La Seu d'Urgell

Totes les notícies

Francesc Viaplana i Xavier Munt

ERC vol que les persones estiguin d’usuàries als serveis socials, no que ho siguin, i contempla l’ampliació del Consorci d’Atenció a les persones.

Un dels principals eixos de treball que ERC la Seu proposa per al seu mandat de govern, és posar les persones al centre de les polítiques municipals amb la prioritat d’aconseguir una societat justa i cohesionada. Per a tal fet, la formació republicana considera important ampliar el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU), amb àrees de relació i atenció ciutadana. Consideren que, cal entendre l’atenció a les persones més enllà del què són els serveis socials, i així proposa la incorporació d’àrees com joventut, infància, educació, etc. Aquesta ampliació hauria de fer-se amb una reestructuració a nivell de coordinació, ja que caldria distribuir les diferents àrees tècniques. Munt, ha explicat la importància de mantenir els equips de treball de serveis socials amb les ràtios corresponents i generar estabilitat a la plantilla, així com incorporar noves figures com la de l’educador/a de carrer com agent de prevenció. ERC  la Seu vol ser una ciutat d’acollida i per a això vol redactar un nou pla d’Acollida a les persones nouvingudes que contempli els assessoraments legals necessaris i aspectes d’inclusió i arrelament, fent polítiques per continuar sent un poble unit, posant en valor les diferents identitats i sensibilitats de cadascú. Per aquest mateix motiu, es creu necessària la creació de la taula del tercer sector amb representació de les entitats del municipi. Viaplana ha manifestat que treballaran amb la voluntat que les persones ESTIGUIN d’usuàries als serveis socials, no que ho SIGUIN (ser és per sempre, estar és temporal). Altres propostes que ERC la Seu porta al seu programa són: la construcció d’una residència i pisos de serveis per a gent gran i persones amb malaltia mental, mantenir la línia d’ajuts anticrisi, fomentar programes de voluntariat amb la gent gran i continuar amb l’organització d’activitats intergeneracionals.      

Francesc Viaplana i Núria Tomàs

Una escola d’oficis, garantir la UEC al municipi, construcció d’un teatre i una APP municipal, algunes de les propostes d’educació i cultura d’ERC la Seu

Núria Tomàs, número 4 de la candidatura d’ERC la Seu, acompanyada de l’alcaldable, Francesc Viaplana ha explicat algunes de les propostes en l’àmbit de l’educació i la cultura que defensa ERC la Seu. Tomàs, ha exposat la importància de disposar a la Seu d’una formació professional de grau superior adaptada a les necessitats del territori. També ha proposat la creació d’una escola d’oficis per tal de facilitar la inserció laboral, a la vegada que permeti la recuperació d’alguns oficis en els qual hi ha dificultats per aconseguir professionals formats. Pel que fa a les franges d’edat més primerenques, ha volgut remarcar la necessitat de reobrir la llar d’infants la Grandalla per tal d’esponjar ràtios a Minairons i poder disposar d’espais lliures als edificis per ubicar-hi serveis com l’espai familiar, per exemple. Per a la seva reobertura, és necessària la reubicació de l’escola d’adults, la qual ERC vol ubicar als antics jutjats, fet que ajudaria a dinamitzar el casc antic.   Referent a l’àmbit cultural, Tomàs i Viaplana, aposten per la creació d’un teatre municipal, a valorar si de nova creació o utilitzant edificis municipals en desús, i la creació d’una escola municipal d’arts escèniques, amb noves disciplines. També es vol convertir la Seu en una ciutat cultural potenciant durant tot l’any programació estable, amb difusió i espais adequats, així com petits cicles temàtics d’actuació al carrer i fomentar la col·laboració amb bars i establiments de restauració. Es comprometen a millorar la difusió de les activitats amb la creació d’una aplicació per a dispositius mòbils (APP), no només a mode d’agenda, si no també com a facilitadora de tràmits, informació i comunicació amb l’Ajuntament. ERC s’ha compromès a Garantir la ubicació de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), en condicions, a la Seu; així com instar a la Generalitat a la reforma integral del col·legi Albert Vives, amb la instal·lació d’un ascensor, també a ampliar els horaris de la Biblioteca Sant Agustí i recuperar el Picurt.

Francesc Viaplana i Marian Lamolla

La Fira d’Activitats de muntanya i més suport a l’esport de base, prioritats esportives d’ERC la Seu.

