La Roca del Vallès

Totes les notícies

La nostra visió dels fets

Els resultats de les darreres eleccions locals van suposar un canvi històric per al municipi de la Roca del Vallès. Des del restabliment de la democràcia es pot dir que predominava un bipartidisme, que havia alternat les alcaldies entre només dos partits, CiU i PSC. Aquesta situació va canviar a partir del maig del 2015 quan ERC aconseguí per primera vegada el major nombre de vots del municipi i entrà amb força a l’ajuntament, passant d’1 a 5 regidors, mentre el PSC passava de 7 a 5 regidors i CiU de 7 a 4 regidors.   Per governar l’ajuntament de La Roca són necessaris un nombre mínim de 9 regidors, una majoria absoluta que d’entrada s’hi podia arribar establint acords amb altres partits i que en un primer moment podien ser els 4 regidors de CiU o bé els 5 del PSC. El dia 11 de juny de 2015, l’Assemblea de la Secció Local d’ERC va aprovar per àmplia majoria donar suport a un acord amb CiU. Volem deixar clar que des del primer moment, totes les persones que van donar suport a aquest acord ho van fer pensant que podia funcionar però sense tenir-ne la certesa absoluta per un motiu: era la primera vegada que això passava a la Roca. En anteriors legislatures, un partit tenia molts regidors i n’hi faltava un o dos per governar. Ara era diferent; es tractava de dos partits amb un nombre similar de regidors però amb una tendència clarament contrària: mentre ERC pujava d’1 a 5, CiU baixava de 7 a 4. Els regidors d’ERC sabien que difícilment podien governar sols però els regidors de CiU tampoc podien pretendre governar com havien fet els darrers 8 anys. Un nou equilibri, doncs, que s’intuïa que no seria fàcil però que s’havia d’intentar. Per què?   Un dels factors que probablement més va influir en decidir aquest acord va ser la situació política de Catalunya. Veníem d’un 9N del 2014, que a la Roca -com a gairebé a tot arreu- el Sí a la constitució d’un estat propi independent per a Catalunya va obtenir més d’un 81% dels vots, de les 3.

Línies vermelles, fons i formes

Línies vermelles, fons i formes Com cantava en Lluís Llach "... no és això companys, no és això..." Esteu en el vostre dret de justificar-vos, de sentir-vos malament, de reaccionar compulsivament i que us dominin les emocions negatives que impedeixen respostes positives. Esteu en el vostre dret d'atorgar-vos la raó i de disfressar evidències amb estirabots diaris. Esteu en el vostre dret d'arribar a les "línies vermelles" que, en política, són subtils. Però res us legitima a traspassar-les i ho heu fet. Si fins ara ens havíem mantingut al marge de les vostres opinions després del trencament del pacte de govern era perquè tenim altres prioritats. En alguna cosa havíem de ser diferents... A vosaltres us interessa més el descrèdit personal, l'opacitat dels discursos, l'enfrontament dialèctic i "carregar-vos politicament" 5 persones. No entrarem en absolut en el vostre joc perquè ens preocupen més els 10.500 veïns i veïnes del nostre municipi que el que pogueu dir. Quan es prenen decisions com la que es va prendre recentment, no són fruit d'un mal dia. No són "decretazos" ni "alcaldades". Són la suma de moltes coses, i amb el to, el fons i les formes del que heu escrit hi ha un petit exemple de qui, què i com sou. Fem nostra aquella reflexió del president Mas: "cap fred; cor calent; puny ferm; peus a terra". Que també presideixi el vostre dia a dia. Salutacions.  A Convergència de la Roca del Vallès, en resposta a aquest escrit: https://m.facebook.com/notes/convergents-la-roca-del-vallès/conspirador-abans-que-trànsfuga/1429042317124154/  

