L'Ametlla del Vallès

Totes les notícies

Tenim nova executiva

El passat dimarts 30 de juliol, vàrem celebrar l'assemblea ordinària de la nostra Secció Local. L'acte, que va comptar amb una nodrida representació de la militància del partit al poble (una Amiga, un representant de les JERC, 2 militants de nova incorporació sense dret a vot, encara, i 13 militants de ple dret), tenia entre els punts de l'ordre del dia l'elecció d'una nova executiva local. La comissió organitzadora va fer constar l'única candidatura encapçalada per Artur Baró, que al seu torn de paraula va exposar en públic l'organigrama i va desgranar els punts cardinals del que serà la seva presidència: voluntat de seguir creixent, feminitzar i rejovenir la Secció Local i aconseguir més pes específic al poble i a la comarca. El resultat de les votacions va ser favorable per unanimitat, sense cap abstenció. Amb aquest resultat es fa palesa la unitat de treball del grup i la bona sintonia que hem aconseguit durant la preparació de les últimes eleccions europees, espanyoles i municipals. Com a grup som molt joves, ja que fa menys d'un any que la majoria ens vàrem unir per tirar endavant el projecte d'Esquerra a l'Ametlla, i el resultat ha estat excel·lent.  És per això que prenem amb molta il·lusió i determinació aquesta nova etapa que "se'ns presenta plena de moments intensos a escala de país, amb el moviment imparable per la construcció de la República Catalana, la sentència del judici a les nostres companyes i companys presos, però sempre amb el cor i la visió dedicada al nostre poble, l'Ametlla del Vallès. Som una Secció Local i tenim clars els objectius, el projecte municipalista, que consisteix en fer créixer la nostra consciència de poble, perquè creiem que molts més ametllatans i ametllatanes ens hem de sentir part activa i constructiva del nostre poble." Podem ser més, i en serem. Som-hi!  

Ple de constitució de l'Ajuntament

Avui, en el Ple de Constitució de l' Ajuntament de l'Ametlla del Vallès, les nostres regidores Raquel Garcia i Mireia Morillas i regidors Gus Saeta i Pep Moret, han promés el càrrec i s'han compromés a treballar per tots els veïns i veïnes. Després de les votació per l'elecció del nou alcalde, Pep Moret i Tanyà ha estat escollit per 8 vots a favor, 4 en contra i un en blanc per encapçalar el nou consistòri que a partir d'avui mateix ja "serà més obert i transparent". Avui ha guanyat el poble i es "governarà per tots els barris".   Comença una nova manera de fer política. #MunicipisRepublicans  #FemPobleXqSomPoble  #ImpulsRepublicà  

Treballem pel futur de l'Ametlla

Ja estem treballant per l'Ametlla decidits a contemplar els millors escenàris per tal de que el nostre poble guanyi. Estem gestionant diferents opcions possibles per tal d'arribar a un acord lògic que faci possible tirar endavant la nostra proposta, avalada per la majoria del poble de l'Ametlla.  Seguim!

Resultats de les eleccions municipals del 26 de maig de 2019

Gràcies. És el primer que volem dir des del nostre grup. Gràcies a totes i a tots els que ens doneu l’oportunitat de guanyar-nos la vostra confiança. 1.238 vots que heu donat a un grup de gent del poble que vam començar aquest projecte sota les sigles i valors d’Esquerra Republicana de Catalunya fa poc més d’un any. Tots venim de diferents àmbits relacionats amb el poble, i a tots ens ha mogut la necessitat d’implicar-nos en un projecte per tal de fer de l’Ametlla del Vallès un poble viu, en el qual tothom se senti representat, en què no hi hagi distància entre la gent i la presa de les decisions que ens afecten com a veïns. Ens heu convertit en la força més votada del poble, amb 159 vots més que Junts per l’Ametlla i 171 més que Ametlla’t. Felicitats a tots dos perquè la diferència entre els tres primers és poca. Hem guanyat al 93,75% dels barris i això ens atorga l’entrada de 4 regidors a l’Ajuntament. Però a mig camí de la majoria no podem creure en la veritat absoluta, ja que seria la millor manera de perdre de vista la veritat. Analitzem els resultats i les possibles decisions a prendre amb serenor, tranquil·litat i molta discreció, perquè així es prenen les bones decisions, ja que no hem d’oblidar que els habitants de l’Ametlla hem decidit fer un canvi al consistori. Això ho veiem perquè els partits del govern actual només representen un 34% dels vots davant del 60% de les formacions que fins ara estàvem a l’oposició. Parlem amb tothom per tal d’arribar a consensos, des d’un nou lideratge i un nou estil de fer les coses. Ens cal obrir una etapa transformadora al poble i ho hem de fer amb tothom, i això també vol dir una oposició implicada en els projectes del poble. Sabem on volem anar i tenim la capacitat de trobar, a cada moment, la ruta més òptima.  Insistim: gràcies! El nostre equip està a punt per posar-se a la feina. Paciència i bon fer. Salut, república i visca l’Ametlla!

