Illes Balears i Pitiüses

Totes les notícies

El president d'Esquerra, Mateu Xurí, adreçant-se a l'assemblea

Esquerra Republicana ratifica l'oferta de Més d'anar junts a les eleccions

Esquerra Republicana ratifica l'oferta de Més d'anar junts a les eleccions L'assemblea d'Esquerra Republicana de Mallorca, reunida avui vespre a Llucmajor, ha valorat i ratificat l'oferta de Més per Mallorca d'anar junts a les properes eleccions al Parlament de les Illes Balears i al Consell de Mallorca. La intervenció del president d'Esquerra Mallorca, Mateu Xurí, s'ha centrat a posar de manifest els elements ideològics comuns, i ha remarcat: "És el moment d'unificar forces per tal de reforçar-nos davant tot el que està passant a l'Estat espanyol". La diputada Agustina Vilaret ha demanat el vot favorable a la proposta, tot recordant que Esquerra té el seu president a la  presó i la seva secretària general a l'exili forçat, i ha volgut recordar el missatge d'Oriol Junqueras: "cal ampliar la base". La proposta s'ha aprovat amb 42 vots a favor, dues abstencions i cap vot en contra.

Dinar amb Gabriel Rufián

Inca Dissabte 22 de setembre a les 14.00 h Restaurant Canyamel Av. de Jaume I Preu del menú: 15 € (buffet lliure) Inscripcions online a locals.esquerra.cat/illes  o per whatsapp al telèfon 609 170 892  indicant nom complet i número de comensals  

Els regidors d'Alternativa de Santanyí abandonen el Plenari

Avui, els regidors d'alternativa per Santanyí han fet un gest per denuciar una situació inaguantable i insostenible. El batle els fa anar al ple a les 8h i els avisa dos dies abans, cosa que no només dificulta molt la seva tasca, sinó que impedeix l'assistència a la ciutadania. Santanyí és l'únic municipi de la zona que no té un calendari de plens. Jaume Amengual, regidor d'Esquerra Republicana i cap de la coalició Alternativa per Santanyí ha declarat:" Denunciam també els continus atacs personals que ens ha fet arribar el batle a cadascun de nosaltres i que fan que l'ambient sigui molt crispat. Si a la sala de plens la relació és tensa, fora és del tot inexistent. L'opinió del 48% dels vots del municipi no és de l'interès del batle."

Miquel A. Sureda

Esquerra Republicana manifesta el rebuig a l'actuació de l'advocacia de l'Estat contra la convocatòria municipal de subvencions de l'ajuntament de Pollença

Esquerra Republicana manifesta el rebuig a l'actuació de l'advocacia de l'Estat contra la convocatòria municipal de subvencions de l'ajuntament de Pollença en favor dels negocis que utilitzen el català a nivell empresarial. L'Estat interposa un recurs al que s'ha aprovat per unanimitat a l'ajuntament de Pollença; unes subvencions que fa quasi 20 anys que s'atorguen. Entenem que aquest fet és un tentacle més de l'article 155 i de la deriva autoritària de l'Estat espanyol, un estat que obliga al coneixement de la llengua castellana i criminalitza les altres de manera supremacista. Diu Miquel Àngel Sureda, regidor de Pollença i militant d'Esquerra Republicana: "El govern espanyol, en lloc d'intentar aplicar el 155 a l'ajuntament de Pollença pel tema de les subvencions al català, i que es varen aprovar per unanimitat al ple ordinari de febrer, el que hauria de fer és respectar l'autonomia local i la llengua pròpia dels pollencins"

Agustina Vilaret

Agustina Vilaret pren possessió com a nova diputada del Parlament "per servir la noble tasca de la política, que és la felicitat de la ciutadania"

La nostra companya Agustina Vilaret González ha pres possessió a la sessió plenària celebrada aquest matí com a diputada adscrita al Grup Parlamentari MÉS per Mallorca, atesa la renúncia a la condició de diputat presentada per David Abril Hervás. Formarà part de les comissions legislatives de Cultura, Educació i Esports i d'Assumptes Socials i Drets Humans. Agustina Vilaret és professora d'institut i regidora d'Educació, Cultura, Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Bunyola per l'agrupació d'electors Esquerra Oberta de Bunyola (EOB). A les darreres eleccions autonòmiques formà part de la candidatura Més per Mallorca-PSM-Entesa-IniciativaVerds al lloc vuitè com a independent. Agustina Vilaret ha promés el càrrec per imperatiu legal, "en representació del poble, que és el sobirà, i reconeixent el dret dels ciutadans de les Illes Balears a decidir lliurement el seu futur, sempre amb el zel més rigorós als drets humans". A continuació, ha afegit: "I ho faré amb esforç i dedicació, seny, respecte i afany d'aprenentatge, escoltant la gent i amb il·lusió, per servir la noble tasca de la política, que és la felicitat de la ciutadania".

