Igualada

Totes les notícies

ERC organitza la 16na Botifarrada Popular contra la hispanitat, enguany amb la presència de Joan Puigcercós.

El proper dimarts dia 12 d'octubre a les 19.30h a la Plaça dels Porcs d’Igualada, ERC realitzarà la tradicional Botifarrada contra la diada de la hispanitat. Enguany ens trobem davant d’una situació extremadament complexa per l’autogovern del nostre país, amb un Estatut retallat i decapitat que ha deixat l’autonomisme en paper mullat, mostra que la via estatuària és el passat i que cal mirar el futur on siguem només els catalans i catalanes qui el puguin decidir. Des d’ERC creiem fermament que ha arribat el moment de fugir d'Espanya i apropar-nos a Europa, començant una nova etapa, que no serà ni constitucional, ni autonomista sinó que serà la de l'Estat propi, un Estat que s'ha de guanyar amb el respecte i la tolerància. L’única sortida viable davant aquest atzucac és la independència del nostre país, la independència de Catalunya. És per tot que Esquerra Republicana de Catalunya continuarà pencant de valent per aconseguir, amb el suport de tots els catalans i catalanes, conduir el nostre país a la plena sobirania, a la llibertat. Enguany ressaltar que durant la Botifarrada ens acompanyarà el President i candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Generalitat, Joan Puigcercós. Pots recollir els tiquets de la Botifarrada al local d’ERC a Igualada (carrer d'Òdena 37), o adquirir-ne durant la botifarrada al preu simbòlic de 2€.

Joan Torras rep l’aval d’ERC Igualada i esdevé el candidat republicà a l'ajuntament d'Igualada

Dissabte passat, l’assemblea local d’ERC va elegir Joan Torras com a candidat a les properes eleccions municipals. Així en el transcurs dit congrés, Joan Torras, que ja s’havia postulat públicament disposat a encapçalar novament la formació republicana, va presentar la seva candidatura a alcaldable per ERC en els propers comicis municipals; la candidatura, l’única presentada, va ser recolzada per la majoria dels assistents. Durant el seu discurs de presentació de candidatura en l’assemblea, Torras va declarar que “modestament, crec que aporto a la meva candidatura un plus de gestió de govern, com és la meva dedicació al Consell Comarcal amb el que això comporta, la relació amb els altres partits per arribar a acords, i conèixer de primera mà el pols dels sectors socioeconòmics preocupats en superar les adversitats actuals”. Durant la presentació de la seva candidatura, Torras també va manifestar que “d’il·lusió no me’n manca, bàsicament perquè m’estimo Igualada i tinc moltes ganes de ser l’alcalde del canvi”. Finalment, va fer un repàs de la situació actual a l’ajuntament d’Igualada, de la qual va remarcar l’esgotament del model de l’Entesa així com de la manca de gestió política de l’alcalde i el seu govern. Pel que fa a la seva campanya per les eleccions municipals del maig de 2011, va avançar que aquesta pivotarà en una campanya electoral de proximitat, semblant a la que al 2003 va donar uns bons fruits al partit republicà; Torras també va desgranar la voluntat del partit per apostar per una campanya 2.0, amb l’activació del seu bloc personal, els canals de facebook i twitter i una web pròpia. Alhora, i en la mateixa assemblea local, es va escollir Joan Torras com a nou president local en substitució d’Oriol Solà que, després de dos mandats al cap davant d’ERC a Igualada i tal com marquen els estatuts del partit republicà, deixa d’exercir aquest càrrec. Amb tot, la nova executiva local escollida, estarà formada per setze persones: Joan Torras, Ramon Costa, Marina Llansana, Toni Claramunt, Clara Torras, Albert Pons, Enric Asensio, Benet Asensio i Oriol Solà, i les incorporacions de Martí Prat, Lourdes Oliveras, Joan Requesens, Daniel Abulí, Joan Manel Tomàs, Francesca Oliver i Vicenç de Paz.

Torras titlla de “mercadeig poc seriós” les propostes de modificació en les zones blaves de l’Entesa, CIU i PP

El líder del grup municipal d’ERC a Igualada, Joan Torras, ha fet pública l’opinió del seu partit vers la controvèrsia de les zones blaves tot criticant les propostes informals i l’immobilisme de la resta de formacions. Torras creu que “el sistema d’aparcament d’Igualada ha d’ésser discutit com a model i no pel seu contingut de zones i carrers”. En aquest sentit, el regidor republicà assenyala que ERC actua de forma coherent des del principi, mantenint el nostre discurs contrari a un model d’aparcament que, lluny d’ésser discutit pel consistori municipal, va ser aprovat a cop de decret per l’Entesa amb el vist-i-plau del PP i indirectament de CIU; així, segons Torras, “tant Convergència com el Partit Popular estan discutint vers un model del qual són copartícips, mentre que l’Entesa navega enmig d’un mar de dubtes”. Torras també és de la opinió que “caldria preguntar-se la raó de la implantació d’aquest sistema d’aparcament, valorant si el sistema implantat per l’Entesa responia a veritables necessitats d’aparcament o, únicament, a la cerca d’un benefici econòmic”. Per tot, el regidor d’ERC espera que durant la celebració del ple monogràfic sobre les zones blaves, totes les formacions polítiques facin propostes valentes i innovadores tot afirmant que “el model d’aparcament d’una ciutat com Igualada, amb gairebé quaranta mil habitants i un volum tant elevat de vehicles i de trànsit, és una qüestió suficientment important com perquè sigui debatut amb profunditat” Finalment, Joan Torras revela que des del grup municipal d’Esquerra, es treballarà per exposar les idees i propostes d’aparcament que més s’adeqüin al model de ciutat que volem i necessitem.

