L'Ametlla del Vallès

Totes les notícies

Voluntariat, Ametlla, Fundació, Cavall

Visita a la Fundació Teràpia a Cavall

Aquest cap de setmana hem estat de visita a la Fundació Teràpia a Cavall. https://fundacioterapiaacavall.org/ca/entrada/ La Maite i l'Imma ens han rebut i ensenyat què és, qui són i com ho fan. La FTAC és una entitat sense ànim de lucre que, amb una combinació única de cavalls, teràpia i entorn natural, es dedicada a millorar la qualitat de vida de nens i nenes amb diversitat funcional o necessitats especials, ajudant-los a aconseguir els objectius terapèutics traçats, en un ambient relaxat, segur i divertit. La Fundació ha especialitzat els seus serveis centrant-los en l’atenció a la infància més precoç, entre els 18 mesos i els 12 anys. Els seus usuaris són, principalment, de Barcelona i de ciutats situats en un radi d’uns 60 km de l’Ametlla del Vallès, on es troben les seves instal·lacions. Compta amb un programa de col·laboració basat en: Voluntariat – persones que cedeixen el seu temps per ajudar en les sessions d’hipoteràpia. Amics FTAC – persones que fan un donatiu, ja sigui econòmic o en espècies. Empreses amigues – empreses que realitzen donatius econòmics dins del seu programa de RSC o organitzen activitats amb els seus treballadors per col·laborar amb FTAC, ja econòmicament, donant serveis o col·laborant com a voluntaris. Hi ha diverses opcions fàcils i satisfactòries de col·laborar amb FTAC, ja sigui en forma de temps, diners o donatius en espècies (com pinso per als cavalls, per exemple). I tenim molt clar que desde l'ajuntament i el poble es pot fer molt més per ajudar a les persones i fundacions que ajuden a nens i nenes. Us convidem a veure el video i a donar-vos una volta pel seu web per conèixer de primera mà la Fundació.  

Candidats de la llista municipal d'Esquerra Republicana de l'Ametlla del Vallès

Llista per les municipals

Ahir l'assemblea d'ERC a l'Ametlla del Vallès, juntament amb militants i amics, va acceptar la proposta de llista per les eleccions Municipals del pròxim mes de maig. Una llista cremallera de paritat de dones i homes amb diversitat d'ànimes i pensaments i amb un únic objetiu: treballar colze a colze perquè l'Ametlla sigui el poble que totes i tots volem. I sempre des de la més absoluta honestedat i humilitat. L'Ametlla s'ho val!  Seguim! En breu anirem presentant una per una totes aquestes valentes i valents!

Pensant en tothom

Dissabte ens vàrem reunir amb la Maria, testimoni de les dificultats que tenim els veïns de l'Ametlla amb discapacitats físiques quan ens hem de moure pels carrers del poble. Hem fet un petit recorregut des del local d'ERC situat al Passeig fins al pavelló, i hem confirmat les mancances que patim. La difusió i conscienciació més un programa urgent d'adaptació de les infraestructures municipals serà un dels nostres pilars per millorar la convivència. #inclusió #TreballemPerTu #FemPobleXqSomPoble #milloresMunicipals#municipisrepublicans

Dolors Castellà (candidata a la Garriga), Joan Tardà (diputat al Congrés), Pep Moret (candidat a l'Ametlla del Vallès)

A Esquerra teixim sinèrgies

Un dia especial amb els companys i companyes d' Acord+ERC la Garriga i la Dolors Castellà, en la presentació de la llista electoral per les properes eleccions municipals. Hem estat companyants per un monstre de la política, en Joan Tardà. Un polític molt valorat i millor persona en la proximitat. Ens ha transmès molta sabiduria i coneixament, que segur que ens servirar per millorar les nostres accions a cada poble. Esquerra Republicana de l'Ametlla del Vallès amb Pep Moret Tanyà volem arribar molt lluny teixint sinèrgies i col.laboracions. Moltes gràcies per la invitació! #SomHi

erametllav,esquerra republicana,pep moret,ercametlla,municipals,municipis republicans

