Igualada

Totes les notícies

Joan Torras

Torras titlla de “mercadeig poc seriós” les propostes de modificació en les zones blaves de l’Entesa, CIU i PP

El líder del grup municipal d’ERC a Igualada, Joan Torras, ha fet pública l’opinió del seu partit vers la controvèrsia de les zones blaves tot criticant les propostes informals i l’immobilisme de la resta de formacions. Torras creu que “el sistema d’aparcament d’Igualada ha d’ésser discutit com a model i no pel seu contingut de zones i carrers”. En aquest sentit, el regidor republicà assenyala que ERC actua de forma coherent des del principi, mantenint el nostre discurs contrari a un model d’aparcament que, lluny d’ésser discutit pel consistori municipal, va ser aprovat a cop de decret per l’Entesa amb el vist-i-plau del PP i indirectament de CIU; així, segons Torras, “tant Convergència com el Partit Popular estan discutint vers un model del qual són copartícips, mentre que l’Entesa navega enmig d’un mar de dubtes”. Torras també és de la opinió que “caldria preguntar-se la raó de la implantació d’aquest sistema d’aparcament, valorant si el sistema implantat per l’Entesa responia a veritables necessitats d’aparcament o, únicament, a la cerca d’un benefici econòmic”. Per tot, el regidor d’ERC espera que durant la celebració del ple monogràfic sobre les zones blaves, totes les formacions polítiques facin propostes valentes i innovadores tot afirmant que “el model d’aparcament d’una ciutat com Igualada, amb gairebé quaranta mil habitants i un volum tant elevat de vehicles i de trànsit, és una qüestió suficientment important com perquè sigui debatut amb profunditat” Finalment, Joan Torras revela que des del grup municipal d’Esquerra, es treballarà per exposar les idees i propostes d’aparcament que més s’adeqüin al model de ciutat que volem i necessitem.

Joan Torras

Joan Torras aposta per un debat a fons del model de mobilitat i aparcament a Igualada escoltant les demandes de la ciutadania

Joan Torras s’ha mostrat contundent alhora de qualificar l’actitud de la resta de partits vers la qüestió del ple monogràfic d'aquest dimarts a Igualada. “Aquest ple em produeix una gran decepció com a regidor i als ciutadans els produirà una gran frustració. Durant el ple de juliol vaig entendre que faríem un monogràfic sobre aparcament i la mobilitat en sentit ampli, i de zones blaves. Però de plantejament del debat, d'això no en té res de res”. Davant la decisió de fer un ple exclusivament per tractar la qüestió de les zones blaves, Torras recorda que “des d’Esquerra Republicana crèiem que aquest ple obriria la porta a un procés de participació que ens permetria definir un nou model, el model de mobilitat de la nostra ciutat. Un model on parléssim de circulació, de regulació de trànsit, de transport públic, de zones “30”, d’aparcaments “frontera...”. Joan Torras reafirma que la voluntat del seu partit era la compartida per molts igualadins i igualadines, estudiar i debatre de com definir la política global de circulació i transport; “esperàvem dialogar de cotxes, de motos, de bicicletes, d’autobusos, de furgonetes, de camions; d’horaris d’aparcament, de pàrkings, de zones blaves, d’aparcaments restringits, de transport públic i privat; de pilones, de càmeres, d’ordenació del trànsit, de carrers de sentit únic de circulació, de doble sentit de circulació, també de vianants i de veritables espais per a ells. I finalment acabaríem parlant d’accessibilitat, de sostenibilitat i d’economia” declara el regidor republicà. Així per Torras, “s’ha enganyat a la ciutadania amb falses expectatives al voltant del debat sobre les zones blaves. De que haurà servit el ple? Només per retornar al ple la capacitat d’ampliar i reduir el nombre de places de zona blava i prou”. Per Joan Torras, decisions com aquestes mostren que l’actual govern de l’Entesa treballa d’esquenes a la ciutadania, tot opinant que “la  recollida de signatures contra les zones blaves marcaven el camí a seguir, el d’escoltar les demandes de la ciutadania, i indicava que calia un estudi en profunditat del model de noves zones blaves”.

