Igualada

Totes les notícies

ERC Igualada reclama uns pressupostos que afrontin els grans reptes de ciutat

Els republicans proposen uns impostos progressius i més justos per als igualadins   El grup municipal d’ERC Igualada, encapçalat per Josep M. Palau i els regidors Carolina Telechea i Enric Conill, ha presentat aquest dilluns la seva proposta de pressupost alternatiu 2017 per a l’ajuntament d’Igualada, tal i com ja va fer per a l’exercici 2016. Els republicans creuen que el pressupost presentat pel govern de Marc Castells “no afronta els grans reptes que té la ciutat” i és un pressupost bàsic que es podria aplicar “a qualsevol altra ciutat similar a Igualada”.   ERC Igualada creu que “el bon govern” defensat per Castells no és exemple d’eficiència, ja que les seves mesures per abaixar el deute s’han basat en apujar els impostos i reduir les inversions, sent els igualadins qui ho han fet possible.   La creació de treball de qualitat és un dels reptes a afrontar En aquest sentit, el primer dels reptes estructurals de ciutat per als republicans és la creació d’ocupació de qualitat, ja que Igualada es troba a la cua en la creació d’ocupació de qualitat i ERC Igualada “proposa obrir una línia d’ajuts per a les PIMES, per tal que aquetes puguin invertir en desenvolupament (R+D) i gaudeixin de facilitats en els tràmits municipals”, segons Josep M. Palau.                              ERC Igualada ha aconseguit la congelació de l’IBI i demana més justícia social El segon repte de ciutat que el govern convergent no ha afrontat en aquests pressupostos és la igualtat d’oportunitats, segons ERC. Un 30% dels igualadins perceben un salari net per sota els 1.000 euros mensuals, pel que la precarietat laboral a Igualada és un problema identificat, un problema que ERC Igualada afronta exigint uns impostos progressius més justos pels igualadins, després que gràcies a la reivindicació dels republicans, el govern decidís congelar l’impost de l’IBI. Però ERC Igualada va més enllà “proposant una línia d’ajuts en funció de la renda per aquest impost, quantificada en 160.

La igualadina Mònica Morros responsable del desplegament del Pla per la Igualtat intern d’Esquerra Republicana de Catalunya

Dissabte passat, en el marc del Consell Nacional d’ERC, es va aprovar per unanimitat el Pla per la Igualtat intern del partit. A partir d’ara estarà a les mans de tota la organització, però serà la igualadina i membre de l’executiva local Mònica Morros, la responsable del seu desplegament i implementació.   El Pla per la Igualtat té com a objectiu feminitzar el partit . Des d’ERC asseguren que “treballem incansablement per fer del nostre entorn un espai més just i igualitari i això no s’entendria si no es vetlla per tal que les dones puguin ser lliures i amb els mateixos drets que els homes”.    Esquerra Anoia és capdavantera en aquest sentit i la majoria de responsabilitats polítiques estan ocupades per dones,  entre d’altres tenen una diputada al Parlament de Catalunya, Alba Vergés, també presidenta local d’ERC Igualada, per les eleccions al Congrés dels Diputats van presentar  la regidora Carolina Telechea,  que hi va concórrer en la 6a posició a la demarcació de Barcelona i la presidenta comarcal és la regidora de Vilanova del Camí, Meritxell Humbert, a més  les Joventuts d’Esquerra d’Igualada tenen una militància femenina que dobla la masculina.   És per això que des del partit asseguren que “estem orgullosos i orgulloses de poder aportar capital humà a primera línia i que siguin dones, aquesta vegada amb la Mònica Morros, actualment coordinadora de la secretaria Ciutadania i Dones d’Igualada, i membre de les  Joventuts republicanes”. Finalment asseguren que “Seguim treballant per una república de dones i homes lliures!”.  

