L'Ametlla del Vallès

Notícia

Què estem fent al poble

Aquest mes de novembre els nostres regidors i regidores van per feina.

Des de la regidoria de Turisme, la regidora d’ERC Mireia Morillas explica que ja s’està treballant en la confecció del calendari del 2020. Les dues associacions fotogràfiques de l’Ametlla, AFA i AFiC, aportaran les fotografies que l’il·lustraran. Per decidir les activitats que es plantegen pel proper any, que estaran anunciades a les pàgines de cada mes, s’ha fet una reunió amb els tècnics i els diversos regidors. D’aquesta manera s’ha procurat que les activitats se solapessin el menys possible i que estiguessin distribuïdes uniformement al llarg de tot l’any. 

Pel que fa a Medi Ambient, s’està treballant en la campanya Aquí no llencem res!, que es portarà a terme del 25 al 28 de novembre. Quatre persones enquestaran els ciutadans de l’Ametlla per conèixer dades reals sobre el reciclatge al nostre poble. Els veïns que s’avinguin a respondre l’enquesta seran obsequiats amb bosses de reciclatge. A més a més, juntament amb la regidoria de Comerç i Consum, s’anuncien properes accions per fomentar el consum responsable i de proximitat.

Mireia Morillas, responsable també de la regidoria de Promoció Econòmica, ens fa saber que de les onze persones que participen activament dels Esmorzars de feina, tres ja han trobat ocupació gràcies al programa.

El nostre alcalde Pep Moret ens explica que, seguint amb el programa electoral d’ERC, des de la regidoria de Participació s’està treballant de manera transversal amb altres regidories sobre un pla de participació ciutadana. Pel que fa a Recursos Humans s’està fent un estudi de la relació dels llocs de treball a l’Ajuntament i  d’algunes places públiques que han de sortir aviat, com les de caporal, que formen part de Seguretat Ciutadana.

La nostra regidora de Barris, Raquel García, s’ha reunit amb diversos representants dels barris per decidir on és millor posar els senyals i cartells fixos relatius a temes tan diversos com la recollida d’excrements dels animals domèstics, que afecta de manera particular el barri de Can Camp, senyalitzacions diverses al barri de la Terrera i un mirall per al barri del Pinar de Rosanes per millorar la visibilitat en un dels seus carrers.

El nostre regidor d’Esports, Gustau Saeta, està treballant, juntament amb el Motoclub i la policia local, per poder portar a terme la tradicional pujada a Sant Bartomeu complint la normativa actual, que és molt restrictiva. També ens anuncia que se segueix treballant per fer possible la cursa benèfica OnCodines Trail, que amb el lema Correm per la glòria, passarà el 21 de març del 2020 per onze pobles del Vallès Oriental, entre ells l’Ametlla. El recorregut per l’Ametlla serà des de la gasolinera Petrolis Independents passant pel Pou de Glaç i cap a Santa Eulàlia de Ronçana a través del Mas Fabrera. Es necessitaran voluntaris per a les tasques de control i avituallament.

Des de la regidoria d’Educació s’està mirant de millorar l’aparcament de l’institut i l’escola Els Cingles, una feina que està en procés embrionari. Pel que fa a l’escola Bertí, s’està mirant, també, de condicionar un aparcament per als autobusos que fan servir els alumnes quan es desplacen fora de l’escola a fer alguna activitat.