L'Ametlla del Vallès

Totes les notícies

Què estem fent al poble

Aquest mes de novembre els nostres regidors i regidores van per feina. Des de la regidoria de Turisme, la regidora d’ERC Mireia Morillas explica que ja s’està treballant en la confecció del calendari del 2020. Les dues associacions fotogràfiques de l’Ametlla, AFA i AFiC, aportaran les fotografies que l’il·lustraran. Per decidir les activitats que es plantegen pel proper any, que estaran anunciades a les pàgines de cada mes, s’ha fet una reunió amb els tècnics i els diversos regidors. D’aquesta manera s’ha procurat que les activitats se solapessin el menys possible i que estiguessin distribuïdes uniformement al llarg de tot l’any.  Pel que fa a Medi Ambient, s’està treballant en la campanya Aquí no llencem res!, que es portarà a terme del 25 al 28 de novembre. Quatre persones enquestaran els ciutadans de l’Ametlla per conèixer dades reals sobre el reciclatge al nostre poble. Els veïns que s’avinguin a respondre l’enquesta seran obsequiats amb bosses de reciclatge. A més a més, juntament amb la regidoria de Comerç i Consum, s’anuncien properes accions per fomentar el consum responsable i de proximitat. Mireia Morillas, responsable també de la regidoria de Promoció Econòmica, ens fa saber que de les onze persones que participen activament dels Esmorzars de feina, tres ja han trobat ocupació gràcies al programa. El nostre alcalde Pep Moret ens explica que, seguint amb el programa electoral d’ERC, des de la regidoria de Participació s’està treballant de manera transversal amb altres regidories sobre un pla de participació ciutadana. Pel que fa a Recursos Humans s’està fent un estudi de la relació dels llocs de treball a l’Ajuntament i  d’algunes places públiques que han de sortir aviat, com les de caporal, que formen part de Seguretat Ciutadana. La nostra regidora de Barris, Raquel García, s’ha reunit amb diversos representants dels barris per decidir on és millor posar els senyals i cartells fixos relatius a temes tan diversos com la recollida d’excrements dels animals domèstics, que afecta de manera particular el barri de Can Camp, senyalitzacions diverses al barri de la Terrera i un mirall per al barri del Pinar de Rosanes per millorar la visibilitat en un dels seus carrers.

Carta oberta

Bona tarda, companyes i companys. Us escric aquest missatge per donar-nos ànims i convenciment de qui som i què fem, perquè últimament sembla que dubtem, tot i que estem en el camí irreversible cap a l'èxit de l’exercici de l’autodeterminació. Avui a Lledoners ens hem amarat de republicanisme. Algú pot dir que en època electoral els discursos poden tenir poc valor si els veiem només com a eina per obtenir vots, però tenen un potencial més elevat si realment ens els creiem i els fem possibles. O és que no és cert que el nostre vot representa una societat més lliure enfront de la deriva totalitària dels partits espanyols? Va de repressió o de democràcia. Contra la seva venjança, la nostra victòria. Perquè podem, estigueu-ne segurs. Avui ningú s'ha mossegat la llengua. Tothom ha estat molt incisiu (enllaç). Montserrat Bassa ens ha fet esclatar en crits de suport i ànims quan ha preguntat on eren l'esquerra espanyola, els sindicats i els comuns per denunciar aquesta aberració de sentència. I ens ha fet arribar la indignació de la seva germana Dolors envers la resposta rebuda des del sector “progressista” espanyol que ha avalat la desproporció d’aquesta sentència, però ni ens rendirem ni desapareixerem. “No ens guanyaran ni amb el codi penal ni amb la fiscalia” diu Pere Aragonès. “Guanyarem a les urnes”. Em sento molt orgullós de pertànyer a aquest partit i vull subratllar que ERC té un paper cabdal a l’hora de consolidar les majories a favor de la República Catalana. Tot i l'aparent desunió independentista i que els republicans rebem crítiques pel nostre discurs, crec que per realista, hem de mantenir l'autoestima. No podem oblidar d'on venim ni qui ens ha precedit, ni per què som aquí. Tots tenim orígens i motius diferents, però ara ens hem de conjurar i persistir per obtenir el resultat que ens hem marcat: la independència, que ens garantirà els nostres drets i que ens donarà veu per decidir quin país volem.