Els regidors d’ERC Igualada treballaran el dia de la constitució

Els tres regidors d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament d’Igualada, Josep Maria Palau, Carolina Telechea i Enric Conill, asseguren que mantindran l’activitat política i institucional el dia 6 de desembre, festiu a tot l’estat en el marc del Dia de la Constitució.   Per als càrrecs electes d’ERC Igualada, “no té sentit” que com a representants polítics de la ciutat participin en la celebració de la constitució espanyola ja que ha esdevingut “la punta de llança” per judicialitzar els representants públics que defensen el mandat democràtic expressat pel poble català i que treballen per aconseguir “els anhels democràtics i majoritaris” dels ciutadans.   Treballaran en els pressupostos d’Igualada del 2017 En aquest cas, i tal com tenien previst els regidors Palau, Telechea i Conill, el grup municipal treballarà per a preparar els pressupostos alternatius pel 2017, sent aquestes les dates en què el pressupost centra la major part del treball dels càrrecs electes de l’ajuntament.   En aquest sentit, els regidors d’ERC no alteraran la seva agenda d’activitat política per al dimarts 6, tractant-lo com un dia laborable més i assegurant que “per a nosaltres, ja hem fet la desconnexió amb Espanya en aquest sentit”.    

ERC Igualada veu desproporcionat destinar 125.000€ pel concurs del barri del Rec i torna a reclamar un nou POUM

Els republicans recorden que l’actual planejament urbà data del 1986 i asseguren que és “imprescindible” renovar-lo per construir un projecte de ciutat. Alhora demanen a l’alcalde Marc Castells que no tingui por ni eviti afrontar els temes importants per interessos electoralistes. Esquerra Igualada considera “absolutament necessari” que el govern de la ciutat es posi a treballar per elaborar el nou Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM), el planejament urbà per decidir com ha de ser la ciutat i afrontar els reptes de “reinventar, repensar i transformar” Igualada. Després que el govern municipal anunciés en què consistiria el concurs d’idees del Rec, i ja iniciada la primera fase,  ERC torna a reclamar la necessitat d’un nou POUM i asseguren que “el concurs d’idees” que s’ha iniciat al Rec és una “cortina de fum” per tal de no afrontar “de cara” el POUM i refugiar-se en un “suposat” procés participatiu que serà “l’enèsima” reflexió que s’haurà fet sobre el barri del Rec, sense aplicació real i que a més a més costarà 125mil euros a tots els igualadins. Des d’ERC Igualada constaten que “evidentment el Rec ha d’evolucionar però ho ha de fer conjuntament amb la ciutat, amb un projecte comú i que també englobi la Conca d’Òdena. Precisament el nou planejament és l’element que ha de donar eines reals al barri per a la seva transformació”. La formació republicana critica la falta de posicionament de l’Ajuntament, en tot el procés del barri del rec, que el mateix govern impulsa, i alhora consideren “incomprensible” que “tot es faci” sense cap reflexió prèvia i conjunta sobre la ciutat i la Conca”, requisits “indispensables” per construir el futur del territori. Finalment des de les files republicanes denuncien que el govern no afronta aquest “repte comú” per “por i interessos electoralistes” i asseguren que el concurs del Rec no es pot usar “com una cortina de fum per evitar afrontar la responsabilitat de governar, com a excusa per no fer res i així no patir cap desgast electoral”.

Gabriel Rufián omple l’auditori de Can Papasseit

El diputat també va estar present a l’acte del 25N a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada   El passat divendres, 25 de novembre, el portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va visitar la comarca de l’Anoia.   El diputat va començar la visita amb una reivindicació, ja que la data coincidia amb el Dia Internacional per l’eliminació de la violència de gènere, 25 de novembre, i va estar present en la lectura del manifest en la concentració de la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, juntament amb els regidors igualadins, Josep M. Palau, Carolina Telechea i Enric Conill.   Rufián, previ a l’acte de Can Papasseit (20h), també va poder visitar el Mercat de la Masuca, conversant amb els paradistes i clients en un moment de força afluència.   Un auditori ple Per acabar la jornada, i en l’acte central de la tarda, Gabriel Rufián va ser rebut per un auditori ple, a Can Papasseit (Vilanova del Camí), que va  aplegar més de 350 persones per escoltar el diputat republicà, que en un format de pregunta i resposta, va poder respondre tots els dubtes plantejats pel públic assistent a la instal·lació vilanovina. Rufián va destacar que Esquerra no treballa per “a guanya a un partit o altre, ni per a imposar-se a un polític, sinó per a guanyar un país”; el polític català va destacar la gran feina dels republicans a Madrid, a més de constatar que “en un any al Congrés només he escoltat un diputat espanyol parlant de república, Alberto Garzon, i no és precisament de Podemos”, destacant que només hi ha un partit que treballa pels principis republicans.   La jornada va acabar amb un sopar amb Rufián i amics i càrrecs electes d’Esquerra Republicana de l’Anoia, conversant de forma distesa sobre l’actualitat catalana i espanyola.   

