L'Ametlla del Vallès

Totes les notícies

Entrevista Diari de l'Ametlla

ENTREVISTA A MUNTSA MARZÁBAL   Nascuda el 1963 viu a l'Ametlla del Vallès des de l'any 1999, on ha tingut els seus fills. Dedicada a la informàtica des de fa més de 25 anys, ha exercit durant els darrers anys com a cap de Departament. Vinculada des de sempre amb les AMPA's, va ser membre del Consell Escolar de l'Escola els Cingles i ara és membre del Consell Escolar de l'IES Eugeni Xammar. Militant d'Esquerra Republicana de Catalunya des del 2006, és membre de la seva permanent comarcal. Actualment és regidora a l'oposició del grup Ametlla't amb ERC, càrrec que va ostentar durant un any la legislatura passada formant part de la coalició Pacte per l'Ametlla.   1.- La legislatura passada vostè ja va ser regidora a l'oposició durant un any, formant part de la coalició Pacte per l'Ametlla (integrada pel GRA, ICV-V i ERC). Quin record té d'aquesta etapa?   Va ser fantàstica, ho vaig dir un munt de vegades, però també vaig sentir una gran responsabilitat: Governar un municipi és un afer molt seriós. Com a primera experiència amb la gestió municipal va ser fonamental; A l'oposició s’aprèn molt! En Joan i l’Enric son gent molt generosa i amb molta experiència. Ens vàrem fer molt amics.    2.-Per què no es va renovar la coalició?   Ho vàrem intentar fins a l’últim moment, però no va ser possible. En Joan portava molts anys fent de regidor i volia dedicar-se més profundament al procés. La idea de la independència ha estat sempre la seva inspiració i ara era el moment. L’Enric volia deixar la política municipal i reprendre experiències vitals diferents, però segueix en el món sindical que sempre ha estat la seva vocació. Ens seguim veient regularment amb el grup.    3.- Com es va gestar la seva vinculació amb la candidatura d'Ametlla’t amb ERC?   Esquerra Republicana mai ha renunciat a la gestió del nostre municipi i, malgrat que la militància havia disminuït molt als últims anys, llevat dels de les municipals, els resultats electorals eren esperançadors.

Manifest

 Avui 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, volem parlar d’una de les formes de violència masclista que estan més en el punt de mira: les violències sexuals. Darrerament, s’ha fet evident amb més intensitat l’existència de violències sexuals als espais d’oci però malauradament encara continuen essent presents també en els àmbits simbòlic, de la parella, familiar, laboral i comunitari a través de diferents manifestacions.  A dia d’avui estem immersos en una cultura heteropatriarcal que acaba en una idea de masculinitat molt concreta i acceptada majoritàriament, que es tradueix en hegemonia de la dominació, i és aquí on ens cal incidir i reescriure la masculinitat, la deconstrucció del concepte de relacions home i dona des de la llibertat i igualtat. Les dones i els homes d’Esquerra Republicana de Catalunya i de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya denunciem en motiu del 25 de novembre, dia internacional per a l’eradicació de la violència masclista, que les violències sexuals són una forma de violència masclista i que suposen una greu vulneració dels drets de les dones i un impediment perquè les dones puguem assolir la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat. Les violències sexuals, com la resta de manifestacions de la violència masclista, són una violència que pateixen les dones pel sol fet de ser-ho, en el marc d’unes relacions de poder desiguals entre dones i homes. Les violències sexuals en les seves diferents manifestacions són presents a diferents espais i àmbits de la vida de les dones, en l’àmbit social i en l’àmbit de la parella, però també a l’àmbit laboral i simbòlic. Les dades demostren que es tracta d’un problema encara àmpliament present i estès. Concretament, l’Agència Europea de Drets Fonamentals (FRA) va concloure que l’any passat a Europa gairebé 4 milions de dones van ser violades. Les dades també demostren que el 80% dels autors de les agressions sexuals formen part de l’entorn de la víctima (parelles, exparelles, familiars o amistats).

El nostre grup municipal abandona el Ple

Aquesta ha estat la intervenció del nostre portaveu en el primer punt de l'ordre de dia: aprovar la urgència d'aquest ple. Després de la votació, en la que s'ha aprovat la urgència, malgrat que Ametlla't amb ERC i Ametlla en Comú haguem votat en contra, hem abandonat el Ple. Llegiu-lo aquí