La Seu d'Urgell

Totes les notícies

Mireia Pellicer i Núria Turet expliquen les propostes educatives i d'infància per al proper mandat.

Mireia Pellicer ha explicat aquest matí, des de la parada que ERC té ubicada al mercat de la Seu, la feina que s'ha dut a terme en els darrers anys en matèria educativa i adreçades als infants. Pellicer ha manifestat que, “hem realitzat actuacions tant en l'àmbit de la prevenció, elaborant protocols per combatre l'absentisme escolar o la detecció de menors en risc de vulnerabilitat, i la creació del Centre Obert, com també en infraestructures amb la construcció de la llar d'infants els Minairons o la ubicació de l'Escola Oficial d'Idiomes. També hem realitzat activitats i serveis propis com Minuts Menuts, les activitats del Pla Educatiu d'Entorn, o la creació del PQPI per tal de donar alternatives al joves que no han aconseguit el graduat en ESO. Cal recordar també, la consolidació d'activitats lúdiques i educatives com el Parc de Nadal i el Casal d'Estiu municipal.” Per la seva banda, Núria Turet, ha explicat les propostes que ERC la Seu defensa, i ha marcat com a prioritàries les inversions en infraestructures com la construcció del nou Institut i l'edifici de l'Escola La Valira, la creació del centre de suport de la UOC i la ubicació de l'Escola d'Adults. “Creiem que cal continuar treballant a través del Pla Educatiu d'Entorn per aconseguir una ciutat més cohesionada, i des d'aquesta eina aconseguir l'acreditació de Ciutat Educadora i alhora la implicació de la ciutadania, per exemple amb la creació dels camins escolars” Turet, ha defensat també que, cal crear més serveis educatius per als infants i que alhora facilitin la conciliació familiar i, així ha anunciat la voluntat de creació d'una ludoteca i d'un servei extraescolar a les escoles per compatibilitzar la vida laboral, familiar i personal.

Propostes d'ERC la Seu adreçades al comerç

PROMOCIÓ ECONÒMICA, EMPRESARIAL, COMERCIAL I TURÍSTICA Un referent de dinamisme. Una economia més viva El comerç i les empreses locals han de trobar en l’Ajuntament el suport que necessiten per avançar i convertir la Seu en un model econòmic i turístic. HEM CRESCUT • Hem creat mecanismes de relació directa amb les entitats empresarials. • Hem promocionat i dinamitzat el comerç col•laborant en campanyes, i també creat els Mercats de Calassanç. • Hem ampliat la Fira dels Formatges més de 300m2, i hem ajudat a convertir-la en un certamen de referència al Pirineu i a la resta del país. • Hem continuat apostant pel Mercat Medieval, implicant-hi les associacions, i oferint un ventall d’activitats més ampli. • Hem facilitat un espai als nous emprenedors, per tal que puguin iniciar la seva activitat, creant el Viver d’Empreses, ubicat a l’edifici de les Monges. • Hem fomentat l'obertura de nous comerços oferint ajuts directes per valor de més de 38.000€. • Hem potenciat la Seu com a ciutat de congressos i esdeveniments. • Hem construït i hem obert l'Espai Ermengol – Museu de la ciutat, entès com un element central de dinamització turística. • Hem facilitat l'accés a l’Administració municipal, a través dels serveis electrònics, mitjançant l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC). • Hem afavorit la millora en l’atenció directa de la Policia Municipal a la ciutadania, creant la policia de proximitat i el cos de nit. VOLEM CRÉIXER MÉS • Potenciarem econòmicament Turisme de la Seu, per tal de convertir la ciutat en una destinació turística de referència al territori. • Crearem una Agència de Promoció Econòmica per generar noves idees de desenvolupament econòmic. • Reestructurarem el Mercat Setmanal amb identificacions pròpies per a les parades de productes autòctons. Consensuarem l’ampliació de l’horari del dissabte fins a les sis de la tarda. • Donarem utilitat a l’espai dels antics jutjats, amb la finalitat de dinamitzar el casc antic.