Tomben la moció presentada per ERC Igualada que instava el Parlament a iniciar un procés cap a la independència

Esquerra Republicana ha presentat, al ple de l’Ajuntament d’Igualada, una moció que insta el Parlament a “iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular”. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional. El document presentat per Esquerra sotmès a votació en el ple del consistori municipal, va rebre el suport d’ERC i CIU però fou rebutjat pels integrants de l’Entesa i del PP, declinant així l’aprovació de la moció per 9 vots favorables i 12 en contra. Durant la deliberació de dita moció, el portaveu d’ERC Igualada, Joan Torras, defensà el text afirmant que “la ciutadania de Catalunya ha manifestat abastament quina és la seva voluntat: poder decidir lliurement i democràticament el seu futur com a poble. En són un gran exemple els més de 500 municipis on s’han organitzat consultes per la independència de Catalunya o els més de 500 mil vots favorables a la llibertat del nostre país”. Davant les crítiques del PP i la desídia dels membres de l’Entesa que no van intervenir en la consideració de la moció per la independència, el líder del grup municipal d’ERC, va manifestar “la poca consideració de l’Entesa i del PP als més de 7000 igualadins que el passat 25 d’abril van mostrar el seu esperit democràtic participant en la consulta per la independència organitzada a la ciutat, en la que benvolgudament, també cal recordar-ho, més d’un 95% dels votants foren favorables a la indepenència del país”. Torras va reflexionar que l’actitud mostrada per socialistes i populars, mostra que només els interessa donar la veu al poble cada quatre anys: “recordin que democràcia és participació ciutadana” va reblar el regidor republicà.

Joan Torras (ERC) qualifica de tacticisme electoral l’anunci del PP de no pactar més amb l’Entesa

Dies després que el líder del PP a Igualada, Pere Calbó, manifestés que a partir d’ara el seu partit no donaria suport a l'Entesa, i que l'alcalde, Jordi Aymamí, respongués que la voluntat del govern seria la de continuar buscant el pacte fins que s'acabés la legislatura, el grup municipal d'ERC a l'Ajuntament igualadí, encapçalat per Joan Torras, ha opinat que “aquestes afirmacions responen a purs moviments tàctics dels tres partits en qüestió, PSC, PP i ICV, en vista de les properes eleccions catalanes i municipals”. En aquest sentit, el líder republicà qualifica de “pacte contra natura” els acords que hi ha hagut durant aquestes dues legislatures entre l'Entesa i el PP, tot afirmant que “els set anys de suport al govern per part dels populars només ha contribuït a sustentar un projecte polític esgotat”. Joan Torras assevera que “aquests set anys no ens han portat enlloc com a ciutat: hem perdut dinamisme econòmic, i projectes 'estrella' del mandat —com el World Trade Center— no s'han materialitzat”. Torras també posa com a exemples de 'fracassos de la legislatura' el POUM —que va ser tirat endavant primer amb el suport del PP— o la imposició de les zones blaves. Justament vers l’assumpte de les zones blaves, Joan Torras assegura que ERC Igualada és del parer que se n'ha de tornar a parlar seriosament i que s'han de reconsiderar un seguit de situacions, com per exemple la de la zona de l'Hospital: “Els igualadins i igualadines no assistim a l’hospital per gust sinó per necessitat, i per tant creiem que es inevitable estudiar solucions com la que ha proposat una ciutadana a la Síndica de Greuges: cedir l’estada a la zona blava de forma gratuïta segons per cada cita mèdica”. Per últim Torras declara que ERC Igualada no està d'acord amb la proposta de CIU de fer pagar un cèntim – ja que opina que sortiria més car pagar els vigilants de la zona que allò que es recaptés-, i també afirma que seria important reduir el nombre de zones blaves davant de l'antic Hospital, al Passeig, ja que sense les consultes externes gairebé mai no hi aparca ningú.

