L'Ametlla del Vallès

Totes les notícies

L'Agnès deixa de ser regidora

Aquesta és una carta de comiat, la malaltia que pateixo no dona treva i em veig abocada a deixar de ser regidora. Aquests mesos he après i entès moltes coses derivades de la tasca de regidora i de la política municipal, coses bones, no tant bones i alguna que altre decepció. Però això passa sempre a la vida, i sobretot, el més important és sempre, sempre, aprendre del que vius. Però el que m’emporto és positiu, tenim l’oportunitat de treballar pel poble, fer‐lo millor i sobretot escoltar‐lo. Des de l’oposició a vegades costa treballar i hi ha hagut moments de tensió i no molt agradables, sobretot quan es mira des de la distància, però espero que el poble entengui que Ametlla’t amb ERC sempre ha estat treballant desitjant el millor pel poble i lluitant quan detectem injustícies. Volia també demanar‐vos a tots els regidors escoltar‐nos més, treballar plegats pel bé del poble i sobretot, els partits que estem a l’oposició, no deixar de controlar la tasca de l’equip de govern, pel bé dels nostres veïns, sempre des del respecte. També volia demanar, als partits que volem construir un nou país, i també els que creuen en la democràcia, que són els ciutadans els que han de decidir el seu futur i creuen en el dret a decidir dels pobles, unir forces per aconseguir que fer el referèndum amb garanties. També demano a l’equip de govern que no s’arronsi i lluiti per tal de fer la república que el poble de l’Ametlla anhela i desitja, sempre ens tindrà al costat, donant‐los suport, per construir el nou país. Per anar acabant volia enviar un agraïment, agraïment infinit, als meus companys regidors, Pere, Muntsa i Marçal. Pel seu recolzament incondicional, el seu suport, cap prejudici vers la meva discapacitat, la seva comprensió i respecte en totes les situacions viscudes i per sobre de tot la seva estima. Sempre he sentit que us tenia al meu costat. Gràcies, gràcies, gràcies i mil gràcies companys. També volia agrair a l’alcalde que, a cada Ple, s’acostava i em preguntava cóm em trobava o senzillament buscava una excusa per apropar‐se a mi, sempre amb màxim respecte.

8 de març

Amb totes les secretaries de la dona, hem fet aquest video en motiu del Dia de la Dona. Cada dia és 8 de març! #8demarç #donesERC #doneslliures #donesambtotselsdrets

Prou violència!

Rebuig i condemna a un nou cas mortal de violencia masclista a Sta Perpètua, on un home ha acabat amb la vida de la seva exparella. Prou!  

Ametlla’t diu no al nou mercat de diumenge

En el torn de preguntes del Ple intervenim, una vegada més, perquè se’ns doni resposta, no perquè se’ns digui mentiders. El soroll mediàtic sorgit per la possible obertura del centre comercial Sant Jordi els diumenges és conseqüència directa d’una estranya maniobra de l’equip de govern. El mateix 30/11, dia del ple, ens envien 2 punts per entrar per urgència. Un d’ells, ORDENANÇA MERCATS DE VENDA NO SEDENTÀRIA DE L’AMETLLA DEL VALLES. Estem acostumats que aquestes urgències en realitat no ho siguin, sospitant que la intenció real és la d’impedir que la oposició pugui estudiar-les.  Es tractava d’una nova ordenança que actualitzava la que teníem i afegia una modificació curiosa:  “L’activitat de venda en el mercat es realitzarà en dos mercats diferents, un els divendres i l’altre els diumenges, i es duran a terme entre les 8 i les 15 hores, amb una periodicitat setmanal i dins l’àmbit delimitat pels carrers que formen el casc urbà.” La nostra abstenció estava basada en què no havíem tingut temps d’estudiar la proposta i perquè estàvem segurs que tampoc s’havia fet amb l’acord dels comerciants locals. El detall de fer dos mercats, un en diumenge, ens va cridar l’atenció i ens vàrem proposar esbrinar-ne el que poguéssim, encara que fos un cop hagués estat aprovada. La sorpresa va arribar quan els treballadors del Carrefour primer, i El 9 Nou després, ens demanen explicacions al respecte. Ens expliquen que ja fa temps que els preocupa, que el propietari de la gran superfície demana poder obrir els diumenges, i que si el mercat es fa al pàrquing del centre comercial, podran fer-ho sense problemes. Els expliquem la nostra postura, demanem que s’escoltin totes les parts, i que el mercat s’ha d’ubicar al centre urbà, en cap cas en un pàrquing de la perifèria. Cal fer poble! A més, la pròpia ordenança parlar dels carrers “que formen el casc urbà”. També en parlem amb l’alcalde i la regidora de comerç.

