La Canonja

Notícia

CUP, PDeCAT i Esquerra a la Canonja fem un comunicat conjunt.

Els partits independentistes de la Canonja denuncien les traves de l’Ajuntament per a fer acció política pel referèndum

Les agrupacions locals del PDECAT, la CUP i ERC de la Canonja denuncien que l’Ajuntament del seu municipi, governat per majoria absoluta del PSC i encapçalat per l’alcalde Roc Muñoz, no està facilitant la llibertat d’acció política els dies previs al referèndum d’autodeterminació.

Si bé ja es podia pensar que aquest Ajuntament no cediria espais municipals per la celebració del referèndum, l’Ajuntament ha continuat la seva ofensiva per limitar el lliure exercici de l’acció política. Per una banda, es denuncia que l’Ajuntament no ha instal·lat les cartelleres destinades a propaganda electoral com en altres ocasions, això ha comportat que aquells partits i entitats que volien fer campanya pel referèndum hagin hagut d’utilitzar altres elements de la via pública com a acció de protesta davant d’un dret legítim. Així mateix, es denuncia que aquests cartells han estat arrencats per ordre política en poques hores, privant de nou de la llibertat d’expressió política als carrers de la Canonja.

Les traves no quedaren només en això, ja que les tres formacions polítiques van sol·licitar un espai municipal per a realitzar un acte polític, el qual no va ser cedit al·legant que havia de ser la Sindicatura Electoral qui ho decideixi. Però això es contradiu amb el fet que l’Ajuntament socialista no ha comunicat a la Sindicatura quins espais vol cedir. És a dir, un peix que es mossega la cua per desídia de l’Ajuntament de la Canonja.

I per si això no fos poc, també aquests tres partits varen sol·licitar autorització d’ocupació de la via pública per tal d’instal·lar una paradeta informativa sobre el referèndum. Aquesta sol·licitud va rebre la resposta que per a poder-se facilitar s’havia de pagar la corresponent taxa municipal, un fet que mai havia passat en tota la resta d’actes polítics que els partits havien organitzat.

Per tot això, les agrupacions locals canongines del PDECAT, la CUP i ERC demanen a l’equip de govern socialista de l’Ajuntament de la Canonja que faci seves les crides de diàleg que fa el seu propi partit. Un diàleg que només pot venir acompanyat de facilitats i llibertats, mai de restriccions i prohibicions. Malgrat tot, l’1 d’octubre la Canonja i Catalunya votarà.
 
La Canonja, a 25 de setembre de 2017