L'Ametlla del Vallès

Totes les notícies

Gustau Saeta argumenta la posició d'ERC respecte dels punts 6 i 7 de l'ordre del dia

Resum del Ple Municipal del 26 d'octubre del 2020

Si no vau poder assistir al Ple Municipal del dia 26 d'octubre, un n'oferim un resum. També podeu recuperar-lo al canal de You Tube de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès. Resum del Ple Municipal del 26 d’octubre del 2020   S’aprova per 9 vots a favor (ERC, Ametlla’t, Podem i PSC) i 4 abstencions (Junts) una bonificació de fins al 25 % de l’IBI lligada a la instal·lació de plaques solars d’aprofitament d’energia solar o tèrmica i a la justificació del decrement del 30 % o més del consum lligat a la xarxa elèctrica. La bonificació serà per 5 anys. Els habitatges que hi poden optar són els del parc d’habitatge antic, ja que els de nova construcció estan obligats per llei a aquestes instal·lacions. Ara s’aprova la bonificació i en les properes setmanes es començaran a fer les concrecions de les condicions i unes xerrades que portarà a terme un col·lectiu solar. ERC hi està d’acord perquè està a favor d’incentivar tant accions que millorin el medi ambient com ajudes a la ciutadania.   Es modifica una ordenança sobre els ascensors i el càlcul de l’impost de construcció. És una modificació que ve donada per un canvi de càlcul que es fa des del Col·legi d’Aparelladors i s’ha d’incorporar a la normativa municipal. S’aprova per 9 vots a favor (ERC, Ametlla’t, Podem i PSC) i 4 en contra (Junts).   Es modifica una taxa lligada als documents administratius que ha de pagar el ciutadà per fer obres. La raó és que si no es fa pagar, els ciutadans no van a buscar aquests impresos, que d’altra banda són obligatoris de fer. S’aprova la modificació per 8 vots a favor (ERC, Ametlla’t i Podem), 4 en contra (Junts) i 1 abstenció (PSC).   Es modifica l’ordenança reguladora de la connexió a la xarxa de clavegueram. En aquest cas, es crea una taxa de 15 €/any per habitatge i 18 €/any per comerç per tal de contribuir a pagar la despesa que li suposa a l’Ajuntament mantenir la xarxa de clavegueram de l’Ametlla, que és vella i està obsoleta.

Recupera la presentació del llibre «Tornarem a vèncer»

Si no vas poder assistir a l'acte de presentació del llibre Tornarem a vèncer, d'Oriol Junqueras i de Marta Rovira, que analitza els darrers temps del panorama independentista de manera crítica i planteja l'estratègia per aconseguir la independència en forma de propostes de futur, pots recuperar el vídeo de la presentació a l'Ametlla del Vallès. La diputada al Congrés Marta Rosique va explicar l'estratègia i va respondre les preguntes del públic, l'Artur Baró, president de la secció local d'ERC a l'Ametlla del Vallès va exposar les línies d'actuació de la secció local i la Maria Iriso va moderar l'acte i va introduir els conceptes de llibertat, igualtat i fraternitat, que defineixen el republicanisme.

Retransmissió en directe de la presentació de «Tornarem a vèncer»

A les 19.00 h comencem la presentació del llibre Tornarem a vèncer" amb la presència de la diputada d'ERC Marta Rosique i del presient de la secció local d'ERC a l'Ametlla del Vallès. Si no has pogut venir a l'acte tens la possibilitat de veure'l en directe des del nostre canal de YouTube. Pots fer-ho a partir de les 19.00 h prement aquest enllaç: https://youtu.be/0RaCxBhsGdA  

Presentació de «Tornarem a vèncer»

Dilluns 21 de setembre es presenta el llibre Tornarem a vèncer, d'Oriol Junqueras i Marta Rovira a l'Ametlla del Vallès amb la presència de la diputada al Congrés Marta Rosique. L'acte de presentació es farà a la sala Polivalent de l'Ametlla del Vallès a les 19.00 h. Per qüestions d'aforament, cal reservar lloc a través del correu lametllavalles@esquerra.cat indicant el nom i el telèfon de contacte. Les persones que tinguin corfirmació d'assistència hauran d'acudir a l'acte amb prou temps i amb mascareta, que s'haurà de mantenir durant tota la xerrada. Hi haurà una parada a l'entrada de la sala per poder comprar el llibre. Se senyalitzarà un circuit d'entrada i sortida regulat i hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels assistents.  

