L'Ametlla del Vallès

Notícia

Ple extraordinari i urgent

  • El nostre regidor Gus Saeta llegint el posicionament del nostre grup.
  • El nostre alcalde, Pep Moret, llegint la moció en resposta a la sentència.
Ref. Ple de l’Ajuntament: Sessió extraordinària i urgent
Dia 15 d’octubre de 2019 a les 19:00h.


Ahir es va celebrar el Ple de l’Ajuntament en Sessió extraordinària i urgent amb dos únics punts a l’ordre del dia: 1. Declarar la urgència i 2. Moció de resposta a la sentència del TS i per demanar l’amnistia per les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació. 

La urgència es va aprovar per unanimitat. Després de la lectura de la moció, redactada per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, presentada al nostre consistori pel nostre grup d’Esquerra Republicana i Junts per l’Ametlla, es va procedir a la votació. Va quedar aprovada amb els vots a favor d’Esquerra Republicana, Junts per l’Ametlla i Ametlla’t. Els grups de L’Ametlla en Comú-Podem i Partit Socialista de Catalunya es van abstenir. Tots dos varen fer constar que hi ha punts en què haurien votat d’acord, però que en el moment en què es parla de reivindicar el dret a l’autodeterminació i el dret a treballar pacíficament per esdevenir República Catalana, no poden firmar l’acord.

El nostre regidor, Gustau Saeta, va argumentar la posició del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ametlla de Vallès fent èmfasi en que «no només es vota a favor del moviment independentista, sinó per defensar els drets democràtics de tot un poble».  També va denunciar «els actes antidemocràtics que en aquest poble ens estem trobant, amb l’arrencada de cartells, banderes i pancartes». També va tenir un record pel president Lluís Companys, perquè ahir mateix, 15 d’octubre, «va fer 79 anys del seu assassinat en mans de l’estat feixista espanyol durant el règim franquista», i va recordar les paraules del diputat Rufian, que va dir que si els catalans dels anys quaranta no van defallir en la defensa de les llibertats del poble català, tampoc ho farem nosaltres ara.

Al final, i un cop tancat el ple, els membres dels grups que varen votar a favor de la moció i una part del públic assistent vàrem cantar el Cant del Segadors perquè avui tenim més motius per voler la independència i per seguir defensant la justícia, la llibertat i el progrés.
Suposem que per l’excepcionalitat de la convocatòria i el curt temps que va haver-hi per notificar-ho a tothom, l’assistència va ser només d’unes 30 persones. És per això que avui us convidem a llegir la moció adjunta i, si voleu, veure el vídeo del ple que estarà penjat al web de l’Ajuntament.
 
«Tornarem més forts, més convençuts i ferms que mai. Gràcies a tothom i persistiu, perquè nosaltres persistirem sempre, sempre!» Oriol Junqueras 14-10-2019 Presó de Lledoners.