La Seu d'Urgell

Totes les notícies

ERC la Seu organitza un recorregut històric per la Seu republicana de Martret, Canturri i Rosique

La secció local d’ERC a la Seu d’Urgell organitza, divendres 8 de novembre, un recorregut històric per la Seu republicana de Martret, Canturri i Rosique. La ruta, guiada per l’historiador Climent Miró, passarà per diferents espais simbòlics de la Seu republicana del moment. L’activitat, s’ha organitzat aprofitant que, des de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, hi ha prevista una xerrada de l’historiador Pau Vinyes i Roig sobre els tres republicans exiliats a Mèxic -Martret, Canturri i Rosique- i la coincidència que el net de Bartomeu Rosique assisteixi a la xerrada que versa sobre el seu avi. Bartomeu Rosique fou, militant d’ERC i secretari del Comitè Executiu comarcal d’ERC-Alt Urgell, va ser escollit delegat per formar part del primer Congrés Nacional d’ERC, conjuntament amb els companys urgellencs Enric Canturri, Joan Puig, Ferran Zulueta, Blanco i Pallerola. Ocupà, també, i molt breument, el càrrec de jutge de pau a la Seu. La visita guiada tindrà lloc aquest divendres, 8 de novembre, a les 16.30h i s’iniciarà davant de l’Arxiu Comacal. L’activitat és gratuïta i oberta a tothom.      

L'Ajuntament de la Seu aplicarà un recàrrec del 50% en l'IBI dels habitatges desocupats permanentment.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar ahir les ordenances fiscals de cara a l’any 2020. Entre les principals modificacions, hi ha la decisió d’aplicar un recàrrec de fins el 50% sobre la quota de l’IBI als habitatges buits amb caràcter permanent. Aquesta decisió, ve motivada arran d’una moció presentada pel grup municipal d’ERC, durant el passat mandat, on proposava un seguit de mesures per tal d’aplicar fiscalitat progressiva a les ordenances i pressupostos municipals. El Vicealcalde i regidor d’Hisenda, Francesc Viaplana, ha manifestat que: “amb el temps que portem a govern, no hem tingut temps de fer unes ordenances més com ens agradarien, amb més mesures d’aquest tipus, més justes; però ens comprometem a anar introduint mesures graduals i progressives.” Viaplana, ha exposat que aquesta modificació pretén anar a buscar als grans tenidors com bancs i fons immobiliaris, i no segones residències o pisos de gent de la comarca que disposen d’un habitatge a la capital per quan necessitin establir-hi la seva residència per motius de salut, edat o altres motius, perfil molt freqüent al nostre territori. La modificació va ser aprovada amb els vots a favor d’Esquerra Republicana i Junts per la Seu, i el vot en contra de Compromís per la Seu.  

ERC la Seu organitza una trobada amb la Diputada Najat Driouech

La secció local d’ERC a la Seu d’Urgell organitza una trobada amb la Diputada al Parlament de Catalunya, Najat Driouch. Driouch fou escollida Diputada en les eleccions del mes de desembre de 2017 esdevenint la primera dona musulmana diputada en la història de Catalunya. Forma part de les comissions de: Treball, Afers Socials i Famílies, la de Salut, del Síndic de Greuges i de la comissió d’investigació sobre els atemptats del 17 i 18 d’agost de 2017. És presidenta de la comissió d’Infància i vicepresidenta de la mesa de la comissió d’estudi de les polítiques per al millorament de la qualitat de vida de la gent gran Driouch és treballadora social i filòloga àrab, especialista en immigració, identitat i religió i exerceix com a docent a la Universitat de Barcelona. La trobada s’emmarca en la voluntat del partit d’obrir-se a la ciutadania i organitzar xerrades que puguin ser d’interès de la població. Està prevista per aquest dissabte, 5 d’octubre, a les 18h al Centre Cívic El Passeig i és oberta a tothom.      

