La Ràpita

Totes les notícies

Solé: ‘La qüestió internacional serà clau a partir de l’endemà del referèndum’

Divendres, 5 de maig, Jordi Solé, diputat del Parlament Europeu, i Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita, es van reunir amb la Confraria de Pescadors Verge del Carme de la Ràpita per establir lligams i col·laboracions a l’hora de defensar els interessos del sector de la pesca, un sector històricament estratègic per a la dinamització de l’economia rapitenca i que depèn, en bona mesura, de les normatives europees, que massa sovint no tenen en compte les singularitats de la pesca a la Mediterrània. En aquest sentit, Solé afirmava que ‘les arts de pesca no tenen les mateixes característiques, de manera que insistirem perquè es tingui en compte aquesta diversitat i la Unió Europea deixi de perjudicar els nostres mariners’. Després de reunir-se amb els pescadors, Solé va oferir una xerrada en què va exposar la visió de la Unió Europea sobre el procés d’independència de Catalunya. També hi va participar l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, que va obrir l’acte dient que ‘aquest acte s’emmarca dins la campanya La República que farem d’Esquerra Republicana, però deixeu-me dir que la República ja l’estem fent, que dia a dia anem avançant perquè en el moment clau tinguem a punt totes les infraestructures que necessitarem’. Josep Caparrós també va afirmar que ‘els ajuntaments estem al costat del Govern de Catalunya i del Parlament perquè tant el referèndum com la independència acabin sent una realitat en pocs mesos, i no defallirem per més entrebancs que ens vulgui posar l’Estat espanyol’. Amb l’exemple que el Govern ha publicat el concurs per comprar 8.000 urnes per fer el referèndum, Caparrós va posar en evidència que ‘l’hora de la veritat és molt a prop’. D’altra banda, Jordi Solé, responent a la pregunta de l’alcalde sobre què cal fer perquè la Unió Europea ens reconegui com a Estat, va demanar, en primer lloc ‘que deixem enrere els temps d’escepticisme, pessimisme i dubte, perquè ara toca situar-nos en l’optimisme i prendre decisions històriques’, una afirmació que fonamenta en el fet que, tot i que els partits europeus ‘no es posiciones sobre un sí o un no a la independència, tots coincideixen a dir que la qüestió de la independència de Catalunya s’ha de resoldre democràticament’.

La Secció Local d’ERC-la Ràpita recull més de 700 signatures pel Pacte Nacional pel Referèndum el dia de Sant Jordi

La Secció Local d’Esquerra Republicana de la Ràpita, ahir, Diada de Sant Jordi, va sortir al carrer amb dos objectius: demanar l’opinió i suggeriments a la gent sobre la República que farem i recollir signatures d’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum. El president de la Secció Local, Oriol Clos, ha destacat l’alta participació dels rapitencs a l’hora d’adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum: “en només unes hores, més de 700 persones s’hi han adherit, això ens fa constatar que els nostres conciutadans són molt conscients de la necessitat de donar suport a totes les iniciatives que sorgeixin de defensa de la celebració d’un referèndum d’independència de Catalunya”. Clos també ha afirmat que continuaran recollint signatures “fins al darrer dia, perquè com més n’hi hagi més fàcil serà que el referèndum sigui una realitat”. D’altra banda, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, que també va signar l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum, destaca que “la majoria dels ajuntaments catalans donem tot el suport al Govern de Catalunya en l’organització del Referèndum, som conscients que, si cal, haurem de prendre el protagonisme i organitzar-lo. Ens satisfà saber que la resposta de la gent del nostre poble és tan positiva, perquè ens mostren també el suport a les institucions: qualsevol esforç, ara que s’acosta l’hora de la veritat, és benvingut”.

