La Garriga

Notícia

Rufián: “Munteu a Estremera una mani amb els 45 mil de Brussel·les”

El teatre El Patronat de la Garriga ha registrat el ple absolut aquest dijous 15 de febrer per la xerrada amb el republicà Gabriel Rufián. El diputat al Congrés espanyol ha analitzat el moment polític i ha dedicat la major part de l’acte a respondre les preguntes del públic garriquenc en una acte organitzat per Acord Independentista per al Garriga i la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya, en el que s'ha fet un reconeixement a la tasca de les apoderades i els apoderats durant la jornada electoral del 21 de desembre.
El debat sobre la investidura del President de Catalunya i la formació del Govern ha centrat bona part de la xerrada. Rufián està “segur que hi haurà un acord”, i per ell, la situació que es viu aquests dies és un debat lògic dins de la diversitat política existent: “Aquest procés ha demostrat que sempre, sempre, sempre, hem arribat a un acord des d'espais ideològics molt diferents”, i en aquests moments amb el factor a favor que “tothom que seu a la taula, vol fer una repúlblica independent”.
A hores d'ara, el debat es limita a una qüestió: "No discutim qui ha de ser el president, sinó que estem debatent com ho fem”.
El gramenenc no ha estalviat comentaris sobre l’actitud de l’estat espanyol, especialment els partits que donen suport al Govern: "Tinguem clar que si Junqueras és a la presó és perquè això fa guanyar vots a Espanya”, alhora que també ha explicat que a Madrid, tant l’1 d’octubre com el 21 de desembre, es van viure com una derrota”, encara que després s’ha intentat capgirar.
El públic ha insistit especialment en el paper dels polítics després de l’1 d’octubre i ha fet un símil amb l’afició blaugrana: "Patim com els culers quan tenim el millor jugador del, món, un gran equip i l'afició més gran. Aquesta és la grandesa del procés, i que si no fem el que ens heu demanat, la gent ens fareu fora”. En aquest sentit, Rufián considera que el paper dels quatre presos és essencial en aquest conflicte: "Si l'octubre no es va fer res, què hi fan Junqueras i els altres a la presó?” Lluitar també és estar 115 dies sense tocar els teus fills.”
El republicà ha declarat que aquest gest va complementat amb la mobilització de la gent, i en aquest sentit ha donat una idea molt aplaudida entre el públic garriguenc “Els 45 mil que vàreu anar a Brussel·les, munteu una manifestació igual a Estremera”.

Reconeixement als apoderats
Al final de l’acte, la secció local d’ERC ha volgut reconèixer la tasca de les apoderades i apoderats del 21 de desembre, que han pujat a l’escenari per rebre un testimoni de la història dels republicans a la Garriga lliurat directament per Rufián.


Tasca al Govern municipal
La xerrada ha començat amb les intervencions de la primera tinent d’alcalde a l’ajuntament, Neus Marrodán, i de la regidora d’Acció Social, Dolors Castellà, que han exposat la tasca dels quatre regidors d’Acord+ERC a l’ajuntament de la Garriga. Les accions “a favor de les persones”, són, per al grup municipal, el centre de les accions de Govern, tant des de l’Urbanisme com de Participació, Cultura i, amb èmfasi, Acció Social. Castellà va destacar la necessitat de “fer república des dels municipis” i la urgència de posar en marxa el Govern català: “Necessitem un govern que tregui totes les lleis del calaix i les posi en pràctica, especialment les socials”.