Igualada

Notícia

ERC celebra la proposta de TICAnoia per la creació d’un clúster tecnològic a Igualada però reclama un nou POUM per facilitar nous projectes a la ciutat i al Rec

Els republicans consideren que tant la proposta de TIC Anoia com l’emplaçament és una “bona decisió” que pot acabar “sumant altres i més sectors” al Rec. Alhora, reclamen un nou planejament urbanístic (POUM) que solucionaria les dificultats per trobar edificis al barri.
 
Esquerra Igualada considera “positiu” que TICAnoia vulgui crear un nou clúster tecnològic al barri del Rec, que veuen aquesta unió com “un binomi potent i singular”. També “comparteixen” la necessitat de l’aposta pel sector TIC, “sent un àmbit de creixement evident que pot repercutir molt positivament a la nostra ciutat”. La proposta de TICAnoia, pels republicans, suposa també “començar a definir el barri del Rec”, de manera real i amb projectes tangibles, malgrat que demanen al govern de la ciutat un “planejament urbanístic nou (l’actual data del 1986) per tal de facilitar i construir una idea definida de com i què ha de ser el Rec”.
 
Precisament, afirmen els republicans, que “TICAnoia es troba amb una dificultat evident, la necessitat de construir un nou edifici amb un cost molt elevat” i això “és, en part, perquè no tenim planejament urbanístic nou” i si hi hagués una idea, un projecte i un planejament definit seria pel barri del Rec i per Igualada “molt més fàcil trobar un edifici actual per acollir projectes com els de TICAnoia sense necessitat d’haver de construir res. Els espais hi són, però amb la falta de planejament posat al dia, la mobilització i per tant la posada a mercat o a disposició d’ús de les construccions existents és molt difícil” i això provoca “perpetuar l’immobilisme del barri”.
 
Resulta urgent, i ara es demostra, un nou planejament que doni resposta a una idea de ciutat i que ens doti d’eines, per a una bona gestió urbanística que permeti el desenvolupament del barri i la ciutat i la posada en ús de les edificacions existents.
 
Alhora lamenten el també “immobilisme” del govern “per fer un nou POUM”, fet que provoca que “bones idees que es plantegen a la ciutat no puguin tenir la necessària i millor implantació”. Finalment, asseguren que “amb un nou POUM dotaríem d’eines la ciutat per a poder captar més i millors empreses, definir espais per apostes tecnològiques i innovadores i crear un espai amable i agradable per atreure sectors punters”.