Esquerra Republicana surt al carrer per Sant Jordi com a punt de recollida de signatures pel Pacte Nacional pel Referèndum

Aquest diumenge 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Ràpita sortirà al carrer per continuar aproximant-se a la gent i recollint les propostes que vulguin fer per construir la nova República catalana, una República que no es pot fer si no és comptant amb l’opinió dels ciutadans i les aportacions que hi vulguin fer. És una acció més que se suma a la campanya La República que farem, organitzada per Esquerra Republicana a tot el país i que a les Terres de l’Ebre ja compta amb gairebé una cinquantena d’actes i diverses parades informatives i de recollida de propostes per tot el territori. El president dels republicans rapitencs, Oriol Clos, ha remarcat la importància de sortir al carrer sobretot ‘els dies en què la gent també hi és’, perquè ‘si ho volem fer fàcil, ens hem d’aproximar als nostres conciutadans i oferir-los la possibilitat de participar en la creació de l’esbós de la República que farem’. Al mateix temps, Clos ha informat que ‘aquest diumenge sortirem al carrer amb un segon objectiu: ser un punt de recollida de signatures pel Pacte Nacional pel Referèndum a la Ràpita, perquè abans de ser independentistes som demòcrates’, de manera que ha demanat que ‘tothom qui ho vulgui –persones, entitats, organitzacions...– passi per la carpa d’Esquerra Republicana per signar en favor de la celebració del referèndum’. ‘S’acosten moments històrics en què caldrà que la societat catalana fem pinya a l’entorn de les nostres institucions per defensar els nostres drets com a ciutadans de Catalunya, davant d’un Estat espanyol que es diu democràtic però que en lloc de demostrar-ho s’entesta a posar-nos pals a les rodes i a negar-nos el dret a votar’; per això, Clos espera que diumenge hi hagi molts rapitencs, rapitenques i forasters que s’acostin a la parada d’Esquerra Republicana per signar pel Pacte Nacional pel Referèndum. La carpa d’Esquerra Republicana de Catalunya, punt de recollida de signatures pel Pacte Nacional pel Referèndum, estarà ubicada a la plaça Carles III a partir de les 9.

Èxit de participació a la parada d'ERC-la Ràpita per parlar amb la ciutadania sobre la República que farem

Ahir dissabte, Esquerra Republicana va muntar 10 carpes a les Terres de l'Ebre –140 a tot Catalunya– per parlar amb la ciutadania sobre com hauria de ser la nova República Catalana. Es tracta d'un acte més organitzat en el marc de la campanya participativa La República que farem, organitzada per la formació política. La Secció Local d'Esquerra Republicana de la Ràpita va ser una de les que hi va participar.    El president de la Secció Local, Oriol Clos, considera d''èxit participatiu' el matí d'ahir dissabte i anima la gent que vulgui fer més propostes a posar-s'hi en contacte, per correu electrònic (larapita@esquerra.cat) o mitjançant algun dels membres de la Secció Local. Clos valora com a 'important'  que la gent aporti la seva opinió, perquè 'com més propostes puguem recollir, més semblant al que vol la majoria de la gent serà la República catalana'. El president de la Federació de l’Ebre, Alfons Montserrat, coincidia en la necessitat expressada per Clos d''escoltar la ciutadania, també en espais de reflexió oberts a peu de carrer'. Montserrat destacava que 'les Terres de l’Ebre som un territori amb una personalitat ben marcada, i dins la nova República catalana haurem de tenir un reconeixement important'. Montserrates mostrava molt satisfet 'per la gran implicació de la gent de les Terres de l’Ebre en la campanya de La República la farem, que suma 35 actes organitzats al territori, però que superarà els 50 abans del mes de juliol'. Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita, afirmava que 'és imprescindible que la nova República la fem entre tots, i per això Esquerra hem sortit al carrer amb aquesta macroparada d’avui, perquè la ciutadania tingui molt fàcil fer-nos arribar les seves aportacions i reflexions'. Caparrós incidia en el fet que 'els ajuntaments som la institució més propera a la ciutadania, i estem compromesos en fer forta i sòlida la base que ha de fonamentar la República catalana'. Finalment, Lluís Salvadó, secretari general adjunt d'Esquerra Republicana, des de la Ràpita, expressava la voluntat 'de continuar traslladant a la ciutadania que l'única via per construir un país digne és votar i fer la República catalana', i demana ‘que els ciutadans puguin decidir el seu futur'.

