L'Ametlla del Vallès

Totes les notícies

Article ERC Diari Ametlla juliol 2020_baixa

Un any convuls, un any d'experiència

Us fem arribar el text que el grup ERC de l'Ametlla va publicar el mes de juliol al Diari de l'Ametlla per resumir el primer any d'alcaldia i el primer any a l'equip de Govern dels quatre regidors del nostre grup que en formen part.  

Resum del Ple

Punts destacats del Ple municipal del 27 de juliol de 2020

El Ple municipal és la trobada pública en què tots els grups que tenen representació política en aquesta legislatura exposen el seu punt de vista sobre diversos temes que es plantegen en un ordre del dia que es configura segons les necessitats del moment i segons les iniciatives que tenen els diversos grups. Hi ha una part del procés del Ple municipal que és més aviat burocràtica, perquè cal donar compte o fer públiques informacions sobre disposicions, acords, decrets i altres tràmits que, encara que es van portant a terme en el dia a dia normal intern de l'Ajuntament, cal que siguin publicitats perquè tothom les pugui conèixer. Hi ha una altra part del Ple en què els diversos regidors presenten punts que necessiten ser discutits i votats pels grups que tenen representació política al consistori, tant pels que formen part del Govern com pels que estan a l'oposició. Entre aquests punts s'hi inclouen mocions que presenten agrupacions i partits o iniciatives de regidories o de grups municipals. Finalment hi ha un torn de precs i preguntes que fan els grups de l'oposició al Govern per conèixer o opinar sobre el funcionament de l'Ajuntament o temes concrets molt diversos i un altre torn de precs i preguntes per a qualsevol persona individual del públic assistent, en el qual pot dirigir un comentari o una pregunta a qualsevol dels grups que formen part del Ple (tant Govern com oposició) o als regidors, o pot exposar una situació i demanar que se l'atengui. En aquest darrer cas, pot obtenir una resposta durant el Ple mateix o pot ser que la persona interpel·lada l'emplaci a rebre una resposta personalitzada. En tot cas, el Ple municipal és públic i s'hi pot assistir en persona o seguir-lo en directe pel canal de YouTube de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès. De la mateixa manera, els plens es graven, i poden ser recuperats i vistos en qualsevol moment al canal de YouTube. Els plens municipals ordinaris es fan, de manera regular, l'últim dilluns de mes a les 19.

Maset Nou, l'Ametlla del Vallès

Accés als habitatges de protecció del Maset Nou

Si esteu interessats en sol·licitar un habitatge de protecció oficial a l’Ametlla del Vallès, abans que surtin les bases cal estar inscrit al Registre de sol·licitants d’Habitatges de Protecció Oficial de la Generalitat de Catalunya, a l’enllaç següent:   https://www.registresolicitants.cat/registre/solicitud/index.jsp   Serà important per a l’adjudicació l’ordre d’inscripció al Registre.   Així que si us interessa accedir-hi, registreu-vos-hi tan aviat com sigui possible. Aquí teniu més informació sobre el tema: En relació amb l’adjudicació dels habitatges de Protecció Oficial al Maset Nou, hem d’informar-vos que abans de que surtin les bases cal inscriure’s al Registre de sol·licitants d’Habitatges de Protecció Oficial de la Generalitat de Catalunya, a l’enllaç següent:   https://www.registresolicitants.cat/registre/solicitud/index.jsp   Aquest primer pas és un requisit indispensable per aspirar a l’adjudicació d’un habitatge, previ a les bases que publicarà l’ajuntament. Si no s’ha fet la inscripció en el moment de la publicació de les bases no es podrà aspirar al concurs.   Per realitzar la inscripció es pot optar per fer-ho de manera presencial, oficines del Consell Comarcal a Granollers o a les oficines municipals de l’ajuntament de l’Ametlla. També es pot realitzar de manera telemàtica per internet de una manera molt senzilla en el link esmentat anteriorment. Aquesta opció és mes àgil.   La documentació que es demana és la que es relaciona a continuació:   DOCUMENTACIÓ Sol·licitud degudament emplenada i signada per totes les persones que integren la unitat de convivència i que siguin majors d’edat. Declaració responsable del sol·licitant i dels membres de la unitat de convivència signada. Fotòcopies del DNI i NIE Fotòcopia del llibre de família o document acreditatiu de la convivència o parella estable. Certificat d’empadronament amb la indicació de la data d’alta.

Porcs senglars al centre de l'Ametlla del Vallès, al parc Joan Plumé

Informació sobre la gestió de la problemàtica amb els senglars

En el ple extraordinari del dia 13 de juliol, el grup Ametlla't, que forma part del Govern de l'Ametlla del Vallès amb tres regidors juntament amb Ametlla en Comú Podem, amb un regidor, i Esquerra Republicana de Catalunya, amb quatre regidors, va estar a punt de presentar una moció que va retirar per continuar-la treballant i tornar-la a presentar al proper ple ordinari del dilluns 27 de juliol. En aquesta moció es qüestionava de manera directa i, al nostre entendre, poc informada, la feina que la Mireia Morillas ha portat a terme aquest primer any de legislatura a la regidoria de Medi Ambient en referència a la problemàtica que genera la plaga de porcs senglars al nostre poble. Tot i que finalment la moció d'Ametlla't es va retirar del ple municipal a l'últim moment, el text íntegre d'aquesta moció, en la seva primera versió, va ser posat a la vista de tothom a les xarxes socials. Aquesta és la resposta que oferim a la ciutadania respecte d'aquell primer text que Ametlla't va presentar a les xarxes socials.    

