Illes Balears i Pitiüses

Totes les notícies

Jordi Solé

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jodri Solé reclama polítiques europees de cohesió i competitivitat per a les Balears

L’eurodiputat Jordi Solé, d’Esquerra Republicana, ha demanat a la comissària europea de política regional, senyora Corina Cretu, que el proper pressupost europeu tingui present les necessitats de les Illes Balears.   Aquest és el text de la intervenció de l’eurodiputat senyor Solé:   “Senyora Comissària, els presidents de les Illes Balears, de Còrsega i de Sardenya li han enviat una carta on li exposen la necessitat que aquestes illes mediterrànies rebin un tracte i un finançament equiparables als territoris ultraperifèrics.   Les Illes Balears estan situades, a penes, a dos cents quilòmetres de la costa del continent, però els seus ciutadans, la seva economia i les seves empreses pateixen els inconvenients geogràfics vinculats al fet insular.   Malgrat això, el repartiment dels fons europeus, la política de cohesió, no té en compte aquest cost d’insularitat i les seves conseqüències sobre el desenvolupament sostenible i sobre la cohesió social en aquestes illes. De fet, en els darrers anys, les Balears no han convergit amb la mitjana europea en termes de cohesió i competitivitat, ans al contrari, se n’han allunyat.   Per tant, és fonamental que, en el pròxim període pressupostari, la política de cohesió tingui en compte la situació especial de les illes mediterrànies i ajudi i contribueixi a mitigar els efectes de la insularitat.”  

SOS presos politics

Clam des de les Illes: SOS Presos Polítics

Uns companys de Menorca han posat en marxa aquesta petició via Change i ens han demanat que la compartim amb tots els nostres militants, amics i simpatitzants: Som un col·lectiu de ciutadans nascuts o residents a les Illes Balears, que davant l’inici del judici contra uns polítics del nostre poble, des de fa més d’un any en presó preventiva, CONSIDEREM QUE: La presó preventiva a la que estan sotmesos obeeix a un criteri de repressió  política aliè a l’esperit de la Justícia, de la Democràcia i de qualsevol consideració ètica. La presó preventiva  significa, en aquests casos mancats de base jurídica ferma,  la pèrdua de la llar, de la família, de la vida quotidiana, també de la professió, entesa com a aportació de saber i coneixements a la societat,  pèrdua de la  llengua com a vehicle de l’expressió espontània dels sentiments, la senzillesa del gest i la naturalitat de l’actuar. La politització obvia i palesa de l’aparell judicial, fidel exponent del deteriorament de l’estat espanyol i de la devaluació de la democràcia que comporta, fa impossible la consideració d’una expectativa justa. PER TAL MANIFESTEM QUE: Donem suport a  les mesures jurídiques dels advocats de les defenses que lluiten per l’alliberament dels seus clients; als partits polítics que es pronuncien en aquest sentit i a tots els actes de suport convocats per les entitats civils a fi d’aconseguir l’arxiu de la causa general dictada contra els acusats i contra la voluntat d’un poble disposat a decidir el seu futur. Que  des del punt de vista de la llei, els polítics empresonats no poden ser considerats com a delinqüents. És més, des d’una visió ètica només els podem qualificar com a gent de bé, fidels als principis de l’acció pacífica, idealistes i obedients al mandat expressat en referèndum per més de 2.000.000 de persones. I PER TANT EXIGIM AL DEFENSOR DEL POBLE ESPANYOL QUE TREBALLI EN ELS ASPECTES  SEGÜENTS: Què es procedeixi de manera immediata a l’arxivament d’aquestes causes.

El president d'Esquerra, Mateu Xurí, adreçant-se a l'assemblea

Esquerra Republicana ratifica l'oferta de Més d'anar junts a les eleccions

Esquerra Republicana ratifica l'oferta de Més d'anar junts a les eleccions L'assemblea d'Esquerra Republicana de Mallorca, reunida avui vespre a Llucmajor, ha valorat i ratificat l'oferta de Més per Mallorca d'anar junts a les properes eleccions al Parlament de les Illes Balears i al Consell de Mallorca. La intervenció del president d'Esquerra Mallorca, Mateu Xurí, s'ha centrat a posar de manifest els elements ideològics comuns, i ha remarcat: "És el moment d'unificar forces per tal de reforçar-nos davant tot el que està passant a l'Estat espanyol". La diputada Agustina Vilaret ha demanat el vot favorable a la proposta, tot recordant que Esquerra té el seu president a la  presó i la seva secretària general a l'exili forçat, i ha volgut recordar el missatge d'Oriol Junqueras: "cal ampliar la base". La proposta s'ha aprovat amb 42 vots a favor, dues abstencions i cap vot en contra.

