La Seu d'Urgell

Totes les notícies

Miquel Caminal explica les propostes en promoció econòmica i turística

ERC destaca la capacitat d’estalvi que ha tingut l’Ajuntament en el darrer any on, el compromís a través del Pacte d’Austeritat, era estalviar 250.000 € i s’ha arribat fins als 800.000. Miquel Caminal ha explicat avui, a través d’un acte de proximitat amb la ciutadania al mercat de la Seu, les propostes en matèria de promoció econòmica i turística. Així, Caminal, ha fet especial incidència en l’estalvi que ha realitzat l’Ajuntament en el darrer any on, “El compromís que vam prendre a través del pacte d’austeritat era d’arribar als 250.000€ i l’hem més que triplicat, arribant als 800.000” Caminal ha fet referència clara també, a l’estalvi econòmic i energètic, “tot i haver augmentat la quantitat de punts de llum a la ciutat, s’ha aconseguit un estalvi de 50.000€ en la factura de la llum, malgrat l’increment del cost del servei, així com amb la nova captació d’aigua, que ha permés l’ estalvi de 200.000€. Caminal ha volgut fer referència a les propostes endegades en els darrers anys per tal d’afavorir la promoció econòmica del municipi, així ha fet esment en la promoció i millora de les diferents Fires i Mercats, especialment la Fira de Sant Ermengol, on s’ha augmentat l’espai adreçat als formatges com a producte de referència i atractiu de la fira. S’ha fomentat l’emprenedoria afavorint un espai als nous emprenedors al Viver d’Empreses, així com també l’obertura de nous comerços, oferint ajuts directes per valor de més de 38.000€, o la consolidació de la Seu com a ciutat de congressos i esdeveniments. Entre les propostes promotores d’economia, Caminal defensa la creació de l’Agència de Promoció Econòmica per tal de generar noves idees de desenvolupament, aconseguir l’acreditació turística “Slow City” per a la Seu d’Urgell, la promoció de rutes turístiques aplicades a les noves tecnologies com el geocatxing i els geoportals i, evidentment, la recent creació de l’Espai Ermengol que ha de ser el referent de promoció econòmica i turística del territori per excel·lència.

Candidatura ERC la Seu

ERC la Seu presenta les seves propostes en un acte de proximitat al mercat de la Seu

ERC la Seu realitzarà demà dissabte un acte de proximitat a peu de carrer, en una de les activitats més quotidianes de la ciutadania com és el mercat. Els membres de la candidatura seran presents a partir de les 9 del matí i fins a les 14h al Carrer Major, a l’alçada del Carrer Santa Maria. En l’acte, els candidats i candidates explicaran a la ciutadania les propostes del programa de govern que presenten, així com restaran a disposició de tothom que ho desitgi, per resoldre aquelles qüestions, dubtes i suggeriments. En aquest darrer àmbit, la candidatura d’ ERC la Seu, anirà acompanyada en els seus actes per una urna de suggeriments, on tothom podrà dir-hi la seva per tal de fer créixer més la Seu, i de forma anònima ERC la Seu, ha triat com a eslògan d’aquesta campanya “pER Créixer més”. La formació defensa, entre les seves principals propostes, que l’únic creixement possible és a través del desenvolupament sostenible, tant econòmic, com social, com mediambiental. El sentit de l’eslògan es lliga amb el contingut del programa que la formació republicana ha imprès per fer arribar als domicilis, on s’ha editat un extracte de les principals propostes. El programa complet, que es troba al lloc web de la formació www.esquerra.cat/laseu s’hi reflecteixen les actuacions que han fet créixer la Seu els darrers anys i les que proposen pER Créixer mes. En la versió del programa curt, el que arribarà als domicilis, ERC anima a la ciutadania a seguir fent créixer junts la Seu, i ofereix la possibilitat de plantar unes llavors de Zínnia (flor de dàlia gegant) com a símbol de creixement

Programa Complet ERC

Aquí trobaràs totes les nostres propostes del Programa de Govern d'ERC. Per tal de realitzar un menor impacte mediambiental, ERC la Seu ha decidit fer un enviament als domicils d'un extracte del programa de govern.

Cara a cara televisiu Progrés – CiU

ERC la Seu, a través del seu alcaldable Miquel Caminal, ha titllat d’ofensives les declaracions del representant del grup de Progrés, sol•licitant un cara a cara televisiu. En les seves paraules, Ordeig ha manifestat frases com “les dues alternatives més importants” referint-se a CiU i Progrés, o bé “dos únics candidats amb opcions reals a l’alcaldia de La Seu”. Des d’ERC es vol manifestar que, no per tenir més representació, una candidatura és més important que una altra i, ara com ara, hi ha cinc candidats que opten a l’alcaldia de la Seu en igualtat de condicions, ja que no hi ha encara cap vot a cap urna. Manifestacions com aquestes, podrien donar-nos a entendre quina és la forma en què entén el senyor Ordeig la democràcia. ERC es mostra totalment en contra pel que fa al “cara a cara” televisiu entre CiU i Progrés, i reclama un debat del cinc candidats. S’al•lega que, aquesta sí que seria una mostra de salut democràtica i política, on la ciutadania pogués veure i escoltar totes les propostes que es mostren en els propers comicis municipals i decidir davant del ventall real i complert de candidatures.

Candidatura ERC la Seu

Ja ens coneixes a tots i totes?

