La Ràpita

Totes les notícies

Port pesquer de la Ràpita

La Ràpita, destinació turística singular, sostenible i d’excel•lència

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Ràpita segueix apostant per potenciar l’economia com a eix de desenvolupament social i de millora del benestar de la ciutadania. En aquest sentit, aposta per aprofitar i valoritzar els actius propis, naturals i humans, per potenciar l’economia rapitenca. Esquerra la Ràpita ha treballat durant aquesta legislatura de la mà dels sectors econòmics locals i “seguirem en la mateixa línia, perquè el desenvolupament econòmic del nostre poble no serà viable sense la col·laboració públic i privada, per això, apostem per potenciar i valoritzar els recursos propis, els nostres sectors turístic, comercial, hoteler, pesquer i pagès, i aprofitant al mateix temps els valors naturals de la Ràpita per a convertir-nos en una destinació turística singular, sostenible i d’excel·lència” – ha explicat el candidat a l’alcaldia, Josep Caparrós. En aquest sentit, Esquerra la Ràpita estableix diversos eixos d’actuació per a desenvolupar les polítiques econòmiques, que complementaran el projecte Ràpita Emprèn en el desenvolupament i la promoció econòmica local. D’una banda, els motors econòmics tradicionals de la Ràpita, com el pesquer i el pagès, tindran el suport de l’Ajuntament per fer realitat els seus projectes de futur, recolzant les iniciatives que sorgeixin de les confraries de pescadors i de les cooperatives agrícoles. En la mateixa línia, juntament amb la Unió de Comerç Rapitenc, incentivarà la promoció del comerç km0 i reforçarà el sector serveis.     D’altra banda, reforçar la capitalitat turística de la Ràpita ha de passar pel desenvolupament de sòl hoteler, que augmenti el nombre de places hoteleres per fidelitzar i ampliar les estades dels visitants, i per la promoció del turisme, especialment el nàutic. Així, Esquerra aposta per “consolidar la feina feta com a port base de xàrters i creuers, ja que finalment l’any que ve el port de la Ràpita acollirà dos creuers i seguirem treballant per complementar la nostra oferta, col·laborant com sempre hem fet amb l’Estació Nàutic i el Col·lectiu de Cuina, i alhora promocionarem els actius natural de la badia dels Alfacs i el delta de l’Ebre, això sí promovent sòl hoteler i la implantació de noves empreses hoteleres, que ens han de permetre desestacionalitzar el turisme i consolidar l’oferta turística els 365 dies l’any” – ha valorat Caparrós.

Ed. Duanes

Esquerra implementarà el projecte #RàpitaEmprèn per al desenvolupament i la promoció econòmica local

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Ràpita implementarà la propera legislatura el programa RÀPITA EMPRÈN, que inclou un seguit de projectes per al desenvolupament, la captació d’empreses i la promoció econòmica local. En aquest sentit, el candidat a l’alcaldia Josep Caparrós destaca que “estem convençuts que si l’economia local és potent el benestar dels rapitencs i rapitenques està assegurat i el principal objectiu de les nostres polítiques són la millora de la vida de la ciutadania rapitenca, per tant, posarem tots els recursos al nostre abast per tirar endavant projectes com Ràpita Emprèn, perquè el nostre teixit empresarial ha de tenir el suport del seu Ajuntament i perquè no ens podem permetre que el jovent que vagi a estudiar fora no torni per falta d’expectatives econòmiques viables que els permetin viure i treballar a la Ràpita dignament”. El programa Ràpita Emprèn inclou la creació d’un Centre d’Emprenedoria i Coworking a l’antic edifici de les Duanes “un espai emblemàtic i cèntric del nostre poble que hem aconseguit la cessió de l’Estat després de molts anys de gestions infructuoses, ara a les mans del poble de la Ràpita el convertirem en un Centre per potenciar el teixit empresarial rapitenc i per facilitar la retenció del talent jove, ja que ajudarà a la creació i al creixement del món empresarial rapitenc” – ha explicat Caparrós. Amb Ràpita Emprèn també es crearà la figura de l’Agent de prospecció per a identificar les oportunitats econòmiques externes i internes, que permetran garantir i potenciar la competitivitat de les empreses rapitenques, i que facilitarà les gestions als sectors econòmics locals. Al mateix temps, es crearà el Consell Municipal de Competitivitat (CMC), conformat per professionals del món educatiu, empresarial i representants del govern municipal. Aquest Consell dissenyarà formació que reforci la competitivitat d’iniciatives econòmiques i, sobretot aquella formació que creï sinergies i permeti fer front a les necessitats concretes del món empresarial local.

