La Garriga

Totes les notícies

Butlletí digital, Esquerra Republicana, Acord Independentista, la Garriga, Ajuntament de la Garriga

Nou butlletí digital d'ERC amb Acord la Garriga

Anunciem i saludem aquest nou canal que posem en marxa per tenir-vos informats del que anem fent des de l’equip de Govern a l’ajuntament de la Garriga. Volem que tingueu de primera mà les activitats dels regidors més enllà dels anuncis oficials, que potser ja coneixereu per d’altres vies o que potser arribaran més endavant. Els nostres sis regidors, inclosa l’alcaldia, treballen de veritat per gestionar un ajuntament que necessita un impuls per canviar les inèrcies heretades i per donar un accent republicà a l’acció de Govern. No espereu una informació gaire extensa, sinó que us farem quatre ratlles per tenir-vos al dia. Finalment, dir-vos que tot el que fem: la gestió del dia a dia, la planificació a llarg termini,... tot! Té com a rerefons la idea de treballar des de la Garriga per la justícia social i la construcció d’una República catalana independent, que pels republicans és el mateix i únic objectiu.

Gràcies la Garriga!

Comunicat de valoració de les eleccions municipals del 2019 Esquerra Republicana de Catalunya i Acord Independentista de la Garriga som la primera força a l’ajuntament. Som la força que més ha crescut: hem passat de 4 a 6 de regidors i és la continuació d’una llarga trajectòria de compromís amb el poble i de responsabilitat al govern. Aquesta victòria és el millor favor que podem fer a les preses i presos polítcs i a les persones exiliades; Felicitem Junts per al Garriga perquè també ha tret uns bons resultats a l’ajuntament i, sobretot, per la maganífica victòria a les eleccions europees; La Garriga és més independentista. Mantenim els 14 regidors per la república catalana, gràcies també a l’augment de suports a la CUP la Garriga. Això ens porta a una “normalitat republicana” i amb una clara majoria d’esquuerra amb l’ascens del PSC; L’unionisme és minoritari a la Garriga. I el poble ha dit ben clar que vol diàleg i convivència; Parlarem amb tothom per tal d’arribar a consensos, des d’un nou lideratge i un nou estil de fer les coses. Ens cal obrir una etapa transformadora al poble i ho hem de fer amb tothom i això també vol dir una oposició implicada en els projectes de poble; La nostra manera de fer forta la república és governar bé i a favor de tothom; Insistim: gràcies! El nostre equip està a punt per posar-se a fer la feina. Esquerra Republicana de Catalunya i Acord Independentista de la Garriga som la primera força a l’ajuntament. Som la força que més ha crescut: hem passat de 4 a 6 de regidors i és la continuació d’una llarga trajectòria de compromís amb el poble i de responsabilitat al govern. Aquesta victòria és el millor favor que podem fer a les preses i presos polítcs i a les persones exiliades; Felicitem Junts per al Garriga perquè també ha tret uns bons resultats a l’ajuntament i, sobretot, per la maganífica victòria a les eleccions europees; La Garriga és més independentista. Mantenim els 14 regidors per la república catalana, gràcies també a l’augment de suports a la CUP la Garriga.

