La Roca del Vallès

Totes les notícies

Matinal de neteja al voltant de la miranda d'en Puntes

El Jovent Republicà de la Roca ha organitzat, aquest passat diumenge 6 d'octubre, una matinal de neteja a l'entorn de la Miranda d'en Puntes (la Torreta). A la convocatòria hi ha assistit un grup de persones tant de Jovent Republicà com de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya. L'acció es va dur a terme a un dels llocs emblemàtics del barri de la Torreta, la Miranda d'en Puntes, i al seu voltant, on hi ha la zona dels quaranta pins. Amb aquesta acció volem reivindicar l'entorn natural que ens envolta, del qual ens sentim profundament afortunats de tenir-lo, però alhora rebutjem i denunciem les múltiples i consecutives mostres d'incivisme per part de les persones que fan ús d'aquest, i altres espais. Durant dues hores es van poder recollir una quantitat ingent de deixalles: papers, envasos plàstics, llaunes, ampolles de vidre, presenvatius... En aquest inventari de deixalles també hi vam trobar elements de grans dimensions com un pneumàtic, runa d'obra, una cisterna de wc... fins i tot un paraxocs de cotxe! Lamentem l'estat d'un espai tan bonic com aquest, i que l'incivisme faci que sigui un lloc que no sigui agradable per gaudir-lo. Seguirem reivindicant el respecte pel medi ambient, i per l'entorn meravellós que envolta el nostre municipi. I fem un prec: si us plau, utilitzeu aquest espai, però deixeu-lo com us agradaria trobar-lo, perquè el puguem continuar gaudint i les futures generacions també el puguin gaudir com nosaltres. Aquesta acció és la primera de més accions que vindran, a altres indrets del municipi. Seguirem fent crida ciutadana perquè tothom que ho desitgi, pugui sumar-se a aquestes accions de neteja i de gaudi del nostre entorn. Perquè el nostre municipi NO ÉS UNA DEIXALLERIA! Perquè el nostre municipi és molt bonic i cal que el cuidem i respectem!

Comencem a avançar amb el nou Govern Municipal

El passat dilluns 15 de juliol va tenir lloc, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, el Ple de Cartipàs Municipal, on es van aprovar les designacions de tinences d'alcadlia i la distribució de les regidories dels membres de Govern, com també les retribucions de tots els membres del Plenari Municipal. El nou govern municipal està format per 11 regidors, un més que en el mandat anterior. L’amplitud del nou equip, que s’emmarca en l’aposta per la transversalitat, l’estabilitat i la solidesa recollides en l’acord entre les dues formacions de govern, implica també una major dedicació total d’hores dels regidors amb cartera en el seu conjunt. És per això que la partida del pressupost municipal destinada a retribuir el treball dels membres del govern municipal ha experimentat un increment. Aquestes retribucions, però, seguiran estant per sota del llindar que marca la Llei de Règim de Bases Locals.  El nou cartipàs municipal Tinences d'alcaldia El decret de designació de tinents d’alcaldia i regidors delegats estableix la creació de cinc tinences d’alcaldia, que, conjuntament amb l’alcalde, Albert Gil, conformaran la Junta de Govern. • 1r tinent d’alcalde: Marta Pujol (JxR) • 2a tinenta d’alcalde: Yolanda Guarinos (ERC) • 3r tinent d’alcalde: Daniel Valls (JxR) • 4t tinent d’alcalde: Xavier del Villar (ERC) • 5a tinenta d’alcalde: Laura Àlvarez (JxR) Regidories Pel que fa a la distribució de regidories entre els i les membres del govern, el cartipàs municipal queda configurat de la següent manera: • Albert Gil (ERC): Alcalde; responsable de la regidoria de Serveis Jurídics; la regidoria de Recursos Humans; la regidoria de Serveis Generals i Noves Tecnologies; i la regidoria de Plans i Projectes. • Marta Pujol (JxR): responsable de la regidoria d’Hisenda i Serveis Econòmics; i la regidoria de Salut Pública i Comunitària. • Yolanda Guarinos (ERC): responsable de la regidoria de Participació Ciutadana; i regidora delegada de La Torreta.

El nou Grup Municipal d'ERC per al mandat 2019-2023

Albert Gil, novament escollit alcalde de la Roca del Vallès

El passat dissabte, 15 de juny, es va celebrar a la Sala de Plens de l'Ajuntament, el Ple de Constitució del Consistori per al mandat 2019-2023. Les darreres eleccions municipals van donar com a resultat els següents regidors i regidores que ocuparan les 17 cadires del Plenari: Albert Gil i Gutiérrez (ERC) Yolanda Guarinos i Micó (ERC) Xavier del Villar i Berenguel (ERC) Roser Moreno i Sánchez (ERC) Albert Bassa i Berenguel (ERC) Ainoa Herrera i Sanabria (ERC) Marta Pujol i Armengol (JxLR) Daniel Valls i Alsina (JxLR) Laura Álvarez i Estapé (JxLR) Jordi Bacardit i Martínez (JxLR) Raquel Vilardebò i Pujadas (JxLR) Carles Fernández Pérez (PSC) Francisco Garcia Lorenzana (PSC) Emilia Sánchez-Cortés Lorente (PSC) Anna Raymi Marata (C’s) Carlos Marín Espejo (C’s) Daniel Martín Oller (LREC) Esquerra Republicana de Catalunya va ser la força més votada al municipi a les passades Eleccions Municipals, guanyant a 10 de les 11 meses electorals distribuïdes en els 4 col·legis, i obtenint 6 regidors/es amb 1815 vots, 470 vots més que la segona força (JxLR). Tant sols 6 vots ens van separar als Republicans d'obtenir el setè regidor. Amb aquesta configuració del Plenari Municipal, el passat dissabte es va procedir a la votació per triar l'Alcalde o Alcaldessa del municipi pels propers 4 anys. De tots els caps de llista, s'hi van presentar Anna Raymí, de Ciutadans, i l'Albert Gil, d'ERC. Albert Gil ha sigut escollit Alcalde de la Roca del Vallès. El recompte va donar 10 vots al candidat Albert Gil, 4 vots en blanc i 2 vots a la candidata Anna Raymí. L'absència al Ple de la regidora de JxLR, Raquel Vilardebó, fa que el total de vots siguin 16, en comptes de 17. Estem molt orgullosos i orgulloses de la feina feta fins ara, i encarem aquest nou mandat amb el lideratge de l'Albert Gil des de l'alcaldia, i amb aquest nou Grup Municipal, plens d'energia i il·lusió, sabent que hi ha molta feina per continuar i molta altra per fer d'inici.