, perquè, més enllà de paraules ben intencionades, els igualadins i igualadines volen fets’. ‘Esquerra Republicana ha defensat, defensa i defensarà al cent per cent una comunicació ferroviària digna i potent per la ciutat i la comarca governi qui governi’, ha conclòs Joan Torras.

Marina Llansana

Marina Llansana tancarà la llista d’ERC a Igualada

L’exdiputada igualadina Marina Llansana serà a la llista d’Esquerra en les properes eleccions municipals del 22 de maig. Llansana ocuparà el darrer lloc i serà la número 21 donant suport a la llista de Joan Torras. El proper dimecres 23 de març se celebrarà l’assemblea del partit on es ratificaran les persones que formaran part de la llista però fonts del parit han confirmat que les posicions 2, 3, 4 i 5 les ocuparan cares noves. Marina Llansana va anunciar el passat mes de juny a anoiadiari•cat que no formaria part de les llistes d’ERC al parlament de Catalunya: ‘Per a mi la política no era un contracte indefinit sinó un període transitori’. Ara, des de Nova York donarà el seu suport simbòlic a la llista d’ERC i n’ocuparà el darrer lloc. Llansana afirma que: ‘crec en el projecte que ERC té per la ciutat d’Igualada i sóc a la llista per donar suport a la feina que s’ha fet fins ara des de l’Ajuntament’. L’exdiputada està convençuda que ERC ha de tornar a aglutinar el vot independentista: ‘Si segueix la divisió del sobiranisme, no arribarem enlloc’. Llansana apunta que des que té edat per votar ha estat en diferents llocs de les llistes municipals d’ERC i aquesta vegada no en serà l’excepció: ‘Votaré per correu des de Nova York però votaré’. Encara falten confirmar els membres de la llista d’ERC però ni Oriol Solà ni Enric Asensio ocuparan els primers llocs per bé que sí que estaran a la llista. D'aquesta manera, fonts del partit han confirmat que les persones que ocuparan els llocs 2, 3, 4 i 5 seran cares noves. http://www.anoiadiari.cat/noticia/10202/marina-llansana-tancara-la-llista-d-erc-a-igualada

100% Igualada

100% Igualada - 100% Joan Torras, lema de campanya d’ERC

“Una Igualada que lideri”. Aquesta és la principal aposta d’ERC per a les properes eleccions municipals. Així va manifestar-ho durant la presentació de la campanya “100% Igualada, 100% Joan Torras”, el seu alcaldable. Tot desgranant els principals eixos de la campanya, Torras va afirmar que “per sortir amb força de l’actual situació econòmica, la gent ha de recuperar la confiança en Igualada”. En aquests sentit, l’alcaldable d’ERC també va reivindicar la suma d’esforços amb els altres municipis per aconseguir millors resultats. Per Torras, “és necessari que Igualada torni a estar situada al mapa”, i per això afirma la seva voluntat de treballar conjuntament per impulsar tots els projectes possibles. “Igualada ha de deixar de viure d’esquena als municipis veïns generant complicitats” va assegurar. Per Joan Torras, el Centre de Simulació en l’àmbit de la Salut, l’aeroport corporatiu de Catalunya i el Parc Motor de Castellolí, són alguns dels projectes que tot i ser fora dels límits municipals d’Igualada, poden ser grans realitats que han de dur llocs de treball i il•lusió als ciutadans de la comarca i de la ciutat. El candidat republicà també va posar èmfasi en retornar l’orgull perdut dels igualadins. Torras va declarar que “Igualada tornarà a esdevenir una ciutat referència si som conscients que no podem esperar que altres ens facin la feina, cal creure-hi i anar-hi”. Per això segons l’alcaldable independentista aquest és el moment d’Esquerra Republicana de Catalunya. “És el moment, ara en tenim la necessitat i l’oportunitat. Després de 32 anys, setze amb alcaldes de CIU i setze amb alcaldes de PSC, hem de mirar com estem, on som, però sobretot on volem anar”. Finalment Joan Torras també va revelar que la seva precampanya iniciada al setembre, està centrada en la proximitat, perquè “la gent d’Igualada té la percepció que no se l’ha escoltat”. Segons el candidat d’ERC, aquestes trobades li han permès sopar amb més de tres-centes cinquanta persones de tot tipus de perfils amb la voluntat “d’escoltar i recollir de primera mà les inquietuds i demandes de la societat igualadina”.