Aprovem l'Avanç de Pla urbanístic

Neus Marrodán exposa el valor històric de l'aprovació al plenari de la Garriga del dimecres 27 de febrer del 2019 Un dels objectius del Grup Municipal d'Acord amb ERC, i de l'equip de Govern, per la present legislatura era treballar en la revisió del pla general urbanístic del nostre poble. Destaquem igualment la unanimitat de tots els grups municipals en aquest propòsit i la consecució del consens després d'invertir-hi molt de temps i dedicació. L’any 2017 es va contractar la redacció de la fase inicial d’aquesta revisió, l’Avanç de Pla, a l’equip de l’Arquitecte Ferran Navarro. I des d’aleshores hem estat treballant en desenvolupar aquest document que avui portem a aprovació. Fins a mitjans de l’any 2018 el treball de l’Avanç de Pla va desenvolupar el treball de diagnosi i va incorporar les conclusions de la participació ciutadana. A partir de la diagnosi i fins avui, s’ha redactat la documentació que permet portar a tràmit l’aprovació i l’obertura de l’etapa d’exposició pública de l’Avanç de Pla General. L’avanç ens aporta tres propostes d’ordenació, és a dir, tres propostes de com pot ser la Garriga i ens ofereix les eines per a que per la via de la participació puguem opinar, fer aportacions i reflexions de les alternatives. Amb totes les aportacions es farà un document refòs que recollirà la proposta d’ordenació escollida entre tots i que ens permetrà continuar amb la tramitació de la revisió del pla general urbanístic. L’Avanç de Pla que hem aprovat incorpora diversos documents: una memòria, una anàlisi de capacitat econòmica i financera de l’ajuntament, una anàlisi de l’evolució de la població i de les necessitats d’habitatge, el document ambiental estratègic, un informe de la participació ciutadana i tota la documentació gràfica amb els plànols informatius i els plànols amb les tres propostes d’ordenació. La diagnosi va establir diverses premises clau que forçosament han vertebrat les propostes: Algunes d’aquestes premises són totalment ineludibles: El pla general actual és del 2001, està “caducat” i, a més, obsolet, perquè es va redactar abans que apareguéssin diverses lleis que, a hores d’ara són totalment obligatòries i que fan impossible que es pugui implementar tal com es va definir aleshores: Es va redactar d’acord a una llei d’urbanisme derogada, la vigent és del 2002, i no acompleix quantitats mínimes de zones verdes i equipaments per habitant.

Àmplia participació en l’elaboració del programa electoral per grups sectorials

Un centenar de persones de diferents àmbits s’han implicat en la confecció del programa d’Esquerra Republicana amb Acord Inependentista de la Garriga. La candidatura de Dolors Castellà va començar el procés programàtic el dissabte 12 de gener, amb una  primera trobada dels grups de treball sectorials per tal d’analitzar la situació del poble i confeccionar una proposta participada per a les eleccions municipals del maig d’aquest any. La sessió, celebrada a l’escola Giroi, va reunir 60 persones i va conisistir en una anàlisi de la situació política a la Garriga i les possibilitats de creixement de l’electorat d’ERC amb Acord. El regidor Lluís Marco i l’alcaldable Dolors Castellà han posat l’accent en la necessitat d’assolir l’alcaldia per portar a terme el programa republicà d’esquerres i establir “una nova manera de fer les coses” des de l’ajuntament: “Com a grup minoritari al Govern no ho hem pogut fer tot”, opina Marco. Dolors Castellà va insistir en què la participació i la col·laboració de tothom “com ho demostra aquesta trobada” ha de ser un dels canvis importants “que marcaran el tarannà del futur ajuntament”, a banda de les propostes formulades per persones representatives de diferents àmbits de la societat garriguenca: “Aquests grups no estan tancats i que qui vulgui encara s’hi pot afegir”. Al llarg de la sessió es van analitzar les necessitats del poble, a partir de l’experiència de govern a l’ajuntament, així com per les aportacions de la gent. Els grups es van marcar el termini de quatre setmanes per elaborar propostes concretes per al programa electoral, algunes de les quals ja van sorgir al final de la sessió, i per això s’han anat reunint per avançar. Els assistents a la primera sessió  van provar una aplicació mòbil de participació ciutadana que permet valorar les diferents propostes i establir-ne la importància i la proritat. Missatge des de Lledoners La jornada va comptar amb la presència del president comarcal d’Esquerra Republicana, Oriol Ramon, feia poc havia visitat el president del partit, Oriol Junqueras i amb l’exconseller Raül Romeva a la presó de Lledoners.

Sergi Sol: “O convertim la repressió en victòria o no guanyarem”

