La Canonja

Totes les notícies

ACTE EN SUPORT A CARME FORCADELL

Els canongins i canongines també ens vam sumar als actes d'arreu del país en favor de la DEMOCRÀCIA i en suport a la nostra presidenta del Parlament de Catalunya. Així el passat dia 15 de desembre a les 20.00 hores vam sortir davant l'ajuntament de la Canonja fent un acte de protesta, vam fer lectura del manifest que cam compartir amb les persones de PDECat de la Canonja que van assitir-hi i vam acabar l'acte amb el cant dels segadors.

ACTE DE SUPORT A CARME FORCADELL

Com ja sabeu el proper dijous dia 15 de desembre a les 20.00 hores hi haurà actes de suport a Carme Forcadell davant de cada ajuntament del nostre país, també a la Canonja ens trobarem tots davant el nostre ajuntament.    Us hi esperem   Defensem la democracia!.

AIXÒ ÉS UN EXEMPLE DE DIÀLEG

Montoro copia l’impost de les begudes ensucrades per a impedir que el pugui recaptar la Generalitat El ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, té previst de crear un nou impost per a les begudes ensucrades. D’aquesta manera, el govern espanyol s’avança a la Generalitat, que no podrà aplicar el tribut sobre aquestes begudes, tal com havia previst en el pressupost de l’any vinent. El govern esperava recaptar quaranta-un milions d’euros amb aquest impost. http://www.vilaweb.cat/noticies/montoro-copia-limpost-de-les-begudes-ensucrades-per-a-impedir-que-el-pugui-recaptar-la-generalitat/  

Manifestació contra les violències masclistes - Dissabte 5 de novembre a Tarragona

La Plataforma Feminista 5N a Tarragona convoquen tota la ciutadania a una marxa contra les violències masclistes el proper 5 de novembre a les 12h a la Plaça Imperial Tàrraco de Tarragona. La manifestació serà de nou per a l'eradicació d'unes violències que ens segueixen sometent en tots els àmbits de la nostra vida. Esquerra Republicana en forma part com a partit i estarem visibles amb una pancarta i amb representació de càrrecs. CONCENTRACIÓ: A les 11:45 h Trobada a l'estàtua dels Castellers a la Rambla Nova de Tarragona. US HI ESPEREM!  

Fem sentir la nostra veu al carrer!

El proper diumenge 13 de novembre a les 12 h, Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació de Municipis per la Independència convoquen una concentració a l’avinguda Maria Cristina (fonts de Montjuïc) de Barcelona, donar una resposta unitària i contundent davant els atacs del govern espanyol a les nostres institucions, així que hem de fer sentir la nostra veu al carrer! Unim-nos per defensar les nostres institucions i donar suport als nostres representants polítics. Demostrem al món que no permetrem la vulneració dels nostres drets. Com a demòcrates, hem de fer-nos sentir! L'ANC de Tarragona organitza bussos per anar-hi, els que hi esteu interessat podeu adreçar-vos a ANC Tarragona - carrer Hernàndez Sanahuja, 14, els dimecres de 18 a 20 h, o també ho podeu reservar per correu electrònic a tarragona@assemblea.cat  i pagar al mateix autocar. RECORDA  FEM  SENTIR LA NOSTRA VEU!  

QUE ÉS LA CASTANYADA?

Els orígens d’aquesta festivitat van íntimament lligats al dia de Tot Sants, i des de l’antiguitat moltes cultures recordaven als seus morts fent un àpat funerari.  De fet la festa de Tots Sants és herència d’una celebració celta. L’1 de novembre feien les festes del ‘Semain’ en honor dels morts, perquè és quan comença el període més fosc de l’any, un moment que consideraven màgic perquè creien que s’establien connexions entre els dos mons, el dels vius i el dels morts.  Segles més tard, l’Església va instituir la pràctica de recordar tots els difunts, just l’endemà de Tots Sants. D’aquesta manera, s’adoptava un costum pagà, propi de molts pobles de l’antigor. Les castanyes es menjaven en un ambient estrictament familiar i es feia una cerimònia de culte, amb una actitud molt seriosa i respectuosa. Hi havia la creença que per cada castanya que es menjava aquella nit, una ànima era alliberada del purgatori.   Actualment acompanyem la castanyada amb moniatos i panellets.    

LA REPÚBLICA QUE FAREM

FORMA PART DE LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU PAÍS La propera República l'hem de fer entre tots, tots hi hem d'aportar el nostre gra de sorra, per això et convidem a que facis les teves aportacions. Els canongins i canongines ens les podeu enviar per correu electrònic a: canonja@esquerra.cat