Reivindiquem una sexualitat lliure per a tothom

Volem que cadascú visqui la seva sexualitat com vulgui i de manera sana. Per això respectem els drets sexuals de totes les persones i recordem que tothom té els mateixos drets independentment de la seva identitat sexual, procedència, color de pell, llengua i tantes altres coses. Fem visibles els colors de la bandera LGTBIQ+ Normalitzem la sexualitat viscuda sanament i lliurement de la manera com la persona que la practica vulgui. Dignifiquem la diversitat i reivindiquem-la. Que ningú se senti jutjat per qui és la seva parella sentimental o per la manera com viu la seva sexualitat.

alzina, ca l'arenys, piscines, ametlla del vallès, fem poble

Cura i manteniment de les alzines de Ca l'Arenys

Les alzines de Ca l’Arenys són un conjunt d’alzines protegides per la seva edat centenària que estan situades a la parcel·la on hi ha la piscina pública de Ca l’Arenys. D’aquest conjunt d’alzines en cal destacar tres per les seves circumstàncies.  Una primera alzina (al costat del carrer de Ca l’Arenys) va morir sense que se n’arribessin a saber els motius, i s’ha talat, alliberant un nou espai que es pot reconvertir en la zona d’espectacle.  Una segona alzina, ubicada davant de la zona del bar, presenta una forta regressió d’entre el 80% i el 85% a causa que la base ha patit alguna alteració i que el coll no només està enterrat en una cota molt baixa, sinó que el parterre que l’envolta està ple d’heures. Els dos factors li han comportat una asfíxia molt important i una pèrdua de vigor en més del 75% de l’estructura. Aquesta alzina, que està en constant regressió i que, per tant, podria acabar morint del tot, va perdent part de la copa sobre els usuaris o sobre la instal·lació de restauració que actualment té a sota. Això provoca riscos per als usuaris. El seu estat fitosanitari és tan precari i deficient que no es pot revertir per cap acció que s’hi faci. Per tant, és urgent i necessari procedir a talar-la. Una tercera gran alzina està situada al costat de l’antiga font d’aigua que es troba en un terreny molt compactat. Aquesta compactació és conseqüència del pas de vehicles o que la seva base ha estat molt trepitjada. Això ha causat asfíxia radicular a l’alzina centenària i, per tant, les seves arrels no poden fer la funció que tenen i la copa està començat a perdre branca que no pot alimentar. Per tal de salvar-la ha calgut i caldrà portar a terme les accions següents: Acció que es va fer la tardor de 2019 Es va aplicar d’aire a pressió amb el sistema ARBOTOR©. Aquest sistema permet injectar aire a un metre de profunditat a dotze atmosferes de pressió. La conseqüència de l’acció va ser el descompactament del sòl.

Diari de l'Ametlla juny 2020

Som responsables

Us fem a mans l'article que hem publicat al Diari de l’Ametlla aquest mes de juny. Després d'uns mesos, el Diari de l'Ametlla ja torna a publicar-se de manera habitual, tant en suport en paper com per mitjans digitals. Aquest és l'escrit que la Secció local ha presentat aquesta vegada: Som responsables En aquest tercer mes de confinament, si alguna cosa podem evidenciar és que les persones tenim responsabilitat sobre les nostres decisions, les nostres expressions, els nostres actes i, el que és més important, les nostres omissions.  Ser conscients d’això ens apodera, però també ens fa més conscients que la nostra existència mateixa, com a espècie, comporta que el que fem i el que deixem de fer incideix directament en la vida de la resta que cohabiten amb nosaltres. Podem decidir com tractem les que tenim més a prop, i no només podem, sinó que ho hem de fer. Perquè les nostres accions actuals i futures no només depenen del que hem fet nosaltres, sinó que la nostra responsabilitat ha d’incloure necessàriament les accions i omissions de tothom que ens ha precedit. Som responsables de com han afectat les decisions, les accions i les omissions passades a tota la cadena tròfica, la fauna i la flora que ens envolta. Som responsables dels desequilibris ecològics.  Però també som responsables de reequilibrar el nostre entorn: de controlar les plagues que hi ha per falta de depredadors naturals (com els senglars per la desaparició dels llops dels nostres boscos i per l’encreuament amb el porc de granja) o per la vinguda d’espècies invasores (com la vespa asiàtica que mata les abelles i vespes locals, encarregades de pol·linitzar moltes espècies vegetals); som responsables de mantenir els boscos i els marges nets i la diversitat en el nostre paissatge: per la nostra acció (els abocadors, les petites deixalles a tocar de la carretera, els plàstics que voleien, el paper que deixem al bosc perquè «és biodegradable», la plantació d’espècies no autòctones, el monocultiu, la construcció de pobles i ciutats en llocs d’abastiment natural d’aigua, la creació de parcs urbans en entorns naturals) o per la nostra omissió (creixement descontrolat de boscos o sotabosc, abandonament del territori natural, desentendre’s de la natura urbana).

Regidors netegen els boscos - 2

Som responsables, segona acció

A partir del dia 5 de juny, Dia mundial del Medi Ambient, promovem la responsabilització respecte del nostre entorn i de les nostres accions. Per això, ens tornem a moure per la neteja del nostre entorn natural: en aquest cas, al voltant de la carretera de Puiggraciós. #ActuaPerLAmetlla