La Roca del Vallès

Feina feta

4 de gener de 2017
- Armilles per la Policia Local i nou armer.

30 de desembre de 2016
- Substitució de les lames de fusta de la tanca perimetral de l'escola Mogent.

29 de desembre de 2016
- Millores a les instal·lacions municipals.

Instal·lació de les portes d'emergència anti pànic a la sala polivalent del Centre Cultural La Torreta.

22 de desembre de 2016
- Millores a les instal·lacions municipals.

Noves grades al camp de futbol de Santa Agnès, nou acumulador d'aigua, renovació de les pistes de pàdel i raspallat dels camps de futbol.
21 de desembre de 2016
- Actuacions al tram de pujada direcció Granollers del carrer Costa Brava i d'un tram del carrer Venezuela de la Torreta
.


16 de desembre de 2016
- Millores a les zones de vestidors del pavelló nou i de la piscina
.
15 de desembre de 2016
- Nous semàfors amb llums LED27 d'octubre de 2016
- Noves pistes de pàdel.

1 de setembre de 2016
- Remodelació de la rampa de l'ajuntament per millorar l'accessibilitat
26 d'agost de 2016
- Arranjament i adequació de nous espais a l'IES la Roca. 


En marxa les obres de millora del vestíbul, del gimnàs i la creació de les aules de música a l'antiga aula d'audivisuals de l'Institut.25 d'agost de 2016
- Obres de millora a l'escola de Santa Agnès. 


L'escola de Santa Agnès segueix creixent per seguir donant als alumnes i a les seves famílies els espais necessaris per desenvolupar, de la millor manera, totes les activitats que s'hi fan.25 d'agost de 2016
- Arranjament plaça Sant Jordi. 


Aquesta setmana hem actuat sobre el tram més malmès de l'asfalt de l'exterior de la Plaça Sant Jordi. Avui ja amb tasques de pintura.17 d'agost de 2016
- Renovació de paviments i restriccions a la circulació i a l’aparcament (segona actuació).


El proper dilluns dia 22 d’agost continuen els treballs de millora de l’asfaltat corresponents a la campanya d’estiu 2016, corresponents a la segona fase. El període de les obres estarà comprès del 22 al 31 d’agost i es repararà una part de l’anella que envolta la plaça Sant Jordi. 
 
Amb aquests treballs es tornarà a disposar d’una calçada per circular amb òptimes condicions de seguretat i comoditat així com una explanada regular de la plaça per poder estacionar-hi els vehicles.


29 de juliol de 2016
- Es posa en marxa un nou vehicle per fer el recorregut de la línia L-51 per connectar el municipi amb els municipis veïns amb un millor servei.


El nou vehicle que ha començat a funcionar avui 29 de juliol, és un model de plataforma baixa i amb accés per a persones amb mobilitat reduïda. Aquest nou vehicle permetrà, per tant, millorar el servei des del punt de vista de la fiabilitat.
 
Aquest nou autobús mantindrà la mateixa freqüència pas i horari de per tal de millorar l’eficiència i l’eficàcia. Destacar, que l’any 2015 aquesta línia va transportar prop de 150.000 passatgers, i  que enguany les xifres augmenten degut a l’esforç de treball que s’està portant a terme des dels serveis tècnics de l’Ajuntament, l’empresa Sagalès i el propi Transgran per millorar el servei i afavorir l’ús del transport públic entre la ciutadania.
 
Cal recordar que l’Ajuntament forma part del consorci Transgran (Transports de la conurbació de Granollers) que dóna servei als municipis de Granollers, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès i Canovelles. Sota la marca Transgran, s'operen totes les línies urbanes i interurbanes de la conurbació de Granollers. Transgran va néixer amb l'objectiu de compartir sinèrgies i recursos per oferir un servei de transport públic més eficient i competitiu.


27 de juliol de 2016
- Presentació d'estudi sobre la cobertura de les necessitats alimentàries.


Entre els tècnics de la Diputació de Barcelona i els responsables municipals i de serveis socials de l'ajuntament de la Roca, estem presentant un estudi sobre la cobertura de les necessitats alimentàries del nostre municipi, des de la perspectiva dels sectors socials més desfavorits.