L’home de confiança de Junqueras trasllada a Dolors Castellà el desig des de Lledoners d’uns bons resultats La sala d’actes de Can Raspall de la Garriga ha quedat petita per la presentació del llibre Oriol Junqueras, fins que siguem lliures, celebrada aquest dimecres 28 de novembre amb la presència de l’autor, Sergi Sol, persona de confiança d’Oriol Junqueras, president d’Esquerra Republicana. L’acte, presentat per l’alcaldable Dolors Castellà i organitzat per la secció local d’Esquerra de la Garriga, també ha comptat amb la participació de Maxi Calero, amic i veí de Junqueras, del senador republicà Bernat Picornell, i del cantant Pep Picas. Castellà ha fet una sèrie de reflexions arran de la lectura del llibre, que narra les vivències de la recta final de l’organització del referèndum del 2017 fins a l’empresonament i l’exili del Govern català. Per Castellà, Junqueras “encarna tots els valors del republicanisme”, i “la manera posivita del que ha de ser un líder”. L’exemple del que va ser alcalde de Sant Vicenç dels Horts porta l’equip d’Esquerra al govern de l’ajuntament de la Garriga a “aplicar aquests valors en el dia a dia”. Per exemple, “cada cop que prenem una decisió, pensem en la diversitat del poble”, o bé quan es parla de la política participada: “Participació no vol dir que et convido al meu dinar, sinó que vol dir que fem el dinar entre totes i tots”, considera Castellà. Amb tot, encara que dels municipis es posin en pràctica els valors republicans, “ara cal una estructura real de República” per millorar definivament la vida de la gent. La candidata republicana també veu en el tarannà de Junqueras “una visió feminista”, perquè pel president d’ERC “no es tracta tant de qui arriba primer, sinó que es pregunta què podem fer per arribar als objectius”, i això “no és exclusiu de les dones ni tampoc totes les dones tenen aquesta visió”. Per Castellà, una de les constants Junqueras és que “assumeix els objectius des de la tenacitat, la perseverança i la mirada llarga”.

Maria Àngels Andrés, presidenta d'ERC la Garriga

La secció local d'ERC la Garriga ha renovat l'executiva després de l'assemblea celebrada aquest dimarts 11 de desembre del 2018. Maria Àngels Andrés assumeix la Presidència després de la renúncia per motius personals de Santi Vigas, president des de l'abril del 2017. La resta de membres de l'equip es mantenen després de lleus canvis en els càrrecs. Andrés, que fins ara era la secretària de finances, ha estat escollida per unanimitat, en ser l'única candidata que s'ha presentat en el procés formal de relleu a la presidència. La seva proposta es basa en dinamitzar l'equip republicà i tot el poble en al campanya electoral de les municipals del 2019: "La Dolors Castellà és la millor candidata que es presenta a la Garriga, i per això hem de fer guanyar", ha afirmat. El projecte d'Andrés es basa en augmentar la participació dels militants, simpatitzants i amics en el moviment republicà de la Garriga, millorar la informació interna de totes les accions que es fan, i incrementar la militància. La nova executiva queda estructurada de la següent manera: Maria Àngels Andrés, Presidència i secretària de Finances; Dolors Castellà, secretària de Política Municipal; Núria Pardo, secretària d'organització; Lluís Marco, portaveu del Grup Municipal; Neus Marrodán, representant d'Acord Independentista  per la Garriga; Albert Benzekry, regidor a l'ajuntament; Bet Garcia, secretària de les Dones i de Nova Ciutadania; David Ramon, secretari d'Imatge i Comunicació; Jaume Ilari, secretari de l'executiva; Oriol Ramon, vocal; Albert Plens i Eduard Guerra, representants designats del Jovent Republicà.  

Els regidors Albert Benzekry, Neus Marrodán, Dolors Castellà i Lluís Marco

ERC amb Acord remodela el grup municipal

La incorporació de Neus Marrodán a l’empresa privada causa canvis al cartipàs El grup municipal d’ERC amb Acord ha plantejat una modificació del cartipàs per al ple de l’ajuntament de la Garriga del 26 de setembre. El motiu és el retorn a l’empresa privada de la primera tinent d’alcalde, Neus Marrodán, després de set anys de dedicació al sector públic. Amb tot, la republicana continuarà com a membre de l’equip de Govern de la Garriga. Marrodán ha comunicat als militants, socis i amics d’ERC amb Acord que “no he pogut refusar” una oferta que “és una gran oportunitat, sobretot tenint en compte que m’han vingut a buscar quan estava del tot entregada a la feina de l’ajuntament”. Afegeixque que “és una gran sort que el món de l’empresa privada encara et brindi oportunitats”. En consens amb tot el grup municipal i amb l’aprovació de les executives d’ERC i Acord, Marrodán manté “el compromís amb el poble i el país adquirit fa més de quatre anys”. Continuarà exercint com a regidora del grup municipal republicà i es manté com a membre de l'equip de Govern al capdavant de les àrees d’Urbanisme i Medi Ambient. El que sí que abandona són les responsabilitats institucionals com a primera tinent d’alcalde i portaveu del grup, així com la regidoria de l’Àrea de Societat del Coneixement. La dedicació a jornada completa l’assumeix el regidor de Comerç i Emprenedoria, Lluís Marco, que serà el portaveu del grup i es responsabilitzarà de l’Àrea de la Societat del Coneixement. Dolors Castellà, regidora d’Acció Social i candidata a les properes eleccions, serà la primera tinent d’alcalde de la Garriga. Per la seva part, Albert Benzekry manté els mateixos càrrecs de regidor de Cultura, Patrimoni i Turisme i la quarta tinença d’alcaldia.   Municipals 2019 Marrodán també ha avançat que el seu compromís amb la família republicana de la Garriga “va més enllà del present mandat, i de cara a les eleccions municipals del maig del 2019 continuo disposada a formar part de la candidatura que encapçala la Dolors Castellà”.