Part de l'executiva local entrant d'ERC la Seu

ERC LA SEU RENOVA L’EXECUTIVA LOCAL REPETINT MIREIA PELLICER COM A PRESIDENTA

Aquesta tarda, la secció local d’ERC la Seu, reunida en assemblea de militants, ha renovat la seva executiva. La militància ha acordat aprovar la seva nova executiva formada pels següents membres i càrrecs: Mireia Pellicer Martí: Presidència i Secretaria d’imatge i comunicació Núria Turet i Subirana: Secretaria d’organització. Marian Lamolla Miret: Secretaria de finances. Margarita Nadal Cerqueda: Secretaria d’educació. Alba Gil Povea: Secretaria de dones i jovent. Josep Canelles Boadella: Secretaria de política municipal. Pere Galabert Pujol: Secretaria de moviments socials Antoni Rabasa Fernández: Secretaria de cultura i participació. Òscar España Medeiros: Secretaria de medi ambient i territori. Francesc Viaplana Manresa: Portaveu del grup municipal (membre nat de l’executiva) En la present assemblea, Pellicer ha exposat a la militància l’informe de presidència i econòmic dels darrers 4 anys, en el qual s’ha manifestat un augment notable pel que fa al nombre de militants, a les activitats obertes a la ciutadania com xerrades i presentacions de llibre, així com de l’estat financer de la secció local. Per al proper mandat, la nova executiva entrant, es marca els següents objectius: Intervenir políticament i socialment en la millora del municipi. Treballar conjuntament amb el grup municipal a l’Ajuntament de la Seu per tal d’intervenir en les matèries d’interès de la ciutat. Reunir-se amb diferents col·lectius i persones individuals del municipi per tal de copsar les seves propostes, inquietuds, problemàtiques o tot allò que vulguin manifestar. Difondre les actuacions i propostes fetes per la secció local i/o el grup municipal. Obrir el partit a la ciutadania en general a través de l’organització d’actes de caire popular (xerrades, formacions, taules rodones, jornades de treball, etc.) Implementar una xarxa de comunicació efectiva entre militants, amics, simpatitzants i membres de candidatura. Augmentar en nombre la militància de la secció local.

Representació d'ERC a l'Ajuntament de la Seu

Representació d'ERC a l'Ajuntament de la Seu

Esquerra Republicana de Catalunya, va obtenir a l'Ajuntament de la Seu una representació de 4 regidors en les passades eleccions municipals. La formació va decidir formar part de l'equip de govern amb Junts per la Seu, i aquesta en serà la representació republicana al consistori municipal.    FRANCESC VIAPLANA MANRESA, enginyer forestal i, actualment, Diputat al Parlament de Catalunya; en serà el vicealcalde fins el mes de setembre de 2021, moment que prendrà el relleu de l'alcaldia a Jordi Fàbrega (Junts per la Seu). Responsable de les regidores de: Projectes estratègics, Castellciutat, Hisenda i Intervenció, Seguretat Ciutadana. Podeu posar-vos en contacte amb ell al correu electrònic fviaplana@aj-laseu.cat.   MARIAN LAMOLLA MIRET, infermera. 2a tinent d'alcade i encapçalarà la tinença d'alcaldia d'Atenció a les Persones, amb les regidories de: Serveis Socials, Polítiques d'Igualtat, Gent Gran i Salut. Per comunicar-vos amb ella podeu fer-ho a mlamolla@aj-laseu.cat.   CARLOS GUÀRDIA CARBONELL, geògraf. 4t tinent d'alcalde de l'àrea de Serveis Centrals i Culturals. Estarà al càrrec de les regidories de: Cultura, Patrimoni Cultural i Museus, Esports, Cementiri i Festes i Tradicions. El seu correu electrònic és cguardia@aj-laseu.cat.   NÚRIA TOMÀS GIMÓ, biòloga i professora de secundària. Encapçalarà les següents regidories: Medi Ambient i Sostenibilitat, Patrimoni Natural, Comerç, Educació i Infància. Us podeu comunicar amb ella a l'adreça electrònica ntomas@aj-laseu.cat.

Junts per la Seu i ERC segellen un acord de legislatura amb una majoria estable que permetrà dur a terme un pla de govern ambiciós.