S’aprova una moció a l’Ajuntament d’Igualada que reclama un treball unitari per pressionar i substituir Monbus en el servei d’autobús

CiU i PP no han votat a favor de la moció proposada per ERC Igualada mentre que tots els altres grups de l’oposició (CUP, Decidim i PSC) han compartit la iniciativa   El ple de l’Ajuntament d’Igualada va aprovar dimarts una moció de suport als usuaris de la Hispano Igualadina-Monbus, a instàncies del grup municipal d’Esquerra Republicana. El text presentat pels republicans recollia els centenars de queixes dels usuaris d’aquest servei de bus, que han vist com darrerament les incidències i els problemes en la línia no han fet més que créixer. Paral·lelament, la moció demanava a la Generalitat que “elabori un informe jurídic” sobre el cost que suposaria rescatar la concessió de la que actualment gaudeix Monbus amb la Generalitat. Alhora el text també demanava al Departament de Territori i Sostenibilitat que mentrestant inspeccioni els autobusos de l’empresa gallega per tal de revisar l’estat tècnic dels vehicles ja que “les queixes i les constatacions sobre el mal estat del vehicles que hi ha en aquesta línia no es poden deixar passar. La seguretat dels usuaris és l’aspecte més important pel bon servei, no només els horaris... I per això es demana que es pugui procedir a inspeccionar seriosament els vehicles de l’empresa gallega, més enllà de mirar si tenen la ITV passada o no...” i, si fos necessari, “inhabilitar aquells que puguin suposar un perill de seguretat pels usuaris”, una preocupació motivada arran de les denúncies que van fer els propis treballadors de la Hispano Igualadina el passat 2014 alertant que Monbus els obligava a dur a terme “pràctiques il·legals posant en perill la seguretat dels viatgers”. El text presentat reclamava a l’Ajuntament d’Igualada que exercís “un control exhaustiu a través d’aquest contracte-empresa i de tots els mecanismes i instruments a l’abast d’aquest Ajuntament”. Des de les files republicanes asseguren que “el desastrós servei que ofereix la Hispano Igualadina-Monbus és un problema endèmic que s’ha de solucionar immediatament.

ERC Igualada reafirma el seu compromís en mantenir els serveis de l’Agència Tributària d’Igualada

Ciutats com Vilafranca tenen opcions d’acollir noves oficines per les facilitats que ha aportat el seu alcalde En aquest mandat ha començat el desplegament de l’administració territorial de la Generalitat al Penedès i els republicans es pregunten què ha fet Marc Castells al respecte ERC Igualada, completant la informació que va explicar al Ple municipal d’aquest dimarts, assegura que “no és cert que Igualada perdi nivell de servei al ciutadà amb el desplegament territorial de la nova Agència Tributària de Catalunya (ATC). La ciutat tindrà un punt d’atenció de l’ATC que estarà situat dins l’Oficina Tributària de la Diputació, on s’ubicaran tots els llocs de treball –un total de quatre- que hi ha a l’Oficina Liquidadora actual. En aquest sentit, faran el mateix tipus d’atenció que fins ara s’ha estat fent, però de manera integrada en el sistema laboral i de treball de l’ATC, com a funcionaris d’aquest ens”. Així mateix, des d’Esquerra s’afirma que “també és fals que els treballadors de l’actual oficina del Registre de la Propietat del Regne d’Espanya, situada al carrer Tarragona, es quedaran sense el seu lloc de treball, sinó que en la majoria de casos, aquests treballadors mantindran  la seva feina, ja que abans del juny del 2017, previ a què s’hagi acabat la prestació del servei a través dels Registradors de la Propietat, aquests treballadors podran ocupar el lloc de l’ATC a Igualada, al carrer de Sant Carles, si superen un concurs de mèrits en el qual professionals amb formació i experiència en la matèria com ells, tindran les màximes possibilitats d’obtenir el lloc. Cal destacar que es vol comptar amb la formació i experiència de l’actual personal de les oficines liquidadores, seguint els procediments de provisió dels llocs normativament previstos”. Per altra banda, des d’ERC Igualada sí que s’afirma que “en la proposta inicial de la fase 1 del desplegament, Igualada no acull cap de les 15 noves oficines, que poden representar uns 15 llocs de treball addicionals”, sinó que l’oficina de coordinació territorial de la Vegueria Penedès s’està plantejant a Vilafranca, per raons de centralitat geogràfica i sobretot per la pro activitat i les facilitats que ha aportat l’alcalde de Vilafranca, amb l’oferta de locals municipals.

