La Roca del Vallès

Totes les notícies

#AlbertGil #ERClaRoca

Albert Gil reelegit com alcaldable d'ERC la Roca per a les eleccions municipals 2019.

Ahir, dilluns 5 de novembre, es va realitzar la roda de premsa on es va presentar el cap de llista candidat a l'alcaldia de la Roca per Esquerra Republicana de Catalunya. L'acte va comptar amb la presentació de Francesc Jiménez i de Francesc Riera, president i portaveu de la Secció Local d'ERC, respectivament. Albert gil ha tornat a tenir la confiança de la Secció Local, que el va triar per unanimitat a l'assemblea realitzada el passat dilluns 29 d'octubre. L'actual 1er Tinent d'Alcalde pren aquest suport unànim amb la mateixa il.lusió del primer dia i agraeix la feina feta per la Secció Local i pels companys regidors i companya regidora. Encarem aquesta nova etapa per seguir amb la feina feta durant aquests darrers 3 anys i mig a Govern i per iniciar projectes que ajudin a millorar la vida de tots els roquerols i roqueroles. Des de la Secció Local d'ERC la Roca volem agrair la feina feta i la dedicació de l'Albert Gil, tant a l'etapa anterior com a Regidor, com en l'actual mandat com a Alcalde i actualment com a 1er Tinent d'Alcalde. Ens reafirmem amb el nostre més absolut suport i esperem que la família d'Esquerra Republicana segueixi creixent per treballar pel poble i pel país.

Aquest divendres, 12 d'octubre, no tenim res a celebrar! Treballem pel nostre futur!

És per això que obrirem el nostre local social per poder parlar amb tu, respondre les teves preguntes i debatre propostes de futur, tot fent un cafè.  A més, podràs escriure els presos i les preses polítiques. Només cal que posis la lletra, nosaltres posarem el paper, el bolígraf, el sobre i el segell! T'esperem al carrer De Dalt, 31. Hi estarem d'11 a 13.30h!  

Butlletí MOVIMENT - juliol 2017

Ja teniu a la vostra disposició el nou butlletí informatiu d'ERC a la Roca del Vallès, amb el següent contingut: * Fem república des de la Roca. * Els pressupostos van a més per la cohesió.           - Increment d’ingressos.           - Noves inversions 2017 provinents de modificacions de crèdit per ingressos.           - Canvis en la comptabilització del deute. * Tornem a invertir en el poble. Impulsem una nova etapa d’actuacions. * Taula rodona sobre immigració i acollida. Podeu visualitzar-lo directament clicant l'enllaç o descarregar-lo en format pdf.  

Xerrada-col·loqui: "la Roca, casa vostra"

Els darrers anys s'ha produït un increment de les migracions i el desplaçament de persones, com a conseqüència del subdesenvolupament, les crisis alimentàries, o els conflictes armats a Síria, Iemen, Nigèria, Líbia o Irak. Tots tenim ben present les imatges de crisi humanitària que aquesta situació genera diàriament sobre milers de persones, ja sigui a les fronteres d'Europa de l'Est, als camps de refugiats de Grècia o a les costes de Líbia.   Per apropar aquesta realitat a La Roca del Vallès i abordar-la des de diferents vessants, des d'ERC hem organitzat una xerrada-col.loqui, que tindrà lloc el proper divendres, dia 17 de Març, a les vuit del vespre, al nostre local (Carrer de Dalt, 31) i que comptarà amb la presència de: - David Minoves, President del CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals). - Helena Castellà, (assessora dels Eurodiputats d'ERC al Parlament Europeu en polítiques públiques). - Lourdes Barnils, (estudiant d'educació social i voluntària al camp de Kalochi a Grècia).    

