La Seu d'Urgell

Totes les notícies

Francesc Viaplana a la plaça dels Oms.

Posar les persones al centre de les polítiques, la dinamització econòmica i una Seu per gaudir, principals eixos de treball d’ERC la Seu per al proper mandat.

El candidat a l’alcaldia de la Seu i actual portaveu municipal, Francesc Viaplana, ha explicat aquest matí en roda de premsa els 3 eixos en què ERC basarà el seu programa de govern. “Posar les persones al centre de les nostres polítiques, la dinamització econòmica del municipi i una Seu per viure-hi i gaudir-hi, són els nostres objectius, els quals queden reflectits en el programa que des d’avui mateix es comença a rebre als domicilis” Pel que fa al primer eix, les persones al centre de les polítiques municipals, Viaplana ha exposat que cal entendre l’atenció a les persones més enllà del què són els serveis socials, i es proposa tenir a la Seu serveis municipals referents al país pel que fa aquest àmbit, propiciant que la gent vulgui venir a viure a la Seu. Així doncs, la reobertura de la Llar d’Infants la Grandalla per tal d’esponjar ràtios a Minairons, i disposar llavors d’espais per ubicar-hi altres serveis com un espai familiar és una de les seves propostes. Cal  centrar l’atenció en la formació professional, adaptada a les necessitats del territori i que propiciï la inserció laboral a través de la creació d’una escola d’oficis. El candidat republicà ha fet referència a la importància de crear espais d’oci i participació juvenil, en referència a la recuperació del Centre Cívic l’Escorxador com a espai per a l’apoderament, l’emancipació i el lleure juvenil. Així mateix, cal propiciar que tothom tingui accés a un habitatge digne, i proposa la creació d’una borsa de lloguer assequible, arribant a acords amb les propietats d’immobles en desús. Finalment, s’ha compromès a la creació d’una residència i pisos de serveis per a gent gran. El segon eix, es refereix a la dinamització econòmica del municipi, i per la seva reactivació la formació considera essencial la redacció d’un projecte de dinamització comercial, a la vegada que cal fer de l’Ajuntament un aliat de les noves iniciatives empresarials i les ja existents, facilitant els tràmits, revisant les ordenances i ampliant els ajuts a totes la franges d’edat.

Francesc Viaplana amb Pere Aragonès i Miquel Caminal

Aragonès presenta la llista municipal de la Seu a l’acte d’inici de campanya al Pirineu

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va presentar vespre a la Seu d’Urgell, la candidatura de Francesc Viaplana com a alcaldable d’ERC a les properes eleccions municipals. L’acte l’ha iniciat el candidat al Senat, Miquel Caminal, explicant les seves motivacions per presentar-se a la cambra, “Ahir mateix vaig rebre una carta de l’Oriol, on m’encoratja per la decisió de presentar-me al Senat, i ens dona ànims a tota la gent del Pirineu. Ell, empresonat, ens dona ànims a nosaltres! Per ell i totes les persones exiliades i preses polítiques, és que hem anar a Madrid a fer escoltar la nostra veu” Seguidament, el vicepresident Aragonès ha exposat els principals motius pels que ERC se segueix presentant a les Corts Espanyoles, i ha manifestat que, “la foto que pot fer més mal a Madrid és que ERC guanyi a les 4 circumscripcions de Catalunya, i a la vegada és la que pot alegrar més a les cel·les de Soto del Real i Alcalá Meco. Hem d’anar a votar massivament per tal d’evitar un govern a Madrid de dreta ni d’extrema dreta.”. Aragonès ha donat pas a la presentació del candidat Viaplana, amb el qual l’uneix una estreta relació. Aquest l’ha definit com una persona amb estima infinita cap al Pirineu i n’ha destacat l’especial capacitat que té, no només per visualitzar el territori pirinenc, sinó que per reclamar solucions específiques, concretes i generals. “Sempre que el veig pel Parlament, ja aixeca el dit i diu: tens un moment?”  ha manifestat Aragonès referint-se al candidat a l’alcaldia. Cal remarcar, que Viaplana és President Regional d’ERC a l’Alt Pirineu i l’Aran i per tant, membre de l’Executiva Nacional del partit i també Diputat al Parlament de Catalunya. En l’exposició de Viaplana, aquest ha presentat els eixos de govern que ell i el seu equip es plantegen per tal de construir el futur de la Seu, centrant l’atenció en les persones i posant-les al centre de totes les polítiques municipals.

