La Roca del Vallès

Totes les notícies

#LaRoca #ERClaRoca #AlbertGil #avançarem #municipisrepublicans #semprehisom

Presentada la candidatura d'ERC per a les properes eleccions municipals del 26 de maig

El passat dissabte 30 de març, el Centre Cívic de Santa Agnès de Malanyanes va acollir la presentació de la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya a la Roca del Vallès. Com fa 4 anys, els republicans hem escollit el poble de Santa Agnès per donar a conèixer l'equip humà que formarà part de la llista electoral i les línies principals d'actuacions que durem al nostre programa. Prop d'un centenar de persones van poder escoltar les intervencions de Francesc Riera, portaveu de la Secció Local, que va fer un repàs històric per explicar d'on venim les persones que formem part d'ERC al municipi. Seguidament va ser el torn del candidat a l'alcaldia, Albert Gil, qui va explicar les principals línies d'actuació del programa republicà per al nostre municipi, i a continuació va presentar les persones que formen part de la candidatura d'ERC a les properes eleccions municipals. Per cloure l'acte, l'Honorable Consellera de Justícia, Ester Capella, va mostrar el seu suport a la candidatura encapçalada per Albert Gil. Ens presentem a les eleccions municipals amb una candidatura que reuneix experiència i joventut, plural i amb molta energia nova per treballar pel municipi, sense discriminacions ni excepcions. Una llista paritària on el 50% som dones i l'altre 50% som homes. Homes i dones amb clara vocació de servei públic. Persones que ens estimem aquest municipi plural, divers i bonic.   Albert Gil expressa que “aquests darrers quatre anys ens han servit per agafar experiència al govern i poder captar de primera mà les realitats del municipi, la qual cosa ens permet poder afrontar aquestes eleccions amb un programa electoral realista i alhora engrescador.” A l'escenografia hi eren presents dues cadires amb llaços grocs, en record a totes les persones preses i exiliades polítiques que estan patint la repressió de l'Estat espanyol, i un retrat del nostre president i amic Oriol Junqueras. Volem agraïr el suport i l'escalf de totes les persones que vau venir ahir a la presentació de la candidatura al Centre Cívic de Santa Agnès.

#LaRoca #ERClaRoca #AlbertGil #SergiSol #municipisrepublicans #semprehisom #OriolJunqueras

Presentació del llibre "ORIOL JUNQUERAS. Fins que siguem lliures" de Sergi Sol.

El passat dissabte, 23 de març, vam presentar el llibre d'en Sergi Sol "Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures" a la Sala de Plens de l'Ajuntament, que va quedar petita per acollir a totes les persones que ens vau acompanyar. A l'acte hi va participar en Roger Junqueras, germà de l'Oriol Junqueras, en Manuel Calero "Lolo", l'Albert Gil i el propi autor del llibre, Sergi Sol. També vam comptar amb l'actuació musical d'en Pep Picas. Ens va acompanyar una bona representació del grup de suport Free Junqueras, vinguts de Sant Vicenç dels Horts. Agraïm de tot cor a totes les persones que vau venir a la presentació i vau mostrar el suport i l'escalf a les families i amics de l'Oriol junqueras. Qui és en Sergi Sol? Nascut a Barcelona el 10 d'octubre de 1970, és periodista i responsable de comunicació d'Esquerra Republicana de Catalunya. Es va llicenciar en dret a la Universitat de Barcelona però de seguida es va dedicar al periodisme. Ha treballat a diversos mitjans locals, com l'Hora del Garraf, el Diari de Vilanova o El 3 de vuit. Va treballar com a cap de premsa i comunicació de l'ajuntament de Sitges. Va ser director de comunicació d'ERC fins que durant el govern de Puigdemont va ser nomenat Cap del Gabinet de comunicació del vice-president Oriol Junqueras. Va ser un dels primers insubmisos al servei militar obligatori de l'estat espanyol i va ser detingut i ingressat a presó preventiva i condemnat a 4 mesos de presó per un tribunal militar. El 2005 va publicar el llibre "Joan Coromines, una vida de llegenda", una biografia novel·lada de Joan Coromines. El 2018 va publicar el llibre "Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures" on explica la vida del vice-president a la presó.

