La Ràpita

Notícia

Esquerra prioritza la creació de sòl industrial

Una de les apostes més rellevants que fa Esquerra a La Ràpita per a la propera legislatura és la que fa referència a les polítiques actives d’ocupació, ja que el treball és una de les problemàtiques que als rapitencs i les rapitenques més els preocupa. Per això, Esquerra creu que ha arribat el moment de posar “fil a l’agulla d’una vegada per totes i tirar endavant la urbanització del Polígon Industrial El Salt, ja que després de gairebé quatre anys no s’ha fet absolutament res” —manifesta el regidor i alcaldable d’ERC, Josep Caparrós.

El Polígon Industrial El Salt compta amb una superfície de 450.000 m2 de sòl, i està ubicat a la zona de ponent del municipi, entre el camí del Racó Calent, l’N-340 i el barranc del Solito, la qual cosa li proporciona un accés directe a les infraestructures viàries.

Esquerra creu que “és totalment inacceptable que el desenvolupament del polígon continuï de la mateixa manera com el va deixar a finals de la passada legislatura l’aleshores regidor de Desenvolupament del Sòl, Lluís Salvadó”.

En aquell moment, Esquerra ja va apostar per la creació de sòl industrial i, després de la urbanització del Polígon Industrial El Rajolar, va treballar per aconseguir, el desembre de 1995, l’aprovació d’una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que feia referència al Pla Parcial 5 (PP5), corresponent al polígon El Salt i, després dels tràmits corresponents, l’aprovació definitiva el març de 2003.

Des d’aquell moment, l’execució del Pla parcial “El Salt” està paralitzat ja que l’actual Govern Municipal “no ha mogut un dit per urbanitzar-lo” i “no ens serveix l’excusa que s’havia de completar el desenvolupament del Rajolar, ja que precisament ara el govern demana una ampliació d’aquest polígon per encabir-hi més empreses. Ni tampoc que pretenguin fer creure a la ciutadania que han dut a terme altres projectes per facilitar ocupació, perquè si hem de parlar del suposat viver d’empreses que s’ha ubicat al pavelló firal, continua també aturat com el polígon industrial i, per cert, la inversió ha estat impulsada per una subvenció donada per la conselleria de Comerç, Indústria i Turisme, a mans de l’exconseller republicà Josep Huguet” —especificava Caparrós.

Segons Caparrós, per a Esquerra disposar de sòl industrial urbanitzat, que permeti la ubicació d’empreses locals que necessiten espais fora del casc urbà i també per facilitar la implantació de les empreses que estiguin interessades en instal·lar-se al municipi, és un eix fonamental de l’acció de govern. Per això, proposa continuar la feina feta i aposta per aconseguir el primer any de la propera legislatura la reparcel·lació i urbanització del polígon “El Salt” “sempre que la població ens faci confiança i puguem assumir àrees de govern”.