L'Ametlla del Vallès

Totes les notícies

Inaugurem local comarcal amb Mireia Mata

Esquerra estrena local comarcal obert a tothom. És un nou espai al carrer Girona de Granollers, més ampli i a peu pla, que reflecteix la bona tasca que s'està fent al Vallès Oriental. Tots quatre ponents, Chakir El Homrani, Diputat del Parlament de JxS, David Ricart, President del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Mireia Mata, Directora General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i Vicesecretària General d’Entorn, Gestió del Coneixement i Dones d'Esquerra Republicana, i Oriol Ramon, President Comarcal d'Esquerra Republicana, coincideixen en el fet que ara hem de treballar més que mai en un moment històric com el que estem vivint. Mireia Mata ens explica l'extraordinària tasca de govern que s'està fent i que és important que expliquem als nostres conciutadans.  

L'Agnès deixa de ser regidora

Aquesta és una carta de comiat, la malaltia que pateixo no dona treva i em veig abocada a deixar de ser regidora. Aquests mesos he après i entès moltes coses derivades de la tasca de regidora i de la política municipal, coses bones, no tant bones i alguna que altre decepció. Però això passa sempre a la vida, i sobretot, el més important és sempre, sempre, aprendre del que vius. Però el que m’emporto és positiu, tenim l’oportunitat de treballar pel poble, fer‐lo millor i sobretot escoltar‐lo. Des de l’oposició a vegades costa treballar i hi ha hagut moments de tensió i no molt agradables, sobretot quan es mira des de la distància, però espero que el poble entengui que Ametlla’t amb ERC sempre ha estat treballant desitjant el millor pel poble i lluitant quan detectem injustícies. Volia també demanar‐vos a tots els regidors escoltar‐nos més, treballar plegats pel bé del poble i sobretot, els partits que estem a l’oposició, no deixar de controlar la tasca de l’equip de govern, pel bé dels nostres veïns, sempre des del respecte. També volia demanar, als partits que volem construir un nou país, i també els que creuen en la democràcia, que són els ciutadans els que han de decidir el seu futur i creuen en el dret a decidir dels pobles, unir forces per aconseguir que fer el referèndum amb garanties. També demano a l’equip de govern que no s’arronsi i lluiti per tal de fer la república que el poble de l’Ametlla anhela i desitja, sempre ens tindrà al costat, donant‐los suport, per construir el nou país. Per anar acabant volia enviar un agraïment, agraïment infinit, als meus companys regidors, Pere, Muntsa i Marçal. Pel seu recolzament incondicional, el seu suport, cap prejudici vers la meva discapacitat, la seva comprensió i respecte en totes les situacions viscudes i per sobre de tot la seva estima. Sempre he sentit que us tenia al meu costat. Gràcies, gràcies, gràcies i mil gràcies companys. També volia agrair a l’alcalde que, a cada Ple, s’acostava i em preguntava cóm em trobava o senzillament buscava una excusa per apropar‐se a mi, sempre amb màxim respecte.

8 de març

Amb totes les secretaries de la dona, hem fet aquest video en motiu del Dia de la Dona. Cada dia és 8 de març! #8demarç #donesERC #doneslliures #donesambtotselsdrets

Prou violència!

Rebuig i condemna a un nou cas mortal de violencia masclista a Sta Perpètua, on un home ha acabat amb la vida de la seva exparella. Prou!  

Ametlla’t diu no al nou mercat de diumenge

En el torn de preguntes del Ple intervenim, una vegada més, perquè se’ns doni resposta, no perquè se’ns digui mentiders. El soroll mediàtic sorgit per la possible obertura del centre comercial Sant Jordi els diumenges és conseqüència directa d’una estranya maniobra de l’equip de govern. El mateix 30/11, dia del ple, ens envien 2 punts per entrar per urgència. Un d’ells, ORDENANÇA MERCATS DE VENDA NO SEDENTÀRIA DE L’AMETLLA DEL VALLES. Estem acostumats que aquestes urgències en realitat no ho siguin, sospitant que la intenció real és la d’impedir que la oposició pugui estudiar-les.  Es tractava d’una nova ordenança que actualitzava la que teníem i afegia una modificació curiosa:  “L’activitat de venda en el mercat es realitzarà en dos mercats diferents, un els divendres i l’altre els diumenges, i es duran a terme entre les 8 i les 15 hores, amb una periodicitat setmanal i dins l’àmbit delimitat pels carrers que formen el casc urbà.” La nostra abstenció estava basada en què no havíem tingut temps d’estudiar la proposta i perquè estàvem segurs que tampoc s’havia fet amb l’acord dels comerciants locals. El detall de fer dos mercats, un en diumenge, ens va cridar l’atenció i ens vàrem proposar esbrinar-ne el que poguéssim, encara que fos un cop hagués estat aprovada. La sorpresa va arribar quan els treballadors del Carrefour primer, i El 9 Nou després, ens demanen explicacions al respecte. Ens expliquen que ja fa temps que els preocupa, que el propietari de la gran superfície demana poder obrir els diumenges, i que si el mercat es fa al pàrquing del centre comercial, podran fer-ho sense problemes. Els expliquem la nostra postura, demanem que s’escoltin totes les parts, i que el mercat s’ha d’ubicar al centre urbà, en cap cas en un pàrquing de la perifèria. Cal fer poble! A més, la pròpia ordenança parlar dels carrers “que formen el casc urbà”. També en parlem amb l’alcalde i la regidora de comerç.