Maset Espai Jove

Esquerra proposa una Ràpita accessible, inclusiva, justa i igualitària

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Ràpita ha dissenyat per a la propera legislatura un programa d’actuacions socials que posen les persones al centre de les seves polítiques municipals. En aquest sentit, el candidat a l’alcaldia Josep Caparrós destaca que “els nostres valors republicans i de progrés els demostrem en la implementació de polítiques socials per a i amb la gent de la Ràpita, amb el principal objectiu de millorar el seu benestar i disposats a no deixar ningú pel camí cap a la societat justa, igualitària, inclusiva, pròspera i lliure que volem aconseguir". Per això, Esquerra proposa diverses actuacions i projectes adreçats a les persones, com un Pla Municipal d’Accessibilitat per a la supressió de barreres arquitectòniques i vigilància per al compliment de les ordenances municipals que garanteixen l’ús de la via pública de persones amb diversitat funcional, malalt, gent gran, etc. Alhora també elaborarà el Pla local de la Infància i l’Adolescència, que reculli la planificació estratègica de les polítiques adreçades a infants i joves rapitencs. A més a més, Esquerra seguirà amb el desplegament d’àrees infantils també adaptades a la diversitat funcional. D’altra banda, i després de fer realitat aquests darrers quatre anys un Espai Jove al Maset, on el jovent pot reunir-se, formar-se, trobar-se o divertir-se en un espai digne, Esquerra aposta ara per dinamitzar-lo i potenciar-lo, per això, crearà el Consell Jove Rapitenc que també serà un consell assessor de la Regidoria de Joventut. A l’igual que seguirà amb la millora dels equipaments educatius i potenciar la formació professional amb cicles que generin sinergies amb els sectors econòmics rapitencs. Amb l’objectiu de facilitar l’accés a un habitatge digne, i tenint en compte els nombrosos habitatges buits amb què compta la Ràpita, Esquerra treballarà per posar-los de nou al mercat i oferir habitatges accessibles a la ciutadania. Esquerra la Ràpita també treballa per combatre la persistència i la reproducció de les desigualtats, per això, implementarà polítiques municipals per aconseguir la igualtat efectiva; promourà la creació del Punt Lila per a diferents esdeveniments i seguirà la feina encaminada per a què l’Ajuntament sigui un exemple i obtingui el Distintiu per la Igualtat de Gènere – SG CITY 50-50.

Imatge pavelló nàutic

ERC elaborarà un Pla d’Inversions a la via pública per fer una Ràpita del futur bonica, accessible i moderna

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Ràpita proposa per a la propera legislatura l’elaboració d’un Pla d’inversions a la via pública, que permeti pressupostar i programar les actuacions necessàries en el total dels serveis municipals (voreres, asfaltat, jardins, places, etc.) Aquests darrers quatre anys, la inversió en actuacions de manteniment dels serveis públics de la Ràpita ha ascendit a més de 600.000€, “una inversió que no ha fet ni mella, després de molts anys de deixadesa en el manteniment de serveis municipals, per això, cal que definim un Pla d’inversions per aconseguir el poble bonic, accessible i modern al futur que ens mereixem la gent de la Ràpita” – ha explicat el candidat a l’alcaldia, Josep Caparrós. En aquest sentit, Esquerra la Ràpita projecta també la reestructuració total de l’avinguda dels Esports que complirà les expectatives de la gent del poble que va apostar per aquesta actuació en una de les consultes populars que s’han dut a terme aquests darrers anys. La inversió per a la nova avinguda cobrirà les necessitats de la ciutadania i recuperarà una de les vies més rellevants d’accés al municipi. També per seguir donant compliment a una reivindicació històrica dels veïns s’enderrocaran les “cases velles” del c/ Constància, seguint la urbanització municipal i alliberant un vial d’unió amb el centre del poble. D’altra banda, si bé les instal·lacions esportives els darrers quatre anys han assolit un nivell notable i han cobert moltes de les necessitats dels ciutadans, una assignatura pendent és la piscina municipal. Per això, Esquerra la Ràpita remodelarà “una de les infraestructures esportives més usades per la nostra gent, en servei des de fa més de 20 anys i oberta pràcticament 365 dies l’any i moltíssimes hores, per la qual cosa la piscina municipal necessita en urgència una inversió realista, no una carta als Reis, sinó un projecte factible que condicioni les instal·lacions, amb criteris d’eficiència energètica i, sobretot, que millori la confortabilitat dels usuaris, amb una coberta telescòpica, una piscina petita que permeti oferir nous serveis com l’aquagym o natació per a nadons, en definitiva, una piscina del segle XXI” – ha avançat Caparrós.

