Illes Balears i Pitiüses

Notícia

Les JERC presenten els seus candidats de Mallorca a les eleccions municipals i autonòmiques del proper mes de maig

Foto de familia dels candidats al Parlament i Consell amb el jovent independentista.
Foto de familia dels candidats al Parlament i Consell amb el jovent independentista.
Donada l’alarmant situació d’atur juvenil en què un de cada dos joves està aturat, les JERC centren la campanya electoral reclamant una solució efectiva i immediata a aquesta xacra social.

A més d’exigir la creació d’un pla contra l’atur juvenil, les Joventuts d’Esquerra també demanen que, d’una vegada per totes, es destini el 6% del PIB a Educació. És el percentatge dels grans referents europeus en educació. Les Balears han de deixar de ser líders en fracàs escolar, en menys universitaris per habitant, i en tantes altres llistes negres pel que fa Educació.

Les JERC reclamen la creació d’una borsa d’habitatges buits per tal de fomentar l’emancipació juvenil, ja que, només a Mallorca, hi ha més de 80000 habitatges buits. Aprofitant això no és necessari consumir territori per a fer-ne de noves i edificar, per exemple, la darrera zona fèrtil de Palma, com és el cas de Son Bordoi.

Pel Jovent Independentista és l’hora de demanar la transferència de competències en matèria de beques universitàries estatals a la comunitat autònoma ja que els Països Catalans som els més castigats, una vegada més, en aquest aspecte.

Foren una vintena els joves que, juntament amb Joan Lladó i Cathy Sweeney (candidats al Parlament i al Consell de Mallorca) donaren suport a aquestes propostes. Mai com ara els joves havien tengut tanta de representativitat en uns comicis. “Els joves d’Esquerra formam part del teixit associatiu i social del jovent mallorquí i en volem ser dignes representant”, declarava Esperança Mateu, portaveu de les JERC-Illes i candidata al Parlament.

Mostra clara de la confiança que ha fet Esquerra amb els joves és el fet que Biel Far i Jaume Amengual encapçalin les llistes d’Alaró i Santanyí respectivament i siguin els portaveus de la Gent de Paraula als seus municipis. Joan Gaià serà el número dos al Consell de Mallorca. La mateixa posició ocupa Francesc Jaume a l’Ajuntament de Palma, mentre que Esperança Mateu va de número 6 al Parlament.

A més d’aquests, són més de mig centenar els joves que donen suport a les llistes d’Esquerra, que actualment viu un moment dolç i ple d’esperança pel que fa a la implantació i a les previsions de resultats electorals.