La candidatura d’ERC la Seu explica, acompanyada de Joan Ridao, les propostes adreçades a la Gent Gran

Joan Ridao, Secretari General d'ERC, ha visitat aquest matí el Casal de la Gent Gran del Centre Cívic El Passeig. En l'acte, els assistents han pogut mantenir una conversa fluïda tant amb l'alcaldable de la formació republicana, Miquel Caminal, com amb la resta de càrrecs electes i membres de la candidatura d'ERC la Seu. Caminal ha volgut destacar la importància que ha tingut en aquest mandat, el fet d'haver constituït una regidoria específica adreçada a resoldre les qüestions de la gent gran, així com dinamitzar-ne l'activitat, i ha volgut recordar que, “actualment des del Consorci d'Atenció a les Persones, hi ha tres tècniques específiques que dediquen la major part de la seva jornada a treballar per i amb la gent gran, millorant l’atenció al col•lectiu” La realització de l'estudi de la gent gran al llarg del 2010 ha permès conèixer les inquietuds i necessitats dels més grans del municipi i així, adaptar les actuacions a la realitat. Algunes actuacions realitzades durant aquests quatre anys han girat entorn a la dinamització del col•lectiu, tant a nivell individual com a través del teixit associatiu, realitzantun seguit de tallers, cursos i formacions, moltes d'elles intentant la intergeneracionalitat amb el jovent. Altres accions dutes a terme han estat la creació del Parc de la Gent Gran, el curs de guies turístics, als que s'ha volgut agrair la seva col•laboració desinteressada en activitats de promoció de la ciutat, i especialment la creació d'una ajuda específica a la gent gran, dins de la bossa anticrisi. Pellicer ha volgut destacar especialment aquesta línia d'ajuts ja que, “la nostra intenció és mantenir fixa aquesta línia d’ajuts econòmics per a la gent gran amb necessitats específiques, un cop s'hagi produït la reactivació econòmica” Entre altres propostes, Pellicer ha exposat la necessitat de construcció de la residència geriàtrica i del centre de dia per a la gent gran, la redacció del Pla Local de la Gent Gran, per tal de tenir una visió molt més real i, aconseguir una transversalitat en les polítiques de totes les àrees de l'ajuntament, impulsar l'acompanyament en el procés d’envelliment per a les persones majors de 80 anys o amb necessitats especials, la creació del recull de la memòria oral dels padrins de la Seu o bé la redacció d'una Guia de Serveis per a la Gent Gran,

ERC la Seu suspèn el actes previstos en mostra de condol

ERC la Seu ha decidit cancel.lar avui, dijous 12 de maig de 2011, tots els actes de campanya previstos, en mostra de condol i solidaritat amb la població murciana de Llorca. Des del Pirineu volem donar tot el suport als familiar i amics de les víctimes, així com amb tots els damnificats.

Mireia Pellicer explica la feina feta en matèria de joventut així com les propostes per al proper mandat

Pellicer ha explicat avui en roda de premsa, els canvis que han sofert les polítiques de joventut els darrers anys, així com les principals actuacions que es proposa ERC per al proper mandat. Entre elles, ha explicat, “hem de redactar un nou pla local de joventut 2012-2015, amb la col•laboració dels agents implicats en joventut, els propis joves i les associacions de l’àmbit, pet tal d’incloure les polítiques de joventut com a eina transversal en totes les àrees municipals, i que totes programin i executin accions en lògica juvenil” La número dos d’ERC a la Seu d’Urgell, ha enumerat diferents programes i actuacions que es marca com a prioritaris, com la potenciació de la Borsa Jove d’Habitatge oferint incentius als propietaris i beneficis als joves, així com promoure l’emprenedoria entre el jovent a través del servei de treball de l’Oficina Jove, continuar amb programes de transició al treball com el PQPI i exigir a la Generalitat de Catalunya que mantingui la convocatòria de la Beca APA en un període fixe anual “No pot ser que avui, 11 de maig, a poques setmanes d’acabar el curs, s’hagi publicat la convocatòria de sol•licituds, un retard com aquest no es pot consentir i és una falta de respecte a les famílies que fan mans i mànigues per tal de propiciar una bona formació als seus fills i filles” Altres objectius que es marca Pellicer són, el foment de la mobilitat del jovent en l’àmbit europeu, bé sigui a nivell laboral com de voluntariat, la redacció d’un Pla de Prevenció i Promoció de la salut, d’acord les conclusions de la Diagnosi del jovent de la comarca, la creació d’horts socials per a joves o bé, el Carnet Jove de la Seu, per tal de promoure que el jovent consumeixi en el comerç i serveis locals a canvi de descomptes i promocions. Pellicer ha volgut remarcar que, la creació de l’Oficina Jove respon a la voluntat d’acompanyament del jovent en el camí de la seva emancipació i fer en aquest procés, uns esglaons més fàcils de pujar així, aquesta ha realitzat a través de la Borsa Jove d’Habitatge, 121 contractes d’arrendament, allotjant a 150 joves i tramitant més de 400 ajuts al lloguer, en matèria de treball es realitzen una mitja de 200 assessoraments individualitzats a l’any i unes 2000 consultes, s’han creat protocols de derivació cap a la consulta jove del CAP i l’assessoria psicològica de SIAFAU i s’han format a més de 300 joves en l’àmbit de l’educació en el lleure, per tal d’aconseguir una titulació oficial i, alhora, capacitar per a la inserció laboral.