Ple ordinari d'octubre

El Ple ordinari d’octubre va resultar plàcid per a tots els grups, tant pels de l’Equip de Govern, en el qual participen els nostres regidors d’ERC, com pels de l’oposició. En el Ple ordinari que es va celebrar aquest dilluns 28 d’octubre, a part de donar compte dels acords adoptats per la Junta de Govern Local i informar d’altres resolucions, l’Equip de Govern va exposar modificacions de l’Ordenança Fiscal que suposaven l’augment de les bonificacions de l’IBI, l’IVTM i l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (conegut com a “plusvàlua”) en determinats supòsits.  A més es va anunciar un proper Ple extraordinari (amb data per determinar) en el qual es tractarà la demanda d’un crèdit per cobrir despeses de la legislatura anterior que no estaven pressupostades. Davant de la pregunta d’un veí de Can Camp que representa un grup de veïns que ha patit desperfectes en els seus habitatges a causa de les últimes pluges, l’alcalde Pep Moret va informar que es farà un peritatge dels danys ocasionats i es procurarà una solució per a aquests veïns. El mateix veí de Can Camp va demandar la replantació d’arbres de l’avinguda Onze de Setembre que van tallar-se fa dos anys. L’alcalde Pep Moret va respondre que actualment s’està en període de licitació del servei de jardineria del poble, i que quan estigui resolt, donaran una resposta tan ràpida com sigui possible al replantament d’aquests arbres. Convidem tots els habitants de l’Ametlla del Vallès a assistir als Plens municipals que es fan, de manera regular, l’últim dilluns de cada mes. El Ple municipal és l’acte públic en què s’informa, es discuteix i s’aprova o es refusa tot el seguit d’accions, propostes i mocions que preparen durant el mes els partits que formen part tant de l’Equip de Govern com de l’oposició. A més a més, els ciutadans poden exercir el seu dret a formular un prec o una pregunta a qualsevol regidor del consistori per explicar un problema, fer alguna reflexió o plantejar una pregunta.

Ple extraordinari i urgent

Ref. Ple de l’Ajuntament: Sessió extraordinària i urgent Dia 15 d’octubre de 2019 a les 19:00h. Ahir es va celebrar el Ple de l’Ajuntament en Sessió extraordinària i urgent amb dos únics punts a l’ordre del dia: 1. Declarar la urgència i 2. Moció de resposta a la sentència del TS i per demanar l’amnistia per les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació.  La urgència es va aprovar per unanimitat. Després de la lectura de la moció, redactada per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, presentada al nostre consistori pel nostre grup d’Esquerra Republicana i Junts per l’Ametlla, es va procedir a la votació. Va quedar aprovada amb els vots a favor d’Esquerra Republicana, Junts per l’Ametlla i Ametlla’t. Els grups de L’Ametlla en Comú-Podem i Partit Socialista de Catalunya es van abstenir. Tots dos varen fer constar que hi ha punts en què haurien votat d’acord, però que en el moment en què es parla de reivindicar el dret a l’autodeterminació i el dret a treballar pacíficament per esdevenir República Catalana, no poden firmar l’acord. El nostre regidor, Gustau Saeta, va argumentar la posició del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ametlla de Vallès fent èmfasi en que «no només es vota a favor del moviment independentista, sinó per defensar els drets democràtics de tot un poble».  També va denunciar «els actes antidemocràtics que en aquest poble ens estem trobant, amb l’arrencada de cartells, banderes i pancartes». També va tenir un record pel president Lluís Companys, perquè ahir mateix, 15 d’octubre, «va fer 79 anys del seu assassinat en mans de l’estat feixista espanyol durant el règim franquista», i va recordar les paraules del diputat Rufian, que va dir que si els catalans dels anys quaranta no van defallir en la defensa de les llibertats del poble català, tampoc ho farem nosaltres ara.

