La Llagosta

Totes les notícies

EL NOSTRE CONDOL I SUPORT

EL NOSTRE CONDOL I SUPORT En primer lloc voldríem des d’aquestes línies i en nom de ERC-La Llagosta, donar el nostre condol a la família de la persona morta en el tràgic incendi del passat 5 de gener, així com el nostre suport als ferits i a les famílies afectades per aquest incendi i pels últims que s’han produït aquest mes de gener al poble. Desitgem que molt aviat la vida de totes les famílies afectades pels incendis torni a la normalitat. En altre ordre de coses, voldríem posar de manifest la passivitat de l’equip de govern (PSC-PP-PDCAT) en torn al tema del subministrament d’aigua. El contracte d’explotació del servei d'abastament d’aigua de 20 anys per part de SOREA va expirar fa 2 anys (març 2017), i a hores d’ara i gairebé exhaurida la legislatura, seguim sense una actuació clara per part de l’equip de govern en quant al futur model de gestió, a qui beneficia aquesta situació? és evident que a SOREA, que porta 2 anys de pròrroga en el servei i que augmenta els seus beneficis industrials. A qui perjudica? donçs a tots els consumidors de La Llagosta, segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la tarifa dels municipis amb gestió privada és un 25% més cara (de mitjana) que la dels de gestió pública… i a causa d’aquesta innació política anem camí d’un 3° any de pròrroga amb SOREA.

ANY NOU, ESFORÇOS RENOVATS

ANY NOU, ESFORÇOS RENOVATS Un cop finalitzat l'any 2018 encarrilem els últims 5 mesos de l'actual legislatura, per la nostre part ja vàrem començar a la primavera passada a preparar les eleccions municipals del proper maig i en les que nosaltres posarem el màxim esforç. ERC al nostre poble ha treballat dur per guanyar-se la confiança de les nostres veïnes i veins, som un partit compromès amb La Llagosta i el país. Per això els propers mesos convidem a la ciutadania a participar activament de la nostre mà, de la vida social i política del poble. Necessitem com sempre el vostre recolzament, perquè tot el què fem, ho fem gràcies al vostre suport. Portem 32 anys de governs socialistes a La Llagosta i potser cal ja una regeneració política i noves maneres de fer, una nova visió social i econòmica pel poble. Per això nosaltres, conjuntament amb 7 grups municipals més d'ERC del Baix Vallès ens hem posat mans a l'obra per trobar solucions individuals i comunes als nostres municipis en temes que ens afecten directament com transport i mobilitat, ocupació, sanitat, etc…, mancomunar serveis serà una prioritat per tal de reduir costos i per això ens cal marge de maniobra a la propera legislatura i ser decisius. Tenim moltes idees per fer de La Llagosta un poble encara millor, comencem l'any amb molta empenta.

Descansi en pau

Des de la secció local d'Esquerra Republicana a La Llagosta lamentem molt profundament la mort sobtada aquesta passada nit d'en Lluís Pedrola i Noguer de 86 anys, històric comerciant del nostre poble, antic jutje de pau del nostre municipi i incansable lluitador per les llibertats del nostre país Com a històric militant de la nostre formació política ens dol especialment la seva pèrdua, pel seu tarannà i dedicació que al llarg dels anys ha tingut cap al nostre poble i el seu país. Tanmateix des d'aquestes línies volem expressar el nostre més sentit condol als seus familiars i amics. Ens uneix el dolor de la seva pèrdua. Per últim, en record de la seva memòria, recordem que demà dia 22 de febrer a les 15:30h tindrà lloc una missa fúnebre a la parròquia de Sant Josep de la nostre localitat. La Llagosta, 21 de febrer de 2019 Marc Pedrós i Manchado President Secció Local ERC La Llagosta

nadal

Bon nadal a tothom!

S'acaba l'any i a l'equip de govern (PSC, PP, PDCAT), com ja plantejàvem en anteriors articles, li mancaran per realitzar, bé per deixadesa o bé per no estar-hi d'acord, projectes o plans que eren de suma importància pel nostre poble. Quan el propi PSOE a nivell estatal aposta per un 100% de vehicles elèctrics al 2050, aquí som encara dels pocs municipis que no tenim ni un sol punt de recàrrega per vehicles elèctrics. La tan necessària reforma del Reglament Orgànic Municipal que permeti, entre d'altres, una major participació ciutadana en els afers municipals, ja varen manifestar al darrer ple que no la portarien a terme. Estem en la 2° pròrroga forçosa amb SOREA i encara estem esperant decisions de l'equip de govern sobre la remunicipalització de l'aigua. Un IV pla d'igualtat que hauria de veure la llum properament i que no serà possible, etc…Com a oposició seguirem comminant a l'equip de govern a que realitzin aquests i altres projectes d'interès comú. També des de ERC La Llagosta ens solidaritzem plenament amb els presos polítics que amb l'inici d’una vaga de fam, volen posar de manifest la vulneració de drets que pateixen tots ells per part de la justícia espanyola. Per últim desitjem a tots els nostres veïns i veïnes, un bon nadal i bones festes!