Jaume Bertran Minguell

Jaumer Bertran Minguell, número 17 de la llista d'ERC la Seu

1r president d'ERC a l'Alt Pirineu. Nascut a la Seu, vaig participar a la creació del grup de Minyons Escoltes.  Vaig ser president de l’Associació de Comerciants i Industrials de l’Alt Urgell i després, de la Unio de Botiguers de Catalunya per la Provincia de Lleida. Continuo pensant que ERC és l’eina més útil per aconseguir la fita de llibertat i Independència pel nostre país, la seva coherència, honestedat i dignitat així ho estan demostrant.

Marga Nadal Cerqueda

Marga Nadal Cerqueda, número 16 a la llista d'ERC la Seu

Nascuda a la Seu, m’he dedicat més de 40 anys a l’ensenyament.  Soc amant de les arts, de l’esport i de la natura. M’encanta la ciutat i el seu entorn natural, però m’agradaria que el ventall d’actes culturals fos més ampli i que els ciutadans de La Seu poguessin gaudir, durant tot l’any, d’una variada oferta d’activitats en espais apropiats sense haver-se de desplaçar a altres localitats.

Acte d’inici de campanya amb Pere Aragonès i presentació de Francesc Viaplana i candidatura municipal.

El Vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, donarà aquest divendres el tret de sortida a la campanya de les eleccions espanyoles al Pirineu. En un acte a la Seu d’Urgell, on també s’hi presentarà la candidatura municipal que encapçala Francesc Viaplana, el vicepresident estarà acompanyat del candidat al Senat, Miquel Caminal. Viaplana presentarà el principals reptes i compromisos de governs que el seu equip es planteja per als propers anys a la Seu d’Urgell. Amb una candidatura conformada per 12 homes i 12 dones, disposada en format cremallera -alternança entre homes i dones-, el candidat a l’alcaldia afronta aquests reptes com el millor projecte per construir plegats un millor futur per a la Seu.   L’acte se celebrarà divendres 12 d’abril, a les 19h al Cinema Guiu de la Seu d’Urgell (Avinguda Salòria, 55).   *L’acte estava previst, inicialment, a Sant Domènec, però per qüestions alienes a l’organització ha hagut de reubicar-se al Cinema Guiu.  

Oscar España Medeiros

Oscar España Medeiros, candidat número 15 a la llista d'ERC

42 anys, empleat de la construcció. Nascut a la Seu, actualment visc a Castellciutat.  He estat sempre vinculat al món de la construcció. Vull incorporar un projecte d’esquerres, més proper per a tu, per a ells i per a mi, i on participi tothom sense discriminació d’orígen, religió, gènere o identitat sexual.  Voldria dur a terme un  municipi més accessible on no hi hagi impediments ni diferències entre ciutadans.  

Àngela Carbonell Marín

Àngela Carbonell Marín, número 14 a la llista d'ERC la Seu

Tinc una botiga de roba. Feina que m'omple molt, tant per estar en contacte amb la gent, com per la relació amb el món de la moda.  Tinc dos filsl i dos nets.  Les meves aficions són la lectura i la música.  Un dels meus reptes és que la Seu sigui una ciutat d'acollida plural i oberta a les persones nouvingudes. 

Joel Pla Garriga

Joel Pla Garriga, número 13 a la llista d'ERC la Seu

Soc actor, facilitador teatral i promotor social.  Membre fundador de l’Associació Juvenil Pirineus Creatius. Les meves passions són la natura, la cultura i l’educació no formal. Participo en aquesta candidatura per a que la cultura en la nostra ciutat sigui atractiva, accessible i participativa, i per a que l’Ajuntament esdevingui un instrument al servei de la felicitat i desenvolupament de tothom, especialment de les persones més vulnerables.