Contenidors de fracció orgànica

Nous contenidors d’orgànica i de rebuig a l’espera de la recollida porta a porta

Celebrem l’acció de la regidoria de Medi Ambient de substitució dels contenidors de matèria orgànica i de rebuig que es portarà a terme aquesta setmana. En total es reemplaçaran 140 contenidors a tot el terme municipal de l’Ametlla del Vallès que per causes diverses s’han anat trencant o fent malbé.   Aquesta acció, que suposa el recanvi del 31,5 % dels contenidors de resta o rebuig i del 44 % dels contenidors de fracció orgànica, es portarà a terme mentre es treballa per la implantació d’un nou sistema de recollida d’escombraries que faciliti la separació efectiva de recursos, que, actualment, a l’Ametlla és menor que la mitjana de la comarca del Vallès Oriental, que recicla correctament un 42,84 % de les seves deixalles (dades del 2019, Agència Catalana de Residus, publicades el 27/07/2020). Les comarques que millor reciclen, gràcies, entre altres coses, a la recollida de residus porta a porta, ja estan al voltant del 60 % de residus correctament separats, i això es correspon amb els estàndards mínims que demana la Unió Europea. En resum, es tracta de reemplaçar els contenidors més malmesos sense fer una gran despesa, perquè està previst que durant l'any 2021 es canviï el sistema de recollida actual, mitjançant contenidors, per la recollida porta a porta o un sistema mixt, segons es determini finalment, amb l'objectiu d'augmentar el percentatge de separació correcta de les deixalles al nostre municipi. Els contenidors que s'han adquirit i que es canvien aquesta setmana estan fets amb un material anomenat polietilè d'alta densitat, fet sobre la base de material reciclat i 100 % reciclable.   La ciutadania de l’Ametlla del Vallès hem de millorar els nostres hàbits de recollida i separació de deixalles. La constatació que no separem prou bé les deixalles i no fem servir els recursos que tenim disponibles —el compostatge a casa, els 169 punts amb diversos contenidors, la recollida de mobles i voluminosos (trucant al 900 897 000) i la deixalleria— sumada als mals costums d’aquelles persones que consideren que el que és públic no és de ningú i que, per tant, creuen que és lícit trencar i fer malbé els contenidors, fa que la despesa en aquesta matèria s’incrementi al nostre poble.

Article ERC Diari Ametlla juliol 2020_baixa

Un any convuls, un any d'experiència

Us fem arribar el text que el grup ERC de l'Ametlla va publicar el mes de juliol al Diari de l'Ametlla per resumir el primer any d'alcaldia i el primer any a l'equip de Govern dels quatre regidors del nostre grup que en formen part.  

Resum del Ple

Punts destacats del Ple municipal del 27 de juliol de 2020

El Ple municipal és la trobada pública en què tots els grups que tenen representació política en aquesta legislatura exposen el seu punt de vista sobre diversos temes que es plantegen en un ordre del dia que es configura segons les necessitats del moment i segons les iniciatives que tenen els diversos grups. Hi ha una part del procés del Ple municipal que és més aviat burocràtica, perquè cal donar compte o fer públiques informacions sobre disposicions, acords, decrets i altres tràmits que, encara que es van portant a terme en el dia a dia normal intern de l'Ajuntament, cal que siguin publicitats perquè tothom les pugui conèixer. Hi ha una altra part del Ple en què els diversos regidors presenten punts que necessiten ser discutits i votats pels grups que tenen representació política al consistori, tant pels que formen part del Govern com pels que estan a l'oposició. Entre aquests punts s'hi inclouen mocions que presenten agrupacions i partits o iniciatives de regidories o de grups municipals. Finalment hi ha un torn de precs i preguntes que fan els grups de l'oposició al Govern per conèixer o opinar sobre el funcionament de l'Ajuntament o temes concrets molt diversos i un altre torn de precs i preguntes per a qualsevol persona individual del públic assistent, en el qual pot dirigir un comentari o una pregunta a qualsevol dels grups que formen part del Ple (tant Govern com oposició) o als regidors, o pot exposar una situació i demanar que se l'atengui. En aquest darrer cas, pot obtenir una resposta durant el Ple mateix o pot ser que la persona interpel·lada l'emplaci a rebre una resposta personalitzada. En tot cas, el Ple municipal és públic i s'hi pot assistir en persona o seguir-lo en directe pel canal de YouTube de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès. De la mateixa manera, els plens es graven, i poden ser recuperats i vistos en qualsevol moment al canal de YouTube. Els plens municipals ordinaris es fan, de manera regular, l'últim dilluns de mes a les 19.