L'avaluació dels indicadors de risc socioeconòmic i els recursos que es poden oferir des de les administracions, han de permetre establir estratègies conjuntes per cobrir les necessitats bàsiques del màxim de persones en situació de vulnerabilitat.26 de juliol de 2016
- Construcció d’un nou col·lector sota carretera B-40Z (accés a la Roca 2)​.


Inici dels treballs de construcció del nou col·lector sota la carretera B-40z (accés principal a la urbanització la Roca 2 des de la carretera C-1415c). Amb aquesta obra de millora ambiental s'evitaran els abocaments al medi natural produïts pel trencament del col·lector existent sota aquesta via i se solucionarà de forma definitiva aquesta greu problemàtica ambiental.

_______________


22 de juliol de 2016
- Treballs de millora d'asfaltat.


El proper dilluns dia 25 de juliol començaran els treballs de millora de l’asfaltat corresponents a la campanya d’estiu 2016 i que s’executaran en tres àmbits i períodes temporals diferents. La primera fase començarà la setmana del 25 al 29 de juliol i es repararà un tram del carrer Indústria i es renovarà el paviment de la Rambla Mestre Torrents entre el carrer Lluís Millet i la plaça de l’Era.
 
Amb aquests treballs es tornarà a disposar d’un ferm amb capacitat per circular amb condicions de seguretat i comoditat òptimes, que a més serà executat amb un asfalt que reduirà la sonoritat que els vehicles provoquen, amb la conseqüent millora de les condicions ambientals pels veïns que resideixen en aquesta zona.


22 de juliol de 2016
- Campanya de seguretat viària destinada a millorar la convivència entre vianants, conductors i ciclistes al nucli urbà.


Els agents han informat durant un període de temps a la ciutadania que es mou en bicicleta pel poble sobre les normes bàsiques de circulació. La Regidoria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat ha posat en marxa la campanya després de rebre queixes de veïns i veïnes del municipi i de detectar alguns actes incívics per part de ciclistes com per exemple: circular per la voreres, circular a velocitat excessiva o saltar-se senyals de trànsit. 
 
En primer moment, es va actuar de manera informativa, per conscienciar als ciclistes sense imposar sanció, però davant conductes reincidents sí s’ha optat per multar els infractors durant aquest passat cap de setmana. S’han imposat 17 sancions a ciclistes incívics, de les quals majoritàriament han estat per saltar-se el semàfor en vermell i circular en sentit contrari amb el conseqüent risc que això implica pels usuaris de la via pública.
 
El regidor de de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Jordi Fortí, puntualitza que la campanya vol conciliar la convivència entre ciclistes, vianants i vehicles. La Policia Local la continuarà realitzant en diferents punts del municipi per tal de millorar la seguretat vial i conscienciar els ciclistes de la necessitat de complir les normes existents”.

_______________


29 de juny de 2016

- Presentació del "Projecte 200".

La regidora de promoció econòmica Marta Pujol ha presentat el "Projecte 200". Aquesta nova eina d'assessorament que s'ofereix al nostre municipi, va adreçada a les persones en recerca d'ocupació i a les empreses que hi participen, per tal de conjugar formació, capacitació i necessitats del mercat laboral. 28 de juny de 2016
L’ajuntament de la Roca del Vallès llueix la bandera de “l’arc de Sant Martí”.


Avui, dia internacional de l’orgull LGBTI, la façana de l’ajuntament de la Roca del Vallès llueix la bandera de “l’arc de Sant Martí”.

Més enllà dels símbols visibles, hi ha la ferma voluntat de treballar en la defensa de la diversitat i del respecte dels drets de tothom amb independència, en aquest cas, de la seva orientació o identitat sexual.
1 de juny de 2016
- Presentació del projecte COM Salut


Presentant el projecte COM Salut amb veïns, representats d'entits i membres del Departament de Salut de la Generalitat, del Conorci de Salut i Social de Catalunya, de l'Àrea Bàsica de Salut i de l'Ajuntament.

