La Canonja

Totes les notícies

PROGRAMA ELECTORAL - 2015

GOVERNACIÓ I ADMINISTRACIÓ URBANISME I INFRAESTRUCTURES MEDI AMBIENT BENESTAR SOCIAL I SALUT HISENDA I COMENRÇ JOVENTUT I NOVES TECNOLOGIES CULTURA I FESTES ESPORTS SEGURETAT CIUTADANA           GOVERNACIÓ  i  ADMINISTRACIÓ   Compromís de contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari així com que l’Ajuntament s’adhereixi  a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Fomentar la participació directa i efectiva de la ciutadania en els afers públics i promoure consultes populars per temes importants per a la Canonja Dur a terme una gestió transparent dels pressupostos municipals i de tota la gestió de l’ajuntament. Actualitzar i publicar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) Obligatorietat de resposta en un temps no superior a 1 mes a tot ciutadà o entitat que demana informació o presenta al·legacions a l’Ajuntament Garantir una total transparència en els processos de contractació de personal.  Vetllar per l’adaptació de la plantilla de l’ajuntament en relació a la crisi econòmica. Promoure línies d’actuació austeres, eliminant les despeses “prescindibles” Vetllar per la creació d’una oficina d’atenció ciutadana continuada.             URBANISME  i  INFRAESTRUCTURES   Creació d’una borsa de pisos de lloguer, prioritzant el lloguer per part dels joves. Conservació del patrimoni popular i els camins tradicionals.  Reobrir el camí de Vila-seca.  Promoure, adequar i conservar els camins tradicionals. Adequació i millora dels espais que ara son grisos (ciment) amb arbres i plantes Reordenar el sentit de circulació del carrers, fomentant la seguretat viària. Fomentar la  creació d’habitatges de protecció oficial Tramitar i promoure una línia d’autobús la Canonja - Reus Conservació i recuperació del patrimoni i dels llocs antics i emblemàtics (rentadors, fonts, refugis, mines, ...)             MEDI  AMBIENT   Creació anella verda i carril bici pel perímetre del terme.

INSIGNIA DE PLATA

El militant més antic de la Canonja, en Ramon Ruiz, va rebre la insignia de plata de mans del nostre president Oriol Junqueras, el dia 11 d'abril del 2012

El Molt Honorable President de la Generalitat, el Senyor Lluís Companys i Jover

Esquerra la Canonja ret homenatge al Molt Honorable President Lluís Companys i Jover

Enguany, a trenc d’alba del 15 d’octubre, fa 70 anys que l’estat espanyol va afusellar el President de Catalunya pel mer fet de ser-ho. Esquerra la Canonja, a les set del matí, ha dut a terme l'acte de llançament de salves en honor del President Companys, figura referent de la defensa dels drets socials i llibertats nacionals. És de justícia estar agraïts i recordar aquelles persones que van donar la seva vida per la defensa de la llibertat i els drets nacionals i socials. Lluís Companys – periodista, polític i advocat laboralista defensor dels treballadors- és l’únic president democràtic d'Europa assassinat pels feixistes en Consell de Guerra sumaríssim, consell que hores d’ara encara no ha estat anul·lat per vergonya de la democràcia. El procés contra el President Companys va ser un consell de Guerra contra tota la nació catalana. 

El Conseller Ausàs durant el seu parlament d'inauguració.

El conseller Jordi Ausàs inaugura les jornades d’estudi “L’organització territorial a Catalunya: perspectives de futur” a la Canonja

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, va inaugurar, ahir 14 doctubre, les jornades d’estudi “L’organització territorial a Catalunya: perspectives de futur” a l’Ajuntament de la Canonja (Tarragonès). L’han acompanyat l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau; el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, i el director dels serveis territorials de Governació a Tarragona, Francesc Tarragona. Durant la inauguració el conseller Jordi Ausàs ha remarcat que “l’evolució institucional fruit de la legislació bàsica estatal, l’apel•lació constant als títols transversals de la Constitució, i sobretot la sentència contra l’Estatut, han anat tancant el sistema fins a laminar seriosament l’autogovern i convertir l’Estat espanyol, en contra de les aparences, en un estat fortament centralitzat en matèria de règim local i organització territorial”. Tot i això, el conseller Jordi Ausàs també ha deixat clar que des de Governació, “amb el camí iniciat amb la llei de vegueries, s’han assentat les bases del sistema i s’ha definit el camí a seguir properament i l’horitzó del model gradual”. “Tot plegat, exprimint l’Estatut actual amb les màximes aspiracions i objectius possibles”, ha afegit. Aquestes jornades estan organitzades per la URV, els ajuntaments de la Canonja i la Pobla de Mafumet, els Estudis de Dret Local i el Departament de Governació i Administracions Públiques. Estan adreçades a secretaris, interventors, tresorers d'administració local i a tècnics de l'administració i personal al servei dels ens locals en general. Durant tota la jornada es desenvolupen diferents conferències i taules rodones sobre municipalisme i organització territorial.   

En Bià i l'Esperança obrint la cercavila de l'11 de setembre

11 de setembre. Diada nacional de Catalunya a la Canonja

Esquerra la Canonja va va voler deixar passar l'oportunitat de poder rememorar la diada de l'11 de setembre a la Canonja i es va sumar a la cercavila encapçalada pels gegants de la Canonja, a la qual seguia una munió de gent. Tot i valorar positivament la iniciativa de l'Ajuntament, no podem estar de destacar que la diada de l'11 de setembre no és una festa lúdica sinó una jornada de recordatori per totes aquelles persones que van patir per defensar els drets i llibertats del poble de Catalunya.

Ofrena floral al monument a Rafel Casanova

11 de setembre. Diada nacional de Catalunya

El passat 11 de setembre, una delegació d'ERC la Canonja, juntament amb altres companys d'ERC del Tarragonès, va fer un sentit acte de recordatori davant el monòlit dedicat a Rafel Casanova situat a Tarragona. Aquest acte es va fer no per celebrar cap festa ni rememorar cap derrota, sinó per recordar a totes aquelles persones que han patit i han mort defensant les llibertats del seu poble, sigui quin sigui. Per a tots ells, els herois de 1714, els herois xilens de 1973 i a tants i tants altres el nostre més sentit homenatge.