La Canonja

Totes les notícies

COMENÇANT LA CAMPANYA

Ahir vam començar la campanya, tenim molt clar que ens  hem de visualitzar a Madrid, que hem de treure millors resultats que el 20-D, doncs ens agradi o no, de moment encara hi estem, per poc temps, però encara hi estem. Vam preparar la campanya i vam enganxar els cartells.

TENIU DRET A VOT

PENSEU QUE PODEU VOTAR PER CORREU, NO US PERDEU EL VOSTRE DRET A VOT VOT PER CORREU • Fins el 16 de juny l’elector pot sol·licitar personalment, a través de les oficines de correus, un certificat d’inscripció al cens electoral. Cal acreditar-se amb el Document d’Identitat. Qui comença el tràmit del vot per correu, l’ha d’acabar així; el dimecres dia 22 de juny és l’últim dia per fer l’enviament postal del vot. Només en cas de malaltia o incapacitat, acreditades mitjançant certificat mèdic, una persona diferent a l’interessada pot sol·licitar el certificat d’una persona amb malaltia, i per això ha de ser autoritzada per mitjà d’un document notarial (gratuït) estès individualment Demà dia 31 de maig les candidatures estaran proclamades i les paperetes de cada candidatura s’hauran de validar. Serà llavors que l’Oficina del Cens Electoral podrà enviar per correu certificat (a l’adreça que el sol·licitant hagi fet constar a l’imprès de sol·licitud), un sobre amb la següent documentació: 1. Una papereta de color blanc (pel Congrés de Diputats) de cadascuna de les candidatures proclamades i un sobre de votació de color blanc, en el que s’introduirà la papereta corresponent; i una sola papereta de color sèpia (pel Senat) amb els noms de tots els candidats de les llistes proclamades -amb un requadre al costat de cada nom, en blanc, i podeu marcar fins a 3 noms-, i un sobre de votació de color sèpia, en el que s’introduirà la papereta corresponent. 2. El certificat d’inscripció en el cens. 3. Un sobre en el que figurarà l’adreça de la mesa on correspondria votar. 4. Un full explicatiu. La documentació serà rebuda personalment per l’elector prèvia acreditació de la seva identitat. Si no estigués al domicili, haurà d’anar personalment a recollir-la a l’Oficina de Correus corresponent. Un cop l’elector rebrà tot, introdueix la papereta al sobre de votació i es tanca. S’inclouen els sobres de votació i el certificat, tot dins del sobre dirigit a la Mesa electoral i es remetrà per correu certificat (últim dia per poder-ho fer, 22 juny).

Presentació Secció Local de Vinyols

Presentació Secció Local Vinyols i els Arcs

Sempre és bo sumar, i més una nova Secció Local, en aquest cas la de Vinyols i els Arcs. En Tardà no s'ho va voler perdre i allí estava, gaudint amb militants i amics d'Esquerra i sobretot donat suport als companys d'ERC  de Vinyols, nosaltres també hi vam estar i aprofitem per a felicitar-los i encoratjar-los. ÀNIMS

GRÀCIES VOLUNTARIS

Esteu fent la feina dels polítics Amb aquest títol suposo que els lectors ja han encertat de que va aquest article, doncs si, de la deshumanització dels europeus, del drama que viuen les persones que fugen d’una guerra. No podem anar a dormir tranquils sabent que hi ha persones que busquen refugi entre nosaltres, doncs tenen tot el dret a viure com nosaltres i tot el dret a fugir d’una guerra.  Ja no recordem quan nosaltres fa pocs anys vam sortir d’una guerra i d’una dictadura?, ens podem imaginar com s’haurien sentit els nostres avis, si enlloc de trobar països acollidors, s’haguessin trobat amb el mateix que estem fent nosaltres amb els sirians? El passat dia 9 de maig va ser el dia d’Europa, potser caldria dir-li el dia de la vergonya, doncs no em sento gents orgullosa de pertànyer a Europa en aquests moments.  La Generalitat va fer el pas de demanar refugiats i no va ser possible, doncs entre Europa i Espanya els hi estan posant vetos. Per això aquest article serveixi per agrair als voluntaris que ho han deixat tot i s’han traslladat on es necessita ajut.  En nom meu i d’ERC dir-los ÀNIMS no esteu sols,  ERC dóna suport a la Generalitat en l’oferiment d’acollir 4.500 persones refugiades i els seus eurodiputats hi estan treballant des del Parlament Europeu. Nosaltres, cada persona a nivell personal com a societat civil, les ONG’s que estan treballant al costat del refugiats, les entitats i administracions que hi donen suport, som els que podem fer canviar l’opinió  i l’actitud d’Europa, per això no podem callar, hem de denunciar aquests fets horribles i hem de bellugar a la societat civil perquè empenyi a qui no vol escoltar el clam de la societat i sobretot el clam de les persones que fugen de la guerra. Entre tots ho farem.  

