La Roca del Vallès

Totes les notícies

Nous militants d'ERC a la Roca del Vallès

Aquest matí, Marta Rovira, Joan Manel Tresserras, Isaac Peraire i Jordi Roig, a la seu nacional d'Esquerra Republicana, donant la benvinguda a tota la gent que darrerament s'ha sumat al projecte del nostre partit. La nostra Secció Local de la Roca del Vallès també hi era ben representada amb nous militants. Seguim, com sempre!

Un any d'alcalde

Avui fa un any que sóc l’alcalde de la Roca del Vallès. El 13 de juny del 2015, amb aquestes paraules, assumia una gran responsabilitat: “Prometo per la meva consciència i honor complir fidelment les obligacions del càrrec de regidor... Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions, l’Estat català, lliure i sobirà”. Més enllà del contingut d’un text protocolari, adquiria personalment un compromís directe amb tots vosaltres, amb els que vareu dipositar la vostra confiança amb l’equip que encapçalo i amb els que no. Començàvem un nou mandat per seguir construint un poble en el que tots els alcaldes que m’han precedint hi han deixat petjada. Sóc un més d’ells, però amb un objectiu clar: ser un més entre vosaltres, com definia molt bé Espriu quan va escriure: “... Si et criden a guiar un breu moment del mil·lenari pas de les generacions, aparta l’or, la son i el nom...” Em trobeu i trobareu allà on calgui, sempre a la vostra disposició. Rebeu la meva cordial salutació.

Moció de rebuig de qualsevol tipus de violència

En el Ple municipal del passat dijous dia 21, els regidors/es de tots els grups polítics (ERC, CiU, PSC, ICV i PP), van aprovar per unanimitat la següent moció: Moció de rebuig de qualsevol tipus de violència.    És un fet que la violència, ja sigui de gènere, de conflictes bèl·lics o d’actes terroristes, ens colpeix gairebé diàriament les consciències.  Malauradament, la història ens demostra que la violència és inherent a l’ésser humà. Malgrat tot, no hem de perdre l’esperança i no hem de deixar de desitjar la pau de tots els pobles.   D’acord amb la Declaració sobre una Cultura de Pau, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1999, "Una cultura de pau és un conjunt de valors, actituds, tradicions, comportaments i estils de vida basats (entre d'altres) en: - El respecte a la vida, la fi de la violència i la promoció i la pràctica de la no violència per mitjà de l'educació, el diàleg i la cooperació. - El respecte ple i la promoció de tots els drets humans i les llibertats fonamentals. - L'adhesió als principis de llibertat, justícia, democràcia, tolerància, solidaritat, cooperació, pluralisme, diversitat cultural, diàleg i enteniment a tots els nivells de la societat i entre les nacions; i animats per un entorn nacional i internacional que afavoreixi la pau." Per tot això, els Grups municipals de l’Ajuntament de La Roca del Vallès proposen al Ple l’aprovació de la moció següent:     1. Fer un minut de silenci en record de les víctimes de qualsevol tipus de violència, sigui del gènere que sigui, i de qualsevol lloc del món, abans de la celebració dels Plens Municipals. 2. Fer visible a la façana de l’Ajuntament, com també als centres cívics de La Torreta i Sta. Agnès, mitjançant un senyal fix que ho simbolitzi, que el nostre consistori s’adhereix a la Cultura de la Pau aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides.  

#igualtat #ERClaRoca #laRocadelVallès

Xerrada col·loqui "Igualtat de gènere al nostre entorn"

El passat divendres, 13 de maig, va tenir lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament la xerrada-col·loqui "Igualtat de gènere al nostre entorn", que va comptar amb la participació de Mireia Mata (Directora General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya), l'Eva Gajardo (Secretaria d'Igualtat d'UGT a Catalunya) i Júlia Ortega (jugadora professional d'handbol). La Sala de Plens va quedar petita per acollir a totes les persones que vau venir a escoltar aquestes interessants intervencions. Des de la Secció Local d'Esquerra Republicana seguirem amb l'organització d'actes i xerrades sobre aquells temes socials que ens preocupen i que creiem convenients i necessaris per canviar la societat des del nostre dia a dia.

