Illes Balears i Pitiüses

Totes les notícies

El senador Bernat Picornell es reuneix a Palma amb l'Associació de Majors Aturats de Balears (AMPEB)

El senador Bernat Picornell, s'ha reunit avui matí amb els representants d'AMPEB, l'Associació de Majors Aturats de Balears, Dolors Sastre i Francisco José Castillo. AMPEB ha exposat el que consideren una situació de greuge pel fet que totes les ajudes destinades a col·lectius com els aturats de llarga durada o similars estan supeditades a poder acreditar que el perceptor ha de suportar càrregues familiars. En aquest context, una persona major de 45 anys, sense fills, o amb fills majors d'edat, és discriminat negativament a l'hora de rebre cap tipus d'ajuda. El senador Picornell s'ha compromès a traslladar la reivindicació d'AMPEB a les institucions estatals i a investigar possibles propostes de revisió de la normativa legal que regula la concessió d'ajudes a les persones que es troben en aquesta situació a nivell estatal.

Esquerra Republicana fa costat l'OCB i l'ASM a l'acte de suport a la República Catalana 2016

L'Obra Cultural Balear, el Grup Blanquerna i l'ASM convoquen un acte de suport a la República Catalana, el proper divendres a les 20:00 a la Plaça Major de Palma, sota el lema "Pel dret a decidir democràticament". A l'acte hi intervindran Marisa Cerdó, vicepresidenta de l'OCB, Tomeu Martí, president del Grup Blanquerna, Cristòfol Soler, president de l'ASM i Sili Arguimbau, presidenta de Jubilats per Mallorca. 

Esquerra Republicana proposa 10 mesures per anar cap a la sostenibilitat i evitar la desnaturalització de les Illes

Davant la situació cada cop més insostenible de la situació que pateixen les Illes com a consequència de  l'activitat econòmica relacionada amb el turisme massiu, que s'ha desenvolupat sense cap tipus de planificació i que, enguany, ha arribat a un límit que afecta seriosament la qualitat de vida dels habitants de les Illes, a més de posar en perill els nostres recursos mediambientals, Esquerra Republicana proposa a la Conselleria de Turisme i al Govern de les Illes Balears l'adopció immediata de 10 mesures: Reducció del número de places hoteleres: s'han de tancar dues places existents per crear-ne una de nova. Exigir a la planta hotelera actual la modernització i la sostenibilitat pel que fa a: subministrament energètic, consum d'aigua, generació de residus, impactes visuals, etc. Exigir també al govern balear revisar els preus d'aquests subministraments posant la mirada en la possibilitat d'augmentar les tarifes quan vagin destinades al sector turístic. Establir una moratòria de noves residències vacacionals en sòl rústic i prohibir la construcció de noves piscines. Fomentar l'abastiment de matèries primeres locals al sector hoteler i de la restauració i la transmissió dels valors culinaris, culturals i històrics de la nostra terra. Definir el concepte de Zona Mediambientalment Sensible per a aquelles àrees de determinats municipis on s’haurà de limitar el lloguer de pisos o apartaments sencers i l'obertura de nous hotels per lluitar contra la carestia de l'habitatge i la desnaturalització del barri. Establir un màxim de cotxes de lloguer en circulació a les Illes i determinar quotes de cotxes de lloguer que hauran d'adquirir les empreses comercialitzadores. Prohibir el lloguer de cotxes diesel i fomentar el lloguer de cotxes elèctrics. Limitar el número de creuers i viatgers que poden arribar als ports de les Illes Balears diàriament. Establir quotes i que siguin adquirides per les companyies navilieres. Garantir que el turisme de creuers també estigui afectat per l’Impost de Turisme Sostenible.

Esquerra Republicana, amb la plataforma "Sa Feixina SI Que Tomba"

Avui dilluns 18 de juliol, El portaveu d'Esquerra Republicana de Mallorca, Lluís Segura, i el president d'Esquerra Republicana de Palma, Miquel Àngel Mayol, han estat presents a l'acte de presentació de la plataforma "Sa Feixina SI Que Tomba".   Avui dilluns a les 12 h s’ha presentat davant els mitjans de comunicació la plataforma “Sa Feixina SI Que Tomba – Assemblea Ciutadana”, una plataforma que neix davant la lentitut del procés i que pretén fer pressió damunt l’Administració per tal d’accelerar l’enderrocament d’un monument que exalta idees anti-democràtiques i la memòria d’un vaixell autor de crims contra la població civil durant el cop d’estat franquista. Amb la presència de prop d’un centenar de persones, entre particulars i representants de les més de 40 entitats que li donen suport, han comparegut davant els mitjans els portaveus d’aquesta plataforma cívica. Han intervingut Josep Brunet, Dolors Marín, Paco Ferrer i Tonina Mercadal. Després de començar l’acte de presentació amb les estrofes de la coneguda cançó de Lluís Llach, en al·lusió al monument – “segur que tomba i ens podrem alliberar” -  Josep Brunet ha recordat que avui, 18 de juliol, fa 80 anys del cop d’estat contra la Segona República, un acte que violà tots els drets humans i que representà una escalada de violència, morts, exiliats, represaliats i presoners. La doctora en Història Dolors Marín ha citat la condemna de la dictadura del General Franco feta per l’ONU el 1946 així com la resolució del Consell d’Europa del 2006, votat a favor per tots els grups polítics europeus a excepció del PP, que en aquell moment estava representat per l’eurodiputat Mayor Oreja. Dolors Marín ha recordat també que el creuer Balears va bombardejar sistemàticament totes les poblacions civils de la costa, des de Màlaga a Catalunya, i que era conegut com el “creuer de la mort”. Ha acusat a tots els qui prefereixen defensar pedres abans que buscar els cossos de totes les persones que encara resten anònimes a moltes cunetes i, al·ludint a l’argument d’ARCA que el monument és una mostra d’art decó, ha dit que Sa Feixina és una mostra de l’art decó-llons i un insult a tots els familiars de les víctimes que encara resten per localitzar.