PROGRAMA ELECTORAL MUNICIPALS 2019 ERC-LA RÀPITA

Saps quina és la Ràpita que vols? Has somiat la Ràpita què vols deixar a les properes generacions? La gent d’Esquerra estem al teu servei, estem disposats a seguir treballant tenaçment, amb convicció, amb constància, amb il·lusió, amb compromís, amb un projecte ambiciós que faci realitat la Ràpita del futur que volem i que mos mereixem. Et presentem el nostre programa electoral per a les properes eleccions municipals de 26M. Vinga, va, fem-lo realitat!  

Esquerra crearà una Comissió de Patrimoni Rapitenc per recuperar i valoritzar els actius arquitectònics i històrics de la Ràpita

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Ràpita ha fet una aposta decidida aquests darrers quatre anys per valoritzar les seues tradicions, per honorar els seus avantpassats i per potenciar la cultura rapitenca. Una aposta que manté per a la propera legislatura amb l’objectiu de convertir el passat en una eina de futur, per això presenta diverses propostes que reforçaran i potenciaran la cultura i les tradicions pròpies, la identitat i l’orgull rapitenc. Orígens és un gran esdeveniment cultural, lúdic i de reivindicació de la identitat rapitenca que “ens ha permès demostrar que posar en valor el nostre passat és una eina de futur, perquè potencia l’economia rapitenca, així ho hem constatat en dos anys de celebració només un cap de setmana d’octubre, en què els sectors de la restauració, del comerç, del turisme han treballat pràcticament com un cap de setmana d’estiu. I, sobretot, Orígens ha potenciat encara més l’orgull de poble per la gran implicació de tota la ciutadania que s’hi ha volcat al màxim” – ha valorat el candidat a l’alcaldia, Josep Caparrós. En aquest sentit, Esquerra la Ràpita aposta per seguir el camí emprès i, d’una banda, proposa la creació d’una Comissió de Patrimoni Rapitenc, formada per historiadors, tècnics i especialistes locals, que recollirà les directrius de recuperació i valorització dels elements patrimonials – façanes, emblemes, edificis, etc. – del poble de la Ràpita. També proposa la recuperació i rehabilitació del mas de Mataredona, un dels masos més importants de la serra del Montsià, per convertir-lo en un espai per als amants de la natura, de l’astronomia, de la sostenibilitat i de l’emblemàtica serra rapitenca. Noves propostes que se sumen a l’ampliació d’Orígens ja que “fer-lo més gran és el nostre objectiu, i no tant pel número de dies de celebració ni per la quantitat d’actes que s’organitzen, sinó recuperant encara més el nostre passat i les nostres tradicions, així recuperarem un Forn de Calç de la serra del Montsià, amb la col·laboració i el saber fer d’un expert mestre calciner, amb qui podrem reutilitzar un producte tan nostre com la calç, que usàvem per pintar façanes” – ha explicat Josep Caparrós.

ERC apel•la a l’orgull del poble rapitenc per fer realitat la Ràpita del futur

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Ràpita es presenta aquestes Eleccions Municipals del 26 de maig sota el lema “orgullrapitenc”, apel·lant a la consciència de la ciutadania rapitenca que tinguin present que davant les adversitats només la unió de tot el poble pot superar els obstacles més imponents. Esquerra a la Ràpita vol refermar la identitat i l’orgull de ser de la Ràpita i fer valer les paraules escrites per Sebastià Juan Arbó, que som: “l’estranya barreja de mariners i pagesos, de pacífics i d’exaltats, d’agosarats i de tímids” que descrivia el gran escriptor rapitenc. Així al capdavant de l’Ajuntament ha creat Orígens com un esdeveniment cultural, turístic i econòmic que demostra la voluntat, el treball i la capacitat de la ciutat rapitenca de principis de segle “perquè només si som fidels a les nostre arrels serem capaços de fer realitat la Ràpita del futur que tots desitgem, la Ràpita que volem” – ha remarcat Josep Caparrós, l’actual alcalde rapitenc. Aquest darrers quatre anys, Esquerra la Ràpita ha fet realitat projectes i actuacions que han permès consolidar el municipi com un pol turístic, cultural, social i econòmic de primera i, per això, cal que “ens sentim orgullosos però, no podem conformar-nos sinó seguir apostant per fer de la Ràpita un poble orgullós del seu passat i, especialment, orgullós del seu futur, que la Ràpita sigue un poble on la seua gent puguem viure i treballar dignament, prenent com a model l’esforç i la tenacitat dels nostres avantpassats per anar més enllà i convertir-nos en una capital social, econòmica i democràtica” – ha explicat Caparrós. La gent de la Ràpita ha demostrat sobradament la capacitat de superació davant qualsevol obstacle que se l’imposi, i “només quan anem tothom a una som imparables, només quan anem tots junts som capaços d’imposar-nos. L’1 d’octubre va ser una dura experiència per al poble rapitenc però, vam demostrar que tots a una som invencibles i només tots junts aconseguirem la societat justa igualitària, inclusiva, pròspera i lliure que volem.