Dinar del 30 de desembre

Un any més, Esquerra Republicana - Mallorca celebram el tradicional dinar del 30 de desembre. Enguany ens veurem a Binicomprat, a Algaida, a les 13.30 h. El preu del menú és de 15 € i hi haurà una opció per als qui sou vegetarians. Feis la vostra reserva mitjançant el formulari d'inscripció.

Exigim la llibertat de tots els presos polítics i dels membres del govern legítim de Catalunya

És inconcebible que l’Audiència Nacional pugui decretar presó als membres del govern legítim de Catalunya elegit democràticament dia 27 de setembre de 2015. És intolerable que puguin acusar de rebel•lió el Govern de la Generalitat, ja que aquest delicte necessita la violència i, de moment els únics actes violents han estat perpetrats per les forces de seguretat dia 1 d’octubre i pels grups feixistes d’extrema dreta que actuen amb total impunitat. Espanya demostra que vol tenir la democràcia tancada dins la presó i que és incapaç d’oferir cap solució política. Des d’Esquerra Republicana demanam i exigim la llibertat inmediata dels presos polítics. El Partit Popular, amb multitud de casos de corrupció, amb trames com la de Gurtel, amb una Caixa B i sobressous a balquena, inclòs el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no té dret a ser garant de res. De fet, és aquest partit el que hauria de tenir molts dels seus membres empresonats per lladres i corruptes. Demanam i encoratjam tota la societat i la resta de forces polítiques que plantin cara davant aquests fets gravíssims que atempten contra els drets civils i fonamentals. Per això demanam també a MÉS per Mallorca i a Podem que es replantegin el pacte de governabilitat a les Illes Balears, ja que l’aplicació de l’article 155 i tot el que se’n deriva ha estat possible gràcies al suport del seu soci de govern, el PSOE.

NOTA DE PREMSA: Xurí: ⁠⁠⁠No és només en Mariano Rajoy. És tot l’aparell de l’Estat Espanyol

Esquerra Republicana no demanarà només la dimissió de Rajoy, ja que consideram que la solució no passa només per canviar el president del govern espanyol, perquè el problema és estructural: la violència i l’ofensiva contra Catalunya ha estat orquestrada per tot l’engranatge de l’estat i reflecteix tota una manera d'entendre la relació d'aquest Estat amb aquells que considera que són els seus súbdits. Entenem que, si hem de demanar dimissions, hauríem de començar per Felip de Borbó, que és el cap de l’estat, i continuar amb els ministres, fiscals, comandaments policials, delegats de govern, etc. I demanar responsabilitats també al PSOE i a Ciudadanos, que han estat cómplices de la repressió exercida a Catalunya aquests dies, especialment el dia del referéndum. La darrera gota d'aquesta escalada de violència injustificada i desmesurada ha estat el discurs pronunciat pel rei d'Espanya, que tota la premsa internacional i, també, les institucions democràtiques, han interpretat com quelcom semblant a una "declaració de guerra encoberta", en el sentit que no hi ha hagut cap apel·lació al diàleg, a l'entesa o al respecte pels drets fonamentals de les persones, i sí, en canvi, moltes paraules pujades de to per referir-se als veritables representants de la ciutadania del principat escollida democràticament, com són el president de la Generalitat, els seus consellers i els diputats del Parlament. Per la seva banda, Pedro Sánchez ha escrit, al seu compte de Twitter: “Es intolerable el acoso que están padeciendo quienes velan por nuestra seguridad. Toda nuestra solidaridad con la Policía y la Guardia Civil”. Mateu Xurí replica irònicament: “Brillant el socialisme que posa la llei abans que la democràcia i que defensa els que peguen abans que els que reben”. Amb tot això, demanam al Govern de les Illes Balears que faci una declaració institucional que condemni la repressió i la violència de les forces de l’estat, i que si el PSIB no ho vol fer, MÉS per Mallorca i Podemos es replantegin el pacte dels acords pel canvi.