ERC reclama que el govern afronti els debats oberts al voltant de la Festa Major

El grup municipal d’ERC a l’ajuntament d’Igualada ha valorat aquesta setmana el desenvolupament de la Festa Major d’enguany. En la valoració dels republicans igualadins es destaca “l’agraïment als centenars de persones que, amb la seva implicació, l’han fet possible, especialment des d’entitats juvenils com la Coll@nada fins a totes les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat”.  Al mateix temps, el grup municipal comparteix “la necessitat de treballar cap a un model millor de festa major, que no renunciï al potencial de la identitat i singularitat igualadina en l’àmbit de la cultura popular, però que alhora sigui el màxim d’integrador de persones i col·lectius de la ciutat”. L’equip de govern ha d’afrontar els debats i exercir un arbitratge just Des d’ERC es reclama que s’afrontin els debats oberts i les decisions pendents, afirmant que “el govern té una responsabilitat importat i no pot continuar mirant cap a una altra banda i ajornar indefinidament les decisions”. Per últim, el grup municipal republicà considera que “en àmbits com el model de cultura popular i tradicional, cal persistir en l’esforç pel consens i la integració d’entitats i persones, fent que més gent se senti seva la totalitat del model de festa i de les innovacions que es van aportant. L’equip de govern municipal, responsable últim de la festa que s’ha portat a terme, no es pot amagar ni inhibir davant del debat existent; ha de ser valent i exercir un arbitratge actiu i just. Així mateix, esperem que el compromís expressat al Ple per part de l’alcalde, de portar a la pràctica un debat aprofundit i realment participat sobre la possible recuperació del 24 d’agost com a festa local d’Igualada durant aquesta tardor, no sigui ajornat sine die una vegada més”, conclou el grup municipal d’ERC Igualada.

ERC proposa una línia d’ajuts a la inversió en R+D per a les petites i mitjanes empreses

ERC Igualada porta al Ple municipal d’aquest dimarts una proposta de creació d’una línia d’ajuts a la inversió en recerca i desenvolupament (R+D) per a les petites i mitjanes empreses igualadines. L’actuació plantejada pels republicans forma part de l’eix de treball “ajudar les pimes a crear una economia local basada en la innovació”, un dels tres eixos del projecte de ciutat d’ERC-Igualada, i detalla una de les iniciatives que, segons els republicans, “haurien de formar part d’un Pacte per la Innovació i l’Ocupació, negociat i acordat entre tots els agents polítics, econòmics i socials de la Conca d’Òdena, amb el qual coordinar els objectius i esforços en aquesta matèria”. Segons Josep Maria Palau, portaveu del grup municipal d’ERC, “en matèria de canvi de model econòmic de la ciutat estem fent el mateix que vam fer fa poc en matèria de política d’habitatge assequible, és a dir, compartim amb altres formacions i li fem arribar a l’equip de govern una proposta claus en mà, una regulació completa d’una nova línia d’ajuts a la inversió en I+D per a la les petites i mitjanes empreses igualadines (vegeu www.ercigualada.cat/portal-de-transparencia), a partir de la qual, només calgui acordar l’import econòmic que s’hi destina, aprovar-la per Ple i que ja es pugui aplicar.” Ajudar a les pimes a posar la innovació en el centre de la seva estratègia, la clau per crear ocupació de qualitat i avançar en el canvi de model econòmic d’Igualada. Per a ERC Igualada, “aprenent de l’experiència dels països nòrdics i la que ja s’ha aplicat a Catalunya, podem posar en marxa una línia d’ajuts econòmics adaptada a la realitat d’Igualada, amb la qual incentivem, de forma efectiva, la realització d’activitats de recerca industrial i desenvolupament experimental que comportin l’obtenció de productes i processos nous o millorats tecnològicament respecte als ja existents. És una proposta molt important i bona per la ciutat.