Penjada de cartells

Josep Caparrós: “Encetem la campanya a les Municipals amb tota la il•lusió, la força i l’experiència per fer realitat la Ràpita de tothom i per a tothom”

Esquerra la Ràpita ha donat el tret de sortida a la Campanya Electoral a les Municipals del 26 de maig aquesta mitjanit amb la tradicional enganxada de cartells a la plaça Carles III de la Ràpita. L’acte ha comptat amb la participació dels membres de la candidatura d’Esquerra, encapçalada per l’alcaldable Josep Caparrós que considera l’escenificació d’aquest moment com “un acte simbòlic molt il·lusionant per a la gent d’Esquerra, que encetem la campanya amb tota la il·lusió, la força i l’experiència per fer realitat la Ràpita de tots i per a tots. Una Ràpita inclusiva, igualitària, justa, pròspera i lliure, orgullosa del seu passat i, sobretot, orgullosa del futur que consolidarem tots a una” Esquerra la Ràpita ha estat quatre anys al capdavant del Govern municipal en què ha dut a terme actuacions i projectes que han permès revertir moltes mancances històriques que han millorat notablement el benestar de la població rapitenca. Amb tot, Esquerra està preparada per encarar ara nous reptes “tenim l’experiència però, volem anar més enllà, amb la complicitat de la gent rapitenca, per construir un model de poble amb què puguem afrontar els ràpids canvis socials, econòmics i tecnològics, sense deixar ningú pel camí. Som un sol poble i tots a una farem realitat un projecte ambiciós, que millorarà el benestar de tothom, que reforçarà el nostre #orgullrapitenc, que farà realitat la Ràpita que volem i la que ens mereixem” – ha destacat Josep Caparrós, que ha aprofitat per fer una crida a la participació ciutadana a les Eleccions Municipals del proper 26 de maig, per a què un cop més “demostrem que la Ràpita som un poble democràtic, que no ens fan temor les urnes, ans al contrari, per això cal que tornem a votar, cal que tornem a demostrar massivament que volem decidir el nostre futur”. Esquerra la Ràpita ha programat diversos actes per explicar a la població rapitenca les seves propostes de futur, entre els quals, demà mateix, dissabte, 9 de maig, els membres de candidatura atendran la ciutadania en la carpa instal·lada al “mercadillo”, xamfrà del carrer St.

Acte presentació candidatura ERC-La Ràpita Eleccions Municipals 2019

Josep Caparrós: “aquesta candidatura representa la diversitat i la complexitat de la gent de La Ràpita”

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Ràpita va presentar ahir davant un Auditori Sixto Mir ple de gom a gom i acompanyats del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, la candidatura per a les properes Eleccions Municipals del 26 de maig de 2019. Esquerra la Ràpita ha conformat una llista electoral que “representa la diversitat i la complexitat de la gent de La Ràpita” – destaca l’alcaldable republicà, Josep Caparrós, que valorava especialment el fet que “sumem a persones de diferents sectors que aporten la seua experiència, la seua joventut i la seva formació al servei del projecte republicà i al servei de la gent de la Ràpita”. La nova candidatura d’Esquerra a la Ràpita s’ha dissenyat amb els criteris de paritat del partit, fent una llista ‘cremallera’, que ha comportat notables canvis als primers llocs i amb nombroses noves incorporacions. En aquest sentit, Caparrós va recordar les paraules del president Oriol Junqueras empresonat de fer un esforç per obrir el partit més enllà de la gent d’Esquerra, i agraïa públicament a tota la militància d’Esquerra “la vostra generositat per confiar una vegada més en la meua persona per encapçalar la llista i per haver acollit les noves persones que se sumen al nostre projecte d’una Ràpita republicana, a qui també us agraeixo que aposteu i creieu en el nostre projecte i us hagueu volgut sumar” – valorava Caparrós. Així, la llista d’Esquerra a la Ràpita, encapçalada per Josep Caparrós, estarà formada pels actuals regidors de l’Ajuntament: Conxi Vizcarro, que després d’estripar el carnet del PSC davant la desídia dels seus davant els fets de l’1O ha seguit al capdavant de les regidories de Governació, Mobilitat i Comerç al Govern Municipal i ara se suma a la candidatura republicana. També el regidor d’Hisenda, Règim Intern i Promoció Econòmica, Albert Salvadó; la regidora de Cultura i Mitjans de Comunicació Èrika Ferraté i el regidor de Joventut i Identitat, Rafa Balagué.