La Garriga

Notícia

Un 2018 per a la República i les llibertats

Esquerra Republicana de la Garriga celebra els bons resultats electorals del 21 de desembre. El republicanisme es manifesta clarament, amb un 66% de l’electorat, i consolidem el tarannà independentista –ara republicà– del municipi. Més si tenim en compte la participació del 86% en unes eleccions imposades i il·legítimes, i amb tots els elements en contra per a les opcions republicanes. El més abominable, Oriol Junqueras tancat a la presó. Agraïm els 2.701 vots que han fet confiança a ERC i felicitem la candidatura de Junts per Catalunya pels seus bons resultats. Amb els companys de la CUP i tots aquells que s’hi vulguin sumar, farem la República.
Encetem aquest 2018 amb l’empremta dels dies 1 i 3 d’octubre del 2017. La dignitat del poble manifestada aquelles jornades és la primera pedra d’aquest 2018, culminada pels resultats del 21 de desembre. Vàrem dir que no ho oblidarem mai, i així serà.
La majoria volem la República, i també hem constatat que l’estat espanyol, per tal d’imposar-se a la dissidència pacífica i democràtica, és capaç de denigrar-se i apropiar-se dels drets de tots els seus ciutadans. Per això aquest 2018 ens centrarem en muscular la República, i això passa per la conquesta de llibertats. En primer lloc, garantirem les llibertats dels nostres representants polítics, que no poden exercir els seus càrrecs sota l’amenaça jurídicopolítica, l’exili o el captiveri. Però també defensarem les llibertats de la ciutadania, que ha de poder manifestar-se sense pors ni discriminació de cap mena, amb tots els drets fonamentals per davant: expressió, reunió, informació,... i el d’autodeterminació. Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, els presos d’Altsasu, els Títeres desde Abajo, o la tuitera Cassandra són exemples materials d’aquesta persecució arbitrària.
La República, els drets i les llibertats, són per millorar les condicions socials del país i el progrés econòmic. La repressió només serveix per estancar el creixement i les conquestes de qualitat de vida. Com a primera força progressista de la Garriga, del Vallès Oriental i del país, el nostre capteniment serà seguir la línia encetada abans de l’aplicació de l’article 155: lluitar per la igualtat d’oportunitats i eixamplar els drets socials bàsics.
Comencem el 2018 molt enrere, però l’hem d’acabar sincronitzats amb els temps que ens pertoquen, a allò que hem votat. Per això caldrà mantenir la mobilització de la gent, com a motor i còmplice dels avenços a les institucions. Entre totes i tots, farem múscul republicà. La democràcia sempre guanya.


Article publicat a La Garriga Digital el gener de 2018