Maset Nou, l'Ametlla del Vallès

Accés als habitatges de protecció del Maset Nou

Si esteu interessats en sol·licitar un habitatge de protecció oficial a l’Ametlla del Vallès, abans que surtin les bases cal estar inscrit al Registre de sol·licitants d’Habitatges de Protecció Oficial de la Generalitat de Catalunya, a l’enllaç següent:   https://www.registresolicitants.cat/registre/solicitud/index.jsp   Serà important per a l’adjudicació l’ordre d’inscripció al Registre.   Així que si us interessa accedir-hi, registreu-vos-hi tan aviat com sigui possible. Aquí teniu més informació sobre el tema: En relació amb l’adjudicació dels habitatges de Protecció Oficial al Maset Nou, hem d’informar-vos que abans de que surtin les bases cal inscriure’s al Registre de sol·licitants d’Habitatges de Protecció Oficial de la Generalitat de Catalunya, a l’enllaç següent:   https://www.registresolicitants.cat/registre/solicitud/index.jsp   Aquest primer pas és un requisit indispensable per aspirar a l’adjudicació d’un habitatge, previ a les bases que publicarà l’ajuntament. Si no s’ha fet la inscripció en el moment de la publicació de les bases no es podrà aspirar al concurs.   Per realitzar la inscripció es pot optar per fer-ho de manera presencial, oficines del Consell Comarcal a Granollers o a les oficines municipals de l’ajuntament de l’Ametlla. També es pot realitzar de manera telemàtica per internet de una manera molt senzilla en el link esmentat anteriorment. Aquesta opció és mes àgil.   La documentació que es demana és la que es relaciona a continuació:   DOCUMENTACIÓ Sol·licitud degudament emplenada i signada per totes les persones que integren la unitat de convivència i que siguin majors d’edat. Declaració responsable del sol·licitant i dels membres de la unitat de convivència signada. Fotòcopies del DNI i NIE Fotòcopia del llibre de família o document acreditatiu de la convivència o parella estable. Certificat d’empadronament amb la indicació de la data d’alta.

Porcs senglars al centre de l'Ametlla del Vallès, al parc Joan Plumé

Informació sobre la gestió de la problemàtica amb els senglars

En el ple extraordinari del dia 13 de juliol, el grup Ametlla't, que forma part del Govern de l'Ametlla del Vallès amb tres regidors juntament amb Ametlla en Comú Podem, amb un regidor, i Esquerra Republicana de Catalunya, amb quatre regidors, va estar a punt de presentar una moció que va retirar per continuar-la treballant i tornar-la a presentar al proper ple ordinari del dilluns 27 de juliol. En aquesta moció es qüestionava de manera directa i, al nostre entendre, poc informada, la feina que la Mireia Morillas ha portat a terme aquest primer any de legislatura a la regidoria de Medi Ambient en referència a la problemàtica que genera la plaga de porcs senglars al nostre poble. Tot i que finalment la moció d'Ametlla't es va retirar del ple municipal a l'últim moment, el text íntegre d'aquesta moció, en la seva primera versió, va ser posat a la vista de tothom a les xarxes socials. Aquesta és la resposta que oferim a la ciutadania respecte d'aquell primer text que Ametlla't va presentar a les xarxes socials.