El Español.com

Demanem a Pedro J. que ens inclogui a la seva "llista negra de defensors del català"

El Español.com, el diari digital que dirigeix Pedro J. Ramírez, ha publicat una llista negra de persones que es declaren defensores del català. Davant l'actitud d'aquest personatge, Esquerra Republicana de Mallorca posa en marxa una iniciativa per tal que tots els nostres militants, amics i simpatitzants demanin a Pedro J. que el nostre nom sigui inclòs a aquesta llista. Feu servir l'etiqueta #llistanegra o el text "Demano a @elespanolcom que inclogui el meu nom a la seva #llistanegra de defensors del català. http://www.elespanol.com/reportajes/20160709/138736716_0.html … Comparteix!!!"   

Lluc Bauzá, Joan Llodrà, Catalina Munar, Jaume Amengual, Margalida Seguí i altres regidors

Els regidors d'Esquerra Republicana amb la plataforma Avançam

Dissabte 14 de maig, a Montuiri, s'ha celebrat l'assemblea reconstituent de la plataforma Avançam pel dret a decidir, que agrupa a més de 60 regidors i regidores de diferents partits i organitzacions polítiques. Entre els integrants de la plataforma, els regidores i regidores d'Esquerra Republicana hi han participat activament i s'han compromés a fer crèixer la plataforma, incorporant més càrrecs electes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera en les properes setmanes, sempre a a títol individual.

Els membres de l'executiva d'Illes

ER-Illes es presentarà a les Eleccions Generals donant suport a la candidatura "Sobirania per les Illes"

L'Executiva d'esquerra Republicana de les Illes s'ha reunit aquest diumenge per tal de ratificar els acords presos per les assemblees celebrades a Mallorca, Menorca i Eivissa. En aquestes assemblees s'ha aprovat acceptar el repte llançat per diferents associacions i entitats de la societat civil de participar en una coalició nomenada "Sobirania per les Illes". La candidatura és impulsada per la societat civil i neix amb la intenció de sumar sobirania, catalanisme i republicanisme, obrint el ventall també a altres cercles que representen la societat civil illenca, per defensar conjuntament l’alliberament nacional de les illes. A l’executiva, celebrada quan encara es desconeixia quin seria el final de les negociacions entre altres partits d'esquerres, s’ha acordat deixar les portes obertes a altres partits, entitats sobiranistes i persones que s’hi vulguin sumar a títol particular. Aquesta executiva ha comptat amb la participació i, per tant, aval, dels membres de la permanent, els representants d’Esquerra de cada illa i també la representant de les JERC Illes.

Miquel A. Mayol en una intervenció davant l'Assemblea

Esquerra Republicana recull el repte llançat per la societat civil de participar en una candidatura sobiranista per les illes.

Tot i agrair la invitació feta per Mes per Mallorca de participar en una coalició amb Mes, Podem i Esquerra Unida, Esquerra Republicana ha considerat que, en aquests moments, és imprescindible oferir a l’electorat de les Illes una proposta veritablement sobiranista i no supeditada a cap partit d’àmbit estatal. Per aquesta raó, encara que tenim previst col·laborar estretament amb ells en la defensa de les polítiques socials que ens uneixen, s’ha considerat que una confluència amb Podemos i Izquierda Unida no encaixa en l’estratègia nacional d’Esquerra Republicana i, per tant, aquesta proposta no ha rebut el suport de l’assemblea. En els propers dies, es preveu que la decisió d’Esquerra Republicana Mallorca serà ratificada per l’executiva d’Illes i pel Consell Nacional i es començarà a treballar amb les entitats de la societat civil per tal de presentar el programa i els integrants d’aquesta candidatura. Per altra banda, Miquel A. Mayol ha estat elegit nou president d’Esquerra Palma en l’assemblea de la secció local celebrada avui al matí.

Bernat Picornell

Esquerra Republicana d'Alcúdia demana la gestió del port d'Alcúdia des de les nostres Institucions.

Esquerra Republicana d'Alcúdia,  a través del grup parlamentari d' Esquerra Republicana  de Catalunya a la Cambra alta,  presentarà aquest dijous una moció per tal de que la gestió del port d' Alcúdia es duguí desde les institucions de les Illes Balears i no desde Madrid. Esquerra Republicana d'Alcúdia presenta aquesta moció després de l'anunci de la futura ampliació (11.000 metres) del port esportiu, així com per les constants queixes veïnals per causa de la mala gestió del port comercial. Aquest proper dissabte dia 30 d'abril, el senador d'Esquerra Republicana Bernat Picornell, visititarà el  Port d' Alcúdia i es reunirà amb les  diferents plataformes i veïnats  per tal d'ajudar a aturar la barbàrie de l'ampliació i construir un furtur millor per Alcúdia i per les Illes Balears.