Deixem sense efecte el pacte de govern amb CiU

Volem governar. Volem fer-ho bé. Volem fer-ho millor. Per a fer-ho possible, s’han de prendre decisions. Amb aquest objectiu n’hem pres una d’important, que afecta el “pacte de govern” amb CiU (ara PDC). Conscients de les dificultats que portava una “governabilitat” conjunta, hem fet tot el possible per superar diferències, i us podem assegurar que no ha estat possible. Assumim errors en la gestió, i també agraïm els suports de tothom. A partir d’ara, ERC seguirà al capdavant de l’ajuntament, com fins ara, però amb una situació diferent, sense CiU, perquè així ho hem decidit, amb el màxim suport de la secció local d'ERC. S'ha decidit amb la ferma voluntat de millorar. I ho farem, segur. Res no canviarà, però potser canviaran coses. Com sempre, els regidors d'ERC de l'equip de govern, i la nostra secció local, estem i estarem a la vostra disposició Reproduïm el contingut de la nota enviada als mitjans de comunicació, que podeu descarregar també en PDF. - - - - - - -   L’alcalde de la Roca anuncia la fi del pacte de govern entre ERC-CIU Albert Gil ha fet aquest anunci just aquest matí, durant la roda de premsa en què ha rebut el suport de diputats i altres representants d’ERC nacionals. L’alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil i Gutiérrez (ERC), ha anunciat aquest matí en roda de premsa la finalització del pacte de govern que, fins avui, mantenien amb la formació de CiU a l’ajuntament. Gil ha fet aquest anunci a la sala de plens, on ha estat acompanyat per Marc Sanglas, secretari nacional de política municipal d’ERC i Diputat al Parlament de Catalunya; Chakir El Homrani, Diputat al Parlament de Catalunya en representació del Vallès Oriental; Ivan Martinez, Secretari d’Organització d’ERC Vallès Oriental; i Ramón Majà, Secretari de Política Municipal d’ERC Vallès Oriental, com també de membres de l’Assemblea d’ERC la Roca. Segons declaracions de l’alcalde, “la finalització del pacte ha estat fruit de la progressiva pèrdua de confiança entre les dues formacions, fet que ens ha portat a aquest punt on ens trobem avui”.

Nous militants d'ERC a la Roca del Vallès

Aquest matí, Marta Rovira, Joan Manel Tresserras, Isaac Peraire i Jordi Roig, a la seu nacional d'Esquerra Republicana, donant la benvinguda a tota la gent que darrerament s'ha sumat al projecte del nostre partit. La nostra Secció Local de la Roca del Vallès també hi era ben representada amb nous militants. Seguim, com sempre!

Un any d'alcalde

Avui fa un any que sóc l’alcalde de la Roca del Vallès. El 13 de juny del 2015, amb aquestes paraules, assumia una gran responsabilitat: “Prometo per la meva consciència i honor complir fidelment les obligacions del càrrec de regidor... Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions, l’Estat català, lliure i sobirà”. Més enllà del contingut d’un text protocolari, adquiria personalment un compromís directe amb tots vosaltres, amb els que vareu dipositar la vostra confiança amb l’equip que encapçalo i amb els que no. Començàvem un nou mandat per seguir construint un poble en el que tots els alcaldes que m’han precedint hi han deixat petjada. Sóc un més d’ells, però amb un objectiu clar: ser un més entre vosaltres, com definia molt bé Espriu quan va escriure: “... Si et criden a guiar un breu moment del mil·lenari pas de les generacions, aparta l’or, la son i el nom...” Em trobeu i trobareu allà on calgui, sempre a la vostra disposició. Rebeu la meva cordial salutació.

Moció de rebuig de qualsevol tipus de violència

En el Ple municipal del passat dijous dia 21, els regidors/es de tots els grups polítics (ERC, CiU, PSC, ICV i PP), van aprovar per unanimitat la següent moció: Moció de rebuig de qualsevol tipus de violència.    És un fet que la violència, ja sigui de gènere, de conflictes bèl·lics o d’actes terroristes, ens colpeix gairebé diàriament les consciències.  Malauradament, la història ens demostra que la violència és inherent a l’ésser humà. Malgrat tot, no hem de perdre l’esperança i no hem de deixar de desitjar la pau de tots els pobles.   D’acord amb la Declaració sobre una Cultura de Pau, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1999, "Una cultura de pau és un conjunt de valors, actituds, tradicions, comportaments i estils de vida basats (entre d'altres) en: - El respecte a la vida, la fi de la violència i la promoció i la pràctica de la no violència per mitjà de l'educació, el diàleg i la cooperació. - El respecte ple i la promoció de tots els drets humans i les llibertats fonamentals. - L'adhesió als principis de llibertat, justícia, democràcia, tolerància, solidaritat, cooperació, pluralisme, diversitat cultural, diàleg i enteniment a tots els nivells de la societat i entre les nacions; i animats per un entorn nacional i internacional que afavoreixi la pau." Per tot això, els Grups municipals de l’Ajuntament de La Roca del Vallès proposen al Ple l’aprovació de la moció següent:     1. Fer un minut de silenci en record de les víctimes de qualsevol tipus de violència, sigui del gènere que sigui, i de qualsevol lloc del món, abans de la celebració dels Plens Municipals. 2. Fer visible a la façana de l’Ajuntament, com també als centres cívics de La Torreta i Sta. Agnès, mitjançant un senyal fix que ho simbolitzi, que el nostre consistori s’adhereix a la Cultura de la Pau aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides.  

