Illes Balears i Pitiüses

Totes les notícies

Esquerra-Bunyola impedeix que es rebaixin els sous del personal laboral i contractat de l’Ajuntament de Bunyola

L’únic vot d’Esquerra-Bunyola al ple d’ahir de Bunyola va impedir que prosperàs una proposta per rebaixar els sous dels treballadors contractats i laborals de l’Ajuntament, tal com pretenia l’equip de govern. El regidor republicà, Andreu Bujosa, va defensar que “els treballadors no haurien de pagar la crisi econòmica que no han generat ells”, i va instar a cercar “altres fórmules” per compensar la manca d’ingressos. Finalment, els altres grups (PP, PSOE i Independents) es varen abstenir, i gràcies a l’únic vot en contra, d’Esquerra, la proposta no va tirar endavant. Esquerra ja va dir al Consell de Mallorca que és l’estat qui s’ha d’aprimar ja que és qui acumula el dèficit. Els ajuntaments només acumulen un 1% del total del dèficit. Esquerra presentà en el seu moment una bateria de mesures per reduir dèficit que no afecten a qui el pateix, sinó a qui l’ha generat. Així mateix, el ple va aprovar dues propostes més del grup municipal republicà, consensuades entre totes les forces presents: una condenma de la corrupció política, i la moció de la plataforma de càrrecs electes Avançam sobre el dret a decidir de les Illes Balears. Amb el resultat del ple d’ahir, Bujosa es mostra més que satisfet de la feina d’Esquerra a Bunyola: “que amb un sol vot puguem condicionar i decidir sobre temes tan importants com és el sou dels treballadors de l’Ajuntament demostra fins a quin punt és important el paper d’Esquerra al consistori”. El regidor també recorda que la nova Sala Polivalent que s’ha de construir al Mercat, tal com va destacar ahir el batle, es farà amb els doblers que va aconseguir Esquerra a través dels pressuposts generals de l’estat: “Esquerra-Bunyola és, ara mateix, el motor de canvi de Bunyola”. I Bujosa insisteix: “Volem tenir més força perquè el canvi sigui encara major”.

Esquerra manté el seu vot contrari a la retallada als treballadors en el Consell

El Partit Popular ha anunciat la seva voluntat de canviar el seu vot negatiu al darrer plenari de Consell de Mallorca, sobre l’aplicació de les mesures de Zapatero de retallar els sous dels treballadors públics. Arran d’aquest fet, el president d’Esquerra i conseller electe al Consell de Mallorca, Joan Lladó, ha volgut manifestar que ell mantendrà el mateix vot que va emetre en el passat plenari. Segons el president d’Esquerra, “el Partit Popular ha mostrat el llautó en canviar el seu vot. Ara podem dir clarament que no fou Esquerra que se sumà al PP al darrer plenari, sinó a l’inrevés: fou Font qui se sumà al nostre vot”. Lladó ha volgut contestar les paraules de Font en que l'acusava d’irresponsable: “El que és irresponsable és canviar d’opinió just per no coincidir amb Esquerra i jugar així amb el sou dels treballadors. A més és inconseqüent no votar el mateix que defensaren al Parlament i al Consell el mes passat”; i ha advertit que “nosaltres no perdrem la coherència ni la dignitat”. Lladó ha dit que “per a Font, les ART un dia són bones i l’altre dolentes, les mesures de Zapatero un dia són bones i l’altre no. És un veleta de campanari”. Lladó ha posat de relleu la incongruència de voler aplicar reduccions al Consell de Mallorca, “una institució que no té dèficit.” El conseller republicà ha recordat que “el dèficit el té l’Estat”. Ha insistit que “s’hauria de prioritzar la reducció de ministeris innecessaris i que conculquen competències transferides, com són ara els de Igualtat, el de Cultura o el d'Habitatge, a més de la tercera vicepresidència; o retallant els pressupostos de Defensa, a més d’un pla de lluita contra el frau, que representa un 23% del PIB espanyol”. Entre les mesures proposades, Lladó fa esment que “Extremadura té el doble de funcionaris per capita que Mallorca” i entén que el que caldria fer és “un pla de no reposició de funcionaris en aquells llocs que superen la mitjana estatal”.

Esquerra troba que el director d’IB3 no pot acceptar la dimissió d’Àlvarez per fer proximitat i no prioritzar la selecció fins a la final

Aquest cap de setmana es va fer pública una circular interna d’IB3-Ràdio que insta a prioritzar les informacions esportives de caire autonòmic per davant de la selecció espanyola, a no ser que arribàs a la final. Aquest fet ha ocasionat pressions al director d’IB3 Ràdio, Víctor Àlvarez, des del nacionalisme mediàtic espanyol i fins i tot des de la mateixa direcció de l’Ens Públic de RTVIB, que han provocat que el periodista hagi presentat la seva dimissió. Des d’Esquerra, el seu president insular, Joan Lladó, ha volgut manifestar que “els criteris periodístics d’Àlvarez s’emmarquen dins el que tipifica el contracte programa que regeix l’actuació de l’ens públic”. Textualment, el punt primer del que es refereix als aspectes de la programació, diu que “el model de programació apostarà per la informació de proximitat, donant la màxima prioritat als continguts d’interès balear, tant pel que fa a l’aspecte informatiu como d’entreteniment i cultural. Aquest serà l’eix vertebrador de la programació de la Ràdio i Televisió de les Illes Balears”. Lladó també ha volgut recordar que “els treballadors de la casa representats pel Comitè d’Empresa han comunicat aquest cap de setmana públicament que no s’ha exercit cap tipus de censura a la casa en les seves informacions.” Segons Lladó, “el director en funcions d’IB3, Pere Terrassa, no pot acceptar la dimissió d'Àlvarez”; a més, el president d’Esquerra diu que Terrasa “encara no ha estat escollit pel parlament i no és qui per exercir o tolerar pressions als directius de la casa que atemptin contra la filosofia fundacional de la mateixa.” En aquest sentit Lladó adverteix que “sí s’acaba acceptant la dimissió d’Àlvarez pensam que el Bloc no ha de donar suport a Terrassa al Parlament i ha de traslladar el seu malestar en el sí d’un pacte de progrés amb el PSOE cada vegada més mancat de perfil sobiranista”.