DIADA SANT JORDI

La plaça Raval, lluint de paradetes per Sant Jordi També aquest Sant Jordi, vam posar la nostra paradeta a la plaça Raval.  Va ser una diada festiva que com cada any vam tenir el suport dels canongins i canongines que ens hi van acompanyar.  La plaça feia goig de veure amb les paradetes de les diferents entitats canongines que hi van participar.  

RESTITUCIÓ, MUNICIPALITAT ..... INDEPENDÈNCIA

Des del 15 d’abril de 2.010 que la Canonja ha restituït la seva municipalitat, es a dir ara fa 6 anys que tornem a ser poble  i un poble independent.   Des del 1.964 que estàvem annexats a Tarragona, era l’època franquista i evidentment es va fer sense el consentiment del poble. El procés d’obtenir la independència va durar molts anys i molta feina per part de les entitats del poble, dels partits polítics de l’època i de l’ajuntament.  I finalment com no per part de l’ajuntament de Tarragona i de  l’àrea de Governació de la Generalitat de Catalunya, que també hi tenien una part important a dir. I així el 15 d’abril de 2.010 amb tota la votació unànime per part del Parlament de Catalunya, fou com ens vam convertir en el municipi 947. Recordo perfectament que des d’ERC la Canonja hi vam treballar molt activament i sempre vam apostar per la tan anhelada restitució, d’abans del 2.004 que moltes entitats ja demanàvem iniciar el procés, però no fou fins a partir del 2.004 que començar a prendre més forma.  Llavors, com ara, el partit polític de l’ajuntament de la Canonja era el PSC i a Tarragona fins al 2.007 hi havia CiU i a partir del 2.007 PSC.    Es va acordar, entre el diferents pactes, que la desconnexió no fos total fins passats 15 anys, es a dir ara estem gairebé a la meitat. En tots els actes que em estat el nostre senyor alcalde sempre ha dit meravelles de la segregació de la Canonja, sempre en to positiu, sempre elogiant la nova situació, i sempre ha dit que econòmicament estem molt bé.  I l’ajuntament de Tarragona en cap cas s’ha manifestat en contra i s’ha trobat malament sense la Canonja.  Per tant podem treure la conclusió que ha anat bé per ambdues parts. I jo em pregunto, si els ajuntaments de la Canonja i Tarragona estan contents i satisfets amb la segregació i ambdós ajuntaments estan regits pels PSC, com és que estan tan en contra de la independència de Catalunya?, també tenien dubtes i preocupacions de saber com aniria la segregació de la Canonja, es normal que puguin tenir dubtes i preocupacions envers el procés de Catalunya, però d’aquí a ser-ne plenament contraris, .

BONA DIADA!!!!

6 ANYS DE LA RESTITUCIÓ DE LA MUNICIPALITAT Aquest any ja vam commemorar 6 anys de restitució de la municipalitat.  El procés que es va iniciar abans del 2.004, va ser possible amb la participació de moltes entitats, canongins i canongines i com no de l’ajuntament, que llavors com ara hi havia el PSC, també la participació per part de l’ajuntament de Tarragona, que fins al 2.007 hi havia CiU i a partir del 2.007 PSC.  Per la Canonja ha estat important aquesta segregació i Tarragona no li ha sortit malament, i ambdós ajuntaments estan regits pels PSC, com és que estan  en contra de la independència de Catalunya?, també es tracta d’un cas de segregació.  Que passa que entre la Canonja i Tarragona era el PSC qui ho portava i en el cas de Catalunya i Espanya és el PSOE, doncs que no hi té opinió en aquest cas el PSC?, com és que no hi està a favor?.  No poden veure-ho tant malament un cas i tant bo l’altre.  Volem manifestar que en contra de la voluntat dels pobles no s’hi pot estar sempre en contra, que cal valorar les necessitats de les persones en front de les necessitats polítiques i que per tot això ja seria hora que els PSC de La Canonja i Tarragona estès més a favor de la independència.  

Reglament Orgànic Municipal (ROM)

Seguint en la línia de transparència de l’equip de govern, ens trobem amb un altre cas, el Reglament Orgànic Municipal, el ROM, que és una eina que regula el funcionament de l’ajuntament. L’actual ROM es va fer fa molts anys i ens consta que s’ha demanat per part de la CUP de fer-ne una revisió i posar-lo al dia. I també ens consta que la resposta que els han donat és que l’equip de govern hi està treballant i que quan ho tinguin ho presentaran al ple per l’aprovació. Donat que el ROM és important pel funcionament de l’ajuntament entenem que és una eina per a revisar i per a poder fer-hi les aportacions que corresponguin per part de totes les entitats del nostre poble i també per tots els partits polítics del nostre poble, per tant doncs serveixin aquestes línies per a fer palesa la poca col·laboració, obertura i transparència de l’equip de govern del nostre ajuntament.