#igualtat #ERClaRoca #laRocadelVallès

Xerrada col·loqui "Igualtat de gènere al nostre entorn"

El passat divendres, 13 de maig, va tenir lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament la xerrada-col·loqui "Igualtat de gènere al nostre entorn", que va comptar amb la participació de Mireia Mata (Directora General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya), l'Eva Gajardo (Secretaria d'Igualtat d'UGT a Catalunya) i Júlia Ortega (jugadora professional d'handbol). La Sala de Plens va quedar petita per acollir a totes les persones que vau venir a escoltar aquestes interessants intervencions. Des de la Secció Local d'Esquerra Republicana seguirem amb l'organització d'actes i xerrades sobre aquells temes socials que ens preocupen i que creiem convenients i necessaris per canviar la societat des del nostre dia a dia.

1.245 gràcies. 10.500 responsabilitats

Des d’ERC La Roca del Vallès volem dir-vos, ben fort i ben clar: gràcies. Gràcies als 1.245 roquerols i roqueroles que ens heu fet confiança en aquesta jornada històrica. Gràcies a tots els que aquests dies heu vingut als nostres actes, als que ens heu donat idees per construir el programa electoral i als que ens heu donat suport incondicional. I gràcies als qui heu dipositat en una urna, en forma de papereta, la vostra confiança en nosaltres. No tenim paraules per a expressar el nostre agraïment. I no, això no és una frase feta. Ahir, i per primera vegada a la història de La Roca del Vallès, ERC guanyà les eleccions municipals. Aquest fet no s’havia produït ni durant la Segona República.  Havíem estat vencedors a les darreres eleccions europees i també havíem guanyat les eleccions a les Corts l’any 1931, però mai havíem obtingut la confiança dels nostres veïns per a gestionar l’Ajuntament.  Pensem que el nostre, el vostre, és també el triomf de la política feta en positiu. Sense demagògies, sense rancúnies, sense partidismes, anant sempre de cara i parlant clar, els resultats d’ahir reforcen la nostra idea que allò proper i  transparent és valorat per l’electorat. Tots ens hauríem de felicitar per això.  Volem deixar escrit aquí que avui som les mateixes persones que érem ahir. I que d’aquí quatre anys continuarem sent qui érem ahir. Volem tenir amb tots els roquerols la mateixa relació que hem tingut fins ara. Volem escoltar-vos, volem que ens feu saber per qualsevol mitjà qualsevol problema que afecti el nostre municipi. Tindrem un peu a l’Ajuntament, sí, però l’altre serà al carrer, a la realitat del dia a dia.   Avui, un dia després, sentim 10.500 responsabilitats: una per cada roquerol i roquerola. Podeu estar segurs que farem tot el possible per no decebre-us i per millorar la vida al poble. Les 10.500 responsabilitats que sentim ens hi obliguen.  

La Roca al costat de la República Catalana

El passat dijous 31 de juliol, amb motiu de la celebració del ple ordinari corresponent al mes de juliol, l’equip de govern de la Roca del Vallès va proposar al plenari la col·locació d’estelades i rètols informatius en diferents punts del municipi. El motiu d’aquesta proposta és formalitzar i fer visible l’adhesió de La Roca a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).  Aquesta proposta inclou la instal·lació de tres estelades repartides pel municipi: una a La Torreta, una a la Roca i una altra a Sta. Agnès de Malanyanes,  així com també rètols informatius de l’adhesió de La Roca a l’AMI en diferents accessos al municipi. La proposta també inclou refermar la voluntat que l’Ajuntament pertanyi a l’AMI amb plenitud de drets. La moció va ser aprovada amb nou vots a favor: 5 d’ERC i 4 de CIU. 4 regidors del PSC van votar-hi en contra i una regidora s’hi va abstenir. Pel que fa a ICV, un regidor va votar-hi en contra i l’altre s’hi va abstenir. El regidor del PP va votar en contra. D’aquesta manera l’ajuntament de La Roca i el municipi en el seu conjunt, se situa al costat del procés històric que viu el nostre país per fer possible el naixement d’una República Catalana.  Aquesta és una moció carregada de simbolisme que respon a un moment d’excepcionalitat i que és lleial al sentiment i al vot d’una part majoritària de roquerols.  L’estelada també serà present als carrers de La Roca perquè és un element de llibertat, de ruptura i de transformació;  de llibertat, perquè expressa la voluntat de construir la República Catalana, un nou estat avançat, progressista i solidari amb la resta de pobles; de ruptura, per trencar amb la legalitat vigent i posar les bases d’un nou marc legal, una nova constitució per al nou país; i de transformació social,  perquè ens dóna l’oportunitat de construir un nou país molt més just socialment a través d’un procés constituent que es farà de baix a dalt, partint de la ciutadania i de la participació popular.