L'Ametlla del Vallès

Totes les notícies

Candidats de la llista municipal d'Esquerra Republicana de l'Ametlla del Vallès

Llista per les municipals

Ahir l'assemblea d'ERC a l'Ametlla del Vallès, juntament amb militants i amics, va acceptar la proposta de llista per les eleccions Municipals del pròxim mes de maig. Una llista cremallera de paritat de dones i homes amb diversitat d'ànimes i pensaments i amb un únic objetiu: treballar colze a colze perquè l'Ametlla sigui el poble que totes i tots volem. I sempre des de la més absoluta honestedat i humilitat. L'Ametlla s'ho val!  Seguim! En breu anirem presentant una per una totes aquestes valentes i valents!

Pensant en tothom

Dissabte ens vàrem reunir amb la Maria, testimoni de les dificultats que tenim els veïns de l'Ametlla amb discapacitats físiques quan ens hem de moure pels carrers del poble. Hem fet un petit recorregut des del local d'ERC situat al Passeig fins al pavelló, i hem confirmat les mancances que patim. La difusió i conscienciació més un programa urgent d'adaptació de les infraestructures municipals serà un dels nostres pilars per millorar la convivència. #inclusió #TreballemPerTu #FemPobleXqSomPoble #milloresMunicipals#municipisrepublicans

Dolors Castellà (candidata a la Garriga), Joan Tardà (diputat al Congrés), Pep Moret (candidat a l'Ametlla del Vallès)

A Esquerra teixim sinèrgies

Un dia especial amb els companys i companyes d' Acord+ERC la Garriga i la Dolors Castellà, en la presentació de la llista electoral per les properes eleccions municipals. Hem estat companyants per un monstre de la política, en Joan Tardà. Un polític molt valorat i millor persona en la proximitat. Ens ha transmès molta sabiduria i coneixament, que segur que ens servirar per millorar les nostres accions a cada poble. Esquerra Republicana de l'Ametlla del Vallès amb Pep Moret Tanyà volem arribar molt lluny teixint sinèrgies i col.laboracions. Moltes gràcies per la invitació! #SomHi

erametllav,esquerra republicana,pep moret,ercametlla,municipals,municipis republicans

Us escoltem

Us escoltem. La intenció del nostre grup és escoltar i conèixer millor el nombre més gran de sensibilitats de L'Ametlla del Vallès. Per això anirem fent un seguit d'estades a diferents punts del poble per tal que tots els interessats us pugueu acostar a parlar i opinar. Aquest diumenge estarem a la Ctra. de Puiggraciós, al costat del Restaurant Can Sous, de 11 h. a 13 h. Us esperem, per fer poble. Cada setmana anirem publicant els llocs on anirem col·locant-nos. Us esperem. Fem poble perquè som poble.

erametllav,esquerra republicana,pep moret,ercametlla,municipals,municipis republicans,vallès oriental, 39de39,

39 de 39 al Vallès Oriental

Ahir vam ser a Mollet del Vallès a la presentació de les candidatures del Vallès Oriental. Estem molt orgulloses i orgullosos que tota la gent de la nostra comarca pugui optar a una candidatura republicana d'esquerres real!!! Per primera vegada a la història tenim representació als 39 municipis vallesans, i continuem sent la força política més arrelada a tot el territori català.