#AlbertGil #ERClaRoca

Albert Gil reelegit com alcaldable d'ERC la Roca per a les eleccions municipals 2019.

Ahir, dilluns 5 de novembre, es va realitzar la roda de premsa on es va presentar el cap de llista candidat a l'alcaldia de la Roca per Esquerra Republicana de Catalunya. L'acte va comptar amb la presentació de Francesc Jiménez i de Francesc Riera, president i portaveu de la Secció Local d'ERC, respectivament. Albert gil ha tornat a tenir la confiança de la Secció Local, que el va triar per unanimitat a l'assemblea realitzada el passat dilluns 29 d'octubre. L'actual 1er Tinent d'Alcalde pren aquest suport unànim amb la mateixa il.lusió del primer dia i agraeix la feina feta per la Secció Local i pels companys regidors i companya regidora. Encarem aquesta nova etapa per seguir amb la feina feta durant aquests darrers 3 anys i mig a Govern i per iniciar projectes que ajudin a millorar la vida de tots els roquerols i roqueroles. Des de la Secció Local d'ERC la Roca volem agrair la feina feta i la dedicació de l'Albert Gil, tant a l'etapa anterior com a Regidor, com en l'actual mandat com a Alcalde i actualment com a 1er Tinent d'Alcalde. Ens reafirmem amb el nostre més absolut suport i esperem que la família d'Esquerra Republicana segueixi creixent per treballar pel poble i pel país.

Aquest divendres, 12 d'octubre, no tenim res a celebrar! Treballem pel nostre futur!

És per això que obrirem el nostre local social per poder parlar amb tu, respondre les teves preguntes i debatre propostes de futur, tot fent un cafè.  A més, podràs escriure els presos i les preses polítiques. Només cal que posis la lletra, nosaltres posarem el paper, el bolígraf, el sobre i el segell! T'esperem al carrer De Dalt, 31. Hi estarem d'11 a 13.30h!  

Butlletí MOVIMENT - juliol 2017

Ja teniu a la vostra disposició el nou butlletí informatiu d'ERC a la Roca del Vallès, amb el següent contingut: * Fem república des de la Roca. * Els pressupostos van a més per la cohesió.           - Increment d’ingressos.           - Noves inversions 2017 provinents de modificacions de crèdit per ingressos.           - Canvis en la comptabilització del deute. * Tornem a invertir en el poble. Impulsem una nova etapa d’actuacions. * Taula rodona sobre immigració i acollida. Podeu visualitzar-lo directament clicant l'enllaç o descarregar-lo en format pdf.  

Xerrada-col·loqui: "la Roca, casa vostra"

Els darrers anys s'ha produït un increment de les migracions i el desplaçament de persones, com a conseqüència del subdesenvolupament, les crisis alimentàries, o els conflictes armats a Síria, Iemen, Nigèria, Líbia o Irak. Tots tenim ben present les imatges de crisi humanitària que aquesta situació genera diàriament sobre milers de persones, ja sigui a les fronteres d'Europa de l'Est, als camps de refugiats de Grècia o a les costes de Líbia.   Per apropar aquesta realitat a La Roca del Vallès i abordar-la des de diferents vessants, des d'ERC hem organitzat una xerrada-col.loqui, que tindrà lloc el proper divendres, dia 17 de Març, a les vuit del vespre, al nostre local (Carrer de Dalt, 31) i que comptarà amb la presència de: - David Minoves, President del CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals). - Helena Castellà, (assessora dels Eurodiputats d'ERC al Parlament Europeu en polítiques públiques). - Lourdes Barnils, (estudiant d'educació social i voluntària al camp de Kalochi a Grècia).    