Miquel Caminal Mireia Pellicer Francesc Aroles Francesc Viaplana Berta Vidal Núria Turet Eduard Tarrés Antoni Rabasa Xavier Munt Rosa Castellví David Salvadó Montserrat Brescó Josep Canelles Aurora Cadena Miquel Colom Teresa Casassas Jordi Ausàs Jaume Bertran Judit París Jordi Majoral Josep Celery  Lurdes García.

Miquel Caminal

ERC la Seu presenta les seves propostes per una campanya austera.

Segons el representant republicà, “Els partits polítics, sustentats en part per diner públic de les administracions, hem de ser els primers en adaptar-nos a la realitat econòmica del moment, i no seria just per la ciutadania realitzar una campanya ostentosa amb alt contingut de despesa” ERC la Seu ha realitzat una rebaixa del 50% del pressupost enfront la campanya anterior. Per tal de disminuir la despesa, tant econòmica com mediambiental, la formació republicana ha realitzat la impressió d’un extracte programa de govern on només s’hi contemplen algunes de les propostes. La totalitat del programa podrà trobar-se al lloc web de la secció local www.esquerra.cat/laseu ERC la Seu no realitzarà la impressió de banderoles per penjar als fanals, sinó que ho substitueix per cartells de polipropilè, en format més reduït i col•locació més senzilla, sense precisar de grues ni empreses especialitzades per penjar les banderoles. Tampoc realitzarà actes festius adreçats a col•lectius específics durant la campanya, tret de tots aquells genèrics per tal d’explicar les propostes de govern que defensa la formació per al proper mandat 2011-2015. Caminal ha manifestat que, “L’austeritat no es demostra tan sols, penjant més o menys banderoles al carrer, o fent més o menys enviaments als habitatges, sinó que forma part d’un còmput global econòmic així com l’actitud i comportament diari.”

Presentació Candidatura Municipals 2011

ERC la Seu presenta la seva candidatura per a les eleccions municipals.

ERC la Seu ha presentat aquesta tarda la llista amb què concorrerà a les properes eleccions municipals. Caminal ha manifestat “hem volgut crear una llista renovada, i alhora amb experiència, i em sento orgullós de poder encapçalar aquest equip”. Caminal ha descrit la llista republicana com a conformada per “gent normal, treballadora, preocupats pel seu dia a dia i amb problemes corrents com qualsevol ciutadà/na”. Entre les prioritats de l’equip de Caminal per al proper mandat, s’ha volgut destacar quatre punts principals: totes aquelles polítiques vinculades especialment amb l'atenció a les persones, el desenvolupament social i mediambiental sostenible del municipi, la promoció econòmica i la optimització de recursos municipals. La llista continua amb Núria Turet, Eduard Tarrés, Antoni Rabasa, Xavier Munt, Rosa Castellví, David Salvadó, Montserrat Brescó , Josep Canelles i Aurora Cadena. Tanquen la llista Miquel Colom, Teresa Casassas i Jordi Ausàs. Pel que fa als suplents ERC la Seu presenta a Jaume Bertran, Judit París, Jordi Majoral, Rafel Llobet i Josep Celery.

Miquel Caminal - Des de la Seu i per la Seu

Miquel Caminal. Des de la Seu i per a la Seu

Hola, sóc en Miquel, tot i que potser no cal que em presenti. Segurament ja ens coneixem perquè vivim a la mateixa ciutat, a la qual serveixo des de fa anys com a membre de l'Ajuntament. Estic molt content de contribuir a millorar la qualitat de vida de la comunitat on visc i treballo, i ara que sóc candidat a l'alcaldia, encara més.  Em sento orgullós d'encapçalar aquest projecte positiu per a la Seu d'Urgell. Per això, seguiré aplicant tots els meus coneixements tècnics i de gestió per coordinar amb eficàcia un equip de persones ben preparades en benefici de la Seu. M'agraden els reptes, i aquest em motiva de manera especial. Tinc il·lusió i esperit guanyador, però, abans que candidat, sóc una persona, un ciutadà com tu que s'estima la seva ciutat... Ens veiem per la Seu! Ens agradaria que ens donessis la teva opinió a: miquel@caminal.cat

Alcaldable Municipals2011

Miquel Caminal i Cerdà candidat d'ERC a l'Alcaldia de la Seu d'Urgell.

Amb la recent elecció Caminal ha volgut manifestar l'orgull d'encapçalar la llista local de la Seu d'Urgell i prendre així, d'alguna manera, el relleu de Jordi Ausàs. Entre les seves prioritats per al següent mandat s'hi veuran reflectides de forma prioritària, totes aquelles lligades estretament amb la promoció econòmica del municipi, l'atenció a les persones i el desenvolupament sostenible. Miquel Caminal, és natural d'Arfa, on inicià la seva experiència en la política local. Actualment, és regidor a l'Ajuntament de la Seu per segon mandat, i encapçala les àrees de Medi Ambient i Turisme, és també portaveu del Grup Municipal d'ERC. Caminal és conegut a la Seu d'Urgell i la comarca per regentar la seva pròpia empresa del ram del metall així com, per la seva participació i col•laboració en diferents entitats i clubs esportius del territori. Fou membre fundador del Club Hoquei Cadí, així com del Sedis Aeromodelisme, és practicant assidu de trekking i esquí nòrdic . Miquel Caminal, de 58 anys, està casat i té una filla.