Aquesta tarda, el candidat de Junts per la Seu, Jordi Fàbrega i el d’Esquerra Republicana, Francesc Viaplana han presentat l’acord al que han arribat per tal de garantir un govern estable i ambiciós a la Seu.   Les dues formacions comparteixen una manera similar de fer política, basada en la suma de complicitats, l’actitud positiva i el treball constant. En aquest marc, analitzant els dos programes electorals, s’evidencia una concordança de propostes superiors al 80%, sense cap proposta incompatible entre les dos formacions. A part d’aquesta coincidència de programes i de model de ciutat, és evident que existeix una coincidència de projecte de país, i de defensa dels drets i les llibertats individuals i col·lectives dels ciutadans de Catalunya i de tota la Unió Europea.   Així doncs, les negociacions d’aquests darrers dies s’han centrat a definir i redactar un Pla de Govern que permeti marcar les principals línies de treball que, a partir d’ara, ha de tenir l’equip de govern per realitzar durant el proper mandat, que inclou, entre molts altres:   La implantació del grau Universitari d’INEFc . La creació de l’equipament de pisos assistits amb serveis i places de residència assistida per a la gent gran. La candidatura de la Catedral de la Seu d’Urgell com a patrimoni Universal de la UNESCO. Incrementar el Parc d’habitatges públics de lloguer social. La construcció del nou CAP de la Seu d’Urgell, el consultori de Castellciutat i les obres d’ampliació i reforma de la Unitat Sociosanitària de la FSH. La revitalització del centre històric amb un pla de xoc per a l’obertura de locals. Un projecte de dinamització comercial de la ciutat en col·laboració amb el sector. La potenciació de la Seu com a ciutat de congressos i esdeveniments. La potenciació de la Fira de St. Ermengol i altres fires buscant noves iniciatives. L’actualització i implantació del Pla de Mobilitat Sostenible cap a una “ciutat lenta” (itineraris escolars segurs, carrils bici, reavaluació de la zona blava).

Viaplana, Lamolla, Guàrdia i Tomàs. Els 4 càrrecs electes d'ERC la Seu

Prioritats d’ERC de cara a les negociacions de l’Ajuntament de la Seu.

Esquerra Republicana de Catalunya a la Seu d’Urgell ha convocat avui, a primera hora de la tarda, una roda de premsa amb els diferents mitjans de comunicació per tal d’explicar quines són les seves prioritats de cara a les negociacions per mirar de formar govern a l’Ajuntament. Degut a que aquesta setmana començaran les negociacions amb les diferents forces polítiques, des d'ERC es vol fer públic, d'acord amb el projecte municipal de la formació, aquells punts que són prioritaris i per tant fonamentals per tal d’arribar a un acord: - En primer lloc establir les negociacions i redactar el projecte per la construcció d'una nova residència i pisos assistits per la gent gran. - Es considera prioritària la recuperació del dinamisme econòmic al municipi i, per aquest motiu, es pretén activar el consell municipal de promoció econòmica, perquè tingui un paper clau per emprendre les accions necessàries per reactivar l'economia local, per exemple impulsant un projecte de dinamització comercial - Realitzar una reestructuració del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) d'acord amb el personal tècnic, amb la voluntat que aquest ens guanyi eficiència i per tant es millori el servei als usuaris i les condicions laborals del personal. - Emprendre les negociacions necessàries amb el departament de salut per tal de modificar el model de governança de l'Hospital, posant per davant els criteris sanitaris en la presa de decisions. - Realitzar un pla de xoc en la via pública, tant pel que fa a la neteja com en el manteniment. - Augmentar l'oferta municipal d'habitatge de protecció oficial i crear una borsa d'habitatge assequible.  

Comunicat referent a les negociacions sobre l’Ajuntament de la Seu.

Esquerra Republicana de Catalunya, a través del seu portaveu municipal, Francesc Viaplana vol comunicar que: Fins la setmana vinent no ens asseurem a parlar amb les diferents formacions de cara als possibles pactes que es puguin establir a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Aquesta setmana estem analitzant internament quins són els pros i contres de les diferents estratègies a seguir, tant a nivell local com comarcal. Així mateix, considerem que no és a través dels mitjans de comunicació que s’han de fer propostes als diferents partits, aquest no pot ser, en cap cas, el canal de comunicació.

Francesc Viaplana amb membres de la candidatura

Final de campanya – Construïm Futur

Francesc Viaplana ha fet avui una valoració de tancament de campanya electoral. Ha volgut recordar quines són els eixos de govern  que defensar ERC al seu programa de govern: posar a les persones al centre de les polítiques municipals, recuperar el dinamisme econòmic i tenir una Seu per viure i gaudir-hi, així com reconèixer la identitat del poble de Castellciutat. Viaplana ha exposat que el treball durant la campanya s’ha basat en explicar les propostes de la formació, fent una campanya en positiu i sense  entrar a parlar dels altres. També ha exposat que ERC s’ha cenyit a nivell pressupostari al límit de despesa legal, i ens costa de creure com s’ho han pogut fer altres candidatures veient el nivell d’activitats, actuacions i material electoral utilitzat. Ha volgut animar a tothom a anar a votar el diumenge, que faci confiança a Esquerra Republicana, que compta amb un equip de gent eficaç i amb ganes de treballar pel municipi, així com ell mateix se sent preparat per ser l’alcalde de la Seu.