Marian Lamolla, número dos de la candidatura d’ERC a la Seu d’Urgell, acompanyada de Francesc Viaplana han exposat avui les propostes que fa la formació en matèria esportiva. ERC considera que cal organitzar una fira d’activitats de muntanya de referència al Pirineu on s’hi mostrin activitats que es realitzen al nostre entorn i que estan relacionades amb esports d’aigua, escalada, senderisme, mitja i alta muntanya, esquí de fons, etc.” proposta que porta 4 anys defensant a l’Ajuntament, acceptada per l’equip de govern i que no s’ha acabat executant i que ha de ser un aparador de les diferents empreses de serveis del territori. L’esport de base i el suport als clubs esportius és també una de les prioritats de la formació republicana, entenent que aquests són generadors d’hàbits saludables i de socialització i promouen una Seu sana i saludable. Lamolla ha volgut remarcar la necessitat de manteniment de la xarxa de senders, com a activitat saludable i arrelada al territori, i la creació d’una àrea de pesca adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, ampliant així l’oferta esportiva que pugui donar resposta a tothom, proposta feta també a l’Ajuntament durant aquest mandat. ERC  la Seu considera que la Seu, ha d’exercir de capital de l’esport al Pirineu i és necessària una readaptació de la promoció esportiva al municipi. Altres propostes que ERC defensa al seu programa de govern són: millorar l’oferta d’activitats esportives al medi natural, la creació d’un abonament multidisciplinari per a l’ús de diferents activitats o serveis municipals, la creació d’un circuit innivat per a la pràctica de l’esquí de fons, facilitar espais per a les diferents entitats i clubs esportius i millorar el sistema de calefacció de les instal·lacions esportives, entre altres. Viaplana ha volgut remarcar que: ara, des de govern, es comprometen a dur a terme aquestes propostes, amb especial èmfasi a l’organització de la fira de muntanya, que ha de servir d’aparador per a totes aquelles empreses de serveis del nostre territori.

Francesc Viaplana i Imma Palau

ERC la Seu presenta les propostes en l'àmbit de comerç, empresa i treball

Aquest matí, aprofitant el mercat setmanal, Esquerra Republicana ha presentat les seves propostes de comerç, empresa i treball. Un dels principals eixos del programa de govern municipal, és la dinamització econòmica del municipi i es planteja com a prioritat el fet que l’Ajuntament es percebi com un aliat i no un obstacle a superar de cara a les noves iniciatives empresarials i les ja existents.   Francesc Viaplana i Imma Palau, han exposat el seguit de propostes per generar la dinamització econòmica de la Seu. Així, han plantejat la necessitat urgent de redactar un Pla de Dinamització Comercial de la mà del sector i facilitar els tràmits municipals per a l’obertura de negocis i l’establiment de nous autònoms com també revisar les ordenances municipals que afecten al sector comercial i empresarial.   S’ha manifestat la necessitat d’obtenir més sòl industrial, i plantegen la creació d’un polígon mancomunat i l’existència de la Ciutadella de Castellciutat, la qual podria albergar quantitat d’empreses de l’àmbit tecnològic, per exemple.   Altres propostes que exposa en el seu programa la formació republicana és la creació d’una aula de tast i espai gastronòmic, fomentar els programes de formació ocupacional per a col·lectius amb dificultat d’inserció laboral, per exemple amb la creació d’una escola d’oficis, promoure una quota reduïda amb les distribuïdores elèctriques per incentivar que els aparadors dels comerços estiguin il·luminats fins a mitjanit o revisar els horaris de recollida d’escombraries en horari no comercial.   Finalment, es vol potenciar el paper logístic de la Seu i el seu lideratge polític i institucional en l’àmbit de la Vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran.  

Francesc Viaplana a la plaça dels Oms.

Posar les persones al centre de les polítiques, la dinamització econòmica i una Seu per gaudir, principals eixos de treball d’ERC la Seu per al proper mandat.