8M Vaga Feminista

8M Vaga Feminista

De nou, el 8 de març de 2019, commemorarem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere. Una reivindicació que va més enllà d’aquesta data i impregna tots els dies de l’any, l’acció de les administracions públiques i de totes i cadascuna de les persones que conformen la nostra societat. Tot i els avenços realitzats, les desigualtats i les discriminacions cap a les dones encara estan presents. Les situacions de vulnerabilitat són més crues per a les dones, i això es tradueix en una major precarietat laboral d’aquestes i una feminització de la pobresa, entre d’altres. De fet, un informe recent elaborat per la PAH, l'Observatori DESC, l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), Enginyeria Sense Fronteres (ESF) i l'Agència de Salut Pública de Barcelona  fa evident que un 78% de les victimes de pobresa energètica són dones. Però la discriminació no queda aquí. Més d’un 70% dels contractes a temps parcials ho són de dones. I en aquesta mateixa línia l’Observatori Dona i Empresa assenyala que més del 70% de les empreses no tenen cap dona als seus Consells d’Administració. Això contrasta amb l’àmbit educatiu, a on les dones representen el 60% de les llicenciades i en canvi els càrrecs de més rellevància, en tots els sectors, continuen sent ocupats majoritàriament per homes. El sostre de vidre doncs, encara no s’ha trencat i segueix limitant les possibilitats d’ascens de les dones. Segons l’últim informe de la Generalitat, la bretxa salarial entre homes i dones se situa al conjunt de Catalunya del 26% el 2017 però que s'accentua fins el 43% entre els sectors amb ingressos més baixos. Les dades recents indiquen que tendeix a agreujar-se. Qüestió que hem d’abordar per eradicar-la.  Cal seguir reivindicant el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i el dret a una maternitat lliure i segura, vetllant també perquè les dones joves de 16 i 17 anys puguin exercir aquest dret lliurement.

Carnestoltes 2019

Ahir se'ns va acabar el Carnestoltes i no podem dir res més que moltes felicitats a la Comissió de Carnaval de l'Ametlla i a l'ajuntament per donar suport a aquesta festa popular. Heu aconseguit omplir el pavelló, amb més de 800 assistents, i fer-nos passar uns dies de diversió i dansa fantàstics. Especial menció a les colles de Gitanes, del nostre poble i a les convidades, que cada any ho fan encara millor que l'anterior! I moltes felicitats als guanyadors del concurs de comparses que van anar anar molt elegants. A la resta ànims !! Ho heu fet molt bé, i l'any que vé més. Molta sort ! #FemPoble #FemAmetlla

Material per les formacions

Jornada Municipalista de formació

El passat dia 23 de Febrer vam assistir a una gran jornada de formació que es va celebrar al Palau de Congressos de Tarragona. Durant tot el dia es van realitzar ponències respecte a diferents temes de disseny, gestió i política municipal per tal que les persones integrants de les llistes d'Esquerra que ens presentarem a les pròximes eleccions municipals ens preparem més i millor, per tal de servir-vos com es mereix el nostre poble. Actualitzem dades i coneixements de diferents àrees que afecten als consistoris; analitzem entorns, necessitats socials, econòmiques... per adaptar-nos a les particularitats de cada municipi. També vam tenir l'oportunitat de poder escoltar al vicepresident del Govern de la Generalitat Pere Aragonès, que va obrir la jornada juntament amb Ernest Maragall, candidat a l'alcaldia de Barcelona. Va participar també el candidat a l'alcaldia a Tarragona, Pau Ricomà, i l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza. I, per sorpresa de molts, en l'acte d'obertura va haver-hi un missatge des de Suïssa de la nostra Secretària General Marta Rovira ("l'únic camí possible per Catalunya és fer república") Aragonès ens va transmetre que la tasca de generar els grans consensos per teixir una xarxa de municipis "sense por, republicans, progressistes, feministes i ecologistes", que "plantaran cara a l'extrema dreta", es pot fer des dels ajuntaments però també des del Parlament, des del Congrés, el Govern o el Parlament Europeu. "La nostra república la volem construir no només de nom, de bandera o de canvi de passaport, sinó que és per construir una casa de drets i oportunitats per tothom, una democràcia plena on allò públic tingui valor afegit", va explicar, tot realçant "la bona gestió i transparència" als consistoris governats pels republicans. I és per això que ens anima a fer d'aquesta campanya, la dels municipis. Seguim treballant, il·lusionats i valents. Seguim endavant per L'Ametlla. Comptem amb vosaltres.