Dolors Castellà: “Amb un canvi d'estil, nou lideratge a l'alcaldia i la participació de tothom farem més per la Garriga”

ERC i Acord per la Garriga inicien la preparació per les municipals Esquerra Republicana i Acord Independentista de la Garriga han aplegat un centenar de persones a la presentació de la candidata a l’alcaldia, Dolors Castellà, aquest dijous 12 de juliol. L’alcaldable s’ha presentat ella mateixa com a una persona compromesa amb la societat en un acte en el que hi ha participat la portaveu nacional d’ERC, Marta Vilalta. El president de la secció local, Santi Vigas, ha destacat la responsabilitat de l’equip republicà al govern a l’Ajuntament de la Garriga, i considera que “per fer més per la Garriga” cal accedir a la màxima responsabilitat, l’alcaldia, objectiu d’ERC per a les municipals del 2019. Dolors Castellà concreta que “la darrera legislatura hem fet de crossa per consolidar el benestar del poble. Ara és l’hora de transformar l’acció política, amb la participació de tothom, un canvi d'estil i un nou lideratge a l'alcaldia, Volem molt més”. Els republicans, actual grup minoritari a l’equip de govern, consideren que “cal passar de la gestió a l’ajuntament de la Garriga al lideratge, perquè totes les propostes que tenim a punt les farem des de l’alcaldia”. Dolors Castellà s’ha presentat com una persona “compromesa amb la societat des de sempre”, i com a treballadora social ha assumit i comprovat que “les petites accions, decidides, i preses de forma contundent, serveixen per transformar de veritat el nostre entorn. Per això diem que que podem fer molt més per la Garriga.” La candidatura s’emmarca en l’objectiu de consolidar la república catalana, i en el projecte d’Esquerra Republicana de Catalunya, “un partit amb 87 anys de gestió sense cap cas de corrupció i compromès amb un projecte que ens ha costat i ens costa molts sacrificis”, en paraules de Marta Vilalta, portaveu nacional d’ERC. Dolors Castellà també té ben present la figura de Natividad Yarza, “una dona de Valladolid que va ser la primera alcaldessa de la república espanyola d’un poble de l’Anoia, Bellprat, per Esquerra Republicana de Catalunya, el 1934.

Presentem la candidata Dolors Castellà

Hi assistirà la portaveu republicana Marta Vilalta Dolors Castellà farà pública la seva candidatura a l’alcaldia de la Garriga aquest dijous 12 de juliol. L’acte, obert a tot el poble, el convoquen Esquerra Republicana i Acord Independentista per la Garriga i es celebrarà al pati de can Raspall a partir de les 19.30 h.. Comptarem amb la presència de la portaveu nacional dels republicans, Marta Vilalta. Castellà, actualment regidora d’Acció Social a l’ajuntament de la Garriga, explicarà les línies marc de l’argumentari que anirà desenvolupant al llarg dels mesos que queden fins les eleccions municipals del  maig del 2019. Les bases d’ERC i d’Acord van escollir Dolors Castellà el passat 15 de març, essent l’única candidata que es presentava per encapçalar la llista d’ERC amb Acord. Castellà relleva Neus Marrodán al capdavant del cartell republicà, tot i que l’actual primera tinent d’alcalde ja anunciat que continuarà implicada en el projecte d’esquerres de la Garriga.