Joan Torras

Per Joan Torras “cal pensar en afrontar la crisi i no parlar tant de zones blaves”

Joan Torras, candidat d’Esquerra Republicana a les properes eleccions municipals d’Igualada, es desmarca així dels estudis i de les propostes que han efectuat les formacions polítiques vers la qüestió de les zones blaves tot indicant que “la qüestió de les zones blaves no és la preocupació prioritària dels nostres conciutadans”. En aquest sentit manifesta que “ERC ha mostrat el seu posicionament, clar i concís, vers la política de zones blaves, tot demanant que la qüestió de l’aparcament a la ciutat s’estudiï com a model i no com un mercadeig de zones i carrers”. Defensant la postura d’ERC, Torras afegeix que “el nostre grup ja va emplaçar a tots el partits polítics a realitzar un debat en profunditat, ja sigui en forma de ple monogràfic o bé mitjançant propostes per a les properes eleccions”. Per això, Joan Torras demana que el consistori igualadí s’ocupi dels temes que en l’actualitat més preocupen als ciutadans, com són l’economia i l’atur; així, el cap del grup municipal d’ERC exigeix “fer de la crisi i la situació econòmica el centre de treball i debat a l’Ajuntament d’Igualada” tot proposant que “els set mesos que resten per finalitzar la legislatura han de ser utilitzats íntegrament a buscar respostes a la crisi i a la situació econòmica”. Segons Torras, que Igualada sigui unes de les ciutats de Catalunya on es tanquen més empreses i es destrueixen més llocs de treball, ha de fer reflexionar a tothom, des de polítics fins a empresaris i treballadors, i es postula perquè tots els agents polítics, econòmics i socials remin en la mateixa direcció per ajudar a superar aquesta situació. Per Torras, també treballador i empresari, “la realitat igualadina és cruenta perquè, malauradament, hi ha empreses que es veuen obligades a tancar o bé que decideixen allunyar de la ciutat els seus centres de decisió, amb un comerç que implícitament pateix la situació econòmica dels ciutadans, i una societat amb més de tres mil igualadins i igualadines que estan a l’atur”.

Joan Puigcercós a la 16a Botifarrada contra la Hispanitat

Joan Puigcercós a la 16a Botifarrada contra la Hispanitat

Joan Puigcercós, candidat d’ERC a les eleccions al Parlament va assistir a 16a edició de la clàssica Botifarrada contra la Hispanitat que s'organitza a Igualada el 12 d'octubre i que, malgrat la pluja, va congregar unes cent persones. Durant el seu discurs, Puigcercós va contraposar la 'festa de la hispanitat, que és el passat, i la festa de la democràcia que són les consultes per la independència'. 'Hi ha qui té exèrcits, militars i una llarga història al darrera i que té un futur democràtic: nosaltres tenim un futur que són paperetes i urnes, tenim un futur que és la gent que s'organitza i treballa per fer una consulta'.El president d'Esquerra, Joan Puigcercós va manifestar també que 'avui 12 d'octubre és un dia perfecte per veure què és el passat i què és el futur. El futur és una Catalunya independent, lliure, europea, amb concòrdia i bona relació amb Espanya però sense exèrcits i pensant en el treball, la cultura, la recerca, l'educació i la salut'. Finalment Puigcercós va afirmar: 'No m'agrada que es perdi el temps en el passat, hem de mirar cap al futur i, agradi o no a Madrid, el futur és la independència de Catalunya', i de cara a les eleccions catalanes, el líder d’ERC es va mostrar optimista: ‘Penso que hem aconseguit superar un període advers, i que ara ERC serà decisiva. Hem d’aconseguir ser els àrbitres de la situació, i poder aportar credibilitat davant de les ‘aventures’ que ens prometen la independència al gener’. Amb tot, el candidat a la Generalitat va recordar que l’última decisió la tenen els votants, però va afirmar que passi el que passi ‘l’Anoia ha estat, és i serà una comarca important per a Esquerra Republicana’.