ERC la Seu presenta algunes de les propostes urbanístiques i de millora de la via pública.

Miquel Caminal ha explicat aquest matí a la nova zona de desenvolupament urbanístic de l’Horta del Valira, les propostes que han de fer que la Seu creixi més en infraestructures, equipaments i serveis. Entre les necessitats imminents, Caminal ha remarcat i s’ha compromès a donar ús a la Plaça Joan Sansa, dotant-la amb equipaments esportius i lúdics de lliure accés a la ciutadania, el desenvolupament del nou polígon industrial que s’ha de dur a terme de manera progressiva i en funció de la demanda del sòl, la redacció del projecte tècnic del nou cementiri i la finalització de la reforma del clavegueram a tota la ciutat. Caminal ha volgut donar també, especial importància a totes aquelles mesures que embelleixen el municipi i, alhora faciliten la mobilitat i el benestar de les persones en el seu dia a dia, així ha destacat la millora i embelliment de l’avinguda Pau Clarís, el condicionament i millora del Parc del riu de la Calor i el Parc dels Enamorats o l’arranjament d’una zona lúdica i d’esbarjo al Pla de les Forques. Cal també revisar els reductors de velocitat de la via pública per tal de continuar equilibrant el bon ús de les vies per part de vianants i vehicles. Caminal s’ha compromès també, a mantenir converses i promoure actuacions que superen l’àmbit de l’administració municipal per tal d’aconseguir mesures i accions que millorin la qualitat de vida ciutadana com per exemple, procurar la coordinació dels horaris del diferents transports públics que enllacin amb altres serveis d’àmbit nacional, dialogar amb el Bisbat per tal d’obrir el Seminari Diocesà a ús de la ciutadania, agilitzar els tràmits de cessió de la Baixada de la Palanca i la Plaça de les Moreres per tal que siguin de titularitat municipal o bé, promoure i incentivar la creació d’un nou càmping per via d’inversió privada. En declaracions de Caminal, “Cal que creem un entorn més a mida de les persones, que no condicioni el creixent del municipi, en infraestructures, equipaments i serveis, tal i com ho hem dut a terme en els darrers anys, com per exemple amb la urbanització del Cinyell verd, la remodelació de la Plaça del Carme i el Carrer Major, el Pont del Serrat de la Capella, i la creació de noves places d’aparcament a Castellciutat, al Barri Sant Pere i a l’entorn del cementiri, o l’adaptació de més de 100 passos de vianants per facilitar la mobilitat, entre d’altres.

Mireia Pellicer

Mireia Pellicer presenta les propostes culturals per al proper mandat.

Mireia Pellicer, número dos de la candidatura d’ERC a l’Ajuntament de la Seu, ha exposat aquest matí les actuacions que proposa la formació en l’àmbit de la cultura. “Durant aquests anys d’ERC encapçalant l’àrea de cultura a l’Ajuntament, aquesta ha donat un tomb de 360º, realitzant una proposta cultural estable i plural i abaratint-ne el cost de les actuacions per tal d’atansar la cultura a tothom, ja que l’entenem com un dret fonamental pel desenvolupament integral de les persones.” Pellicer ha recordat actuacions realitzades recentment com, l’aprovació del Pla d’Acció Cultural, que ha de guiar les polítiques culturals de la ciutat. Ha destacat el canvi que ha sofert el Centre Cultural les Monges en els darrers anys amb la construcció de l’Escola Municipal de Dansa, la ubicació de l’Escola Oficial d’Idiomes, única a Catalunya finançada íntegrament per Departament d’Educació gràcies a la gestió d’ERC o bé, la rehabilitació de la Capella de la Immaculada i la Sala d’Exposicions La Cuina i com no, la consolidació i reforçament de les escoles municipals de dansa, arts i música Pellicer però, ha remarcat que “queda encara molt espai per rehabilitar, i a poc a poc, aconseguirem que aquest recinte sigui realment el cor cultural i educatiu que farà bategar encara més la ciutat. Tenim pendent la creació d’una ludoteca, la creació de l’escola municipal de teatre i arts escèniques i la ubicació d’un centre de suport de la UOC." S’ha recordat la importància de la construcció de l’Arxiu Comarcal el qual, conjuntament amb l’Espai Ermengol, s’obrirà a la ciutadania programant-hi activitats didàctiques. Entre les propostes de futur, Pellicer ha destacat que enguany s’organitzarà per primer cop el Festival de Música Antiga dels Pirineus, que ha d’esdevenir certamen de referència a Catalunya, el condicionament del Claustre del Racionero per tal d’aprofitar-lo per a la programació d’activitats culturals de petit format, la intenció de crear complicitats per tal de promoure iniciatives culturals privades i la redacció del catàleg de patrimoni municipal, entès com un inventari de béns, folklore, costums, tradició oral i mantenir així la nostra història i la nostra identitat.