Dinar amb Gabriel Rufián

Inca Dissabte 22 de setembre a les 14.00 h Restaurant Canyamel Av. de Jaume I Preu del menú: 15 € (buffet lliure) Inscripcions online a locals.esquerra.cat/illes  o per whatsapp al telèfon 609 170 892  indicant nom complet i número de comensals  

Els regidors d'Alternativa de Santanyí abandonen el Plenari

Avui, els regidors d'alternativa per Santanyí han fet un gest per denuciar una situació inaguantable i insostenible. El batle els fa anar al ple a les 8h i els avisa dos dies abans, cosa que no només dificulta molt la seva tasca, sinó que impedeix l'assistència a la ciutadania. Santanyí és l'únic municipi de la zona que no té un calendari de plens. Jaume Amengual, regidor d'Esquerra Republicana i cap de la coalició Alternativa per Santanyí ha declarat:" Denunciam també els continus atacs personals que ens ha fet arribar el batle a cadascun de nosaltres i que fan que l'ambient sigui molt crispat. Si a la sala de plens la relació és tensa, fora és del tot inexistent. L'opinió del 48% dels vots del municipi no és de l'interès del batle."

Miquel A. Sureda

Esquerra Republicana manifesta el rebuig a l'actuació de l'advocacia de l'Estat contra la convocatòria municipal de subvencions de l'ajuntament de Pollença

Esquerra Republicana manifesta el rebuig a l'actuació de l'advocacia de l'Estat contra la convocatòria municipal de subvencions de l'ajuntament de Pollença en favor dels negocis que utilitzen el català a nivell empresarial. L'Estat interposa un recurs al que s'ha aprovat per unanimitat a l'ajuntament de Pollença; unes subvencions que fa quasi 20 anys que s'atorguen. Entenem que aquest fet és un tentacle més de l'article 155 i de la deriva autoritària de l'Estat espanyol, un estat que obliga al coneixement de la llengua castellana i criminalitza les altres de manera supremacista. Diu Miquel Àngel Sureda, regidor de Pollença i militant d'Esquerra Republicana: "El govern espanyol, en lloc d'intentar aplicar el 155 a l'ajuntament de Pollença pel tema de les subvencions al català, i que es varen aprovar per unanimitat al ple ordinari de febrer, el que hauria de fer és respectar l'autonomia local i la llengua pròpia dels pollencins"

Agustina Vilaret

Agustina Vilaret pren possessió com a nova diputada del Parlament "per servir la noble tasca de la política, que és la felicitat de la ciutadania"

La nostra companya Agustina Vilaret González ha pres possessió a la sessió plenària celebrada aquest matí com a diputada adscrita al Grup Parlamentari MÉS per Mallorca, atesa la renúncia a la condició de diputat presentada per David Abril Hervás. Formarà part de les comissions legislatives de Cultura, Educació i Esports i d'Assumptes Socials i Drets Humans. Agustina Vilaret és professora d'institut i regidora d'Educació, Cultura, Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Bunyola per l'agrupació d'electors Esquerra Oberta de Bunyola (EOB). A les darreres eleccions autonòmiques formà part de la candidatura Més per Mallorca-PSM-Entesa-IniciativaVerds al lloc vuitè com a independent. Agustina Vilaret ha promés el càrrec per imperatiu legal, "en representació del poble, que és el sobirà, i reconeixent el dret dels ciutadans de les Illes Balears a decidir lliurement el seu futur, sempre amb el zel més rigorós als drets humans". A continuació, ha afegit: "I ho faré amb esforç i dedicació, seny, respecte i afany d'aprenentatge, escoltant la gent i amb il·lusió, per servir la noble tasca de la política, que és la felicitat de la ciutadania".

Dinar del 30 de desembre

Un any més, Esquerra Republicana - Mallorca celebram el tradicional dinar del 30 de desembre. Enguany ens veurem a Binicomprat, a Algaida, a les 13.30 h. El preu del menú és de 15 € i hi haurà una opció per als qui sou vegetarians. Feis la vostra reserva mitjançant el formulari d'inscripció.