Avui se'ns explica com hem treballat amb la població i com és vol treballar la salut en MAJÚSCULES i el COM de COMUNITAT. Aquesta feina continuarà amb la Comissió Poblacional el dia 20 de juny a la Sala de Plens de l'Ajuntament oberta a veïnes i veïns.

La Salut és un estat complert de benestar físic mental i social i per això es preten treballar conjuntament.24 de maig de 2016
- La Roca, exemple d'enllumenat eficient.


El cas de la Roca del Vallès, és un dels exemples exposats al XLII Simpòsium Nacional d’Enllumenat del CEI (Comitè Espanyol d’Il·luminació), que va reunir la setmana passada a més de 300 professionals del sector de l’enllumenat.

El Kursal de Donosti, seu d'aquest Simpòsium, ha estat l’espai indicat per presentar el model d’enllumenat implantat a la Roca del Vallès, davant de més de 300 persones representants d’empreses del sector, representants d’administracions i institucions públiques i enginyers i universitats.

En aquest context, el passat dijous 19 de maig es va presentar el cas roquerol, sota la ponència “El LED PC-ÁMBAR en el contexto de una ESE en la Roca del Vallès", a càrrec d’Eduardo Serna i Joan Prósper de Carandini S.A. i Rubatec S.A., amb l’objectiu d’explicar a tots els oients els principals beneficis del nou model de la Roca: novetats en eficiència energètica, reducció de contaminació lumínica i sistema intel·ligent d’enllumenat.10 de maig de 2016
Obres de la Rambla de Santa Agnès


Comencen les obres de la primera fase de la futura Rambla de Santa Agnès. Un parc infantil, un passeig, i l'ordenació viària, faran que aquest futur espai es converteixi en el centre del poble. Està previst que s'inauguri a principi del 2017.


9 de maig de 2016
- Reunió amb el sr. Miquel Escobar, Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona.

En una reunió mantinguda amb el sr. Miquel Escobar se li trasllada la necessitat de la construcció d’una rotonda a l’entrada sud del poble de Santa Agnès de Malanyanes des de la carretera BV-5105, que uneix el nucli de la Roca amb Cardedeu.

El volum actual de trànsit d’aquesta carretera dificulta molt l’entrada i sortida als veïns de Santa Agnès. La petició també es justifica per raons de seguretat i per la perillositat d'aquell tram. La idea inicial és que la rotonda es construeixi a l’accés situat més al sud, encara que estigui a prop de la rotonda que hi ha a l’enllaç entre la BV-5105 i l’autopista de Granollers a Mataró. 

_______________


28 d'abril de 2016
Inici de les obres de la primera fase de l'Eix Cívic de la Torreta.


Aquestes obres permeten millorar els accessos a l'escola de la Torreta i unificar els dels equipaments públic. 29 de març de 2016
- La Roca i la Generalitat s'uneixen per demanar millores a Adif.


Aquest matí hem fet una visita conjunta representants de CDC,PSC,ICV I ERC acompanyats també de la Presidenta de AAVV de Can Colet amb la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, per tal de buscar la seva ajuda per la reclamació que hem de fer davant d'Adif per les moltes actuacions incorrectes, i d'altres molt deficients que han fet sobre tota la traça de l'AVE en tot el terme municipal de La Roca del Vallès.

Només si som capaços de treballar conjuntament, podrem aconseguir el que necessitem, millores en benefici de tot el municipi.


21 de març de 2016
- Arranjament de l'entrada d'infantil de l'Escola Mogent


Aprofitant les vacances de Setmana Santa la brigada municipal està arrenjant l'entrada d'infantil de l'Escola Mogent. En poc temps s'han pogut fer dues actuacions que han millorat aquesta zona i el parc.26 de febrer de 2016
-Nou pas elevat al carrer Catalunya.


Una millora en seguretat i reducció de velocitat.


12 de febrer de 2016
- Nou equipament al Passeig Fluvial


Avui s'ha instal·lat al parc del Passeig Fluvial, a tocar de la rotonda, un aparell per poder fer activitat física per totes les edats, cedit per la Diputació de Barcelona.