Us escoltem

Us escoltem. La intenció del nostre grup és escoltar i conèixer millor el nombre més gran de sensibilitats de L'Ametlla del Vallès. Per això anirem fent un seguit d'estades a diferents punts del poble per tal que tots els interessats us pugueu acostar a parlar i opinar. Aquest diumenge estarem a la Ctra. de Puiggraciós, al costat del Restaurant Can Sous, de 11 h. a 13 h. Us esperem, per fer poble. Cada setmana anirem publicant els llocs on anirem col·locant-nos. Us esperem. Fem poble perquè som poble.

erametllav,esquerra republicana,pep moret,ercametlla,municipals,municipis republicans,vallès oriental, 39de39,

39 de 39 al Vallès Oriental

Ahir vam ser a Mollet del Vallès a la presentació de les candidatures del Vallès Oriental. Estem molt orgulloses i orgullosos que tota la gent de la nostra comarca pugui optar a una candidatura republicana d'esquerres real!!! Per primera vegada a la història tenim representació als 39 municipis vallesans, i continuem sent la força política més arrelada a tot el territori català.

8M Vaga Feminista

8M Vaga Feminista

De nou, el 8 de març de 2019, commemorarem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere. Una reivindicació que va més enllà d’aquesta data i impregna tots els dies de l’any, l’acció de les administracions públiques i de totes i cadascuna de les persones que conformen la nostra societat. Tot i els avenços realitzats, les desigualtats i les discriminacions cap a les dones encara estan presents. Les situacions de vulnerabilitat són més crues per a les dones, i això es tradueix en una major precarietat laboral d’aquestes i una feminització de la pobresa, entre d’altres. De fet, un informe recent elaborat per la PAH, l'Observatori DESC, l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), Enginyeria Sense Fronteres (ESF) i l'Agència de Salut Pública de Barcelona  fa evident que un 78% de les victimes de pobresa energètica són dones. Però la discriminació no queda aquí. Més d’un 70% dels contractes a temps parcials ho són de dones. I en aquesta mateixa línia l’Observatori Dona i Empresa assenyala que més del 70% de les empreses no tenen cap dona als seus Consells d’Administració. Això contrasta amb l’àmbit educatiu, a on les dones representen el 60% de les llicenciades i en canvi els càrrecs de més rellevància, en tots els sectors, continuen sent ocupats majoritàriament per homes. El sostre de vidre doncs, encara no s’ha trencat i segueix limitant les possibilitats d’ascens de les dones. Segons l’últim informe de la Generalitat, la bretxa salarial entre homes i dones se situa al conjunt de Catalunya del 26% el 2017 però que s'accentua fins el 43% entre els sectors amb ingressos més baixos. Les dades recents indiquen que tendeix a agreujar-se. Qüestió que hem d’abordar per eradicar-la.  Cal seguir reivindicant el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i el dret a una maternitat lliure i segura, vetllant també perquè les dones joves de 16 i 17 anys puguin exercir aquest dret lliurement.

Carnestoltes 2019

Ahir se'ns va acabar el Carnestoltes i no podem dir res més que moltes felicitats a la Comissió de Carnaval de l'Ametlla i a l'ajuntament per donar suport a aquesta festa popular. Heu aconseguit omplir el pavelló, amb més de 800 assistents, i fer-nos passar uns dies de diversió i dansa fantàstics. Especial menció a les colles de Gitanes, del nostre poble i a les convidades, que cada any ho fan encara millor que l'anterior! I moltes felicitats als guanyadors del concurs de comparses que van anar anar molt elegants. A la resta ànims !! Ho heu fet molt bé, i l'any que vé més. Molta sort ! #FemPoble #FemAmetlla