ANY PRE-ELECTORAL

Des del 2015 fins ara, sistemàticament l'equip de govern (PSC-PP-PDCAT), havia pujat els rebuts de l'aigua, escombraries i IBI, i nosaltres com a oposició sempre havíem defensat en ple, que en la mesura de les possibilitats econòmiques d'aquest ajuntament, s'optés per la rebaixa o congelació d'aquestes taxes. I és en any pre-electoral que l'equip de govern congela els rebuts per al 2019,...previsible! Però tot i així, celebrem que als nostres veïns i veïnes no se'ls faci pagar més per serveis bàsics, per això vàrem donar suport a la modificació de les ordenances fiscals per a l'any 2019. També i ho tornem a reiterar, a l’equip de govern li queden encara compromisos adquirits per materialitzar com la remunicipalització de l'aigua (anem 2 anys tard), la modificació del ROM, l'implementació d'estacionaments de recàrrega per vehicles elèctrics (anem 2 anys tard), etc… com a oposició els instarem una vegada i una altre al compliment dels acords adoptats. Per últim, recordem que les preses/os polítics ja porten 1 any de presó preventiva, i organitzacions com Amnistia Internacional ja van denunciar l’Estat per l’ús excesiu de la força el 1-Oct i demana la llibertat dels presos per vulneració de drets. Els volem a casa amb les seves famílies!

CARREGUEM PILES

Dies com el d'ahir, 11 de setembre de 2018, serveixen per carregar les piles. Després dels darrers temps que hem viscut a Catalunya, amb un article 155 que ho escombrava tot, on tornàvem a tenir exiliats i presos polítics, imputats, investigats, cessats, censurats, i no sé quantes coses més...hem vist, tot i així, que aquest any, un milió de persones vingudes d'arreu de Catalunya s'han concentrat a Barcelona per demanar allò que portem demanant, ja no des de l'1 d'octubre de 2017, ni el 2010, ni tan sols el 1977 amb la primera manifestació d'un milió de persones l'onze de setembre, sinò que ens hem d'endinsar en la nostre història per trobar les arrels que expliquen el que hem sigut sempre, un poble amb anhels de llibertat i justícia. Episodis com la Guerra dels Remences al S.XV, el Conflicte dels Quints el 1611, la Guerra dels Segadors a mitjans del XVII, la Revolta dels Barretines el 1687, el Setge de Barcelona el 1714, les diferents Bullangues del 1835 al 1843, la Setmana Tràgica el 1909, els Fets d'Octubre de 1934, i més episodis revolucionaris ocorreguts al llarg dels segles, posen de manifest la nostre inconformitat davant les injustícies sofertes i la voluntat d'ésser amos i senyors del nostre propi destí. Com segons recollia l’historiador Josep Fontana, Antonio Guerola, governador civil de Barcelona durant el regnat d’Isabel II, va dir: “El carácter turbulento de los catalanes ha exigido cierto poder militar para reprimirlo, y temporadas de años enteros en estado de sitio”, o la frase que pronuncià l'escriptor Francisco de Quevedo, al servei del Comte Duc d'Olivares, el 1640 "Son los catalanes aborto monstruoso de la política" i manifestacions semblants més contemporànies, evidencien una i mil vegades l'incomprensió que patim els catalans al llarg de l'història i què malauradament continuem veient que no volen adonar-se'n del que som i volem. Per això, dies com el d'avui ens ha de refermar en les nostres conviccions, en abrigar noves esperances, en aprofitar qualsevol finestra d'oportunitat que se'ns presenti per aconseguir la llibertat, buscar l'escalf dels nostres companys i la comprensió dels qui no pensen com nosaltres, Catalunya és plural i diversa i ho hem de respectar també.

festamajor18

Bona festa major.

BONA FESTA MAJOR 2018 Des d’Esquerra Republicana desitgem a tots els llagostencs i llagostenques que passeu una bona Festa Major, esperem que la disfruteu amb joia un cop més, sortint al carrer i gaudint de les propostes lúdiques programades. I passat l’estiu retorna l’activitat política i ja ens espera la recta final d’una legislatura, ( al maig de l’any que ve tindrem eleccions municipals), on particularment i fent una valoració del nostre grup municipal, creiem que hem complert les expectatives que en nosaltres estaven dipositades, ens hem fet grans, ens hem consolidat com una força política seriosa i que treballa amb rigor. Per això i ja fa mesos, hem començat a treballar en el nou programa electoral i la candidatura de ERC que presentarem per a les properes eleccions municipals, esperem rebre un cop més la vostre confiança arribat el moment, el nostre objectiu, continuar treballant per a la millora del poble i del país. Però toca ara veure les noves ordenances fiscals presentades per l’equip de govern i si tornarà a haver per 4rt any consecutiu pujada en els rebuts de l’IBI, escombraries i aigua, en el tema de l’aigua per cert, tots els grups polítics estem treballant perquè un cop vençut el contracte amb SOREA el 2017, puguem recuperar i portar la gestió de l’aigua a La Llagosta de forma directa.

Seguretat al nostre poble.

Davant els últims episodis d'inseguretat al nostre poble, atès que aquest cap de setmana de setembre ha superat la paciència dels nostres veïns i veïnes i que lícitament, la població s'ha cansat de sentir-se atemorida i amenaçada, pensem que el nostre Ajuntament ha de fer un sobreesforç perquè la gent torni a sentir-se segura. A causa de l'alarma social generada i la proximitat de la nostra Festa Major, sol·licitem a l'Equip de Govern que, s'adoptin les mesures necessàries per a augmentar la presència de la nostra policia local als carrers i que es demani el mateix esforç al cos de mossos d´esquadra, mentre durin tots els actes i la programació de la nostra Festa Major. Volem una Festa Major amb totes les garanties de seguretat per als nostres conciutadans.