Miquel Caminal explica les propostes en promoció econòmica i turística

ERC destaca la capacitat d’estalvi que ha tingut l’Ajuntament en el darrer any on, el compromís a través del Pacte d’Austeritat, era estalviar 250.000 € i s’ha arribat fins als 800.000. Miquel Caminal ha explicat avui, a través d’un acte de proximitat amb la ciutadania al mercat de la Seu, les propostes en matèria de promoció econòmica i turística. Així, Caminal, ha fet especial incidència en l’estalvi que ha realitzat l’Ajuntament en el darrer any on, “El compromís que vam prendre a través del pacte d’austeritat era d’arribar als 250.000€ i l’hem més que triplicat, arribant als 800.000” Caminal ha fet referència clara també, a l’estalvi econòmic i energètic, “tot i haver augmentat la quantitat de punts de llum a la ciutat, s’ha aconseguit un estalvi de 50.000€ en la factura de la llum, malgrat l’increment del cost del servei, així com amb la nova captació d’aigua, que ha permés l’ estalvi de 200.000€. Caminal ha volgut fer referència a les propostes endegades en els darrers anys per tal d’afavorir la promoció econòmica del municipi, així ha fet esment en la promoció i millora de les diferents Fires i Mercats, especialment la Fira de Sant Ermengol, on s’ha augmentat l’espai adreçat als formatges com a producte de referència i atractiu de la fira. S’ha fomentat l’emprenedoria afavorint un espai als nous emprenedors al Viver d’Empreses, així com també l’obertura de nous comerços, oferint ajuts directes per valor de més de 38.000€, o la consolidació de la Seu com a ciutat de congressos i esdeveniments. Entre les propostes promotores d’economia, Caminal defensa la creació de l’Agència de Promoció Econòmica per tal de generar noves idees de desenvolupament, aconseguir l’acreditació turística “Slow City” per a la Seu d’Urgell, la promoció de rutes turístiques aplicades a les noves tecnologies com el geocatxing i els geoportals i, evidentment, la recent creació de l’Espai Ermengol que ha de ser el referent de promoció econòmica i turística del territori per excel·lència.

Candidatura ERC la Seu

ERC la Seu presenta les seves propostes en un acte de proximitat al mercat de la Seu

ERC la Seu realitzarà demà dissabte un acte de proximitat a peu de carrer, en una de les activitats més quotidianes de la ciutadania com és el mercat. Els membres de la candidatura seran presents a partir de les 9 del matí i fins a les 14h al Carrer Major, a l’alçada del Carrer Santa Maria. En l’acte, els candidats i candidates explicaran a la ciutadania les propostes del programa de govern que presenten, així com restaran a disposició de tothom que ho desitgi, per resoldre aquelles qüestions, dubtes i suggeriments. En aquest darrer àmbit, la candidatura d’ ERC la Seu, anirà acompanyada en els seus actes per una urna de suggeriments, on tothom podrà dir-hi la seva per tal de fer créixer més la Seu, i de forma anònima ERC la Seu, ha triat com a eslògan d’aquesta campanya “pER Créixer més”. La formació defensa, entre les seves principals propostes, que l’únic creixement possible és a través del desenvolupament sostenible, tant econòmic, com social, com mediambiental. El sentit de l’eslògan es lliga amb el contingut del programa que la formació republicana ha imprès per fer arribar als domicilis, on s’ha editat un extracte de les principals propostes. El programa complet, que es troba al lloc web de la formació www.esquerra.cat/laseu s’hi reflecteixen les actuacions que han fet créixer la Seu els darrers anys i les que proposen pER Créixer mes. En la versió del programa curt, el que arribarà als domicilis, ERC anima a la ciutadania a seguir fent créixer junts la Seu, i ofereix la possibilitat de plantar unes llavors de Zínnia (flor de dàlia gegant) com a símbol de creixement