Joan Torras (ERC) manifesta la voluntat de tornar a encapçalar la llista per Igualada

El regidor d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada, Joan Torras, ha explicat que la seva intenció és la de tornar a encapçalar la llista de cara a les eleccions municipals i que, de fet, així ho va manifestar a l'executiva local. De totes maneres recorda que l'última paraula la té la militància, i que el tema no es plantejarà fins després de l'estiu. Joan Torras explica que des del principi va plantejar la seva disponibilitat com a cap de llista per a tres legislatures; actualment en porta dues, per la qual cosa si el partit i la militància ho creuen oportú pot tornar a encapçalar-la, amb la voluntat d'iniciar el traspàs cap a la persona que hagi d'assumir el seu lloc de cara al futur. Sobre les informacions aparegudes que apuntaven a una candidatura encapçalada per Toni Claramunt, Joan Torras afirma que és fals, i que aquesta opció mai s'ha plantejat en el si del partit. També lamenta que s'hagi barrejat Marina Llansana amb aquest assumpte. Precisament sobre Llansana, Joan Torras afirma que 'personalment em sap greu que no continuï al Parlament, perquè és una magnífica diputada i ha defensat els interessos de l'Anoia com mai ningú havia fet, ho ha donat tot'. De totes maneres, explica que la decisió de la diputada 'compta amb l'absolut respecte i suport per part del partit'. Sobre qui pot substituir-la, Joan Torras afirma que encara és aviat per avançar noms, però que es mirarà de trobar una persona 'que pugui ocupar el seu lloc i fer-ho tan bé com ella'.

ERC Anoia crida a la ciutadania a manifestar-se el proper 10 de juliol a favor dels drets i llibertats de Catalunya.

El proper dissabte 10 de juliol s’ha convocat una manifestació de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sota el lema “Som una nació. Nosaltres decidim”. L’acte tindrà lloc a Barcelona el dissabte 10 de juliol a les 18 h, començant a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb l’Avinguda Diagonal, i anirà encapçalat per la pancarta “Som una nació. Nosaltres decidim”, per diverses personalitats de la societat civil i de les principals organitzacions socials, polítiques i culturals del país. En aquest context reivindicatiu, la societat catalana ha de fer més visible que mai la seva capacitat de resposta i la seva voluntat de futur. Així, per Esquerra Republicana de Catalunya, el TC i Espanya representen ja el passat, doncs el nostre futur, no és altre que el dret a decidir. Catalunya com qualsevol nació, té el dret, inalienable per cap constitució, de decidir lliurement el seu futur i aspirar, si vol, a la plena sobirania. És l’hora d’expressar i mostrar amb força i valentia quin és l’únic camí possible, el camí que ha defensat sempre amb constància Esquerra Republicana de Catalunya, el camí de la independència. Per tot, esperonem i animem al poble català a sortir al carrer en defensa del dret a decidir, de la democràcia, de la sobirania, i de la llibertat de la nació catalana. Com cità el nostre president màrtir, Lluís Companys, “tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a vèncer”; amics i amigues, comença una transició tranquil•la i democràtica cap a la independència, comença l’adéu a Espanya. Per tot, la Federació Comarcal d’ERC a l’Anoia, organitza un autocar per assolir la màxima afluència ciutadana a la manifestació del proper dissabte 10 de juliol. S’ha estimat que la sortida sigui puntualment a les 4 de la tarda de l’Estació d’Autobusos d’Igualada, i la tornada, en finalitzar la manifestació. Assenyalar també que per tal d’ajudar a sufragar-ne les despeses, el viatge tindrà un cost simbòlic de 3€.

Joan Manel Tresserres i Joan Puigcercós presenten a Igualada els continguts de la Llei del Cinema

El Parlament de Catalunya va aprovar el passat 1 de juliol la nova Llei del cinema, que entrarà en vigor a principis del 2011. El conseller Joan Manuel Tresserras, el líder d’ERC Joan Puigcercós i la diputada Marina Llansana van ser a Igualada per parlar-ne, i en van destacar la importància pel canvi de tendència que representa. En aquest sentit, Joan Puigcercós va explicar que aquesta va ser la primera llei aprovada després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, ‘cosa que demostra que malgrat tot, el país va endavant’. El president d’ERC també va dir que la llei significa ‘un canvi de tendència molt important per a la llengua catalana’ i que ‘equilibra el territori’, perquè augmentarà l’oferta de cinema en català a poblacions on fins ara no n’hi havia. Per la seva banda, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va dir que ‘la llei corregirà una anomalia democràtica’, ja que un dels seus eixos d’acció és igualar la presència del català —‘fins ara pràcticament inexistent’— a la del castellà a les sales de cinema. Així doncs, la llei estableix que el 50% de les còpies que es distribueixin a Catalunya es doblin o subtitulin al català. Un altre dels objectius és donar suport a la indústria cinematogràfica, apostar per produccions més ambicioses i fomentar que arribi als mercats de proximitat —per exemple ajudant a la migració cap al cinema digital o facilitant l’estrena dels films, que sovint no tenen prou canals en condicions per arribar al públic. Finalment, la llei preveu millorar l’oferta de pel·lícules, ja que segons el conseller ‘no es pot ser un país culte sense una bona cultura cinematogràfica’. Més oferta i diversitat En aquest sentit, Joan Manuel Tresserras afirmava que ‘no ens podem limitar a dos o tres gèneres, hi ha d’haver més diversitat: més accés a les versions originals subtitulades, a cinema europeu, pel·lícules dels països de procedència dels nous catalans i catalanes.