Hem guanyat!

Moltes gràcies a tots i a totes que ens heu donat l’oportunitat de guanyar-nos la vostra confiança.  Amb 1.238 vots som la força més votada al poble. El repte és gran: fer de l’Ametlla un poble viu!  Seguim! ✊

Programa de les eleccions municipals 2019

Ens presentem davant de la gent de l’Ametlla del Vallès com un grup de persones que ens hem unit en un projecte comú i plural per fer del nostre poble un municipi on tothom se senti representat. Sabem que podem fer-ho i volem fer-ho bé. Impulsarem una nova manera de fer, de sentir i de viure. Nosaltres fem poble perquè som poble. No us demanem que ens feu confiança. El que volem és que ens doneu l’oportunitat de guanyar-nos la vostra confiança a base de fets i no només de paraules i bones intencions.

Bases del programa electoral 2019-2023

Aquí us presentem els 40 punts base del nostre programa (http://locals.esquerra.cat/lametllavalles/document/8872) És el què ens defineix i proposem pel poble, amb el poble, perquè sou molts els que se'ns heu apropat per aportar i comentar. No podia ser de cap altra manera que fer de la comunicació directa amb tots els veïns, el nostre pal de paller per impulsar l'Ametlla del Vallès cap a un model de poble on totes i tots ens puguem sentir còmodes, segurs i emparats. I també destaquem 10 punts que seran les nostres primeres accions de govern als 100 primers dies: 1. Auditoria de comptes de l’Ajuntament. 2. Retornar al Ple les competències que es van traspassar a la junta de Govern, per fomentar així major consens en les decisions. 3. Assessorament i contacte amb totes les parts implicades en el projecte de Can Draper per reconduir la situació actual. 4. Creació d’un calendari de trobades periòdiques amb totes les entitats del poble per conèixer les seves inquietuds, necessitats i projectes. 5. Elaborar l’estudi de millora per fer més intuïtiu, fàcil d’utilitzar i atractiu el web de l’Ajuntament, dedicant-hi més recursos. 6. Iniciar les converses amb el comitè d’empresa per millorar la relació de llocs de treball del personal de l’Ajuntament. 7. Creació del Pla bàsic d’emergències municipals (PBEM). 8. Creació del Pla de rehabilitació dels edificis municipals. 9. Iniciar la xarxa de zones d’esbarjo i higiene canina (pipicans) de l’Ametlla. 10. Identificar les zones escolars amb senyalística amigable per incentivar el civisme i facilitar la mobilitat.  

Presentació de la candidatura

Moltes gràcies per venir! Ahir el temps no acompanyava... i així i tot la sala es va quedar petita! Ara ja sabeu una mica més QUI i COM som. Gent de tots els àmbits del poble que volem fer poble. Durant els pròxims dies explicarem QUÈ ens proposem fer a través de les xarxes socials i els propers actes que estem preparant. Seguim! 

Xerrada amb Alba Vergés

Ahir vàrem gaudir de gairebé dues hores amb la Consellera de Salut Alba Vergés, la candidata al senat Muntsa Marzábal i el candidat a l'alcaldia de l'Ametlla del Vallès Pep Moret Tanyà. També ens van acompanyar la Dolors Castellà candidata per La Garriga i el president comarcal d'Esquerra Republicana al Vallès Oriental Oriol Ramon. Xerrada amb Alba Vergés Bosch: “Ens mereixem un país on no falli la justícia, ni l’escola, ni la sanitat. Aquest és el nostre poder, el poder democràtic de cada vot”. Ser republicà és parlar d’escoles i de salut. “Feina, escoles, salut i famílies”. Això és el què l'Oriol Junqueras li va escriure en un paper “com a prioritat del nostre dia a dia. És per això que volem la República”, quan aquesta setmana passada el va anar a visitar a Soto del Real. La consellera ens fa coneixedors de la voluntat de posar l’atenció primària al centre, per atendre problemes de salut però també per prevenir i fer promoció de la salut. Hem debatut el futur que volem en la República Catalana, amb valors com a base de la cohesió i treball en equip entre política, sectors econòmics i empresarials, societat civil i cultural. El #28A sortirem a exercir allò que els fa tanta ràbia i tanta por, omplirem les urnes de llibertat.