Nova etapa, màxima voluntat i un sol compromís

Pacte de govern a La Roca del Vallès entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).  ERC i PSC constaten que l’Ajuntament de la Roca del Vallès necessita d’una nova majoria per formar un govern municipal sòlid que asseguri la governabilitat durant el que queda de mandat fins les eleccions municipals de 2019 i la qualitat dels serveis al poble, que passa per un pacte entre les dues forces polítiques que signen aquest document i  ACORDEN:    Configurar el nou govern de l’Ajuntament de la Roca del Vallès de comú acord entre ERC i PSC, per tal d’aportar nous valors i un canvi de tarannà polític, que actuï amb sensibilitat, respecte i diàleg continu amb la ciutadania. La democràcia participativa, la transparència informativa i el rigor són les premisses fonamental sobre les quals es bastirà aquest projecte, que posarà per davant les persones, les entitats, les associacions, la planificació sostenible i viable i la racionalitat.     En aquest context, la manera com s’enfocaran els aspectes relacionats amb l’economia es bastiran damunt de quatre criteris bàsics: la racionalitat, la responsabilitat, el rigor i l’equilibri assumible.     Serà una prioritat del nou govern que els serveis socials municipals, en col·laboració amb la Diputació, elaborin una auditoria social de La Roca per tal de conèixer les necessitats reals. Els resultats d’aquest estudi seran la base per l’elaboració i aplicació d’un pla de rescat social per tal de garantir el dret a l’alimentació i als subministraments bàsics d’aigua, gas i electricitat a totes les famílies en dificultats a causa de la crisi; i un pla d’emergència contra l’atur amb una ampliació dels plans d’ocupació i el foment de la formació per l’ocupació. No deixarem que cap persona ni família quedi enrere a causa de la crisi.     L’administració municipal ha d’estar al servei de les persones, de les entitats i del teixit comercial i empresarial i no al revés, obrint les portes de l’Ajuntament amb una actuació política i de gestió transparent i propera a la ciutadania.

La nostra visió dels fets

Els resultats de les darreres eleccions locals van suposar un canvi històric per al municipi de la Roca del Vallès. Des del restabliment de la democràcia es pot dir que predominava un bipartidisme, que havia alternat les alcaldies entre només dos partits, CiU i PSC. Aquesta situació va canviar a partir del maig del 2015 quan ERC aconseguí per primera vegada el major nombre de vots del municipi i entrà amb força a l’ajuntament, passant d’1 a 5 regidors, mentre el PSC passava de 7 a 5 regidors i CiU de 7 a 4 regidors.   Per governar l’ajuntament de La Roca són necessaris un nombre mínim de 9 regidors, una majoria absoluta que d’entrada s’hi podia arribar establint acords amb altres partits i que en un primer moment podien ser els 4 regidors de CiU o bé els 5 del PSC. El dia 11 de juny de 2015, l’Assemblea de la Secció Local d’ERC va aprovar per àmplia majoria donar suport a un acord amb CiU. Volem deixar clar que des del primer moment, totes les persones que van donar suport a aquest acord ho van fer pensant que podia funcionar però sense tenir-ne la certesa absoluta per un motiu: era la primera vegada que això passava a la Roca. En anteriors legislatures, un partit tenia molts regidors i n’hi faltava un o dos per governar. Ara era diferent; es tractava de dos partits amb un nombre similar de regidors però amb una tendència clarament contrària: mentre ERC pujava d’1 a 5, CiU baixava de 7 a 4. Els regidors d’ERC sabien que difícilment podien governar sols però els regidors de CiU tampoc podien pretendre governar com havien fet els darrers 8 anys. Un nou equilibri, doncs, que s’intuïa que no seria fàcil però que s’havia d’intentar. Per què?   Un dels factors que probablement més va influir en decidir aquest acord va ser la situació política de Catalunya. Veníem d’un 9N del 2014, que a la Roca -com a gairebé a tot arreu- el Sí a la constitució d’un estat propi independent per a Catalunya va obtenir més d’un 81% dels vots, de les 3.