Skatepark l'Ametlla del Vallès

El dia a dia a l'Ajuntament

Els nostres regidors i regidores van per feina. Com que segur que voleu saber què es fa dia a dia a l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, us volem fer partícips d’aquella feina que es veu poc però que cal fer perquè les tasques de les regidories tirin endavant.  Aquesta setmana la nostra regidoria de Barris, Raquel García, i el nostre alcalde, Pep Moret, han estat parlant amb els representants de les associacions de veïns de diversos barris de l’Ametlla del Vallès per conèixer de primera mà les seves necessitats. D’aquesta manera es podran incloure a l’agenda per mirar de solucionar-les tan aviat com sigui possible i pressupostar-ne les despeses. D’altra banda, la nostra regidora de Comerç, Consum i Promoció Econòmica, Mireia Morillas, està ultimant els preparatius del Mercat Boig, que està previst pel diumenge 20 d’octubre al parc de Maria Lluïsa. La regidora està coordinant les més de 70 parades previstes en aquest mercat d’intercanvi tan integrat en les activitats de l’Ametlla, i ens avança que ha estat col·laborant amb l’estudi de dansa Judith Font, que té prevista una masterclass solidària per aconseguir diners per muntar una font d’aigua a Etiòpia. També ha estat en converses amb el Motoclub l'Ametlla per facilitar una trobada de motos i l’organització d’una barbacoa i un esmorzar que s’inclouran al Mercat Boig. Finalment, des de la regidoria d’Esports, el nostre regidor Gus Saeta s’ha reunit amb usuaris i professionals dels skateparks per planejar una modificació i millora de les instal·lacions actuals, per garantir la seguretat dels usuaris i adequar l’espai a les necessitats que es reclamen.

Marxa de torxes

Ahir vàrem assistir a la baixada de torxes que organitza des de fa anys l'ANC del nostre poble. L'assistència va ser d'unes 200 persones. Aquest any la baixada pel passeig va ser molt bonica i vistosa. El fet d'ajuntar la celebració de l'11 de setembre (anul·lada per la pluja) i la commemoració del referèndum ha tingut un bon resultat, ja que el final de la marxa i l’arribada a l'escola Bertí amb els parlaments i el sopar va servir per agermanar una mica més les veïnes i veïns que hi vàrem ser. Vam recuperar l'esperit de l'1-Oct de 2017. Abans del sopar vàrem poder escoltar, per veu de la sòcia de l'ANC Montse Garrell, la lectura de la carta commemorativa de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart que varen escriure pels actes d'aquest any. Després hi va haver tres lectures més per veu dels tres representants polítics dels grups independentistes del poble: Artur Baró, president de la secció local d'Esquerra Republicana a l'Ametlla del Vallès, Roser Ametller, representant de Junts x l'Ametlla, i Jan Santaló, portaveu de l'Associació d'electors Ametlla't. Des d'ERC de l'Ametlla del Vallès vàrem agrair que se'ns convidés a l'acte i tinguéssim l'oportunitat de llegir la carta que el nostre president, Oriol Junqueras, va escriure per l'1 d'octubre d'aquest any i que va ser llegida pel seu pare a Fonollosa en l'acte central d'Esquerra Republicana de Catalunya per la commemoració del referèndum de 2017. Gràcies a tothom per mantenir viu el poder del poble. Si persistim, guanyarem. Salut i República!