Esquerra-la Ràpita ens sumem a la 'macroparada' per acostar el debat de 'la República que farem' als ciutadans

El cap de setmana del 18 i 19 de març, Esquerra Republicana fa un desplegament sense precedents, ni tan sols en campanya electoral, ubicant més de 145 parades de forma simultània arreu del país. Aquesta acció, aquesta ‘macroparada’, s’emmarca dins de la campanya participativa ‘La República que farem’ que el passat 4 de març va viure l'acte central i que posa a debat les propostes del partit per la República catalana. El president de la Secció Local d'Esquerra a la Ràpita, Oriol Clos, ha anunciat que aquest dissabte al matí, de les 11.00 a les 14.00 h, a la confluència del carrer Sant Isidre amb l'avinguda Constitució, 'hi haurà una àmplia representació del partit per conversar amb els ciutadans que ho vulguin i recollir totes les propostes sobre la República que farem'. Clos ha dit que 'entre aquesta representació, hi haurà, a més de militants i simpatitzants del partit a la Ràpita, els regidors; l'alcalde, Josep Caparrós, i el secretari d'Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Salvadó'. Clos ha remarcat que 'a Esquerra Republicana no concebem la idea de fer un nou país, una nova República catalana, sense saber quina és l'opinió de la gent que n'ha de formar part. Per això, sortim al carrer, preguntem i apuntem tot un ventall de possibilitats en forma de propostes que ens ajudaran a fer la millor República catalana possible'.  

Oriol Clos, nou president de la Secció Local d’Esquerra Republicana a la Ràpita

La Secció Local de la Ràpita d’Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar ahir divendres una Assemblea General per renovar-ne l’Executiva. A l’elecció, només s’hi va presentar una candidatura, encapçalada per Oriol Clos i Pepiol. Clos substitueix en la Presidència Joan Josep López, que continua sent membre de l’Executiva Local en qualitat de president honorífic. El nou president, Oriol Clos, que va ser escollit per unanimitat juntament amb l’Executiva que presentava, va agrair la feina feta per l’Executiva sortint, tot destacant que havia portat el partit a assolir els millors resultats electorals de la història a la Ràpita, i a teixir una gran complicitat social, gràcies a la feina feta al carrer situant-se al costat de la gent i també al treball institucional. Clos va fixar com a objectius ‘eixamplar la base del partit a la Ràpita, potenciar el contacte amb la ciutadania i treballar per millorar el benestar dels rapitencs i rapitenques, per a, entre tots, fer un poble milor’. Oriol Clos és enginyer tècnic agrícola especialitzat en paisatgisme i va ocupar, a les darreres eleccions municipals, el número quinzè de la llista electoral d’Esquerra Republicana de Catalunya. La nova executiva ha quedat configurada de la següent manera: Presidència, Oriol Clos i Pepiol; Secretaria d’Organització, Carles Brunet i Vernet; Secretaria de Finances, Carles Pasqual i Montanyès; Secretaria d’Imatge i Comunicació, Sus Martí i Serret; Secretaria de la Dona, Àngela Reverté i Ferré; Secretaria de Política Municipal, Èrika Ferraté i Curto; Secretaria de Joventut, Xavier Reverté i Reverté; President honorífic, Joan Josep López i Ferré, i Portaveu del Grup Municipal, Josep Caparrós i Garcia, alcalde de la Ràpita.

Esquerra de la Ràpita fa una crida a participar a la Via lliure de la Diada

Esquerra Republicana de la Ràpita davant la transcendència històrica dels fets i actes que es viuran les properes setmanes a Catalunya, ha fet una crida a participar de manera massiva a la Via Lliure del proper 11 de setembre. Josep Caparrós, portaveu d’Esquerra Republicana, ha manifestat que ‘ens juguem tantes coses i tant importants pel futur del país els propers dies que és de gran importància que tot el món vegi una Diada  amb una mobilització multitudinària a favor de la llibertat’.   Esquerra també fa una invitació a participar en l’acte que farà la candidatura Junts pel Sí el proper dissabte 12 de setembre a les 19.30 h a la Plaça del Coc, i que comptarà amb la participació dels candidats Germà Bel, Carme Forcadell, Montserrat Palau, Jordi Turull i Lluís Salvadó.   L’organització i concentració de tots els esforços en aquests actes farà que aquest any la secció local d’Esquerra de la Ràpita no organitzi durant la Diada la típica botifarrada i parlaments que venia celebrant els darrers anys. ‘Desitgem poder recuperar aquestes activitats el proper any amb la felicitat d’haver aconseguit la independència del nostre país’. Ha manifestat Caparrós.