24 de novembre de 2015
- Recuperem tradicions: la fira de la col.


Aquest vespre hem fet la presentació de la "Fira i Festa de les Cols", la nostra festa major de Sant Sadurní, en la que es destaca la recuperació de la "Fira de la Col".

Hem fet una repassada històrica dels orígens de la festa, de la mà de dos roquerols, na Rosa Clascà i en Josep Pont.

Hem participat de la il·lusió d'un jove agricultor, en Gerard Piñero, que en els seus camps hi conrea diferents varietats de cols.
Hem gaudit de les explicacions d'en "Pep Salsetes", que ens ha fet assaborir, de manera virtual, totes les possibilitats culinàries que ofereix aquest producte.

Les intervencions de Xavier del Villar (Regidor de Cultura) i Marta Pujol (Regidora de Promoció Econòmica), ens han fet evident la voluntat de recuperar una tradició oblidada i l'interès en que el comerç local s'impliqui al màxim en aquesta i totes les festes de la Roca del Vallès.


20 d'octubre de 2015
- Substitució de la xarxa d'enllumenat públic per equips més eficients econòmica i soteniblement.


Des de la regidoria d' Obres i Serveis se segueix treballant en canviar l'enllumenat de tot el municipi, substituint equips, llumeneres, globus i làmpades actuals, per nous equips led i de darrera generació. Amb aquests canvis s'aconsegueix més llum, menys consum i més estalvi.Esperem que els veïns quedin contents amb les millores a l'enllumenat que ens han de portar en pocs mesos a tornar a tenir el 100% de l'enllumenat funcionant.

Amb aquest canvi, es preveu reduir el consum energètic fins a un 80%, deixant de llençar a l'atmosfera 600 tones anuals de CO2 i reduir de manera significativa la despesa del pressupost municipal destinat al concepte del cost de la llum. D’aquesta manera el municipi de la Roca estalviarà consum elèctric gràcies a la total renovació de l’enllumenat públic. Se substituiran el total dels 4.221 punts de llum de l’enllumenat públic, per altres de tecnologies de major eficiència energètica que majoritàriament seran amb sistemes a base de LEDs.
 
Les noves lluminàries seran de llum blanca, molt més contrastada en l’espectre visible, la qual cosa permetrà també millorar a les nits la qualitat de l’espai públic urbà, i la seva seguretat.


22 d'octubre de 2016
- S'inicia el servei "truca a l'alcalde"

L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és obrir un canal més de contacte de la ciutadania amb l'alcalde i conèixer de primera mà quines són les seves inquietuds sobre la vila. Un altre objectiu és fomentar nous valors en la política local com la transparència, la participació i la proximitat.18 d'octubre de 2015
- L'alcalde, Albert Gil, obre pàgina institucional a Facebook.


Amb aquesta salutació es posava en marxa el compte d'aquesta xarxa social:

"Vull donar-vos la benvinguda a aquest espai que, com a Alcalde de La Roca del Vallès, poso a la vostra disposició per a fer més viu un compromís personal i de l’equip de govern que m’acompanya, el de la proximitat de la nostra gestió.

Darrera de les portes de l’ajuntament, dels despatxos, de les reunions, hi ha molta feina que s’intenta dur a terme amb recursos tècnics i econòmics, amb voluntat d’eficàcia i d’eficiència i, sobre tot, fent-la per a tothom. No sempre es coneix l’abast de la gestió i aquest és un dèficit que, com a responsables, no podem obviar.

Les xarxes socials permeten acostar-nos de manera més ràpida i directa. Aprofitem-ho per definir una voluntat de la que us faig partícips: fer de La Roca del Vallès un poble socialment viu, comercialment actiu, i generosament solidari. Estem preparant nous canals de comunicació que faran possible assolir aquest objectiu que, com a Alcalde, penso mantenir sempre.

Només vull demanar-vos respecte. A les persones, a les institucions, i als veïns i veïnes que aportin els seus comentaris. Si és així, de ben segur que, amb molt de gust, us respondré. Estic a la vostra disposició.

Albert Gil
Alcalde de La Roca del Vallès"