Línies vermelles, fons i formes

Línies vermelles, fons i formes Com cantava en Lluís Llach "... no és això companys, no és això..." Esteu en el vostre dret de justificar-vos, de sentir-vos malament, de reaccionar compulsivament i que us dominin les emocions negatives que impedeixen respostes positives. Esteu en el vostre dret d'atorgar-vos la raó i de disfressar evidències amb estirabots diaris. Esteu en el vostre dret d'arribar a les "línies vermelles" que, en política, són subtils. Però res us legitima a traspassar-les i ho heu fet. Si fins ara ens havíem mantingut al marge de les vostres opinions després del trencament del pacte de govern era perquè tenim altres prioritats. En alguna cosa havíem de ser diferents... A vosaltres us interessa més el descrèdit personal, l'opacitat dels discursos, l'enfrontament dialèctic i "carregar-vos politicament" 5 persones. No entrarem en absolut en el vostre joc perquè ens preocupen més els 10.500 veïns i veïnes del nostre municipi que el que pogueu dir. Quan es prenen decisions com la que es va prendre recentment, no són fruit d'un mal dia. No són "decretazos" ni "alcaldades". Són la suma de moltes coses, i amb el to, el fons i les formes del que heu escrit hi ha un petit exemple de qui, què i com sou. Fem nostra aquella reflexió del president Mas: "cap fred; cor calent; puny ferm; peus a terra". Que també presideixi el vostre dia a dia. Salutacions.  A Convergència de la Roca del Vallès, en resposta a aquest escrit: https://m.facebook.com/notes/convergents-la-roca-del-vallès/conspirador-abans-que-trànsfuga/1429042317124154/  

Deixem sense efecte el pacte de govern amb CiU

Volem governar. Volem fer-ho bé. Volem fer-ho millor. Per a fer-ho possible, s’han de prendre decisions. Amb aquest objectiu n’hem pres una d’important, que afecta el “pacte de govern” amb CiU (ara PDC). Conscients de les dificultats que portava una “governabilitat” conjunta, hem fet tot el possible per superar diferències, i us podem assegurar que no ha estat possible. Assumim errors en la gestió, i també agraïm els suports de tothom. A partir d’ara, ERC seguirà al capdavant de l’ajuntament, com fins ara, però amb una situació diferent, sense CiU, perquè així ho hem decidit, amb el màxim suport de la secció local d'ERC. S'ha decidit amb la ferma voluntat de millorar. I ho farem, segur. Res no canviarà, però potser canviaran coses. Com sempre, els regidors d'ERC de l'equip de govern, i la nostra secció local, estem i estarem a la vostra disposició Reproduïm el contingut de la nota enviada als mitjans de comunicació, que podeu descarregar també en PDF. - - - - - - -   L’alcalde de la Roca anuncia la fi del pacte de govern entre ERC-CIU Albert Gil ha fet aquest anunci just aquest matí, durant la roda de premsa en què ha rebut el suport de diputats i altres representants d’ERC nacionals. L’alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil i Gutiérrez (ERC), ha anunciat aquest matí en roda de premsa la finalització del pacte de govern que, fins avui, mantenien amb la formació de CiU a l’ajuntament. Gil ha fet aquest anunci a la sala de plens, on ha estat acompanyat per Marc Sanglas, secretari nacional de política municipal d’ERC i Diputat al Parlament de Catalunya; Chakir El Homrani, Diputat al Parlament de Catalunya en representació del Vallès Oriental; Ivan Martinez, Secretari d’Organització d’ERC Vallès Oriental; i Ramón Majà, Secretari de Política Municipal d’ERC Vallès Oriental, com també de membres de l’Assemblea d’ERC la Roca. Segons declaracions de l’alcalde, “la finalització del pacte ha estat fruit de la progressiva pèrdua de confiança entre les dues formacions, fet que ens ha portat a aquest punt on ens trobem avui”.