Ple ordinari del setembre

Els regidors d’ERC de l’Ametlla del Vallès s’estrenen en la presentació de mocions i propostes al Ple ordinari del setembre Els regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya de l’Ametlla del Vallès van presentar una proposta d’aprovació d’una penalitat per incompliment de contracte del servei de neteja de les dependències municipals i escoles, i les mocions per avançar cap al Residu Zero i de suport a la 3a vaga del clima i per l’emergència climàtica del 27 de setembre passat. També van respondre a les inquietuds de les persones de l’Ametlla que van participar dels precs i preguntes, sense limit de temps, com ja haviem abançat al nostre programa: el plè pel poble. La regidora de Gent Gran, Barris i Festes, Raquel García va ser l’encarregada de presentar la proposta. La regidora Mireia Morillas, de Medi Ambient, Turisme i Comerç, Consum i Promoció Econòmica, va presentar la moció cap al Residu Zero i va explicar que el nostre poble encara té molt camí per recórrer per aconseguir un percentatge de reciclatge i de recollida selectiva que entri dins dels estàndards acceptables. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya de l’Ametlla del Vallès, i segons el nostre programa electoral, treballarem per millorar la selecció de residus, el reciclatge i la reutilització. També el regidor Gustau Saeta va presentar i defensar la postura del nostre Ajuntament en suport a la lluita contra el canvi climàtic. També va encoratjar els nostres conciutadans i conciutadanes a ser conscients del nostre entorn, valorar-lo i defensar-lo i a emprendre accions per contribuir a la frenada i el revertiment del canvi climàtic en el que estem immersos.

Acte de commemoració del segon aniversari de l'1-O

Ahir al vespre Esquerra Repúblicana de Catalunya vam fer un acte a Fonollosa per commemorar l'1-O i animar la ciutadania a respondre massivament i amb determinació a la sentència.  Pere Aragonès: “Amb l’esperit de l’1 d'octubre i la força del 3-O tornarem a sortir al carrer i respondrem a la sentència” Marta Vilalta: “La repressió no ens vencerà ni ens farà defallir; al contrari, estem preparats per combatre-la" Roger Torrent: "Davant de la sentència, hem de recórrer a la germanor dels veïns i veïnes i a la força que vam demostrar. Estem cridats a mobilitzar-nos de forma persistent, pacífica i cívica” Gabriel Rufián: “som heureus de moltes lluites que demostren que la gent pot guanyar”, i que mentre l’Estat té “diners, televisions i ràdios”, “nosaltres tenim els carrers, la gent i les urnes, on guanyem elecció rere elecció”. A l'acte, el pare d'Oriol Junqueras, Artur Junqueras, va llegir una carta que el seu fill ha escrit des de Lledoners. Llegeix-la aquí! També us convidem a escoltar l'entrevista que li han fet a Junqueras a TV3, acompanyada d'imatges commovedores de fa dos anys.

Suport a la 3ª Vaga pel Clima i per l’Emergència Climàtica

ERC de l’Ametlla del Vallès dona suport a la 3ª Vaga pel Clima i per l’Emergència Climàtica del 27S Seguint les directrius del nostre programa electoral per a l’Ametlla del Vallès, els quatre regidors del grup municipal que representen les nostre sigles i valors al consistori han firmat un document amb el qual es comprometen a presentar en el proper ple ordinari del dia 30 de setembre una moció en suport a la 3ª Vaga pel Clima del 27S i per l’Emergència Climàtica.  ERC de l’Ametlla del Vallès ens comprometem a augmentar i millorar la recollida selectiva, desenvolupar propostes per millorar els espais verds del nostre poble i fomentar l’estalvi energètic a favor d’una manera de viure més sostenible i responsable. Promourem el transport públic, millorarem els carrils bici i facilitarem el desenvolupament de l’ús de fonts energètiques solars i eòliques. A més a més ens comprometem, des d’Esquerra Republicana de Catalunya, a exigir al govern espanyol el compliment de la normativa europea sobre la qualitat de l’aire i a complir els compromisos adquirits per la normativa europea sobre el clima i l’energia per al 2030, segons la qual es reduirà un mínim d’un 40 % de les emissions d’efecte hivernacle i es millorarà un mínim d’un 27 %  l’eficiència energètica i la quota d’energies renovables. ✅Manifest i convocatòries