El candidat a l’alcaldia de la Seu i actual portaveu municipal, Francesc Viaplana, ha explicat aquest matí en roda de premsa els 3 eixos en què ERC basarà el seu programa de govern. “Posar les persones al centre de les nostres polítiques, la dinamització econòmica del municipi i una Seu per viure-hi i gaudir-hi, són els nostres objectius, els quals queden reflectits en el programa que des d’avui mateix es comença a rebre als domicilis” Pel que fa al primer eix, les persones al centre de les polítiques municipals, Viaplana ha exposat que cal entendre l’atenció a les persones més enllà del què són els serveis socials, i es proposa tenir a la Seu serveis municipals referents al país pel que fa aquest àmbit, propiciant que la gent vulgui venir a viure a la Seu. Així doncs, la reobertura de la Llar d’Infants la Grandalla per tal d’esponjar ràtios a Minairons, i disposar llavors d’espais per ubicar-hi altres serveis com un espai familiar és una de les seves propostes. Cal  centrar l’atenció en la formació professional, adaptada a les necessitats del territori i que propiciï la inserció laboral a través de la creació d’una escola d’oficis. El candidat republicà ha fet referència a la importància de crear espais d’oci i participació juvenil, en referència a la recuperació del Centre Cívic l’Escorxador com a espai per a l’apoderament, l’emancipació i el lleure juvenil. Així mateix, cal propiciar que tothom tingui accés a un habitatge digne, i proposa la creació d’una borsa de lloguer assequible, arribant a acords amb les propietats d’immobles en desús. Finalment, s’ha compromès a la creació d’una residència i pisos de serveis per a gent gran. El segon eix, es refereix a la dinamització econòmica del municipi, i per la seva reactivació la formació considera essencial la redacció d’un projecte de dinamització comercial, a la vegada que cal fer de l’Ajuntament un aliat de les noves iniciatives empresarials i les ja existents, facilitant els tràmits, revisant les ordenances i ampliant els ajuts a totes la franges d’edat.

Francesc Viaplana amb Pere Aragonès i Miquel Caminal

Aragonès presenta la llista municipal de la Seu a l’acte d’inici de campanya al Pirineu

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va presentar vespre a la Seu d’Urgell, la candidatura de Francesc Viaplana com a alcaldable d’ERC a les properes eleccions municipals. L’acte l’ha iniciat el candidat al Senat, Miquel Caminal, explicant les seves motivacions per presentar-se a la cambra, “Ahir mateix vaig rebre una carta de l’Oriol, on m’encoratja per la decisió de presentar-me al Senat, i ens dona ànims a tota la gent del Pirineu. Ell, empresonat, ens dona ànims a nosaltres! Per ell i totes les persones exiliades i preses polítiques, és que hem anar a Madrid a fer escoltar la nostra veu” Seguidament, el vicepresident Aragonès ha exposat els principals motius pels que ERC se segueix presentant a les Corts Espanyoles, i ha manifestat que, “la foto que pot fer més mal a Madrid és que ERC guanyi a les 4 circumscripcions de Catalunya, i a la vegada és la que pot alegrar més a les cel·les de Soto del Real i Alcalá Meco. Hem d’anar a votar massivament per tal d’evitar un govern a Madrid de dreta ni d’extrema dreta.”. Aragonès ha donat pas a la presentació del candidat Viaplana, amb el qual l’uneix una estreta relació. Aquest l’ha definit com una persona amb estima infinita cap al Pirineu i n’ha destacat l’especial capacitat que té, no només per visualitzar el territori pirinenc, sinó que per reclamar solucions específiques, concretes i generals. “Sempre que el veig pel Parlament, ja aixeca el dit i diu: tens un moment?”  ha manifestat Aragonès referint-se al candidat a l’alcaldia. Cal remarcar, que Viaplana és President Regional d’ERC a l’Alt Pirineu i l’Aran i per tant, membre de l’Executiva Nacional del partit i també Diputat al Parlament de Catalunya. En l’exposició de Viaplana, aquest ha presentat els eixos de govern que ell i el seu equip es plantegen per tal de construir el futur de la Seu, centrant l’atenció en les persones i posant-les al centre de totes les polítiques municipals.

Jaume Bertran Minguell

Jaumer Bertran Minguell, número 17 de la llista d'ERC la Seu

1r president d'ERC a l'Alt Pirineu. Nascut a la Seu, vaig participar a la creació del grup de Minyons Escoltes.  Vaig ser president de l’Associació de Comerciants i Industrials de l’Alt Urgell i després, de la Unio de Botiguers de Catalunya per la Provincia de Lleida. Continuo pensant que ERC és l’eina més útil per aconseguir la fita de llibertat i Independència pel nostre país, la seva coherència, honestedat i dignitat així ho estan demostrant.

Marga Nadal Cerqueda

Marga Nadal Cerqueda, número 16 a la llista d'ERC la Seu

Nascuda a la Seu, m’he dedicat més de 40 anys a l’ensenyament.  Soc amant de les arts, de l’esport i de la natura. M’encanta la ciutat i el seu entorn natural, però m’agradaria que el ventall d’actes culturals fos més ampli i que els ciutadans de La Seu poguessin gaudir, durant tot l’any, d’una variada oferta d’activitats en espais apropiats sense haver-se de desplaçar a altres localitats.