Acte d'homenatge a Companys 2010

ERC Igualada rendeix homenatge a Lluís Companys

En el passat 15 d’octubre, setanta anys enrere, Catalunya perdia el seu President, que moria afusellat però amb la fe intacta pel país i els seus ciutadans; i un any més la secció local d’ERC va realitzar una ofrena floral en homenatge. El candidat d'ERC a l'ajuntament d'Igualada, Joan Torras, va fer lectura d’un text al—legòric envers als últims moments del President Companys, abans de la seva execució, obra de l’historiador Oriol Junqueras: "L'assassinat del nostre President de la Generalitat de Catalunya, mereix un gest cívic i col—lectiu de record, d'homenatge i de justícia. De record a una persona amb ideals i coratjosa, d'homenatge a qui va dedicar la seva vida al seu país, i de justícia a qui va ser detingut, processat, jutjat i afusellat pel que representava i per defensar el comprimís amb la causa nacional d’un poble". L’acte va cloure amb el Cant dels Segadors i amb el crit de visca Catalunya lliure.

ERC organitza la 16na Botifarrada Popular contra la hispanitat, enguany amb la presència de Joan Puigcercós.

El proper dimarts dia 12 d'octubre a les 19.30h a la Plaça dels Porcs d’Igualada, ERC realitzarà la tradicional Botifarrada contra la diada de la hispanitat. Enguany ens trobem davant d’una situació extremadament complexa per l’autogovern del nostre país, amb un Estatut retallat i decapitat que ha deixat l’autonomisme en paper mullat, mostra que la via estatuària és el passat i que cal mirar el futur on siguem només els catalans i catalanes qui el puguin decidir. Des d’ERC creiem fermament que ha arribat el moment de fugir d'Espanya i apropar-nos a Europa, començant una nova etapa, que no serà ni constitucional, ni autonomista sinó que serà la de l'Estat propi, un Estat que s'ha de guanyar amb el respecte i la tolerància. L’única sortida viable davant aquest atzucac és la independència del nostre país, la independència de Catalunya. És per tot que Esquerra Republicana de Catalunya continuarà pencant de valent per aconseguir, amb el suport de tots els catalans i catalanes, conduir el nostre país a la plena sobirania, a la llibertat. Enguany ressaltar que durant la Botifarrada ens acompanyarà el President i candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Generalitat, Joan Puigcercós. Pots recollir els tiquets de la Botifarrada al local d’ERC a Igualada (carrer d'Òdena 37), o adquirir-ne durant la botifarrada al preu simbòlic de 2€.

Joan Torras rep l’aval d’ERC Igualada i esdevé el candidat republicà a l'ajuntament d'Igualada

Dissabte passat, l’assemblea local d’ERC va elegir Joan Torras com a candidat a les properes eleccions municipals. Així en el transcurs dit congrés, Joan Torras, que ja s’havia postulat públicament disposat a encapçalar novament la formació republicana, va presentar la seva candidatura a alcaldable per ERC en els propers comicis municipals; la candidatura, l’única presentada, va ser recolzada per la majoria dels assistents. Durant el seu discurs de presentació de candidatura en l’assemblea, Torras va declarar que “modestament, crec que aporto a la meva candidatura un plus de gestió de govern, com és la meva dedicació al Consell Comarcal amb el que això comporta, la relació amb els altres partits per arribar a acords, i conèixer de primera mà el pols dels sectors socioeconòmics preocupats en superar les adversitats actuals”. Durant la presentació de la seva candidatura, Torras també va manifestar que “d’il·lusió no me’n manca, bàsicament perquè m’estimo Igualada i tinc moltes ganes de ser l’alcalde del canvi”. Finalment, va fer un repàs de la situació actual a l’ajuntament d’Igualada, de la qual va remarcar l’esgotament del model de l’Entesa així com de la manca de gestió política de l’alcalde i el seu govern. Pel que fa a la seva campanya per les eleccions municipals del maig de 2011, va avançar que aquesta pivotarà en una campanya electoral de proximitat, semblant a la que al 2003 va donar uns bons fruits al partit republicà; Torras també va desgranar la voluntat del partit per apostar per una campanya 2.0, amb l’activació del seu bloc personal, els canals de facebook i twitter i una web pròpia. Alhora, i en la mateixa assemblea local, es va escollir Joan Torras com a nou president local en substitució d’Oriol Solà que, després de dos mandats al cap davant d’ERC a Igualada i tal com marquen els estatuts del partit republicà, deixa d’exercir aquest càrrec. Amb tot, la nova executiva local escollida, estarà formada per setze persones: Joan Torras, Ramon Costa, Marina Llansana, Toni Claramunt, Clara Torras, Albert Pons, Enric Asensio, Benet Asensio i Oriol Solà, i les incorporacions de Martí Prat, Lourdes Oliveras, Joan Requesens, Daniel Abulí, Joan Manel Tomàs, Francesca Oliver i Vicenç de Paz.

