L'Ametlla del Vallès

Notícia

Per què hem de ser feministes?

Dia de la Dona 07 de març
Dia de la Dona 07 de març
Per què hem de ser feministes?
 
1. Perquè no hi hagi ni una dona morta ni maltractada més.
 
2. Per eliminar la cultura de la violació. Les dones han de poder decidir lliurement si volen tenir relacions sexuals, quan, on, com i amb qui.
 
3. Per lluitar contra el sostre de vidre  i el sòl enganxós. Les dones han de tenir les mateixes oportunitats laborals que els homes. A l’Estat, només un 20% dels càrrecs directius de les empreses estan en mans de dones.
 
4. Per trencar amb els rols de gènere establerts. No hi ha feines de dones i feines d’homes. Cal repartir les tasques domèstiques i de cura i vetllar per la conciliació de la vida laboral amb la personal i familiar.
 
5. Perquè les dones tenen més risc de pobresa. 7 de cada 10 víctimes de pobresa energètica són dones.
 
6. Perquè la dona encara està silenciada. Les dones s’han de poder expressar lliurement i ser escoltades arreu. Però, sovint, són invisibilitzades. 
 
7. Perquè les dones no són objectes. S’ha d’acabar amb la  cosificació de les dones. Se les ha de valorar per la seva feina i no pel seu aspecte físic.
 
8. Perquè les dones tenen dret a una maternitat lliure i segura. A molts llocs del món l’avortament encara és il·legal. També, encara avui en dia i al nostre país, hi ha dones sotmeses a mutilacions genitals.
 
9.Perquè encara ara existeix el matrimoni forçat.
 
10. Perquè el feminisme suma, no resta. És una lluita per la igualtat. Defensar els drets de les dones és construir una societat millor.
 
https://www.esquerra.cat/ca/10-motius-ser-feminista-esquerra-erc