La Canonja

Totes les notícies

GRÀCIES CANONGINS I CANONGINES

MOLTES GRÀCIES A tots els canongins i canongines que ahir vau expresar la vostra veu a través de les urnes. ERC malgrat tots els esdeveniments i els empresonaments ens mantenim ferms en la construcción del nostre país i ens sentim escalfats pel vostre suport.  

VAM PLANTAR EL XIPRER

Donat els esdeveniments dels últims dies, no us havíem explicat la plantada del xiprer el passat dissabte dia 30 de setembre. Vam plantar el xiprer com a simbol de l'onze de setembre de 2017, fets mels tràmits amb l'ajuntament ens va dir que a la plaçeta dels antics rentadors no podia ser perqué la volien remodelar, per tant ens queda aqueta, la plaça d'Europa, que en aquestes dates és ben significativa, serem un nou país d'Europa, i ja des d'avui hi plantem aquest xiprer, arbre amb moltes simbologies, ja pels antics grecs era un simbol de la bellesa femenina i fa uns segles se'l cosidera l'arbre del simbol de l'hospitalitat.   També nosaltres volem que aquest sigui pels canongins i canongines simbol d'hospitalitat del nostre poble envers la resta de pobles i cultures. Aquí us deixem un recull fotogràfic del moment.

HEM VOTAT

GRÀCIES A TOTS!! Gràcies  a tots els que vau estar en tot moment al costat del institut, als que vau demostrar que sou els veritables demòcrates d’aquest país, sens vosaltres no hauria estat possible. Gràcies canongins i canongines que des de les 5 de la matinada i fins a les 9 del vespre ens vau acompanyar en un acte tant important pel país i malgrat els esdeveniments que estaven passant arreu, des d’aquí el nostre suport a totes les víctimes de l’atac del govern espanyol. A la Canonja 1.118 canongins es van apropar a fer ús de la seva llibertat d’expressió.  

ASSEMBLEA OBERTA

DEFENSEM EL REFERÈNDUM Avui divendres a les 8 del vespre a l'assemblea oberta a tothom, en la que intentarem acordar detalls a tenir en compteel propir diumenge 1-O, ho farem a l'Ateneu Popular La Mina.

ANEM A PLANTAR EL XIPRER

Plantarem el xiprer que volem que sigui simbol de l’onze de setembre del 2017, tal i com vam dir a l’ofrena floral el passat dia 11. Doncs bé, fets els tràmits amb l’ajuntament ens va dir que a la plaçeta dels antics rentadors no podia ser perqué la volien remodelar, per tant ens queda aquesta, la plaça d’Europa, que ens aquestes dates és ben significativa, serem un nou país d’Europa, i ja des d’avui hi plantem aquest xiprer, arbre amb moltes simboligies, ja pels antics grecs era simbol de la bellesa femenina i fa uns segles se’l considera l’arbre del simbol de l’hospitalitat.  També nosaltres volem que aquest sigui pels canongins i canongines simbol d’hospitalitat del nostre poble envers la resta de pobles i de cultures.    

CUP, PDeCAT i Esquerra a la Canonja fem un comunicat conjunt.

Els partits independentistes de la Canonja denuncien les traves de l’Ajuntament per a fer acció política pel referèndum Les agrupacions locals del PDECAT, la CUP i ERC de la Canonja denuncien que l’Ajuntament del seu municipi, governat per majoria absoluta del PSC i encapçalat per l’alcalde Roc Muñoz, no està facilitant la llibertat d’acció política els dies previs al referèndum d’autodeterminació. Si bé ja es podia pensar que aquest Ajuntament no cediria espais municipals per la celebració del referèndum, l’Ajuntament ha continuat la seva ofensiva per limitar el lliure exercici de l’acció política. Per una banda, es denuncia que l’Ajuntament no ha instal·lat les cartelleres destinades a propaganda electoral com en altres ocasions, això ha comportat que aquells partits i entitats que volien fer campanya pel referèndum hagin hagut d’utilitzar altres elements de la via pública com a acció de protesta davant d’un dret legítim. Així mateix, es denuncia que aquests cartells han estat arrencats per ordre política en poques hores, privant de nou de la llibertat d’expressió política als carrers de la Canonja. Les traves no quedaren només en això, ja que les tres formacions polítiques van sol·licitar un espai municipal per a realitzar un acte polític, el qual no va ser cedit al·legant que havia de ser la Sindicatura Electoral qui ho decideixi. Però això es contradiu amb el fet que l’Ajuntament socialista no ha comunicat a la Sindicatura quins espais vol cedir. És a dir, un peix que es mossega la cua per desídia de l’Ajuntament de la Canonja. I per si això no fos poc, també aquests tres partits varen sol·licitar autorització d’ocupació de la via pública per tal d’instal·lar una paradeta informativa sobre el referèndum. Aquesta sol·licitud va rebre la resposta que per a poder-se facilitar s’havia de pagar la corresponent taxa municipal, un fet que mai havia passat en tota la resta d’actes polítics que els partits havien organitzat.

NO CALLARAN LA NOSTRA VEU

Si us plau, feu la màxima difussió d'aquestes fotografies, han d'arribar molt lluny, ja que no les han conservat al carrer, les hem de conservar a les xarxes.