1.245 gràcies. 10.500 responsabilitats

Des d’ERC La Roca del Vallès volem dir-vos, ben fort i ben clar: gràcies. Gràcies als 1.245 roquerols i roqueroles que ens heu fet confiança en aquesta jornada històrica. Gràcies a tots els que aquests dies heu vingut als nostres actes, als que ens heu donat idees per construir el programa electoral i als que ens heu donat suport incondicional. I gràcies als qui heu dipositat en una urna, en forma de papereta, la vostra confiança en nosaltres. No tenim paraules per a expressar el nostre agraïment. I no, això no és una frase feta. Ahir, i per primera vegada a la història de La Roca del Vallès, ERC guanyà les eleccions municipals. Aquest fet no s’havia produït ni durant la Segona República.  Havíem estat vencedors a les darreres eleccions europees i també havíem guanyat les eleccions a les Corts l’any 1931, però mai havíem obtingut la confiança dels nostres veïns per a gestionar l’Ajuntament.  Pensem que el nostre, el vostre, és també el triomf de la política feta en positiu. Sense demagògies, sense rancúnies, sense partidismes, anant sempre de cara i parlant clar, els resultats d’ahir reforcen la nostra idea que allò proper i  transparent és valorat per l’electorat. Tots ens hauríem de felicitar per això.  Volem deixar escrit aquí que avui som les mateixes persones que érem ahir. I que d’aquí quatre anys continuarem sent qui érem ahir. Volem tenir amb tots els roquerols la mateixa relació que hem tingut fins ara. Volem escoltar-vos, volem que ens feu saber per qualsevol mitjà qualsevol problema que afecti el nostre municipi. Tindrem un peu a l’Ajuntament, sí, però l’altre serà al carrer, a la realitat del dia a dia.   Avui, un dia després, sentim 10.500 responsabilitats: una per cada roquerol i roquerola. Podeu estar segurs que farem tot el possible per no decebre-us i per millorar la vida al poble. Les 10.500 responsabilitats que sentim ens hi obliguen.  

La Roca al costat de la República Catalana

El passat dijous 31 de juliol, amb motiu de la celebració del ple ordinari corresponent al mes de juliol, l’equip de govern de la Roca del Vallès va proposar al plenari la col·locació d’estelades i rètols informatius en diferents punts del municipi. El motiu d’aquesta proposta és formalitzar i fer visible l’adhesió de La Roca a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).  Aquesta proposta inclou la instal·lació de tres estelades repartides pel municipi: una a La Torreta, una a la Roca i una altra a Sta. Agnès de Malanyanes,  així com també rètols informatius de l’adhesió de La Roca a l’AMI en diferents accessos al municipi. La proposta també inclou refermar la voluntat que l’Ajuntament pertanyi a l’AMI amb plenitud de drets. La moció va ser aprovada amb nou vots a favor: 5 d’ERC i 4 de CIU. 4 regidors del PSC van votar-hi en contra i una regidora s’hi va abstenir. Pel que fa a ICV, un regidor va votar-hi en contra i l’altre s’hi va abstenir. El regidor del PP va votar en contra. D’aquesta manera l’ajuntament de La Roca i el municipi en el seu conjunt, se situa al costat del procés històric que viu el nostre país per fer possible el naixement d’una República Catalana.  Aquesta és una moció carregada de simbolisme que respon a un moment d’excepcionalitat i que és lleial al sentiment i al vot d’una part majoritària de roquerols.  L’estelada també serà present als carrers de La Roca perquè és un element de llibertat, de ruptura i de transformació;  de llibertat, perquè expressa la voluntat de construir la República Catalana, un nou estat avançat, progressista i solidari amb la resta de pobles; de ruptura, per trencar amb la legalitat vigent i posar les bases d’un nou marc legal, una nova constitució per al nou país; i de transformació social,  perquè ens dóna l’oportunitat de construir un nou país molt més just socialment a través d’un procés constituent que es farà de baix a dalt, partint de la ciutadania i de la participació popular.