Entrevista Diari de l'Ametlla

ENTREVISTA A MUNTSA MARZÁBAL   Nascuda el 1963 viu a l'Ametlla del Vallès des de l'any 1999, on ha tingut els seus fills. Dedicada a la informàtica des de fa més de 25 anys, ha exercit durant els darrers anys com a cap de Departament. Vinculada des de sempre amb les AMPA's, va ser membre del Consell Escolar de l'Escola els Cingles i ara és membre del Consell Escolar de l'IES Eugeni Xammar. Militant d'Esquerra Republicana de Catalunya des del 2006, és membre de la seva permanent comarcal. Actualment és regidora a l'oposició del grup Ametlla't amb ERC, càrrec que va ostentar durant un any la legislatura passada formant part de la coalició Pacte per l'Ametlla.   1.- La legislatura passada vostè ja va ser regidora a l'oposició durant un any, formant part de la coalició Pacte per l'Ametlla (integrada pel GRA, ICV-V i ERC). Quin record té d'aquesta etapa?   Va ser fantàstica, ho vaig dir un munt de vegades, però també vaig sentir una gran responsabilitat: Governar un municipi és un afer molt seriós. Com a primera experiència amb la gestió municipal va ser fonamental; A l'oposició s’aprèn molt! En Joan i l’Enric son gent molt generosa i amb molta experiència. Ens vàrem fer molt amics.    2.-Per què no es va renovar la coalició?   Ho vàrem intentar fins a l’últim moment, però no va ser possible. En Joan portava molts anys fent de regidor i volia dedicar-se més profundament al procés. La idea de la independència ha estat sempre la seva inspiració i ara era el moment. L’Enric volia deixar la política municipal i reprendre experiències vitals diferents, però segueix en el món sindical que sempre ha estat la seva vocació. Ens seguim veient regularment amb el grup.    3.- Com es va gestar la seva vinculació amb la candidatura d'Ametlla’t amb ERC?   Esquerra Republicana mai ha renunciat a la gestió del nostre municipi i, malgrat que la militància havia disminuït molt als últims anys, llevat dels de les municipals, els resultats electorals eren esperançadors.

Manifest

 Avui 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, volem parlar d’una de les formes de violència masclista que estan més en el punt de mira: les violències sexuals. Darrerament, s’ha fet evident amb més intensitat l’existència de violències sexuals als espais d’oci però malauradament encara continuen essent presents també en els àmbits simbòlic, de la parella, familiar, laboral i comunitari a través de diferents manifestacions.  A dia d’avui estem immersos en una cultura heteropatriarcal que acaba en una idea de masculinitat molt concreta i acceptada majoritàriament, que es tradueix en hegemonia de la dominació, i és aquí on ens cal incidir i reescriure la masculinitat, la deconstrucció del concepte de relacions home i dona des de la llibertat i igualtat. Les dones i els homes d’Esquerra Republicana de Catalunya i de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya denunciem en motiu del 25 de novembre, dia internacional per a l’eradicació de la violència masclista, que les violències sexuals són una forma de violència masclista i que suposen una greu vulneració dels drets de les dones i un impediment perquè les dones puguem assolir la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat. Les violències sexuals, com la resta de manifestacions de la violència masclista, són una violència que pateixen les dones pel sol fet de ser-ho, en el marc d’unes relacions de poder desiguals entre dones i homes. Les violències sexuals en les seves diferents manifestacions són presents a diferents espais i àmbits de la vida de les dones, en l’àmbit social i en l’àmbit de la parella, però també a l’àmbit laboral i simbòlic. Les dades demostren que es tracta d’un problema encara àmpliament present i estès. Concretament, l’Agència Europea de Drets Fonamentals (FRA) va concloure que l’any passat a Europa gairebé 4 milions de dones van ser violades. Les dades també demostren que el 80% dels autors de les agressions sexuals formen part de l’entorn de la víctima (parelles, exparelles, familiars o amistats).