Nova etapa, màxima voluntat i un sol compromís

Pacte de govern a La Roca del Vallès entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).  ERC i PSC constaten que l’Ajuntament de la Roca del Vallès necessita d’una nova majoria per formar un govern municipal sòlid que asseguri la governabilitat durant el que queda de mandat fins les eleccions municipals de 2019 i la qualitat dels serveis al poble, que passa per un pacte entre les dues forces polítiques que signen aquest document i  ACORDEN:    Configurar el nou govern de l’Ajuntament de la Roca del Vallès de comú acord entre ERC i PSC, per tal d’aportar nous valors i un canvi de tarannà polític, que actuï amb sensibilitat, respecte i diàleg continu amb la ciutadania. La democràcia participativa, la transparència informativa i el rigor són les premisses fonamental sobre les quals es bastirà aquest projecte, que posarà per davant les persones, les entitats, les associacions, la planificació sostenible i viable i la racionalitat.     En aquest context, la manera com s’enfocaran els aspectes relacionats amb l’economia es bastiran damunt de quatre criteris bàsics: la racionalitat, la responsabilitat, el rigor i l’equilibri assumible.     Serà una prioritat del nou govern que els serveis socials municipals, en col·laboració amb la Diputació, elaborin una auditoria social de La Roca per tal de conèixer les necessitats reals. Els resultats d’aquest estudi seran la base per l’elaboració i aplicació d’un pla de rescat social per tal de garantir el dret a l’alimentació i als subministraments bàsics d’aigua, gas i electricitat a totes les famílies en dificultats a causa de la crisi; i un pla d’emergència contra l’atur amb una ampliació dels plans d’ocupació i el foment de la formació per l’ocupació. No deixarem que cap persona ni família quedi enrere a causa de la crisi.     L’administració municipal ha d’estar al servei de les persones, de les entitats i del teixit comercial i empresarial i no al revés, obrint les portes de l’Ajuntament amb una actuació política i de gestió transparent i propera a la ciutadania.

La nostra visió dels fets

Els resultats de les darreres eleccions locals van suposar un canvi històric per al municipi de la Roca del Vallès. Des del restabliment de la democràcia es pot dir que predominava un bipartidisme, que havia alternat les alcaldies entre només dos partits, CiU i PSC. Aquesta situació va canviar a partir del maig del 2015 quan ERC aconseguí per primera vegada el major nombre de vots del municipi i entrà amb força a l’ajuntament, passant d’1 a 5 regidors, mentre el PSC passava de 7 a 5 regidors i CiU de 7 a 4 regidors.   Per governar l’ajuntament de La Roca són necessaris un nombre mínim de 9 regidors, una majoria absoluta que d’entrada s’hi podia arribar establint acords amb altres partits i que en un primer moment podien ser els 4 regidors de CiU o bé els 5 del PSC. El dia 11 de juny de 2015, l’Assemblea de la Secció Local d’ERC va aprovar per àmplia majoria donar suport a un acord amb CiU. Volem deixar clar que des del primer moment, totes les persones que van donar suport a aquest acord ho van fer pensant que podia funcionar però sense tenir-ne la certesa absoluta per un motiu: era la primera vegada que això passava a la Roca. En anteriors legislatures, un partit tenia molts regidors i n’hi faltava un o dos per governar. Ara era diferent; es tractava de dos partits amb un nombre similar de regidors però amb una tendència clarament contrària: mentre ERC pujava d’1 a 5, CiU baixava de 7 a 4. Els regidors d’ERC sabien que difícilment podien governar sols però els regidors de CiU tampoc podien pretendre governar com havien fet els darrers 8 anys. Un nou equilibri, doncs, que s’intuïa que no seria fàcil però que s’havia d’intentar. Per què?   Un dels factors que probablement més va influir en decidir aquest acord va ser la situació política de Catalunya. Veníem d’un 9N del 2014, que a la Roca -com a gairebé a tot arreu- el Sí a la constitució d’un estat propi independent per a Catalunya va obtenir més d’un 81% dels vots, de les 3.