L'Ametlla del Vallès

Notícia

Tenim uns regidors que no paren!

#ajuntament #ametlladelvalles
Ajuntament de l'Ametlla del Vallès

Aquest mes de novembre no hi ha hagut Ple a l’Ajuntament. De tota manera, els nostres regidors van ben enfeinats.
 
La regidora de Barris, Raquel García, i l’alcalde, Pep Moret, s’han reunit amb els veïns del Serrat per escoltar les seves inquietuds. La Raquel García també s’ha reunit amb l’empresa que neteja tots els espais municipals, Ilunion, per aclarir alguns aspectes de la seva actuació, que no està sent correcta. Està treballant perquè l’empresa Ilunion rectifiqui la seva tasca i perquè s’adeqüi al que està estipulat per contracte.
 
En la seva feina a la regidoria de Festes, la Raquel García ha estat parlant amb els Patges Reials per començar a preparar la cavalcada de Reis.
 
El regidor d’Educació, Gustau Saeta ha assistit al Fòrum del Pla local d’educació. En aquest fòrum es va parlar sobre com poden actuar els pobles en temes educatius: tant pel que fa a la proximitat com pel que fa a l’educació de tota la ciutadania, no només d’infants i joves. Escoles bressol, escoles de música o escoles d’art són llocs on les persones rebem educació. També ha destacat la demanda d’inclusió del poble de l’Ametlla al projecte Educació 360, un projecte que pot ser angular en les polítiques d’educació en l’àmbit local: inclou accions amb les famílies i del poble com a espai educatiu i destaca la participació i la transparència com a eines per treballar l’educació de manera global.
 
Des del Consell Comarcal, Turisme Vallès i la regidoria de Turisme de l’Ametlla del Vallès estan fent un estudi sobre les normatives de rodatge que afecten el nostre municipi, ja que som el poble amb més rodatges cinematogràfics i publicitaris del Vallès Oriental. La regidora, Mireia Morillas, també està en contacte amb algunes persones de la comarca per preparar futures visites guiades pel modernisme ametllatà.
 
A la regidoria de Medi Ambient, Mireia Morillas treballa amb les associacions de joves per  reutilitzar les pancartes que hi ha en desús a l’Ajuntament. Jac (Joves de l’Ametlla collonuts), Gepa (Grup d’esplai del Principat) i Pica (Punt d’Informació juvenil i Calaix d’activitats) aprenen a fer bosses, moneders i altres objectes. Una bona iniciativa per reciclar, reutilitzar i reduir, tres verbs que hauríem de conjugar sovint per millorar el medi ambient i no contribuir a l’agreujament del canvi climàtic ni a l’excés de consumisme. També ha estat parlant amb les diverses entitats i grups que participaran a la Fira de Nadal, com l’escola de dansa Judith Font, City Sports i l’escola de música, amb els seus combos.
 
Finalment, l’alcalde i regidor Pep Moret està treballant per crear un Pla de civisme. Davant els actes vandàlics que s’han portat a terme últimament al nostre poble i davant altres accions que molesten el nostre veïnat, el Pla de civisme inclourà una ordenança municipal, unes accions de conscienciació i unes mesures punitives en forma de multes per a aquells qui no es comportin amb civisme a l’Ametlla del Vallès.