La Canonja

Notícia

Durant el dia es desenvolupen diferents conferències i taules rodones sobre municipalisme i organització territorial

El Conseller Ausàs durant el seu parlament d'inauguració.
El Conseller Ausàs durant el seu parlament d'inauguració.
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, va inaugurar, ahir 14 doctubre, les jornades d’estudi “L’organització territorial a Catalunya: perspectives de futur” a l’Ajuntament de la Canonja (Tarragonès). L’han acompanyat l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau; el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, i el director dels serveis territorials de Governació a Tarragona, Francesc Tarragona.

Durant la inauguració el conseller Jordi Ausàs ha remarcat que “l’evolució institucional fruit de la legislació bàsica estatal, l’apel•lació constant als títols transversals de la Constitució, i sobretot la sentència contra l’Estatut, han anat tancant el sistema fins a laminar seriosament l’autogovern i convertir l’Estat espanyol, en contra de les aparences, en un estat fortament centralitzat en matèria de règim local i organització territorial”.

Tot i això, el conseller Jordi Ausàs també ha deixat clar que des de Governació, “amb el camí iniciat amb la llei de vegueries, s’han assentat les bases del sistema i s’ha definit el camí a seguir properament i l’horitzó del model gradual”. “Tot plegat, exprimint l’Estatut actual amb les màximes aspiracions i objectius possibles”, ha afegit.

Aquestes jornades estan organitzades per la URV, els ajuntaments de la Canonja i la Pobla de Mafumet, els Estudis de Dret Local i el Departament de Governació i Administracions Públiques. Estan adreçades a secretaris, interventors, tresorers d'administració local i a tècnics de l'administració i personal al servei dels ens locals en general. Durant tota la jornada es desenvolupen diferents conferències i taules rodones sobre municipalisme i organització territorial.