Torras titlla de “mercadeig poc seriós” les propostes de modificació en les zones blaves de l’Entesa, CIU i PP

El líder del grup municipal d’ERC a Igualada, Joan Torras, ha fet pública l’opinió del seu partit vers la controvèrsia de les zones blaves tot criticant les propostes informals i l’immobilisme de la resta de formacions. Torras creu que “el sistema d’aparcament d’Igualada ha d’ésser discutit com a model i no pel seu contingut de zones i carrers”. En aquest sentit, el regidor republicà assenyala que ERC actua de forma coherent des del principi, mantenint el nostre discurs contrari a un model d’aparcament que, lluny d’ésser discutit pel consistori municipal, va ser aprovat a cop de decret per l’Entesa amb el vist-i-plau del PP i indirectament de CIU; així, segons Torras, “tant Convergència com el Partit Popular estan discutint vers un model del qual són copartícips, mentre que l’Entesa navega enmig d’un mar de dubtes”. Torras també és de la opinió que “caldria preguntar-se la raó de la implantació d’aquest sistema d’aparcament, valorant si el sistema implantat per l’Entesa responia a veritables necessitats d’aparcament o, únicament, a la cerca d’un benefici econòmic”. Per tot, el regidor d’ERC espera que durant la celebració del ple monogràfic sobre les zones blaves, totes les formacions polítiques facin propostes valentes i innovadores tot afirmant que “el model d’aparcament d’una ciutat com Igualada, amb gairebé quaranta mil habitants i un volum tant elevat de vehicles i de trànsit, és una qüestió suficientment important com perquè sigui debatut amb profunditat” Finalment, Joan Torras revela que des del grup municipal d’Esquerra, es treballarà per exposar les idees i propostes d’aparcament que més s’adeqüin al model de ciutat que volem i necessitem.

Tomben la moció presentada per ERC Igualada que instava el Parlament a iniciar un procés cap a la independència

Esquerra Republicana ha presentat, al ple de l’Ajuntament d’Igualada, una moció que insta el Parlament a “iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular”. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional. El document presentat per Esquerra sotmès a votació en el ple del consistori municipal, va rebre el suport d’ERC i CIU però fou rebutjat pels integrants de l’Entesa i del PP, declinant així l’aprovació de la moció per 9 vots favorables i 12 en contra. Durant la deliberació de dita moció, el portaveu d’ERC Igualada, Joan Torras, defensà el text afirmant que “la ciutadania de Catalunya ha manifestat abastament quina és la seva voluntat: poder decidir lliurement i democràticament el seu futur com a poble. En són un gran exemple els més de 500 municipis on s’han organitzat consultes per la independència de Catalunya o els més de 500 mil vots favorables a la llibertat del nostre país”. Davant les crítiques del PP i la desídia dels membres de l’Entesa que no van intervenir en la consideració de la moció per la independència, el líder del grup municipal d’ERC, va manifestar “la poca consideració de l’Entesa i del PP als més de 7000 igualadins que el passat 25 d’abril van mostrar el seu esperit democràtic participant en la consulta per la independència organitzada a la ciutat, en la que benvolgudament, també cal recordar-ho, més d’un 95% dels votants foren favorables a la indepenència del país”. Torras va reflexionar que l’actitud mostrada per socialistes i populars, mostra que només els interessa donar la veu al poble cada quatre anys: “recordin que democràcia és participació ciutadana” va reblar el regidor republicà.