ERC, PSC, SI I ICV presenten el compromís Acord per la Ràpita per la legislatura 2015-2019

Esquerra la Ràpita, com a guanyadora de les Eleccions Municipals del passat 24 maig, ha aconseguit sumar el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Solidaritat per la Independència (SI) i Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) en el compromís Acord per la Ràpita per la legislatura 2015-2019. Així, en la presentació del compromís Acord per la Ràpita han participat Josep Caparrós, d’Esquerra la Ràpita (ERC); Rosa Anglés, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC); Àlex Cervera, de Solidaritat per la Independència (SI), i Carlos Sanchís, d’Iniciativa per Catalunya–Verds (ICV). L’Acord per la Ràpita neix després de les converses que Esquerra la Ràpita va dur a terme amb els 6 grups polítics als quals els resultats de les Eleccions Municipals van donar representació al consistori rapitenc. L’objectiu d’Esquerra la Ràpita era “constituir al nostre poble un govern fort, estable i el més ampli possible, i això ho hem aconseguit amb aquest Acord per la Ràpita, en què 4 dels 6 partits amb representació a l’Ajuntament conformaran el Govern Municipal rapitenc de la propera legislatura. Sabeu que apostàvem per un govern d’unitat, complex i complicat que, finalment, no ha estat possible, un cop plantejades la distribució i la gestió local a cadascun dels representants; però ens ha permès assolir el govern més ampli possible”, ha explicat Josep Caparrós, l’alcaldable de la Ràpita. Els membres que conformen Acord per la Ràpita aposten per “transformar la Ràpita amb un model de poble de futur, per tirar endavant aquests projectes de llarg termini que millorin la vida dels ciutadans rapitencs, amb tota la il·lusió i les ganes de treballar no només per la gestió del dia a dia sinó també per demostrar al poble de la Ràpita que tenen el millor futur possible”, ha remarcat Caparrós.

Josep Caparrós

Caparrós enceta contactes amb tots els partits conjuntament per conformar un govern ‘fort i estable’

Esquerra la Ràpita, com a guanyadora de les Eleccions Municipals del passat diumenge, ha encetat els contactes per conformar un govern ‘fort i estable’ amb una reunió conjunta amb tots els candidats dels grups polítics que van obtenir representació a l’Ajuntament rapitenc. D’aquesta manera, Esquerra ha començat a gestionar la responsabilitat que els ciutadans de la Ràpita li van atorgar a les urnes “perquè creiem que la gent de la Ràpita, que ens ha donat la seua confiança, demana una nova manera de fer les coses i nosaltres estem convençuts que cal fer-ho de manera transparent, amb honestedat i amb proximitat, per això, hem obert el diàleg amb tots els partits polítics conjuntament” – ha valorat Josep Caparrós, l’alcaldable republicà. L’objectiu d’aquesta ronda de contactes que ha obert Esquerra la Ràpita és “conformar un govern fort, estable i el més ampli possible, amb tots aquells representants polítics que tinguin il·lusió, ganes i estiguin disposats a treballar en un model de poble de futur, perquè Esquerra apostem per tirar endavant projectes de futur, de mig termini, per a millorar el nostre poble i que van més enllà de la simple gestió del dia a dia” – ha explicat Josep Caparrós. En aquesta primera reunió, a més de Josep Caparrós d’Esquerra la Ràpita (ERC), han participat Carlos Sanchís d’Iniciativa per Catalunya – Verds (ICV), Àlex Cervera de Solidaritat per la Independència (SI), Pedro Hernández de Més Ràpita, Josep Pitarch del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Joan Martín de Convergència i Unió (CiU). Durant la trobada, s’han designat els representants de cada partit que continuaran en les converses bilaterals per tal de definir un govern ‘fort i estable’ per a la Ràpita.